Здравей Гост

Транзити на Плутон

• 635 Отговора
  • 145415 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Плутон
« Отговор #121 -: Май 13, 2007, 12:12:27 pm »
Цитат

Виж и тия. Жалко, че вече взех да позабравям немски.
Ех жено  ;)  :D ,направо нямаш спирачки :P  :P  :P  :P  :P  :P  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #122 -: Май 13, 2007, 12:19:50 pm »
Цитат
Ърнест Хемингуей - 21.07.1899 at 8:00 AM in Oak Park (IL) (USA) – death 02.07.1961 Ketcum, Idaho

Марго Хемингуей - 16.02.1955 at 9:15 AM in Portland (USA) – death 01.07.1996 Santa Monica (CA)
Към "погребалния" списък добавям:
Винсент Ван Гог /починал на 29.07.1890/
30.03.1853г. Zundert, Holland - 51N28 4E40  11.00 a.m. LMT
Няма плутонова доминанта в картата, Плутон е разположен в 10 дом, където е целият му стелиум.
"Може би смъртта не е най-трудното нещо в живота на един художник. Не знам нищо за нея, но гледайки звездите, винаги започвам да мечтая..."
Ван Гог
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Транзити на Плутон
« Отговор #123 -: Май 13, 2007, 12:53:44 pm »
Цитат

Плутон във втори дом:

При тази позитция Плутон се изразява чрез почти принудителни усилия да се контролират собствените пари и имущество. Другата крайност са пекаленото харчене. Целта е трансформиране на ценностите, да се разберат скритите мотиви и значение на парите и притежанието.

Значи ето откъде на мен така са ми се навряли тия пари в акъла.  ;)
Скритите мотиви на притежанието на пари, АН ми вика да ги оставя на мира, бе как ще ги оставя с тоя Плутон във втори съвпад с Меркурий и Слънце и после след време и връз Юпи и ако доживея и връз Сатурн.
Отсега до вовеки май парите ще са ми в акъл, а дано са ми и в джеба.  :D  

*

Xalia

• *
  • 164
Транзити на Плутон
« Отговор #124 -: Май 13, 2007, 01:28:56 pm »
Ох, Lilie, как им се радвам на тия от тях, които още не познавам, ! Голям детектив си! :D  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #125 -: Май 13, 2007, 01:35:09 pm »
Тук имаше цяла тема с линкове на тема астрология и езотерика, но бе затрита заради досадните спамаджии, които си я заплюха  B)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
Транзити на Плутон
« Отговор #126 -: Май 13, 2007, 03:13:31 pm »
Цитат
Цитат

Плутон във втори дом:

При тази позитция Плутон се изразява чрез почти принудителни усилия да се контролират собствените пари и имущество. Другата крайност са пекаленото харчене. Целта е трансформиране на ценностите, да се разберат скритите мотиви и значение на парите и притежанието.

Значи ето откъде на мен така са ми се навряли тия пари в акъла.  ;)
Скритите мотиви на притежанието на пари, АН ми вика да ги оставя на мира, бе как ще ги оставя с тоя Плутон във втори съвпад с Меркурий и Слънце и после след време и връз Юпи и ако доживея и връз Сатурн.
Отсега до вовеки май парите ще са ми в акъл, а дано са ми и в джеба.  :D
ама нали виждаш каква е целта :D
Вземи ги спечели и да мирясаш :D  

*

ali

• 46
    • http://
Транзити на Плутон
« Отговор #127 -: Май 14, 2007, 01:22:38 pm »
Влиянието на транзитен Плутон има по силно значение,
когато сключва аспект с личните планети/Луна,Слънце,Венера,Меркурий,Марс/
или преминава през кръста на материята.
От значение е също как Плутон  е поставен в радикса,
къде се намира/дом/ какви аспекти сключва,
т.е индивидуалното значение на планета,
за конкретна карта.
Общото значение на планета е ясен-трансформации,
смърт,необратими промени и т.н.
Плутон е свързан с вътрешно пречистване чрез болка и криза.
Можеш да промениш себе си чрез натиск от вън,
от ситуации или хора.
Кризата води до трансформация  и дава  възможност
да скъсваш с миналото си и да започваш
живота си отначало.
Всяко нещо до което се докосне Плутон бива толкова
променено,че вече никога не е същото.
« Последна редакция: Май 14, 2007, 02:25:13 pm от ali »

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #128 -: Май 18, 2007, 11:37:38 pm »
Плутон като управител на знака Скорпион често събужда страх и опасение. Плутон  внася трансформация в живота ни, но не във вида, удобен и приемлив за модерната култура. Прието е да се мисли, че израстване означава  постоянен напредък и придвиджване напред и нагоре, което се свързва с процеса на съзряване. През цялото време ни се повтаря, че колкото по-нагоре се издигаме, толкова по-добре и по-напреднали ще сме в живота. В края на краищата какво ни дава тази непрекъсната борба да сме все по-напред и начело?
Усещането да сме “на върха” ни дава чувство на превъзходство, а стремежът да се запази статуквото “на всяка цена” създава всички предпоставки за фиксиране върху дадено нещо и спиране/ограничаване на растежа, което ни кара да се движим по инерция, спазвайки линията на най-слабото съпротивление. И тогава на “сцената” излиза Плутон и ни въвлича в завладяващия танц на трансформацията.

В качеството си на господар на Отвъдното Плутон е ‘призван’ да ни напомни, че “нагоре” не е единствената линия на развитие във Вселената; съществуват много алтернативни пътища и посоки, като целта и крайната дестинация постигнето на цялостност. Плутон ни казва, че израстването “нагоре” е само един от пътищата, за което е необходимо и израстване “навътре” към същността, за да се докосне универсалната истина в сърцата ни, израстване “надолу” чрез спускане в дълбините на душата и израстване “чрез” придобитите опитности в търсене на мъдрост и самопознание. Плутон казва, че поставяйки на фокус желанието да бъдем “по-напред”, ние често забравяме за копнежите на сърцето, душата като подценяваме важността на предизвикателството да изследваме вътрешните си ресурси в дълбочина.  
Модерната култура предпочита издигане нагоре пред слизане в дълбините. Повечето от нас са възприели погрешната представа, че смисълът на думата “трансцендентно” предполага издигане над нещо, но в действителност “трансцендентно” означава преминаване отвъд. Плутон коригира тази грешка като ни подканва да тръгнем в посока “навътре” към дълбините на нашата автентична същност, където се полагат основите на нашата индивидуална трансформация. Плутон ни отправя призив доброволно да приемем поканата за израстване “във”, “отвъд” и “чрез”, и ако не я приемем с желание и продължаваме да се вкопчваме в устрема си все да сме “на върха”, се случва неизбежното – всичко, върху което сме се фиксирали и което по някакъв начин е блокирало растежа ни, внасяйки застой и инерция в живота ни, се срутва с гръм и трясък.
Така че става очевидно, че първото и най-добро нещо, което е препоръчително да се осъществи при наближаващ плутонов транзит към важна радикална точка, е да се приеме поканата на Плутон доброволно. Много по-безболезнено е сами да направим първата си крачка “надолу” и “отвъд” вместо да отказваме да приемем необходимостта от това предизвикателство, докато не получим зашеметяващ ритник отзад  :D
« Последна редакция: Май 18, 2007, 11:40:10 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Транзити на Плутон
« Отговор #129 -: Май 19, 2007, 09:39:35 pm »
Много точно казано тва последното за Плутон.  :)
Нагоре, ли повече пари, или повече печалби, или по-силна кариера...както скоро имаше една картинка, не помня дали я пуснах тук:

И когато и последната река бъде отровена, и последното дърво бъде отрязано, и последната риба мъртва - тогава ще разберем, че парите не могат да се ядат.

Може би Плутон ще изрита човечеството по-рано, а?  :(  

*

Xalia

• *
  • 164
Транзити на Плутон
« Отговор #130 -: Май 19, 2007, 10:16:44 pm »
Може би Плутон ни учи на смирение - смирение пред могъществото на живота и на невидимите за окото сили.

Ако не беше Плутон, може би бихме вярвали, че сме всесилни, всезнаещи и всеможещи.

*

kaily

• 5145
Транзити на Плутон
« Отговор #131 -: Май 19, 2007, 10:34:35 pm »
Е тогава така наречените днешни властелини на света имат слаб Плутон в картите си ли?
Щото нямат ни смирение, ни разум, ни проникновение, сал една алчност и наглост.

Примерно отстреляните мутри от висок ранг какъв ли Плутон имат в картите си.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #132 -: Май 19, 2007, 10:47:47 pm »
Цитат
И когато и последната река бъде отровена, и последното дърво бъде отрязано, и последната риба мъртва - тогава ще разберем, че парите не могат да се ядат.

Може би Плутон ще изрита човечеството по-рано, а?  :(
Сещам се, че това съм го чела някъде от тебе и много ми хареса. За съжаление ние хората така сме устроени, че започваме да се осъзнаваме чак, след като някой или нещо ни подритне отзад  :lol: ама то като се гали само с перце нали ефектът не е същия  B)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Xalia

• *
  • 164
Транзити на Плутон
« Отговор #133 -: Май 20, 2007, 10:41:24 am »
Цитат
Е тогава така наречените днешни властелини на света имат слаб Плутон в картите си ли?
Щото нямат ни смирение, ни разум, ни проникновение, сал една алчност и наглост.

Бях чела нещо, за което мисля, че наистина е така: властелините и тираните, злоупотребяващи с властта, дадена от Плутон, я имат до определено време (например в продължение на един благоприятен за тях период). През това време засегнатите от тази власт са принудени да действат външно погледнато според желанията на властелина, като същевременно подмолно му копаят вече гроба. И тогава е само въпрос на време, кога ще се сгромоляса тиранът, който, потъпкал всички граници на благоразумието и в момент на слабост, няма шанс за помощ от никъде и от никого. Това се отнася и за областта на личните отношения, където определен човек има засегната лична планета от Плутон на партньора. Може да трае години, но ако по-слабият (със засегнатата лична планета) е достатъчно осъзнат и готов да отхвърли определени матрици на поведение, ще получи шанса да се опълчи и освободи.

В по-голям мащаб такава власт на единични хора също е до време, но ако системата е погрешна, то ще се появи следващият тиран.  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #134 -: Май 20, 2007, 11:56:48 am »
Цитат
Цитат
Бях чела нещо, за което мисля, че наистина е така: властелините и тираните, злоупотребяващи с властта, дадена от Плутон, я имат до определено време...
А защо си мислите, че такива личности, злоупотребили с властта, задължително трябва да имат силен Плутон? Да, може и да имат, но това не е всичко. Отношение към властта и издигането в йерархията, независимо каква йерархия - в "горния" или в "долния" свят, има и Сатурн.
Сатурн е границата на видимия свят, Сатурн е таванът на нашите възможности - онези, които изискват полагане на лични усилия.
Плутон ти дава власт и влияние дотолкова, доколкото и в какъвто смисъл си успял да ги постигнеш по Сатурн. За какво и как ще се използва властта зависи от личната ни ценностна система, от етиката, от мирогледа ни.
Дай на един нисш Сатурн власт - независимо какъв му е Плутона - и му гледай сеира. Един криворазбран Сатурн ще се чувства 'призван' да превъзпитава чрез натиск или вменяване на вина/чувство на неадекватност, докато един висш, облагороден Сатурн само ще насочва, направлява, съветва - той е нашият "вътрешен Учител", заедно с Юпитер.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #135 -: Май 20, 2007, 03:30:21 pm »
Цитат
През това време засегнатите от тази власт са принудени да действат външно погледнато според желанията на властелина, като същевременно подмолно му копаят вече гроба.
Хм... защо ли си мисля, че не те, "засегнатите", му копаят подмолно гроба, а желанията му? От езотерична перспектива желанията, в най-нисшата си проява, могат да породят такива демонични форми и творения, че наистина трябва да се радваме и да благодарим на Създателя, че на повечето от нас не са ни дадени сетива, които да ни позволяват да виждаме "отвъд".
« Последна редакция: Май 20, 2007, 03:33:21 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #136 -: Май 20, 2007, 03:57:00 pm »
Тук си говорим за "лошия" Плутон, но нека сега обърнем внимание и на нисшата му октава - Марс. За да се упражни някаква форма на власт или влияние в материалния свят /Сатурн/, на човек са му нужни енергия и воля (лична сила). Енергийният баланс (или дисбаланс) в радикса е представен посредством опозицията по оста 2-8 дом и, както се знае, той никога не е постоянна, статична величина така, както и повечето фактори в хороскопа.
Принципа на манифестация на личната ни сила бихме могли да представим чрез следната верижка:
Слънце (волята на Аза) -> Марс (налагане на волята) -> Сатурн (ограничение/утвърждаване на волята) -> Плутон (фиксиране на волята върху определена цел).
*Властта и влиянието по Плутон се постигат в степента и в контекста, дефинирани от Сатурн в хороскопа.

Във връзка с дискутираната тема намерих много интересни неща из архива, които ще цитирам:
"Марс -
Състоянието му в радикса подсказва кои са най-достъпните ни източници на енергия. Поелите по духовния път на развитие се научават да се зареждат с енергия от въздуха, храната и околната среда... Но най-достъпния ни източник са хората около нас.
Още в детските години, в съответствие с планетарните енергии и усвоеното в резултат на възпитанието, ние приемаме модел на поведение, с което най-ефективно се зареждаме с необходимата ни жизнена енергия....

Схемите на поведение най-общо са:
1. на натиск и насилие /от такъв с кадифени ръкавици до подли удари/ - характерни са за Марс в Овен, Дева и Козирог.
2. на взискателност и претенции /от деликатно и ненатрапчиво до грубо и манипулативно/ - характерни са за Марс в Лъв, Скорпион и Стрелец.
3. на отстъпчивост и провокация на съжаление / от смирена и блага отстъпчивост - настойчивост до изнудване по схемата “горкия аз”/ - характерни са за Марс в Рак, Везни и Риби/.
4. на дистанциране и формално затваряне / от учтиво и възпитано до обидно и грубо/ - характерни са за Марс в Телец, Близнаци и Водолей.

В различни житейски периоди или ситуации е възможно по различни схеми да черпим енергия от другите хора.
Мъдрото поведение е да се самонаблюдаваме и да разпознаваме случващото се вътре в нас.... Да разчупваме схемата и да черпим енергия от Вселената....

Нали и планетите и аспектите в астрологията са само условно причислени към групите на добри, зли или с двойствено значение.
Например "добрата" Венера, силно поставена в хороскопа, но в лошо състояние и неотработена, се проявява като липса на контрол над чувствата или ако има контрол, то той е минимален. За "добрата" Венера, но в лошо състояние, са характерни груби емоции от типа на злоба, завист, ревност, злорадство, похот - при това тя ги прикрива зад фалшива добронамереност, показна и демонстративна любов, уж пренебрежение към пари и пр.
А "злият" й партньор Марс, при висшата си изява дава голяма енергия, която се управлява чисто мисловно, т.е. не контрол над някакви физически изяви и проявления, а контрол над психическата енергия. Такъв Марс владее гнева, страстта, негативните силни емоции. Точно това е Марсовата сила - по-силният отстъпва.
Той открива скрития смисъл на нещата, достига до скрите в подсъзнанието на хората мотиви, усещания, програми и по правило е страхотен психоаналитик. Най-важното е, че трансформира негативната и агресивна външна енергия в конструктивна вътрешна - каква по-голяма духовност да искаме.

Ако се върнем на Марс, той не случайно е в групата на “злите” планети. Още с появата на човека се е появил и интерес към звездите. Марс олицетворява енергията, а в древността хората са живели в по-агресивна външна среда и съответно са отговаряли агресивно на външните дразнители. “Включеният” Марс в древността твърде точно е отнасян към “злото”.
Същевременно Марс е енергия и активност не само във външния свят, но и във вътрешния живот. В който знак и дом да се намира и както и да е аспектиран, той има и добри и лоши изяви. Умението да се владее Марс, дори когато е много добре поставен в хороскопа, го имат малко хора. А какво остава, когато е в лошо космично състояние....".
« Последна редакция: Май 20, 2007, 04:05:24 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Транзити на Плутон
« Отговор #137 -: Май 20, 2007, 07:42:01 pm »
Привет и от мен.
 Лили, намерила си съкровища.  :)
 Исках да добавя, чи описаните по-горе модели на поведение са много добре разгледани в "Селестинското пророчество".
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #138 -: Май 20, 2007, 07:52:49 pm »
Цитат
Привет и от мен.
 Лили, намерила си съкровища.  :)
 Исках да добавя, чи описаните по-горе модели на поведение са много добре разгледани в "Селестинското пророчество".
О, да, форумът си е цяла съкровищница, особено ако потърсиш из архивите. Днес успях да прегледам само 10-на странички отзад напред, има още много материал за препрочитане, благодарение на АН  :rolleyes: ама и ние сме мързеливички и все си задаваме въпросите без да погледнем какво има по-назад... а знанието, което търсим, било толкова близо, на една ръка разстояние...
Все се каня да чета "Селестинското пророчество" и все не стигам до него, а и не си първият човек, който ми го препоръчва  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
Re:Транзити на Плутон
« Отговор #139 -: Декември 18, 2009, 09:48:19 am »
Знаете ли нещо относно квадрат между тр плутон и нат венера?