Здравей Гост

Квадратура на луна и меркурий

• 29 Отговора
  • 6149 Прегледи
*

AH

• 2201
« Отговор #20 -: Май 18, 2007, 04:44:23 pm »
Цитат

Ами не ,те такива хора трудно се задържат покрай мен,малко ми е затормозено общуването с тях :D
задържат- незадържат, има пристрастие в избора ти на описание на проява на квадратурата :D

То от тук следва, че все пак нещо те е провокирало :D
Нещо в твоя хороскоп, може би
 :D  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Май 18, 2007, 04:46:37 pm »
Ако се абстрахираме от знака, в който е разположен Меркурий, нивото му на съзнателност и духовност от какво зависи? Всъщност Меркурий в хороскопа не се свързва с духовните измерения, нали ролята му е да бъде посредник и изразно средство на съзнателния ум? "Духовен" или "недуховен" Меркурий лично на мен ми звучи малко смешно. За духовност можем да говорим, започвайки от Юпитер и нататък.
Впрочем, духовността и липсата на такава е твърде относително понятие. Умът на човека може да бъде и преобладаващо субективен, което не намалява шансовете му да развие афинитет към духовната страна на нещата.
« Последна редакция: Май 18, 2007, 04:52:14 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Май 18, 2007, 04:50:13 pm »
Цитат
задържат- незадържат, има пристрастие в избора ти на описание на проява на квадратурата :D

Пристрастие може да има и при активиране на определена тема в радикса от някой транзит или прогресия  :P  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #23 -: Май 18, 2007, 04:52:57 pm »
Цитат
Ако се абстрахираме от знака, в който е разположен Меркурий, нивото му на съзнателност и духовност от какво зависи? Всъщност Меркурий в хороскопа не се свързва с духовните измерения, нали ролята му е да бъде посредник и изразно средство на съзнателния ум? "Духовен" или "недуховен" Меркурий лично на мен ми звучи малко смешно. За духовност можем да говорим, започвайки от Юпитер нататък.
Впрочем, духовността и липсата на такава е твърде относително понятие. Умът на човека може да бъде и преобладаващо субективен, което не намалява шансовете му да развие афинитет към духовната страна на нещата.
например, от силата на Меркурий и от нивото на "духовност" на останалите планети :)  

*

AH

• 2201
« Отговор #24 -: Май 18, 2007, 04:53:51 pm »
Цитат
Цитат

Пристрастие може да има и при активиране на определена тема в радикса от някой транзит или прогресия  :P
да :D - въпросът е да осъзнаваме - нали за това си говорим за тия неща :D  

*

123

« Отговор #25 -: Май 18, 2007, 05:00:03 pm »
Цитат
Цитат
Цитат
Показва нервност,подсъзнанието влияе на съзнанието,мисленето е в плен на миналото и често от това страда обективноста и общуването.Настроенията заемат толкова голямо място ,че неостава време за духовни занимания.
вярно е :) , но само до тук
за някай конкретен човек може да е вярно само до тук, за друг нищо да не е вярно, а за трети - всичко :D
говорех за себе си и за опозицията :)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Май 18, 2007, 05:01:33 pm »
Цитат
например, от силата на Меркурий и от нивото на "духовност" на останалите планети :)
АН, а от какво тогава ще зависи "духовността" на останалите планети? От едните есенциални достойнства или космичен статус?
Нали се сещаш, че сред някои руски астролози (при А.Подводни и др.) е прието да се говори за тъй наречените "нива на проработка". И забелязвам, че думичката "проработка" се ползва с особена популярност в определени среди. Някои я заменят с по-благозвучната и екзотична думичка "интеграция"  :P както и да е, но не е ли проработката/интеграцията на даден принцип в хороскопа и респ. в живота съзнателен процес? Тоест, стига да поискаме, можем да минаваме от едно "ниво" в друго, но не без полагане на усилия, или не е така?  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Май 18, 2007, 06:17:51 pm »
Забравих да спомена и за още един "аспект" между Луната и Меркурий - взаимната им рецепция. Всичко, разбира се, е строго индивидуално и зависи от разположението и аспектацията им в картата, но нерядко такава връзка в радикса може да бъде доста стимулираща.
Варианти на взаимна рецепция между Луна и Меркурий:
Луна в Дева, Меркурий в Рак,
Луна в Близнаци, Меркурий в Рак.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #28 -: Май 18, 2007, 06:30:58 pm »
Я да взема да се включа и аз по тая плодовита темичка ;) .
Лилиенце ,миличко ти самата казваш -Може би тук са намесени широкият тригон на Меркурий със Сатурн в 9-ти дом и Козирог на върха на 3-ти дом. Твоята широка квадратурка е неутрализирана от стабилизиращта силичка на Сатурнчо.

В астрологията ,един подобно зададен въпрос ,като гореспоменатия ,може да породи толкова серт отговори ,като този на младежа.Една карта не се разглежда на  части ,всяко взаимодействие с други планети,които сключват аспекти с участниците в квадратурата я оцветяват по различни начини.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Май 18, 2007, 06:37:03 pm »
Цитат
В астрологията ,един подобно зададен въпрос ,като гореспоменатия ,може да породи толкова серт отговори ,като този на младежа.Една карта не се разглежда на  части ,всяко взаимодействие с други планети,които сключват аспекти с участниците в квадратурата я оцветяват по различни начини.
Ай ай, да ти имам подробния овнешки Мерк  :P
"Преди години ми беше хоби, а сега съм забравила всичко и книги нямам."
Младеж, а?  :D

Темата е добре дошла предвид мунданния съвпад на Луна/Меркурий в Близнаци.
« Последна редакция: Май 18, 2007, 06:38:43 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.