Здравей Гост

Астрологична синхроничност

• 17 Отговора
  • 4249 Прегледи
*

Lillie

• 30532
« -: Май 02, 2007, 05:33:59 pm »
Много се говори за принципа на синхроничност и цикличност в астрологията. Но доколко същият принцип намира приложение в синастрията, чийто обект на разглеждане са човешките взаимоотношения?
Какво всъщност се разбира под синхроничност в случая?
Казват, че двама души се срещат в един предварително определен за това момент, която среща става реален факт, когато са спазени необходимите условия и предпоставки за това, които някои астролози наричат "тайминг" (от англ. timing). На същия принцип работи и хорарната /часова/ астрология.

Но нека се опитаме да се абстрахираме от понятието "кармична обвързаност" и прочие в същия дух, като акцентираме вниманието върху принципа на енергийна синхроничност и циклично развитие в синастрията.
От гледна точка на кармата хората /и обстоятелствата/, които срещаме в продължение на житейския си път, не са случайни. Срещата с всеки от тях е по своему полезна и целесъобразна, независимо от това какво ни причинява този човек и каква е динамиката на отношенията ни с него. От гледна точка на нашата еволюция всяка среща, ситуация или зависимост от определени обстоятелства в живота има за цел да ни помогне да извървим индивидуалния си път в онази посока, в която сме предварително избрали да се развиваме.
И в този смисъл може да се проследи връзката между динамиката на хороскопа, т.е. факторите, които ни въздействат в определен времеви хоризонт, и фокусиране върху определени теми и лайтмотиви в живота чрез срещите ни с хора, събития и обстоятелства.
С други думи и образно казано, срещата ни с даден човек в живота е резултат на негласното "споразумение" между две Души, чиито пътища в един момент се пресичат с оглед съвместно научаване на житейски урок или уроци. Така, както всяко наше желание, мисъл, постъпка намират отражение и продължават да живеят в по-фините светове, така и за всяка среща, която ни предстои, преди да бъде осъществена в реалността, която ни заобикаля, има предварително създаден "идеен замисъл", който чака своето въплъщение в най-подходящия за това момент. От астрологична гледна точка това се случва в съзвучие с важни транзити, прогресии, дирекции и пр. фактори за разгръщане потенциала на хороскопа в динамика.
И в този контекст синхроничността може да се разглежда като проявление и последователно въплъщаване на идеите в реалността в съзвучие с индивидуалния цикъл на нашето развитие, т.е. в точния момент и на точното място. Така всяка една по-важна среща в живота ни може да бъде символично представена като свита и постепенно разпъваща се хармоника. Първоначалният импулс, който пречупва точката на свиване, е моментът, наречен астрологичен "тайминг". В синастрията между двама души това "звучене" придобива моментът на първата им среща тук и сега.

Както вече видяхме, за да се срещнат двама души в реално време, са нужни предпоставки за това. С милиони хора в света можем да имаме 'перфектна' синастрия, която обаче ще си остане само "синастрия" без да се осъществи истински, реален, жив контакт. Като под жив контакт най-често се разбира някакъв вид взаимодействие - реално или виртуално.
Синастричната карта 'оживява' в мига, в който двама души се срещат и започват да си взаимодействат /или противодействат/. И този основен принцип е от съществено значение в синастрията, той е ключът, който ни помага да разберем "формулата" на отношенията (ако изобщо може да се говори за някави формули). Именно наличието на някакъв вид взаимодействие между въпросните двама души /или група от хора/ вдъхва на синастрията живот и кара партньорската карта да функционира като жив организъм, а не като застинала идея.
И за да се осъществи тази първа среща, е необходим резонанс, което, ако се разглежда чисто астрологически, нерядко се проследява в картите на двамата души. Тоест мунданните констелации в момента на срещата трябва да резонират с картите на тези двама души и да са в съзвучие с определени "теми", които по това време стават активни и добиват фокус в хороскопа и респ. в живота им. Тази взаимовръзка се установява и като се проследи прогресивната динамика в наталните карти на двамата партньори или две човешки същества, които се срещат и полагат началото на някакъв вид взаимодействие. От тази перспектива транзитите само отключват, активират вече съществуващи, но още статични "предпоставки" в картите на тези двама души.

Имам и други интересни наблюдения за проявлението на синхроничността в синастрията, с което смятам да продължа по-нататък след дискутиране на горенаписаното.

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Май 20, 2007, 03:00:22 pm »
И още нещо от АН:
"Синастрията позволява да видим връзките на нашите планети с още 10-15 чужди планети и точки....
По правило когато сме удовлетворени от едно партньорство, не си задаваме въпроси защо сме щастливи, от кои планети и аспекти идва, не се лутаме в анализи и синтези и т.н. Изобщо и през ум не ни минава да търсим консултации със звездите по такива въпроси.
Появи ли се обаче тъгата от раздяла или потребността от декларации за щастлива любов, е подходящо време за анализ най-вече на собствения хороскоп.....

Връзките ни показват средствата, които ползваме за да набавяме необходимата ни енергия в някоя област, да компенсираме недостиг някакъв, да хармонизираме собствената си енергия....
Много е лесно да се обвържем емоционално с друго същество и да получаваме енергия от него, като понякога го правим дори връзката да носи предимно разочарования и тъга....
Междувременно забравяме да развиваме скрития в себе си потенциал и изобщо да приемаме и отдаваме енергия на много други обекти от външния свят.....

Много е важно дойде ли времето на анализи в една връзка, когато търсим отговори на въпросите чрез астрологията, да ги търсим първо в собствения си хороскоп... Не го ли правим, ще сме твърде склонни да залитаме в нереалистично отношение към партньорите, а това води до разочарования и ни отдалечава от онова нещо, което наричаме духовна любов и се очаква да носи истинското щастие....

Щом връзката все още занимава мислите ти, то тя не е изчерпана, пък и животът ти не е приключил. Ако не отработиш една връзка и не научиш всичко, което трябва от нея, то още в тоя живот ще се яви следваща такава.
За следващото съществуване не съм категорична, но за това съществуване... значи ти си си приключил с някого, връзката, но той не е....
Нали не изключваме следния начин на общуване - въпреки раздялата, някой продължава да мисли за нас и това му влияе.... или пък ние мислим за някого, това ни влияе, и изобщо не е изключено той да не се сеща за нас....
Няма проблем - връзката ни съществува, дори когато физически не сме заедно....".
« Последна редакция: Май 20, 2007, 04:59:14 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

« Отговор #2 -: Май 21, 2007, 04:49:53 pm »
Да, всъщност може би минавайки преди дни през твоята тема пък ми дойде наум да търся знаците на това, което наричаш синхроничност на връзката...

Обаче  - аз се заинтригувах астрологически от този човек далеч преди да ми мине наум, че ще имаме или пък да искам да имаме занапред връзка. Той ме заинтригува (я направо да си кажа - уплаши) с поведение и снимки, и така реших, че може да е плутонианец и полюбопитствах за данните му... А и рекох си абе кой е тоя човек, така да ме плаши...

Ами аз като лаик, всъщност не съм сигурна дали картата му подсказва, че е плутонианец - но факти от живота му неминуемо съответстват на неща, които съм чела у Д.Кънингам...

Даже след като той ми каза "ами толкова ли е трудно да кажеш, че си влюбена в мен"...(представете си?!?!?!) аз не се осъзнавах като влюбена в него... Той има способност да усеща, че някой мисли за него...

Чак след като се видяхме (а като се реших да се видим, мислех си че отивам за да го разубедя, и че не съм влюбена...), и по-точно след като докоснахме ръцете си - внезапно се промени усещането ми, почувствах, че се влюбих, или не знам каква дума описва състоянието на мигновено и взаимно привличане    :blink:

Аз и сега не спирам да мисля за него...

Много интересен за мене човек...

Обаче, да не стане от играчка на плачка...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Май 21, 2007, 04:58:40 pm »
Мхм... като един плутонианец с марсово-нептунова доминанта мога да споделя, че някак си интуитивно усещам как някой ме наблюдава... хехе, тук вече намирисва на някаква степен на параноя  :lol: но повечето изявени плутонианци са така - улавят чувства и мисли, които витаят някъде си в ментала, но за това са нужни уранова интуиция и нептунова емпатия... Плутон може да бъде добър психоаналитик, но ефикасността му като такъв зависи от редица други натални фактори и човешки качества ;)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

« Отговор #4 -: Май 21, 2007, 05:17:40 pm »
Даже така като се опитвам да се допитвам сега за помощ и насоки за да мога аз да го разбера -  страх ме е, че правя нещо зад гърба му и че ще го разбере и че ... понеже казал ми е, че мрази лъжата и ще се включат квадратите на слънцата и плутоните ни  :ph34r:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Май 21, 2007, 05:21:46 pm »
Тогава просто недей. Остави се усетът и интуицията да те водят, Съдбата си знае работата  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

« Отговор #6 -: Май 21, 2007, 05:24:58 pm »
Да, благодаря ти  :rolleyes:
Ще продължа да го изучавам - за това се е съгласил  :D , но сама колкото мога...
 :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Май 21, 2007, 05:31:40 pm »
Тръгнеш ли да изучаваш/опознаваш някого, най-добре е да си максимално безпристрастен и непредубеден. Пристрастността е като криво огледало. Не говоря конкретно за твоя случай, просто споделям дългогодишни наблюдения тук-там...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

« Отговор #8 -: Май 21, 2007, 05:54:55 pm »
:D  е, то аз уж безпристрастно тръгнах да го изучавам, от единия страх и любопитство водена... (а страха и любопитството не са ли и те някаква форма на пристрастност?!?!?!) ... а иначе чела съм у С.Аройо, че сам себе си по-добре ще изучиш като се туриш и гледаш във взаимоотношение с някого... та май ще си практикувам аз в случая "раздвоение на личността" ... не знам това ли е параноята що е...  :D  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Май 21, 2007, 06:19:16 pm »
Цитат
... а иначе чела съм у С.Аройо, че сам себе си по-добре ще изучиш като се туриш и гледаш във взаимоотношение с някого...
Да, във всяка синастрия можеш да се погледнеш през очите на партньора, а и който и да било. Така е и в синастриите родители-деца, в колективите, в приятелски кръг... Въпросът е дали този, през чиито очи се гледаш, е достатъчно обективен. Астрологията е сбор от обективни фактори и обстоятелства, дефинирани от субективното ни отношение към тях...  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

« Отговор #10 -: Май 23, 2007, 11:04:11 am »
имах аз нещо като отношения с един,хм,да го наречем плутонианец.може да звучи примитивно,но когато видях,че е с асцендент скорпион ,с марс,сатурн и плутон в съвпад с моите  в скорпион,бях заинтригувана.с този плутон в1-ви дом би трябвало да е твърде типичен.обаче,дали заради дразнещо дружелюбната луна в близнаци или заради други фактори,човекът просто обича да лъже без нужда,не умее да казва не,това брутално плутонианско не,което не знае срам.ако се наложи да откаже,човекът просто си изключва телефона.и го включва пак,след като отмине бурята.предполагам се досещате,какво стана.написах му един смс,който,естествено, пристигна в момента на включването на телефона.и без никакви емоции го посъветвах да действа малко по мъжки.аз малко се отплеснах,въпросът ми е възможно ли е една близнашка луна до такава степен да притъпи плутоновите характеристики? <_<  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Май 23, 2007, 11:46:44 am »
Цитат
човекът просто обича да лъже без нужда,не умее да казва не... ако се наложи да откаже,човекът просто си изключва телефона.и го включва пак,след като отмине бурята...
въпросът ми е възможно ли е една близнашка луна до такава степен да притъпи плутоновите характеристики?
За лъжата и астрологичните й характеристики се сещам, че АН навремето бе писала, ще го потърся и ще го цитирам тук.
Но не мисля, че всичко се дължи на едната близнашка Луна, по-важни са мотивите, които го подтикват непрекъснато да прибягва до лъжи и увъртане.
Неумението да се казва "не" в повечето случаи се дължи на по-слабите или не така агресивни Марсове - Риби, Везни, Рак, Телец...
И да си изключиш просто телефона, да се скатаеш, да изчезнеш вместо директно да откажеш дадено нещо или да застанеш очи в очи с отсрещния и да представиш аргументи е последното нещо, което би направил един силен Марс на Асц или в 1-ви дом! Не знам на какво се дължи това поведение, но за мен това е типично нептуново изплъзване с прибягване до меркуриеви /Близнаци/ номерца  :D
Та общо взето не вярвам, че една Луна в Близнаци е способна до такава степен да "притъпи" плутоновите характеристики. Може би въпросът тук е, че самият човек, осъзнавайки силата на гнева си, се опитва да поставя нещата под контрол като просто избягва директната конфронтация. Когато видиш кадифено спокойствие и ангелска усмивка у един плутонианец, особено в критични ситуации, първо помисли какво му е коствало да изглежда така  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

« Отговор #12 -: Май 23, 2007, 12:24:04 pm »
а може би просто има някаква грешка в данните в натала,прекалено хлъзгаво изплъзване,а като добавим и лекито му намеци в обичайно състояние,че не трябва да се държа " толкова агресивно"-смея да твърдя,че никога не паля без нужда.това ми избива на някакво везнишко търсене на хармонията на всяка цена.да се харесаме на всички,да сме в добри отношения с всички.

*

лилид

« Отговор #13 -: Май 23, 2007, 12:39:25 pm »
Заинтригувана от астрологичната синхроничност, потърсих как се разбира въобще синхроничността... Предлагам ви това: Синхроничността, Един принцип на некаузално светоусещане http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=1254
 :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Май 23, 2007, 12:44:27 pm »
Цитат
това ми избива на някакво везнишко търсене на хармонията на всяка цена...
"Хармония на всяка цена" повече импонира на Плутон във Везни, не и на Плутон в собствен знак.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Юни 27, 2007, 06:58:50 pm »
Понеже в една от съседните теми лилид спомена за сродни души, композити и партньорска астрология, реших да подновя тази тема  B)
Нещо интересно, което неведнъж съм наблюдавала, е специфичното акцентиране на определени планетни теми (или двойки) в комбина и/или композита, които нерядко стоят в основата на връзката. Става въпрос за планета-фокус или апекс на конфигурация в партньорската карта, която нерядко е поставена под ударение или в класическата синастрия, или в картите на двамата партньори поотделно. Направо се изумих.
Една от основните теми във връзката може да бъде манифестирана и посредством някоя опозиция или напрегната конфигурация в партньорската карта, чиято реализация се осъществява в контекста на кръста на хороскопа  ;)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

« Отговор #16 -: Юни 28, 2007, 02:42:33 pm »
Цитат
Понеже в една от съседните теми лилид спомена за сродни души, композити и партньорска астрология, реших да подновя тази тема  B)
Нещо интересно, което неведнъж съм наблюдавала, е специфичното акцентиране на определени планетни теми (или двойки) в комбина и/или композита, които нерядко стоят в основата на връзката. Става въпрос за планета-фокус или апекс на конфигурация в партньорската карта, която нерядко е поставена под ударение или в класическата синастрия, или в картите на двамата партньори поотделно. Направо се изумих.
Една от основните теми във връзката може да бъде манифестирана и посредством някоя опозиция или напрегната конфигурация в партньорската карта, чиято реализация се осъществява в контекста на кръста на хороскопа  ;)
благодаря ти, но аз не разбирам (защото най-малкото - не знам какво е това планета-фокус или апекс на конфигурация)  :huh:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Юни 28, 2007, 03:04:45 pm »
Цитат
какво е това планета-фокус или апекс на конфигурация
За фокус на конфигурация се приема планетата в основата, най-добре това се вижда при тао-квадратите. Понятието "апекс" често се използва, когато се разглежда конфигурацията Yod (Божи пръст, Пръст на съдбата), - апексът е планетата в основата.
В случая с правоъгълни и триъгълни конфигурации фокус като такъв няма, но може да има най-силно аспектирана планета, включена във фигурата.
В партньорските карти разглеждам горното и го търся подчертано в двете карти поотделно и/или в класическата синастрична.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.