Здравей Гост

Транзити на Плутон

• 635 Отговора
  • 144971 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Транзити на Плутон
« Отговор #260 -: Януари 20, 2012, 11:11:26 am »
elfidka, откога е там ? имаш ли вече преживявания във връзка с това, защото при мен е на куспидата и го чакам с доста смесени чувства..., меко казано,... :blink:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #261 -: Януари 20, 2012, 11:20:59 am »
Аз пък съм била в нетрудоспособна възраст, когато Плутон ми е пресякъл МЦ. Немам спомени от тойзи период.  ;D ;D ;D

При мен пък това никога няма да се случи, тъй като в момента транзитира в 5 дом  :rolleyes:

и при мен също, ама предполагам че голям купон ще е като стигне десц. тогава ще съм на 56 и по прогресия имам пр. венера съвпад пр. марс, та явно ще се женя на дърти години. никога не е късно да станеш за резил ;D

« Отговор #262 -: Януари 20, 2012, 11:24:14 am »
Моя приятел, транзитиращия Плутон в момента се намира в четвъртия ми дом. Провокирана донякъде и от един сън, който доста ме стресна, реших да се включа и да ви помоля за няколко съвета как да оцелея и какво да очаквам.

В момента най-силното, което търпя е опозицията на Слънцето с транзитния Плутон. В същото време забелязах съвпада на наталната Лилит с Плутон. За момента не съм усетила нещо, но след днес малко започвам да се плаша. Имате ли някаква идея за тълкуване на подобен транзит. Съвпадите с наталните Уран и Нептун са вече сключени, скоро ще се задействат. Ако все още съм жива, след като измине още 2-3 градуса, ще е в позиция да докопа 80% от плаетите ми - със съвпад със Луната, съвпад СЛВ, опозе Меркурий.  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: НАИСТИНА, някакви идеи за оцеляване?  ;D ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #263 -: Януари 20, 2012, 11:24:52 am »
elfidka, откога е там ? имаш ли вече преживявания във връзка с това, защото при мен е на куспидата и го чакам с доста смесени чувства..., меко казано,... :blink:
А бе хората все се хвалят че по време на Плутон през 5 дом са имали интензивен любовен живот. Но при мен е обратното  .
При Плутон на К5 - родих малката...   ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Grace

• 2257
« Отговор #264 -: Януари 20, 2012, 11:33:35 am »
това е много хубаво, да ти е жива и здрава  :blink: а в любовния живот няма ли раздвижване, все пак дълъг е тразнзита, надали ще останеш само с това.. ?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #265 -: Януари 20, 2012, 11:34:52 am »
и при мен също, ама предполагам че голям купон ще е като стигне десц. тогава ще съм на 56 и по прогресия имам пр. венера съвпад пр. марс, та явно ще се женя на дърти години. никога не е късно да станеш за резил ;D

Ааа, не разчитай. Там е от доста време и ще се задържи доста време. Тцъ ;).

Хубавото е, че отскоро, освен че е в опозиция на Сатурн, е и в тригон към Марс. А като се включи и транзитният Марс напред-назад през Девата - мамма-мия. Енергия и издръжливост като на вол.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #266 -: Януари 20, 2012, 11:36:45 am »
това е много хубаво, да ти е жива и здрава  :blink: а в любовния живот няма ли раздвижване, все пак дълъг е тразнзита, надали ще останеш само с това.. ?

Малко след моя К5 и през целия пети е започнало практическото ми сексуално образование. Но той там мина през Меркурий и Уран - бях и теоретично добре подготвена :P, после в опозиция на Марс и през Венера и Луна.

А бе хората все се хвалят че по време на Плутон през 5 дом са имали интензивен любовен живот. Но при мен е обратното. При Плутон на К5 - родих малката...   ;D
Ами интензивен си беше. Родила съм като е бил в шести вече.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #267 -: Януари 20, 2012, 11:43:05 am »
През живота си до тук Плутон мина през почти всички лични планети в радикса ми, изключая Луната. В момента е стъпил на Слънцето ми........Няма да доживея да мине само през натален Сатурн - вероятно в следващ живот ще имам този аспект за отработване....
Хм, а опозициите броиш ли ги? Защото ако се броят, значи вече всичко съм си отметнала - и лично, и външно, и трансово. Остава ми само един Юпитер в осми и после вече кротко ше си го чакам на МС-то :mellow:.

Re:Транзити на Плутон
« Отговор #268 -: Януари 20, 2012, 11:49:50 am »
Плутон действа около точния градус, а няколко градуса след него отзвучава ефекта от транзита. Няколкото градуса преди точния аспект е подготовката, а към 1 градусов орбис по-осезнателно започват да се проявяват нещата.

При мен в момента има 2 точни аспекта:

1) тр. Плутон/У9 на К11 :soe: 0°00 нат. Нептун/У1
2) тр. Плутон :sec: 0° нат. Меркурий/У7,4.

Все още нищо не мога да усетя, ще видим по-нататък... :lol:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #269 -: Януари 20, 2012, 11:54:31 am »

Ааа, не разчитай. Там е от доста време и ще се задържи доста време. Тцъ ;).

аа при мен при транзит на тежкар през десц се появява по някой мъж. уран и нептун минаха оттам, плутон не би трябвало да се изложи ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #270 -: Януари 20, 2012, 11:57:11 am »

Няма....раздвижване.....
за сега ....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #271 -: Януари 20, 2012, 11:57:16 am »
Когато при мен транзитен Плутон премина през управителя на АС-то ми Уран, много се промених. Но по същото време транзитен Уран минаваше през Асцендента ми, така че ефектът беше комбиниран - внезапно и трайно. А транзитен Юпитер беше в 1-вия ми дом, наближаваше натално Слънце, така че се и чувствах добре в новото си амплоа.

Романтика, при теб ефектът на транзитен Плутон пък ще бъде съчетан с този на Нептун. Мисля, че и при теб може да се случи нещо подобоно - да откриеш себе си, каква искаш да бъдеш, каква се харесваш. И при теб може да бъде внезапно и бунтарско. Уран не е замесен с АС-то, но със Слънцето, както отбеляза Грейс в един неин пост. Приятното усещане да си в собствената си кожа също може да е налице заради аспекта на транзитен Уран с натален Юпитер.

« Отговор #272 -: Януари 20, 2012, 12:16:25 pm »
 ;D броят се ама не носят същите характеристики, като при съвпада...при съвпада приемаш енергията по Плутон, щеше нещеш - докато при опозицията - бориш се срещу нещо, но не знаеш какво...не е приемане, а противопоставяне. Когато вече не можеш повече да се бориш, пак приемаш де, ама с ефекта на ластика и топчето от единия край  :P - ефектът би трябвало да е сплескване на енергията ...оооф че не можах да се изразя...Ама съм сигурна че ти ще ми схванеш мислата. Имам си една такава теория за трансатурновите планети /Уран, Нептун, Плутон/, когато ти са първи - изгряващи, техните транзити през лични планети, моделират личността през целият им живот, но в случая се отнася само за съвпади, иска ми се да изследвам и за опозициите кво се получава. Иначе игнорирам всички останали аспекти....Значи ако Плутон е такава /в случая като моя милост  ;D - рекламааааа/ - всички качества по Плутон ще бъдат усвоени, отработени..., ако е Уран - всичко по нея, както и Нептун - качества, характеристики....един вид това е нещо като Матрица в този живот, програма, която трябва да усвоиш....Не съм си изчистила теорията и не съм я доразвила, както и не съм си направила нужната статистика....

*

AH

• 2201
« Отговор #273 -: Януари 20, 2012, 12:20:50 pm »
;D На мен точно на 70 години,

Специално ти може скоро да поусетиш нещичко сходно на това, което се усеща при транзит на Плутон на МЦ – понеже сега тр. Плутон ти е над Слънцето, а то има някои общи неща с МЦ:)

В доброто си проявление това е време на самоутвърждаване, власт над себе си, полезни навици, успехи по отношение на финанси.

Е, в конкретния случай имаме специфика, която идва от дома на транзита и евентуалните събития ще са свързани с партньорствата. И причините за евентуалните събития при теб ще са по 5-ти дом, а следствията – по 6-ти:)
Така че гледай сега за доброто проявление:)

« Отговор #274 -: Януари 20, 2012, 12:32:10 pm »
 Абсолютно Ан, не не гледах на нещата така, но ги усещам, връзвах ги по други причини, а и дълбоко вътрешно усещане...Крайно време е нещата да тръгнат нанагоре...Мисля си че старините ще ми са добри, защото ще си отработя гадните минорни и кармични аспекти и аспектчета - в момента си отработвам 100 градусовия на нат.Слънце с Плутон, защото Плутон на 100 градуса от себе си ще разбие окончателно тази хватка, от която не мога да се измъкна...един вид ще неутрализира сам себе си....Много ми харесва тази идея, не съм я срещала - може и да съм чела нещо подобно, но нямам спомен. Всъщност искам да кажа, че когато имаш кофти аспект, единствения начин да го преработиш е когато светилото, с което е сключен този аспект /говорим за тежки транзити/, защото бързите се повтарят често през живота, застане на мястото на планетата, съответно направи съвпад - аспекта губи силата си по натал, преработваш си го и той един вид се разпада...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #275 -: Януари 20, 2012, 12:35:24 pm »
;D На мен точно на 70 години,

Специално ти може скоро да поусетиш нещичко сходно на това, което се усеща при транзит на Плутон на МЦ – понеже сега тр. Плутон ти е над Слънцето, а то има някои общи неща с МЦ:)

В доброто си проявление това е време на самоутвърждаване, власт над себе си, полезни навици, успехи по отношение на финанси.

Е, в конкретния случай имаме специфика, която идва от дома на транзита и евентуалните събития ще са свързани с партньорствата. И причините за евентуалните събития при теб ще са по 5-ти дом, а следствията – по 6-ти:)
Така че гледай сега за доброто проявление:)

Тюх, е, го е, пак карък - тогава съм била на година, година и малко. Никогиш не ми се падат "полезни навици".

*

Diyana

• 2705
« Отговор #276 -: Януари 20, 2012, 12:39:49 pm »
;D броят се ама не носят същите характеристики, като при съвпада...
Е, добре, значи махам Марс и Сатурн, ма те ще видят съвпад с Плутон в следващата инкарнация. Няма да ги мисля.

*

AH

• 2201
« Отговор #277 -: Януари 20, 2012, 12:41:33 pm »
Абсолютно Ан, не не гледах на нещата така, но ги усещам, връзвах ги по други причини, а и дълбоко вътрешно усещане...Крайно време е нещата да тръгнат нанагоре...Мисля си че старините ще ми са добри, защото ще си отработя гадните минорни и кармични аспекти и аспектчета - в момента си отработвам 100 градусовия на нат.Слънце с Плутон, защото Плутон на 100 градуса от себе си ще разбие окончателно тази хватка, от която не мога да се измъкна...един вид ще неутрализира сам себе си....Много ми харесва тази идея, не съм я срещала - може и да съм чела нещо подобно, но нямам спомен. Всъщност искам да кажа, че когато имаш кофти аспект, единствения начин да го преработиш е когато светилото, с което е сключен този аспект /говорим за тежки транзити/, защото бързите се повтарят често през живота, застане на мястото на планетата, съответно направи съвпад - аспекта губи силата си по натал, преработваш си го и той един вид се разпада...

от това, което съм наблюдавала при различни хора  - спиралата след такъв съвпад е възходяща, но не се разминава съвсем без сътресения, свързани с решения, действия и събития по време на съвпада.

т.е. имай си едно на ум, за да не се стреснеш - така или иначе, трансформациите по Слънце и Плутон са най-силни:)

*

AH

• 2201
« Отговор #278 -: Януари 20, 2012, 12:43:16 pm »

Тюх, е, го е, пак карък - тогава съм била на година, година и малко. Никогиш не ми се падат "полезни навици".

най-важните такива май са ти заложени по рождение:)

« Отговор #279 -: Януари 20, 2012, 01:16:19 pm »
   Аз съм готова по принцип, включвам също и смъртта тук, но не знам на кого ще е - на близък ще е - та всяко щастие трябва да се изстрада ....Ясно ми е че безплатни обяди няма...Сътресенията, почнаха от преди 2 години - личности, дългогодишни приятели и любови - зачертани....