Здравей Гост

за лилит

• 31 Отговора
  • 6801 Прегледи
*

unicorn

за лилит
« -: Май 22, 2007, 08:26:44 pm »
Всички знаем,че това е лошата карма от предишните инкарнации.Но доколко лошото е лошо и кога можем ,изобщо възможно ли е,да я тълкуваме като нещо градивно.не е ли прекалено демонизирана лилитката.моята е в риби и в 6 дом(7гр.в риби в съвпад с десцендента).прави тригон с луната и секстил с юпитер.през годините се понаучих да си владея емоциите,та едва ли някаква си черна луна ще ме стресне.който може да сподели наблюдения върху подобни аспекти на лилит,много ще ме зарадва :D  :D  :D  

*

Lillie

• 30532
за лилит
« Отговор #1 -: Май 22, 2007, 08:39:14 pm »
Цитат
Всички знаем,че това е лошата карма от предишните инкарнации.Но доколко лошото е лошо и кога можем ,изобщо възможно ли е,да я тълкуваме като нещо градивно.не е ли прекалено демонизирана лилитката...
Темата за Лилит вече сме я коментирали тук и сме й посветили немалко страници във форума, виж из архивите, като например ето тук:
Лилит

А по въпроса за кармата... доста е разтеглив, то да беше само по Лилит и Селена  :D за демонизацията на Лилит си права, но това е социалният й "имидж", налаган и фиксиран в умовете ни в продължение на стотици и повече години, като се върнем в Райската градина преди "сътворяването" на Ева или като направим паралел с предбиблейските й форми...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

за лилит
« Отговор #2 -: Май 22, 2007, 08:57:42 pm »
та тя си  е направо малката необуздана сестричка на плутон ;) колкото до по -финото и присъствие,понякога е много осезателно.не знам от къде да си намеря транзити за минал период,любопитно ми е преди 2 години по това време кой ме беше подгонил толкова ,та се чувствах и най -вече действах в плутоново-уранов лилитски стил.плаша се като се сетя.

*

Lillie

• 30532
за лилит
« Отговор #3 -: Май 22, 2007, 09:24:21 pm »
Цитат
не знам от къде да си намеря транзити за минал период,любопитно ми е преди 2 години по това време кой ме беше подгонил толкова ,та се чувствах и най -вече действах в плутоново-уранов лилитски стил.
Минали транзити можеш да видиш или в Ефемеридите - на хартиен носител или в електронен вариант, или като си инсталираш някоя астрологична програмка.
Електронни ефемериди има тук -
http://www.astro.com/swisseph/swepha_e.htm

А преди две години по това време си имала съвпад на транзитен Уран с Дсц, малко преди това същият ти беше минал и през Лилит. В рускоговорящите сайтове пишат, че транзитите на Венера, Марс и Уран през Лилит се усещат с особена интензивност, макар че зависи и от други, по-важни динамични фактори ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

за лилит
« Отговор #4 -: Май 22, 2007, 09:40:49 pm »
Това обеснява всичко-уран в съвпад с лилит повлича невероятни залитания и изненади,за мен това е съвпадът на алиса в страната на чудесата,а за капак се удря в десцендента и близкото обкръжение се пълни с хора от други галактики.е,това ако не са "забавни аспекти".плутон не ме притеснява,но виж уран какво може да прави :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
за лилит
« Отговор #5 -: Май 22, 2007, 09:47:03 pm »
Скорпионско влияние си имаш и по натал доста силно изразено, но плутонов транзит, засягащ важна радикална точка, тогава не си имала, струва ми се... може пък да е имало интересна прогресия  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ali

• 46
    • http://
за лилит
« Отговор #6 -: Май 22, 2007, 09:57:37 pm »
:rolleyes:  
« Последна редакция: Май 22, 2007, 11:07:02 pm от ali »

*

Lillie

• 30532
за лилит
« Отговор #7 -: Май 22, 2007, 10:15:14 pm »
Цитат
а за капак се удря в десцендента и близкото обкръжение се пълни с хора от други галактики. е,това ако не са "забавни аспекти"...
Имала си и  други "забавни", сега погледнах. Горе-долу по същото време преди две години освен, че Уран транзитира в точен съвпад с Дсц, тр. Марс също е там, прогресивна Луна в опозиция към натална Венера...  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
за лилит
« Отговор #8 -: Май 22, 2007, 10:29:54 pm »
Цитат
та тя си  е направо малката необуздана сестричка на плутон ;)
Вгледай се в билбордовете с реклама на водка Flirt и ще видиш как Лилит ти намигва отсреща  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

за лилит
« Отговор #9 -: Май 22, 2007, 10:40:21 pm »
намигва и леко се подсмихва,но повече няма да и се давам,а тя нека се пробва :D  

*

Lillie

• 30532
за лилит
« Отговор #10 -: Май 22, 2007, 10:51:04 pm »
Забрави за Лилит, обърни внимание на по-интересните неща в картата си. А може би квадратът на водолейска Венера в 5ти дом с Плутон/Луна те прави толкова чувствителна към урано-плутоново-лилитни теми в живота?
Венера в 5 дом не е за пренебрегване, обърни й подобаващо внимание на тази хубавица  :P  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

за лилит
« Отговор #11 -: Май 23, 2007, 10:18:49 am »
На венера в 5дом знам,че и е хубаво,но водолеят и дава подобаваща доза независимост и страх от обсебване.същевременно квадратът с плутон я прави обсебваща и ревнива.много е противоречиво -не понасям да се опитват да ме обсебват,но моето си е мое и не може да ме пренебрегва по никакъв начин.случи ли се някак си,предизвиква вълна от негативизъм,в такива моменти говоря неща,които често след това отричам да съм казала.сега си спомних нещо интересно.преди4г. и половина,тогава най-смелите ми познания по астрология се простираха до съществуването на асцендента,един познат на майка ми ми начерта набързо наталната карта.почти нищо не ми каза.изобщо не обърна внимание на скорпионския ми стелиум,най -пикантната подробност в натала,но беше силно впечатлен от венера във водолей.това бил любимият му аспект,но не каза защо.

*

Lillie

• 30532
за лилит
« Отговор #12 -: Май 23, 2007, 10:37:40 am »
Цитат
много е противоречиво -не понасям да се опитват да ме обсебват,но моето си е мое и не може да ме пренебрегва по никакъв начин.
Хаха, и аз съм така  :D моето си е мое и имам навика да му давам свобода, колкото си поиска /по юпитеровски/, но същевременно си имам едно нещо наум /от Луната  :unsure:/. Не търпя да ме обсебват и аз самата не си позволявам такъв тип държане, нито пък мисли... но несъзнателно може и да се случи, никой не е застрахован  :D

Акцентирах повече внимание върху Венера, защото от астрологична гледна точка в 5 дом е една от най-приятните й позиции, а и си имаш достатъчно плутоново, за да ти навирам в очите непрекъснато скорпионския ти стелиум. Е, някой астролог може и да предпочете да фокусира вниманието ти върху силния Марс в съвпад със Сатурн и да ти каже "мачкай всичко, бъди марсова", но за мен това не е точният подход. Принцип или тема, преекспонирани по някакъв начин хороскопа, винаги търсят "компенсация" и "отдушник", за да се възстанови равновесието. Така при акцентиране на Скорпион, Марс и Плутон ключенцето ще е "отсреща" - у Венера.
Освен това ми се струва, че имаш и силно поставена меркуриева доминанта  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

за лилит
« Отговор #13 -: Май 23, 2007, 11:16:29 am »
виж,меркурий много го обичам.планетата на интелигентността,на ораторите,по тази логика и  на адвокатите може би,въпреки че юпитер кореспондира с правото,ако не се лъжа.малко ми е наранен от марс,сатурн и хирон,но пък е на трон по дом,а и не е от емоционалните планети,за да рони сълзи заради квадратурите.малко напрежение дава повече теми за размисъл,за разговор,че и за дебати . :D  

*

лилид

за лилит
« Отговор #14 -: Май 23, 2007, 02:55:42 pm »
да, има нещо по Лилит

мдааааааааа  :ph34r:
за деня на едно първоизкушение поглеждам и намирам транзитната Лилит в съвпад с рождената мъжка Лилит и в тригон с рождената женска Венера, за която стана дума че е под тр Нептунов съвпад... и Тр Нептун допълва картинката с тригон към Лилитката на мъжа...
...

:P  

*

unicorn

за лилит
« Отговор #15 -: Май 23, 2007, 08:24:09 pm »
някъде бях чела,че при лилит тригоните и секстилите са по-лошият вариант от квадратите и опозициите,защото,когато има напрежение се борим с изкушението,а
хармоничния аспект по-лесно те пуска по пързалката,ако му позволиш разбира се :D  

*

Lillie

• 30532
за лилит
« Отговор #16 -: Май 29, 2007, 07:37:57 pm »
За хармоничните аспекти на Лилит и аз съм чела, но в друг форум и написано от практикуващ астролог. Подходът към тази фиктивна точка при всеки е различен - според школата, на която е избрал да бъде привърженик.

И понеже тук незнайно защо се заговори за "карма" и връзката й с Луните - черни, бели и прочие - в хороскопа, най-добре ще е да цитирам това:
" Човек сам прави кармата си, като създава в еднаква степен както своите способности, така и ограниченията си. И като действа с тези, създадени от него самия, способности и се сблъсква с предизвиканите от него самия ограничения - в негова власт е да засили или да намали способностите си, да разшири или да стесни ограниченията си. Веригите, които го свързват, са изковани от него самия и той може или да ги разкъса, или да ги стегне още по-силно. По този начин всички ние сме господари на нашето утре, колкото и да сме притиснати от резултатите на нашия вчерашен ден."
 :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
за лилит
« Отговор #17 -: Май 30, 2007, 11:44:12 am »
Лилит понякога прекомерно засилва нуждите на това, което активира:)
Кара ни даже да забравяме или да не осъзнаваме защо ни е да покриваме тия нужди:)

"Поемеш ли ти нявга към Итака,
моли се пътят ти да бъде дълъг -
изпълнен със опасности, с познания.
Не бой се от Циклопите,
от Лестригоните, от гнева на Посейдон —
по пътя си не ще ги нивга срещнеш,
мисълта ти щом се възвисява, вълнение
неповторимо щом тялото, душата ти докосва.
И няма ти да срещнеш Лестригоните,
Циклопите, ни страшния и гневен Посейдон,
ако те в душата ти не съществуват,
ако тя пред теб не ги възправя.
Моли се пътят да е дълъг.
Да бъдат много пролетните утрини,
в които тъй радостен и тъй щастлив
в невиждани пристанища ще влизаш,
пред финикийски тържища ще спираш
и с чудни стоки ти ще се сдобиваш —
корали, кехлибар, седеф и абанос
и сладостни подправки най-различен вид
(колкото се може повече подправки);
в много градове египетски да идеш
от мъдростта на мъдрите да учиш.
да стигнеш там е твоя орис.
Ала никак ти по пътя си не бързай -
по-добре ще е с години да пътуваш
и вече остарял край острова да хвърлиш котва,
богат със онова, което по пътя си спечелил.
Не чакай ти Итака с богатство да те срещне.
Че даде ти Итака прекрасното пътуване.
Ти никога без нея не би поел на път.
Но няма нищо друго тя да ти даде.
И ако бедна я завариш ти, Итака,
знай не те излъга...
Че толкоз помъдрял и с опит,
навярно вече си разбрал Итаките какво са. "

*

Lillie

• 30532
за лилит
« Отговор #18 -: Май 30, 2007, 12:00:52 pm »
Цитат
"И няма ти да срещнеш Лестригоните,
ако тя пред теб не ги възправя..."

:)  :)  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
за лилит
« Отговор #19 -: Май 30, 2007, 09:57:39 pm »
Цитат
"Поемеш ли ти нявга към Итака,
моли се пътят ти да бъде дълъг -
изпълнен със опасности, с познания.
Не бой се от Циклопите,
от Лестригоните, от гнева на Посейдон —
по пътя си не ще ги нивга срещнеш,
мисълта ти щом се възвисява, вълнение
неповторимо щом тялото, душата ти докосва.
И няма ти да срещнеш Лестригоните,
ако тя пред теб не ги възправя.
Моли се пътят да е дълъг.
Да бъдат много пролетните утрини,
в които тъй радостен и тъй щастлив
в невиждани пристанища ще влизаш,
пред финикийски тържища ще спираш
и с чудни стоки ти ще се сдобиваш —
корали, кехлибар, седеф и абанос
и сладостни подправки най-различен вид
(колкото се може повече подправки);
в много градове египетски да идеш
от мъдростта на мъдрите да учиш.
да стигнеш там е твоя орис.
Ала никак ти по пътя си не бързай -
по-добре ще е с години да пътуваш
и вече остарял край острова да хвърлиш котва,
богат със онова, което по пътя си спечелил.
Не чакай ти Итака с богатство да те срещне.
Че даде ти Итака прекрасното пътуване.
Ти никога без нея не би поел на път.
Но няма нищо друго тя да ти даде.
И ако бедна я завариш ти, Итака,
знай не те излъга...
Че толкоз помъдрял и с опит,
навярно вече си разбрал Итаките какво са. "
АН, това не са ли началните стихове от "Алхимикът" на Паулу Куелю?
« Последна редакция: Май 30, 2007, 09:58:40 pm от Kali »
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.