Здравей Гост

Опозицията на Сатyрн и Нептун

• 49 Отговора
  • 10199 Прегледи
*

лилид

« Отговор #20 -: Юни 19, 2007, 02:56:08 pm »
Цитат
спасителната сламка
предлагам (в клуба на потърпевшите да се самоиронизираме и самоуспокоим, ако успеем да се заловим за) следната спасителна сламка:
 "да, лошото на хубавото е, че свършва, обаче хубавото на лошото е, че и то свършва"
... и после пак  :D  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Юни 19, 2007, 03:14:23 pm »
Цитат
"да, лошото на хубавото е, че свършва, обаче хубавото на лошото е, че и то свършва"
Както казва АН, "всичко и всички са илюзия", включително и "реалността", която ни заобикаля, може да се нарече илюзия на сетивата. Ако пък приемем и фактора "време" за наша, присъща само на хората илюзия, как може да свърши онова, което никога не е започвало?  :D
Казват, че във Вселената и в невидимите, отвъдни светове време като такова - по начина, по който ние го разбираме - няма, и всичко протича едновременно и в настоящето, и в миналото, и в бъдещето, тоест всичко, което ще ни се случва, може вече да се е случило или да се случва, без дори да си даваме сметка за това...
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Юни 19, 2007, 03:31:03 pm »
Цитат
и всичко протича едновременно и в настоящето, и в миналото, и в бъдещето, тоест всичко, което ще ни се случва, може вече да се е случило или да се случва, без дори да си даваме сметка за това...
Сега се сетих, че на същия принцип работят някои от предиктивните техники в астрологията - дирекциите, прогресиите ("нормални" и "обратни"/"реверсни"), префекциите... дори и хипотетичната точка Гама, която се движи през хороскопа ни, започвайки от знака Риби. А, между другото, някой знае ли на какво основание тя се използва като предсказателна техника в астрологията? От кого е измислена/въведена, как е доказана ефективността й на практика, имало ли е изследвания? Много се говори за тази точка и мнозина астролози работят с нея, но никъде не съм чула/прочела за произхода й, т.е. откъде и по какъв начин е "получена"?  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

« Отговор #23 -: Юни 27, 2007, 11:46:18 am »
Цитат
казват, че знанието ни носи удовлетворение, а от познанието понякога боли:)
Знанието идва по Сатурн, а познанието и да дойде, ще дойде опиянено по Нептун и по-малко ще боли:)
Силно действат сега транзитните Сатурн и Нептун, пък персонално – на който която му е по-силна в радикса – нейното влияние ще усеща по-силно:)
За предпочитане май е Нептун:)
мдааааааа... подреждат се нещата точно според звездите

не че всичко съм изчела и навързала, но каквото изчетох и навързах - връзва се с текущия учебен казус ...  ;)

добре, че предварително се подготвих така да се каже астрологически да приема знанието и познанието ... че даже някак си да понеса тежестта им  :ph34r:

е, май още има - сценарият е тежък, но интересен  B)

абе имала глава да пати :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Юни 27, 2007, 12:14:35 pm »
Цитат
добре, че предварително се подготвих така да се каже астрологически да приема знанието и познанието ... че даже някак си да понеса тежестта им
От личен опит мога да подтвърдя, че тежестта на познанието трудно се понася, когато не се използва за градивни цели, а се трупа като "пасив".
Уф, защо ли казват за хармоничните транзитни аспекти, че спомагат нещата да се осъществяват плавно и с лекота? Изобщо не предполагах, че единият тригон на транз. Сатурн към нат. Венера може да ме хвърли в такава депресия. По време на предхождащия го квадрат имаше развитие, динамика, усещане че се случва нещо, а сега само едно вътрешно състояние на очакване без да са налице необходимите предпоставки да се разчупи статуквото. Напоследък единственото нещо, което ми дава Сатурн, е ясното осъзнаване, че текущият момент е толкова "подходящ" за предприемане на кардинални промени и смяна на посоката в живота, колкото да хвърлиш бомба в застинало блато - никога не знаеш какви дънни утайки ще изплуват оттам. Вероятно урокът по търпение още не е приключил за мен...  :blink:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

« Отговор #25 -: Юни 27, 2007, 01:12:47 pm »
може би - за протокола - е добре да допълня, че самото "приемане" се състоеше в разкриването на нещо което не виждах, или не исках да видя, и стана на 25-26 юни, може би защото както казва kaily в съседната тема "Сатурн и Нептун се отлепиха накрая. "

плаче ми се, даже плача си, ама ще ви се усмихна  :lol:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Юни 27, 2007, 01:21:28 pm »
Цитат
може би - за протокола - е добре да допълня, че самото "приемане" се състоеше в разкриването на нещо което не виждах, или не исках да видя...
Недей да съжаляваш. Напоследък само това ми се случва - непрекъснато получавам "знаци", чието недвусмислено послание е, че нещата са такива, каквито /умишлено/ не съм искала да ги видя.
Усещането не е от най-приятните, особено когато осъзнаеш дадено нещо толкова ясно, до болка ясно...

« Последна редакция: Юни 27, 2007, 01:24:02 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

« Отговор #27 -: Юни 27, 2007, 01:25:34 pm »
Цитат
Цитат
може би - за протокола - е добре да допълня, че самото "приемане" се състоеше в разкриването на нещо което не виждах, или не исках да видя...
Недей да съжаляваш. Напоследък само това ми се случва - непрекъснато получавам "знаци", чието недвусмислено послание е, че нещата са такива, каквито /умишлено/ не съм искала да ги видя.
о, не, не съжалявам... отдавна за нищо не съжалявам, особено за това, което сама съм избирала, дори и това да значи да съм си измисляла... не съжалявам

просто ми е мъчно, кап кап кап

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Юни 27, 2007, 01:34:21 pm »
Цитат
просто ми е мъчно, кап кап кап
И при мен напоследък преобладава това усещане...
Тъкмо се сбогувах с "целувката" на прогресивна Луна и Сатурн, а сега транз. Сатурн създава дискомфорт на Венерата ми, изнасяйки на повърхността отдавна забравени спомени. Имам чувството, че някои ситуации, чувства, дилеми от миналото се завръщат без да съм ги 'викала'  :huh:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #29 -: Юни 27, 2007, 03:32:32 pm »
пак по повод опозицията......
Остане ли ни време да мислим, значи трябва да действаме бездействайки......
Не бих казала, че последното е лесно, ако осъзнаваме  поне частично нещата....
С една дума – никакво прибързване с крайни изводи.......

*

лилид

« Отговор #30 -: Юни 27, 2007, 04:15:06 pm »
Цитат
да действаме бездействайки......
никакво прибързване с крайни изводи.......
... и докато така, размишлявам за едни тригони Венера Плутон (всъщност един точен и други по знак), и чудя се къде да прочета за голям квадрат в композита...

и въобще за астрологически комплексното разпознаване на сродните души

:rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Юни 27, 2007, 06:28:37 pm »
Цитат
Остане ли ни време да мислим, значи трябва да действаме бездействайки......
Това го умея най-добре  :lol: Марс в Риби обича да играе на стратегийки  :P  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #32 -: Юни 27, 2007, 07:28:51 pm »
Цитат
трябва да действаме бездействайки......

А това май е равносилно на твърдението, че не е важен факта, а отношението към него.
С други думи не е важно какво действаме, важното е какво отношение си изграждаме към всичко случващо се и неслучващо се.

*

лилид

« Отговор #33 -: Юни 28, 2007, 09:37:42 am »
Цитат
Цитат
да действаме бездействайки......
никакво прибързване с крайни изводи.......
... и докато така, размишлявам за едни тригони Венера Плутон (всъщност един точен и други по знак), и чудя се къде да прочета за голям квадрат в композита...

и въобще за астрологически комплексното разпознаване на сродните души

май разбрах :rolleyes:  

*

лилид

« Отговор #34 -: Юни 28, 2007, 01:51:04 pm »
Цитат
май разбрах :rolleyes:
всъщност нищо не съм разбрала, щом обратно на това което казва АН правя...

с огромната си потребност да разбера какво става и с моята недоукост в астрологията - гледам синастрии, композити, съпоставям...

... и правя си изводи и предприемам действия

ето горе съм писала що е то голям квадрат (и то в композит ме интригува), а то май се нарича голям кръст...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Юни 28, 2007, 02:05:11 pm »
Цитат
с огромната си потребност да разбера какво става и с моята недоукост в астрологията - гледам синастрии, композити, съпоставям...

... и правя си изводи и предприемам действия

ето горе съм писала що е то голям квадрат (и то в композит ме интригува), а то май се нарича голям кръст...
Всеки така се учи, като съпоставя теорията с практиката, така че не си сама  :)
Голям квадрат и голям кръст в астрологията са едно и също. Второто му наименование идва от английското Grand Cross.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

« Отговор #36 -: Юни 28, 2007, 02:35:00 pm »
Цитат
Всеки така се учи, като съпоставя теорията с практиката, така че не си сама  :)
:rolleyes: ,

Ами ето как са се подредили в интересуващия ме точно очертан голям квадрат в композита:

Сатурн (2 д);
Луна (6 д);
Уран, Плутон в съвпад (8 д);
Слънце, Юпитер, Меркурий в съвпад (12 д)

Почти през центъра на големия квадрат минава опозицията Марс (4д)/Нептун (10д) ... Нептун прави тригон със Сатурн, и секстил с Уран, Плутон.  

А, има и един триъгълник: образуван от АС, Марс (4д) и съвпада  Уран/Плутон (8д)

Венера стои в първи дом и прави секстил със Сатурн и тригон със съвпада Уран/Плутон

Като човек с математическа подготовка тези изящни конфигурации няма как да не ме впечатлят, но каква е астрологическата им трактовка... ?!

... питам, та ако схвана - да се поподготвя, много е важно да си маааааааааалко от малко подготвен като те връхлети нещо си... макар че мъката си е мъка и все ще трябва да мина през нея... нощес не мигнах

и чудя се още - има ли къде да видя транзити върху композит?!

Е, поживем, увидем  :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Юни 28, 2007, 02:57:16 pm »
Цитат
и чудя се още - има ли къде да видя транзити върху композит?!
Виж все пак и комбина, т.е. тъй наречената карта на Дейвисън - хем ще имаш възможност да отчетеш какви са приликите и какви са разликите. Неведнъж съм забелязвала, че основната тема в отношенията се повтаря и в композита, и в комбина  ;)
Актуалните в момента и предстоящи транзити можеш да проследиш в ефемеридите, има и техен електронен вариант. Наред с това е целесъобразно да се отчетат същите тези транзити към картите на двамата партньори поотделно, плюс прогресии...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

« Отговор #38 -: Юни 28, 2007, 03:12:09 pm »
мерси, ще разгледам  :D

междувременно пуснах в астроком един композит със всички допълнителни, и гледам още един голям квадрат правят
- Веста и Полу съвпад (1); Церес (4); Верте (7); Възел и Юно почти съвпад (10)

А пък АС, Ерис (4) и Фортуна на ДС правят т-квадратче...

гледам Хирон в Съвпад със Сатурн, а тоз Хирон и (двата де) доста квадрати в синастрията прави...

Картата ми прилича на подредена кристална решетка, или розетка...

Доста по-подредена изглежда от синастричната карта, мн интересно...

*

лилид

« Отговор #39 -: Юни 28, 2007, 03:20:32 pm »
Цитат
карта на Дейвисън
а пък тази карта прилича на разцъфнала лилия...
абе не върви да я разказвам  :)

ако бих знаела как да я покажа без да се виждат личните данни (нали се опитвам да спазвам конфиденциалност)