Здравей Гост

Астероидът Хирон - за и против

• 76 Отговора
  • 18587 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Астероидът Хирон - за и против
« Отговор #40 -: Август 20, 2009, 10:41:00 pm »
Бе днеска точно такива книжки гледах, ама си викам, че имам за изпити да уча :) Ама като имам време, ще се занимавам, защото ми е интересно :)

само и единственно с това си занимание ,ще компенсираш ограниченията и свободата ,която ти е нужна в 4-ти дом.не ти е лесно много ,при този квадрат и на двете планети сега,но с инат и твърда воля-а ти я имаш в изобилие ,ще успееш.потрай малко.поотложи някой друг изпит ,ще дойдат по-подходящи времена!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #41 -: Август 21, 2009, 01:39:31 am »
Ако е сигурно, че Хирон управлява тези знаци, би трябвало да са по-подалтвили на влиянието на неговите цикли. Както Раците са по-податливи на влиянието на лунните фази.

*

missKapriz

« Отговор #42 -: Август 21, 2009, 09:44:54 am »
Покахонтас,пробвай този линкhttp://pims.ucoz.net/publ/53Има много инфо за Хирон.На мен ми е много неясен как действа-търся тояните му аспекти във важни събития от живота,но ми е каша общо взето

*

Helo

« Отговор #43 -: Август 21, 2009, 11:23:43 am »
Ето статия за мястото на Хирон в домовете.

http://www.cafeastrology.com/articles/chironinhouses.html

« Отговор #44 -: Август 21, 2009, 11:25:51 am »
Здравейте,
Някой от вас да е имал наскоро възвръщане на Хирон?Да каже как го е почувствал.Аз имам тази година и някак си ми
е по-леко на душата.Сигурно е и от това,че Хирон е придружен от Юпитер и Нептун.На всичкото отгоре съм и Водолей.Моят натален Хирон е в 26гр на Водолея в точен секстил с наталния съвпад Венера/Юпитер в Стрелец в 4 дом.
И сега транзитната "света троица" Нептун,Юпитер и Хирон са в съвпад с него.Трите транзита наричам така- олицетво-
ряват в момента единството на дух,душа и тяло.Четох някъде,че Хирон се свързва и с кристализацията.Считам,че може
екзалтацията на Хирон да се свърже и с Водолея,ако приемем факта,че той е посредник между Сатурн и Уран,които са
управители на знака.

*

Helo

« Отговор #45 -: Август 21, 2009, 11:43:21 am »
Хирон се движи бавно. За 50 години обикаля зодиака, затова транзитите му траят дълго.

Тук пише малко за транзитите му:

http://www.cafeastrology.com/chirontransits.html

Тук пише за Хирон в митологията и накрая малко за общото му влияние при транзитите.

http://www.mooncatsastrology.com/astro/chiron.htm
« Последна редакция: Август 21, 2009, 11:51:29 am от Helo »

*

Марая

• 28287
« Отговор #46 -: Август 21, 2009, 11:44:32 am »
Здравейте,
Някой от вас да е имал наскоро възвръщане на Хирон?Да каже как го е почувствал.Аз имам тази година и някак си ми
е по-леко на душата.Сигурно е и от това,че Хирон е придружен от Юпитер и Нептун.На всичкото отгоре съм и Водолей.Моят натален Хирон е в 26гр на Водолея в точен секстил с наталния съвпад Венера/Юпитер в Стрелец в 4 дом.
И сега транзитната "света троица" Нептун,Юпитер и Хирон са в съвпад с него.Трите транзита наричам така- олицетво-
ряват в момента единството на дух,душа и тяло.Четох някъде,че Хирон се свързва и с кристализацията.Считам,че може
екзалтацията на Хирон да се свърже и с Водолея,ако приемем факта,че той е посредник между Сатурн и Уран,които са
управители на знака.

изглежда си първата ,преминала половиния век от живота си. :)да си жива и здрава още 2 пъти по толкова :) ,споделяй-вече трябва да си усетила влиянието.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #47 -: Август 21, 2009, 11:52:31 am »
И на мен транзитен Хирон се мотае около натален, ама догодина ще направи точен съвпад, сега танцува пред него. Моят натален е 28,30 градуса.
Не знам какво ме чака, забелязала съм, точно както каза АН, че във важни моменти от живота ми все е бил забележим.

*

Helo

« Отговор #48 -: Август 21, 2009, 11:57:02 am »
И на мен транзитен Хирон се мотае около натален, ама догодина ще направи точен съвпад, сега танцува пред него. Моят натален е 28,30 градуса.
Не знам какво ме чака, забелязала съм, точно както каза АН, че във важни моменти от живота ми все е бил забележим.

Ами сподели нещо. В кой момент е бил забележим и какви аспекти е имал тогава?

За транзитите му пише, че може да бъдат болезнени. Ама давал и вдъхновение, мъдрост, добрина, състрадание и възможност да се свързваш с другите.

« Отговор #49 -: Август 21, 2009, 12:52:09 pm »
Благодаря ти Марая,още няколко месеца и ще "чукна "50-те.Аз съм си роден оптимист и мисля,че тази възраст е най-
благодатна за една жена - всичко материално,което съм искала,го имам(дори и малко повече) и ми е достатъчно.От две
години се грижа съвсем целенасочено и за духа си - чета неща,за които не съм имала време, и съм доволна от това.
И тъй като темата е за Хирон- той е бил в съвпад с наталните ми Слънце и Меркурий,когато започнах да се интересувам
от "нестандартни" науки.Самата аз почувствах,че Хирон играе някаква роля в събитията от живота ми и преди около 4
месеца му обърнах по-сериозно внимание,но все още систематизирам и осмислам нещата свързани с него.Някъде про-
четох,че астролог,който може да предвиди събития и за себе си е Хиронов астролог.

*

Марая

• 28287
« Отговор #50 -: Август 21, 2009, 12:58:10 pm »
Благодаря ти Марая,още няколко месеца и ще "чукна "50-те.Аз съм си роден оптимист и мисля,че тази възраст е най-
благодатна за една жена - всичко материално,което съм искала,го имам(дори и малко повече) и ми е достатъчно.От две
години се грижа съвсем целенасочено и за духа си - чета неща,за които не съм имала време, и съм доволна от това.
И тъй като темата е за Хирон- той е бил в съвпад с наталните ми Слънце и Меркурий,когато започнах да се интересувам
от "нестандартни" науки.Самата аз почувствах,че Хирон играе някаква роля в събитията от живота ми и преди около 4
месеца му обърнах по-сериозно внимание,но все още систематизирам и осмислам нещата свързани с него.Някъде про-
четох,че астролог,който може да предвиди събития и за себе си е Хиронов астролог.
и това е така , щото малко астролози могат да предвидят събития за себе си! >:( :(
давай,споделяй.опита учи всички ни! :)

*

veshti4ka

« Отговор #51 -: Август 21, 2009, 01:02:13 pm »
точно когато Хирон ми беше в съвпад с асцедента имах доста пътешествия в други реалности. но нали сега се върна назад и като мине отново през ас-то си мисля, че тогава ще го усетя по осезателно... поне с него е интересно - много умее кучето да разказва приказки  ;D

« Отговор #52 -: Август 21, 2009, 01:12:57 pm »
С удоволствие ще споделя всичко,което мисля за Хирон,но само на базата на моята карта(то това е и смисъла на тази
тема).Сега разучавам влиянието на Хирон в соларните ми карти и съм стигнала до извода,че може да бъде и добър имитатор - в някои случаи имитира влиянието на планетата,с която прави аспект.Ще продължа да пиша по темата от понеделник,живот и здраве,защото сега ми свърши "работното време"и трябва да напусна приятия разговор.Чао.

*

Марая

• 28287
« Отговор #53 -: Август 21, 2009, 01:16:45 pm »
С удоволствие ще споделя всичко,което мисля за Хирон,но само на базата на моята карта(то това е и смисъла на тази
тема).Сега разучавам влиянието на Хирон в соларните ми карти и съм стигнала до извода,че може да бъде и добър имитатор - в някои случаи имитира влиянието на планетата,с която прави аспект.Ще продължа да пиша по темата от понеделник,живот и здраве,защото сега ми свърши "работното време"и трябва да напусна приятия разговор.Чао.

чакаме!до скоро :)

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #54 -: Август 21, 2009, 07:39:34 pm »
Прав си,Синухе-всеки аспект може да даде някакво лично събитие.Благодаря,че сподели :)

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #55 -: Август 21, 2009, 09:06:15 pm »
http://innerself.com/html/astrology/health/may-2009-alignment-chiron-in-aquarius.html
Този сайт ми харесва,има интересни неща :)

*

Nebesna

« Отговор #56 -: Август 21, 2009, 09:20:23 pm »
Нова60, с нетърпение чакам да чуя споделения опит относно влиянието на Хирон. Аз лично все още не мога да разгранича влиянието му от другите аспекти. Все се е движил в пакет с друго небесно тяло, когато е правел съвпади с важни точки от моя хороскоп - ту с Лилит, ту с Плутон. А последно, когато беше в съвпад със светилата ми във втори дом, преживях опит, свързан с болката от поемане на самоунищожителен риск и с последиците от него. Светилата ми управляват 8-ми дом и са във 2-ри. Научих се да се грижа сама за себе си, без да разчитам на никого и да ценя малките неща.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #57 -: Август 21, 2009, 09:23:24 pm »
Досега не съм обръщала внимание на транзитите и влиянието на Хирон .През Февруари 2010 г. тр. Хирон ще направи точен тригон с моето Слънце и Венера. Силно се надявам да се почувствам някак си озарена и пречистена  тялом и духом . 
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Nebesna

« Отговор #58 -: Август 21, 2009, 09:41:14 pm »
Следващият аспект на тр. Хирон е с рождения ми Меркурий (2011 г.), а после и с рождена Венера (2013 г.). Ще се засегнат управителите на 4 дома. Меркурий управлява 7-ми и 9-ти дом, а Венера - 5-ти и 10-ти. Добре, че и двете планети не са ми аспектирани в натала нито с опозиции, нито с квадратури. Нямам идея какво мога да очаквам. Някой преживявал ли е съвпад на Хирон с Меркурий или Венера?

*

Kaya

• 2893
« Отговор #59 -: Август 23, 2009, 10:08:47 am »
 Много е важно положението на хирон в натала и оттам дали ролята му ще бъде значима при танзити и прогресии
в моята карта е доста силно изразен, а също така и в   синастриите с  родителите ми е също сериозно застъпен и влиянието му е осезателно; (често ще го видите като  важен участник при започването или прекратяването на лични връзки)

много по- често съм срещала хирон като "болка" на дадено място в хороскопите, но не липсват и съвсем противоположните примери ( например  хирон в 9 дом дава преподаватлски умения или такива отговорности, а и достат пътувания)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.