Здравей Гост

Квадратура на луна и меркурий

• 29 Отговора
  • 6134 Прегледи
« -: Май 16, 2007, 02:34:19 pm »
Меркурий е в първи дом-везни, а  луна  в девети дом-рак. Преди години ми беше хоби, а сега съм забравила всичко и книги нямам.
Благодаря предварително!  

*

ali

• 46
    • http://
« Отговор #1 -: Май 16, 2007, 03:13:01 pm »
Цитат
Меркурий е в първи дом-везни, а  луна  в девети дом-рак. Преди години ми беше хоби, а сега съм забравила всичко и книги нямам.
Благодаря предварително!
Здрасти.
Меркурий показва най-общо как ние общуваме,свързва се с такива сфери като търговя,писане,комуникация.
Занаятите и сръчността също са под негово влияние.
Меркурий във Везни искаш да бъдеш обградена с хубави неща.Деликатен човек,зачитащ мнението на другите.
 Луната отговаря за нашата емоционална стабилност и при теб тя е поставена на трон в Рак  т.е тя ще се изразява хармонично.
Семейството и сигурността е много важно за човек роден с това положение на Луната.
Положението и в 9 дом показва,че имаш богато въображение и обичаш да пътуваш.С Луна в 9 дом няма как да нямаш висше образование,отдават ти се чуждите езици и  пътуваш в чужбина.
За квадратурата мога да кажа само, че може би  взимаш решения под въздействие на емоциите си.
Но това е много общо казано.

*

AH

• 2201
« Отговор #2 -: Май 18, 2007, 02:16:17 pm »
:D и още за квадратурата - можеш много интелигентно да лъжеш, стига да пожелаеш :D - шегувам се, да не се обидиш :)

Квадратурата е добра предпоставка да достигаш съзнателно до подсъзнанието си - т.е. би могла да имаш оригинално мислене, без да е взаимствано от мисленето на средата ти.  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Май 18, 2007, 02:24:35 pm »
АН, а какво ще кажеш за Луна-Меркурий в опозиция?  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Май 18, 2007, 02:39:17 pm »
Цитат
...можеш много интелигентно да лъжеш, стига да пожелаеш :D
"Една лъжа е убиец и самоубиец в астралния свят"
окултна максима

ПП. Не визирам конкретен аспект на Меркурий, дори не е задължително да има отношение към тази тема  ;)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Arana

• 15
« Отговор #5 -: Май 18, 2007, 03:05:02 pm »
Показва нервност,подсъзнанието влияе на съзнанието,мисленето е в плен на миналото и често от това страда обективноста и общуването.Настроенията заемат толкова голямо място ,че неостава време за духовни занимания.Сълзливата сантименталност пречи на яснотата на мисленето.През цялото време дрънкат за дребни глупости,губейки своята енергия.Измъчват другите със своите приказки за семейните си дела.Съчувстват на приятели ,които са лоялни към семейството.Трудно се вписват в обществото.Никой не може да ги разбере и често са жертва на клюки.

*

AH

• 2201
« Отговор #6 -: Май 18, 2007, 03:08:31 pm »
Цитат
Показва нервност,подсъзнанието влияе на съзнанието,мисленето е в плен на миналото и често от това страда обективноста и общуването.Настроенията заемат толкова голямо място ,че неостава време за духовни занимания.Сълзливата сантименталност пречи на яснотата на мисленето.През цялото време дрънкат за дребни глупости,губейки своята енергия.Измъчват другите със своите приказки за семейните си дела.Съчувстват на приятели ,които са лоялни към семейството.Трудно се вписват в обществото.Никой не може да ги разбере и често са жертва на клюки.
 така :D

И нищо ли положително няма в тая квадратура :D  

*

AH

• 2201
« Отговор #7 -: Май 18, 2007, 03:09:58 pm »
Цитат
АН, а какво ще кажеш за Луна-Меркурий в опозиция?  :rolleyes:
по опозициите по-трудно се работи :D
Но пък и провокацията е по-силна :D - като за силни хора :D  

*

AH

• 2201
« Отговор #8 -: Май 18, 2007, 03:10:49 pm »
Цитат
Цитат
...можеш много интелигентно да лъжеш, стига да пожелаеш :D
"Една лъжа е убиец и самоубиец в астралния свят"
окултна максима

ПП. Не визирам конкретен аспект на Меркурий, дори не е задължително да има отношение към тази тема  ;)
правилно - не е задължително нещо да има пряка и видима връзка - другите са по-интересни :)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Май 18, 2007, 03:12:50 pm »
Цитат
правилно - не е задължително нещо да има пряка и видима връзка - другите са по-интересни :)
По Нептун ли бяха невидимите и непреки връзки?  B)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Arana

• 15
« Отговор #10 -: Май 18, 2007, 03:15:18 pm »
Цитат
Цитат

Ами хубавото е ,че от подобен род хора няма голяма вреда ,но ако има хубави аспекти към Мерк може да се развие писателски талант стига да има кой да го откъсне от дреболиите и да вложи енергията в творчество,тогава можем да четем любовни романи със сълзлив сюжет  :D .

*

AH

• 2201
« Отговор #11 -: Май 18, 2007, 03:19:12 pm »
Цитат
Цитат
Цитат

Ами хубавото е ,че от подобен род хора няма голяма вреда ,но ако има хубави аспекти към Мерк може да се развие писателски талант стига да има кой да го откъсне от дреболиите и да вложи енергията в творчество,тогава можем да четем любовни романи със сълзлив сюжет  :D .
да нямаш лично отношение към някой обект-субект с подобна квадратура :D  

*

AH

• 2201
« Отговор #12 -: Май 18, 2007, 03:20:10 pm »
Цитат
Цитат
По Нептун ли бяха невидимите и непреки връзки?  B)
по всичко свързано с подсъзнанието -Нептун,  Луна, Сатурн :)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Май 18, 2007, 03:20:25 pm »
Цитат
Показва нервност,подсъзнанието влияе на съзнанието,мисленето е в плен на миналото и често от това страда обективноста и общуването.Настроенията заемат толкова голямо място ,че неостава време за духовни занимания.Сълзливата сантименталност пречи на яснотата на мисленето.През цялото време дрънкат за дребни глупости,губейки своята енергия.Измъчват другите със своите приказки за семейните си дела.
Повече ми прилича на Меркурий в Рак в нисшата му проява.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Arana

• 15
« Отговор #14 -: Май 18, 2007, 03:21:46 pm »
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат

да нямаш лично отношение към някой обект-субект с подобна квадратура :D
Ами не ,те такива хора трудно се задържат покрай мен,малко ми е затормозено общуването с тях :D  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Май 18, 2007, 03:28:36 pm »
Харесва ми съвпадът Луна-Меркурий в положителната му проява - дава бърз и възприемчив ум, добра памет, въображение. Е, говорим абстрактно, нали?
Но в астрологията относно някои лични планети се придържам към максимата, че наличието дори на напрегнат аспект е за предпочитане пред липсата на какъвто и да било аспект. Имам предвид мажорните аспекти.
 :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Arana

• 15
« Отговор #16 -: Май 18, 2007, 03:29:45 pm »
А,че kanzas е разпилянa в мисловната си дейност и ,че помни трудно си го признава дори тя самата .

" Преди години ми беше хоби, а сега съм забравила всичко и книги нямам."
« Последна редакция: Май 19, 2007, 07:14:31 am от Arana »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Май 18, 2007, 03:43:33 pm »
Сигурно ще те учудя, но имам знакова /много широка/ квадратура Луна-Меркурий, при което Меркурий е и в тригон с Нептун, и нито мисълта ми е разпиляна, нито ме бива да лъжа. Имам една особена непоносимост към лъжата и лъжците, особено когато това се прави преднамерено. Може би тук са намесени широкият тригон на Меркурий със Сатурн в 9-ти дом и Козирог на върха на 3-ти дом. Харесвам точност, конкретност и изчерпателност в изразяването и изпадам в амок от лоша граматика и правопис :D
Познавам девишки Меркове, добре аспектирани, които в изказа си са много хаотични и трудно се разбира това, което се опитват да кажат или да питат. Познавам и водолейски, които не са така умни и свръхинтелигентни, каквито ги представят в астро-книжките  B)
« Последна редакция: Май 18, 2007, 03:44:35 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

« Отговор #18 -: Май 18, 2007, 04:20:13 pm »
Цитат
Показва нервност,подсъзнанието влияе на съзнанието,мисленето е в плен на миналото и често от това страда обективноста и общуването.Настроенията заемат толкова голямо място ,че неостава време за духовни занимания.
вярно е :) , но само до тук

*

AH

• 2201
« Отговор #19 -: Май 18, 2007, 04:41:47 pm »
Цитат
Цитат
Показва нервност,подсъзнанието влияе на съзнанието,мисленето е в плен на миналото и често от това страда обективноста и общуването.Настроенията заемат толкова голямо място ,че неостава време за духовни занимания.
вярно е :) , но само до тук
за някай конкретен човек може да е вярно само до тук, за друг нищо да не е вярно, а за трети - всичко :D