Здравей Гост

Опозицията на Сатyрн и Нептун

• 49 Отговора
  • 10186 Прегледи
*

Lillie

• 30532
« Отговор #40 -: Юни 28, 2007, 04:11:20 pm »
Цитат
- Веста и Полу съвпад (1); Церес (4); Верте (7); Възел и Юно почти съвпад (10)

А пък АС, Ерис (4) и Фортуна на ДС правят т-квадратче...

С тия безбройни астероиди и планетоиди само допълнително се объркваш, но си е твоя воля дали ще ги разглеждаш в синастриите или не.
На мен все още ми е трудно да се оправям с класическите 10 в партньорската композитна/Дейвисън карта + лунни възли, а с включване на неколцина астероида става миш-маш  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Юни 28, 2007, 04:22:10 pm »
Цитат
ако бих знаела как да я покажа без да се виждат личните данни (нали се опитвам да спазвам конфиденциалност)

Наистина не се сещам как би могло да стане, ако използваш тази опция в astro.com-a. Но съм виждала как се постват карти без посочени лични данни, направени с помощта на астрологична програма. Предполагам, че първо картата се копира и се качва на някой free server, както го правя с картинките си във фотобукета  B)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #42 -: Юни 29, 2007, 02:50:45 pm »
Цитат
Цитат
трябва да действаме бездействайки......

А това май е равносилно на твърдението, че не е важен факта, а отношението към него.
С други думи не е важно какво действаме, важното е какво отношение си изграждаме към всичко случващо се и неслучващо се.
така е:)
и по въпроса с отношението към фактите и опозицията са възможни и разни други неща:)-
лесно ще ни е да превръщаме страховете и разочарованията си в гняв, защото така се усещаме по-силни...... това ще е груба грешка – колкото и да сме силни, по-успешни сме като плуваме по течението, а не срещу него:)

*

лилид

« Отговор #43 -: Юни 29, 2007, 04:29:10 pm »
Цитат
лесно ще ни е да превръщаме страховете и разочарованията си в гняв, защото така се усещаме по-силни......
... но ако сме обикнали някого, ще можем да ги превърнем в приемане и да се радваме щом е щастлив  :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Юни 29, 2007, 05:00:39 pm »
Цитат
...колкото и да сме силни, по-успешни сме като плуваме по течението, а не срещу него:)
Най-популярният подход в изучаването и практикуване на астрологията е да се избира подходящият момент за предприемане на действия. Но впоследствие стигаме до разбирането за необходимостта да придобием и развием умението с помощта на астрологията и инструментите, които предоставя за анализ на текущите и предстоящи тенденции и обстоятелствени предпоставки, да преценяваме кога моментът изисква да не действаме.
В това се изразява изкуството на астролога и степента, в която умее да получи най-добри и оптимални резултати в работата си със стандартни предиктивни техники.
« Последна редакция: Юни 29, 2007, 05:01:29 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #45 -: Юни 29, 2007, 07:47:14 pm »
А при някои хора мъглата става все по-гъста.

Толкова гъста, че дори не виждат течение. Как да говорим за посока?  :huh:  
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

AH

• 2201
« Отговор #46 -: Юни 30, 2007, 05:29:42 am »
Цитат

Толкова гъста, че дори не виждат течение. Как да говорим за посока?  :huh:
в мъгла или блато, май нямаме кой знае какъв избор - сетивата ни не вършат много работа и не дават нужната информация - ангажираме ги с нещата, с които се справят по правило добре /каква да е физическа дейност:)/ и те не пречат на инстинкти, интуиция и подсъзнание да ни изведат от мъглата :) - иначе си оставаме залутани в някакъв сън на живо :) - то ако е приятен е добре, но ако не е...... :)

Като аналогии и Сатурн и Нептун имат отношение към подсъзнанието, но в аспект не работят винаги безпроблемно :)  

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #47 -: Юни 30, 2007, 10:37:08 am »
Цитат
Цитат

Толкова гъста, че дори не виждат течение. Как да говорим за посока?  :huh:
в мъгла или блато, май нямаме кой знае какъв избор - сетивата ни не вършат много работа и не дават нужната информация - ангажираме ги с нещата, с които се справят по правило добре /каква да е физическа дейност:)/ и те не пречат на инстинкти, интуиция и подсъзнание да ни изведат от мъглата :) - иначе си оставаме залутани в някакъв сън на живо :) - то ако е приятен е добре, но ако не е...... :)

Като аналогии и Сатурн и Нептун имат отношение към подсъзнанието, но в аспект не работят винаги безпроблемно :)
И аз така си помислих. :)

Затова избягвам някои видове инициативи. Предишните ми опити и без това се сринаха.

С физическа работа ще се занимавам след 15-ти.  :)  Тогава ще се върна от Арапя почерняла.  B)  
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Юни 30, 2007, 02:15:30 pm »
Цитат
в мъгла или блато, май нямаме кой знае какъв избор - сетивата ни не вършат много работа и не дават нужната информация... иначе си оставаме залутани в някакъв сън на живо 
Първата аналогия, за която се сетих във връзка със силното влияние на мунданната опозиция Сатурн-Нептун в радикса, е "сън без сънища". Особено, ако съзнателно или несъзнателно пренебрегнем единия полюс за сметка на другия...  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Юни 30, 2007, 03:00:06 pm »
Цитат
Като аналогии и Сатурн и Нептун имат отношение към подсъзнанието, но в аспект не работят винаги безпроблемно...
За да избегнем негативния ефект на тази опозиция, като начало бихме могли да преразгледаме някои приоритети, активности, навици и чувството на удовлетвореност или неудовлетвореност, което ни носят...
Да се опитаме съзнателно да навлезем в подсъзнателното, да осъществим безпристрастна оценка на някои "удобни" навици - психологически, емоционални, здравословни, поведенчески, рутинни - доколко те са ефективни, и доколко ни доближават или ни отдалечават от желаното състояние - на ума, тялото и духа.
« Последна редакция: Юни 30, 2007, 03:00:55 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.