Здравей Гост

Съвпад на Луна и Венера в наталната карта на мъж

• 7 Отговора
  • 2511 Прегледи
:D Луната и Венера в мъжката  карта показват "желаната" жена, но когато са в съвпад става още по интересно.

Съвпада на Луната с Венера е в Риби, 11 дом.

Много ще ми е интересно да прочета коментарите ви. :D  
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Май 08, 2007, 10:05:08 pm »
Много приятен съвпад. Как е аспектиран?
В случая имаме сливане на двата принципа, при това Венера е в екзалтация.

Имам впечатления от съвпад Слънце/Луна/Венера в Козирог в мъжка карта, в квадрат с Плутон. По-мил и любезен човек не бях виждала  :blink:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #2 -: Май 09, 2007, 09:25:25 am »
Подсъзнателно и инстинктивно търсене на любов, красота и хармония в социалните контакти.
Понеже е мъж, може да има нужда от провокация за да даде истински израз на тия енергии.
Но може да му стига и най-малък намек от страна на дамата и ще задоволява всеки каприз даже по отношение аналогиите на Луна и Венера :)
А жената трябва да е женствена и да покрива представите и изискванията му  :)  

« Отговор #3 -: Май 09, 2007, 10:21:24 am »
Цитат
Но може да му стига и най-малък намек от страна на дамата и ще задоволява всеки каприз даже по отношение аналогиите на Луна и Венера :)
А жената трябва да е женствена и да покрива представите и изискванията му  :)
:P Винаги ми е харесвало отношението му към жените. Жестовете, които е готов да направи и е правил.
Когато харесва дадена жена й говори такивa красиви неща/ без клишета/, че ме удивлява. :D
« Последна редакция: Май 16, 2007, 09:28:45 pm от SANIELI »

*

AH

• 2201
« Отговор #4 -: Май 09, 2007, 02:39:20 pm »
и при тоя съвпад ще е хубаво да имаме силен Марс в радикса :)  

« Отговор #5 -: Май 09, 2007, 02:59:57 pm »
:rolleyes: Марс ретрограден в Дева 5дом, в компанията  на ретро Юпитер, Лилит и ретро Сатурн.

« Последна редакция: Май 16, 2007, 09:29:15 pm от SANIELI »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Май 20, 2007, 04:22:49 pm »
Саниели, виж какво намерих по темата, вероятно се отнася и за текущия и актуален все още мунданен съвпад Луна-Венера  :rolleyes:

"Има време, добро за самонаблюдение и вглеждане в себе си и има време, добро за да се види красотата вън от нас...  Обикновено сме твърде заети да мислим за миналото, за настоящето и бъдещето си, да обръщаме внимание само на нещата, които имат пряка или косвена връзка с нас, с нашите емоции, чувства, взаимоотношения и т.н. Заети сме да даваме оценки, да изразяваме отношение, да имаме мнение, активно да се включваме в разни процеси, които ни провокират... Нас.....  
А не по-малко интересни неща има и вън от Аза ни.... Ако насочим вниманието си към бурята или дъжда, като нищо можем да установим, че те са по-интересни от това, да се занимаваме със себе си, да се вглеждаме в нас непрекъснато.....
При съвпада на Луната и Венера можем лесно и на подсъзнателно ниво да усетим и да се насладим на красотата... Можем да се насладим стига да успеем да се изплъзнем от низшето му проявление, когато ставаме твърде критични в естетическите си възприятия, когато сме склонни да се подчиним на вампиризъм, възпитание и социални клишета в общуването....".

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7 -: Май 20, 2007, 04:48:41 pm »
:P Интересно и философски представено.
Тези дни мислите ми и те там витаят , а то си имало обяснение. :D

При миналият съвпад на Луна и Венера дори беше по-силно.

:rolleyes: Ако говорим за конкретния  човека  със съвпад в натала на Венера и Луна, май навремето се е вглеждал доста в себе си , защото  сега е подвлияние на Асц и всичко , което може да му даде , а и Слънцето му грее много силно.
« Последна редакция: Май 20, 2007, 04:49:53 pm от SANIELI »