Здравей Гост

уран

• 224 Отговора
  • 38995 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:уран
« Отговор #140 -: Юни 02, 2010, 10:47:22 am »
В тая тема ли се жалвахте от безсъние?
Аз де се тупах вчера в гърдите, че съм го минала, нощес не можах да спя, заспивам и след малко се събуждам и пак, и пак, и пак...цяла нощ подскачах между сън и будност.
 :-[

*

missKapriz

« Отговор #141 -: Юни 02, 2010, 10:49:34 am »
Дияна,много ти благодаря

*

Nebesna

« Отговор #142 -: Юни 02, 2010, 10:52:23 am »
дай съвет? как се подхожда към скорпионски луни :rolleyes:

Цитат
Луната в Скорпион, когато страда, има нужда от изключителна вътрешна чистота и отсъствие на егоизъм. За да й помогнеш трябва да се доближиш съвсем тихо и с чистота в помислите и душата. И да бъдеш истински във всяка прошепната дума, дихание и трепет. В най-чистото място на сърцето ще се срещнеш с Луната в Скорпион и тя ще те приеме.

Иначе по-добре не се опитвай да й помогнеш. Празни утехи, фалшиви чувства и излишни приказки само я натоварват. Ще се наложи да те понесе...и докога така. Основните потребности на душата не могат да бъдат пренебрегвани прекалено дълго, защото човек започва да губи усещането за смисъл на живота. Сърцето отразява този факт като една тиха мъка, която постепенно се просмуква навсякъде в твоето същество. Човек започва да линее дори външно и да губи способността да се радва на живота.

А как умеят да забиват нож в гърба не е истина. Доверявайки се на Луна в Скорпион, трябва да знаеш, че си и дал най-силното оръжие, с което да те унищожи. но няма да го направи, когато си силен, ще го напарви, когато си слаб и уязвим. Усещат слабото място на човека до себе си и умеят да се възползват. Плутонова му работа. Жалко, че остава само болката. А за радостта от живота - никой не ми я отнемал така както Скорпионската луна умее. Може да те докара до мисъл за самоубийство, без милост....И на фона на всичко преживяно продължава да твърди, че те обича. В последното не се съмняваш, но не искаш повече да бъдеш с него.
« Последна редакция: Юни 02, 2010, 10:57:17 am от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #143 -: Юни 02, 2010, 11:05:22 am »
Това дето съм го писала важи за наранена скорпионска луна.
Имам приятели при които луната не е ранена и не са такива.
но тях не съм ги допускала чак толкова близо до себе си.
Скорпионът става опасен, когато го допуснеш до себе си
или когато той те допусне до себе си. Тогава едва ли не му принадлежиш.

*

Nebesna

« Отговор #144 -: Юни 02, 2010, 11:13:45 am »
С лека ръка обвиних ингреса на Уран в Овен за състоянието си, а сега погледнах и се оказа, че Марс прави сходящ квадрат с наталния ми Юпитер. Марс е в Лъв, който знак се свързва със сърцето, а Юпитер нали се свързваше с кръвообращението и кръвното налягане. От вчера имам чувството, че вдигам високо кръвно без реално да имам такова, освен забързания сърдечен ритъм. Затова се пошегувах и за Гинкоприм, той е за жени в менопауза.  ;D Сега ще изям втори сладолед и ще ми мине.

Убедена съм, че високото ти кръвно е на нервна почва. Можеш да разбереш като си видиш границите, ако е повишена долната граница (диастолично налягане), значи е на нервна почва. Ако е повишена горната граница - систолично налягане, тогава наистина трябва да си видиш сърцето или има друго съпътстващо заболяване.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #145 -: Юни 02, 2010, 11:41:37 am »
Това дето съм го писала важи за наранена скорпионска луна.
Имам приятели при които луната не е ранена и не са такива.
но тях не съм ги допускала чак толкова близо до себе си.
Скорпионът става опасен, когато го допуснеш до себе си
или когато той те допусне до себе си. Тогава едва ли не му принадлежиш.

Небесна...доста точно описано....аз го усещам така...когато допусна някой до себе си(което става рядко, защото освен скорпионската ми Луна в съвпад с Плутон и козирога на АЦ-та и Сатурна ме карат да съм по-резервирана към хората) този някой става и слабост и сила за мен(емоционалното обвързване е много силно и дълбоко, малко налудничево може да е даже, като психарски филм ;D зависи от отношенията)....и примерно аз дава всичко, но изисквам това и от отсрещната страна......ако ми направят лошо много гадно ми става, губя доверие, минават ми разни мисли.....но не се сещам да съм отмъщавала или да забивам нож в гърба ня някой.....
  :blink:

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #146 -: Юни 04, 2010, 12:38:04 pm »
Така тия дни се натъкнах на нещо интересно и ми се ще да го проверим:

Уран в 8 дом транзит (не в 9ти)-можел да даде заминаване в чужбина  :unsure:

Там Уран най-силно обичал да къса с познатото и когато при някои личности психическите изменения и трансформации на ментално ниво не били възможни или бързи,те търсили промяна отвън и често това можело да бъде със заминаване на някъде,емиграция,Урановия зов в случая е като цяло да се промени нещо из основи отвън-явно това е важало за хора при които Уран в радикса има отношение към емиграцията или чуждите страни,но това не беше пояснено.

Та ако някой от вас има лични наблюдения за транзитен Уран в 8ми дом как се е изразявал да каже(ясно е че при всеки ще е в зависимост от натала,но да видим общите моменти)-какви импулси е имал,какво се е случвало или при негови познати.Може да се проследи и как е повлиял на темите свързани със секса и смъртта,Уран в 8ми дом може да даде шокови състояния свързани с опасност за живота или загуба на такъв (на някой близък или просто около човека,той да е свидетел).Направо не ми се мисли-на мен Уран ми управлява 6ти дом и ще навлезе в 8ми съвсем скоро-това може да са операции,проблеми с домашен любимец  :'( и какво ли още да не изреждам,но поне до 6-7 градус в Овен докато не стигне няма какво да засегне в картата.

Също какви събития или импулси са изниквали когато е бил точно на К8?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #147 -: Юни 04, 2010, 12:51:31 pm »
Уран през осми не ми е донесъл значими събития, свързани със смърт, секс и т.н. Никакви пътувания. Това е периодът на обучението ми във ВУЗ общо-взето. Наистина, радикална смяна на средата, приятели, социален кръг, интереси, занимания и жилище. Изживяване в пълен смисъл на идеалистичен бунт на младостта,  самостоятелност и независимост, но без катастрофични събития и драми. В общи линии безгрижие, морето до колене и блеснали далечни хоризонти. Уран в натала е в пети, съвпад с Меркурий. Водолей като елемент на осми и девети дом (К8 е на 27 градуса в Козирог, а К9 е във Водолей). Пътуванията, разбира се, по шаблон, почнаха с Уран в девети  :blink:
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #148 -: Юни 04, 2010, 01:04:41 pm »
Хм, на мен ми е донесъл доста събития с транзита си през 8ми. При кацането на К8 - среща с човек от особено значение за мен, който ми обърна представите за всичко, включително сексуално  :-[. Втори път съм нямала подобно изживяване, много разтърсваща връзка и извън общоприетите норми също така. След това ме е вкарал в болница /с помощта на Юпи/,следва операция на сливици и, да, изумително първото ми излизане в чужбина е по това време  :-\. Също така смяна на дом, но то при мен това не е показателно - сменяла съм ги доста. Уран стои в 5ти,упр. 8ми и 9ти. Операциите и болниците са при твърд аспект с луната, упр. на асц и в съчетание с Юпи, упр. на 6ти.
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #149 -: Юни 04, 2010, 01:13:16 pm »
Интересно и при 2те ви Уран управлява 9ти дом-явно в случая има значение възрастта,при Дияна Уран в 8ми е изявил голямата промяна в средата чрез образованието(явно освек заради К9 се засилва и от съвпада с Меркурий),а при Анири доста събития вкл и заминаване в чужбина +темата за секса и операция (защото управлява 8 дом),но все пак и в 2та случая има някакви коренни промени,изменения-не случайно Уран екзалтира в Скорпион,така и в 8 дом положението му е силно,защото дава най-големи промени по принцип,такива и които променят силно психиката.

Благодаря за споделеното,ще очаквам и други наблюдения  :blink:

Леле Уран като ми застане на К8 усещам,че вляза в екшън  :o

*

Diyana

• 2705
« Отговор #150 -: Юни 04, 2010, 01:52:49 pm »
при Дияна Уран в 8ми е изявил голямата промяна в средата чрез образованието(явно освек заради К9 се засилва и от съвпада с Меркурий)

:72:Това е единственият му мажорен аспект в картата, но освен това е и диспозитор на Юпитер в осми, така че връзката му с образованието е подчертана. Сега като се замисля, имаше драма, свързана точно с тази сфера. Средното ми образование беше по-скоро инженерно, по меркурий и сатурн. Бях приета специалност право - детска мечта, но май по-скоро инспирирана от родата. И изведнъж реших, че ще уча по-хуманитарни работи и се прехвърлих. И до днес не съжалявам. Може би за родителите ми е било голямо разочарование, но никога не ме укориха. Та тъй, това ще да е бил своеобразния ми уранов бунт. Но не съм срещала препятствия, съпротива или да ми се е налагало съзнателно да разрушавам нещо. Просто вземаш решение, импулсивно, изпълняваш го убедено и с лекота и нещата се подреждат от космоса в твоя полза.  ;D
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #151 -: Юни 04, 2010, 02:27:29 pm »
   Оооо, Синухе, не се съмнявай...Ей сега проследих Уран по моята карта - по някакъв начин винаги е бележил значителни събития в моя живот. Ама те при мен всички тежки планети си действат, само дето аз избирателно ги гледам...Значи на върха на VІІІ дом - тръгнах да пътувам 1991г. - като въртоглава, казах ли че Уран ми е най-кармичната планета и по тази руска програма Плутон се явява и господар на хороскопа - с най-силна афетика е....Та пътуванията ги кръщавам като кармични - защото много неща се случиха, за отрицателно кратък период, много километри пропътувах и не север и на юг, докато Съдбата не ми сервира, кармата ми  ;D - забременях в чужбина и бащаткото зачезна безследно и до ден днешен...Всичко това в VІІІ дом, управляван от Сатурн. Прибрах се и родих в България.  И точно преди да напусне VІІІ дом, края му е в началните градуси на Водолей - влезнахме със сина ми в болница /бебе на 3 месеца/ и останахме там 3 месеца....Е, състарих се....Ама какви уроци е трябвало да науча. И после седях на гъза си 7 години.
     В точен  :soe: :vlu:  в ІХ и  :soe: с МС - отново тръгнах да пътувам първо на юг и пак почва ретро фазата, значи пак ми настъпва в ІХ дом, в момента в който застава на СЛВ, заминавам на запад в Германия, все още ретро и в ІХ, след няколко дена тръгва директен и в точния съвпад с МС - започвам работа и то на супер място  :blink:.....
   нат.Уран е в V дом /везни/ - упр.Венера, която в натала ми абс.точен мидпойнт на възлите - връх на ТАО...
   ІХ дом - където ми е Луната на 21.11  :aq:,  :vlu:-24.23  :aq:  - управляван знаете от Уран и Сатурн;
   МС - ми е на 25.20  :aq:
   Нещата при мен са комплексни - толкова много неща ми са се случили, на някои хора ще им трябват няколко живота....А аз трябваше за кратко време да асимилирам всичко, е не съм успяла....просто се оставих накъдето ме отведе Живота...
   Статистиката към онзи момент - бях в периода САТИ на Сатурн. Кармични връзки, завързани при съвпади на Сатурн с Луна и СЛВ, Плутон газеше през стелиума ми в Скорпион - като унищожаваше бедната ми фантазьорска душа, за да се трансформира - един вид изчистваше шлаката. Сатурн събираше останките, а Уран - ми даваше пътеките, по които вървях слепешката....А Нептун е спял някъде, или просто Уран го е водел за ръката през цялото това време, и особено в VІІІ дом.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #152 -: Юни 04, 2010, 03:27:31 pm »
аз не съм имала такъв транзит , но познавам индивид с транзит на уран през 8-ми натален дом.
събития:
раждане на дете , катастрофа.
уран упр. дсц-то и се намира в 3-ти натален.
катастрофата е при точен съвпад на уран в/у марс. марс е в 8-ми натален , упр.9-ти.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
« Отговор #153 -: Юни 04, 2010, 03:37:26 pm »
До тук виждам,че при всички които имат 9 дом управляван от Уран докато е в 8ми има крайни събития,нови начала и край по темите на 9ти дом.Значи работи и това,за мен беше важно да го изследваме,защото и аз така го усещам-че в 8ми дом дава големи импулси за промяна,крайни обстоятелства,опасности внезапни.

И при повечето засяга здравето без да държи 6ти или АСЦ докато е в 8ми дом,но все пак 8ми се взима за здравето по принцип  :( Раждането и смъртта са класика,катастрофите също.Разбира се важни са аспектите и към планетите,но фона на 8ми дом си работи.Задължително Уран в 8 дом дава преобръщащи и непланувани събития,дори в случая на Дияна с образованието-изведнъж по Урановски,тя решава да смени специалността.

*

Марая

• 28287
« Отговор #154 -: Юни 04, 2010, 03:47:33 pm »
всички събития по уран са непредвидими и непредсказуеми.
едно е сигурно , след уран нищо не е същото.
той променя , унищожавайки всичко ненужно по пътя си , защото неговия смисъл е свързан с бъдещето.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #155 -: Юни 04, 2010, 09:38:01 pm »
аз не съм имала такъв транзит , но познавам индивид с транзит на уран през 8-ми натален дом.
събития:
катастрофата е при точен съвпад на уран в/у марс. марс е в 8-ми натален , упр.9-ти.
Моя транзитен  Уран е на върха на 8 дом и имах няколко инцидента с колата но за щастие с добър край .Вече ме е страх да шофирам .В съвпад е със южния възел какви ли не стари неща излезнаха на яве .Най страното беще отиваме на пикник смемйно и в една найлонова торба се появи дипломата за средно на една моя  приятелка с съоченичка с която не сме се виждали повече от 9 години странно нали?
« Последна редакция: Юни 04, 2010, 09:42:49 pm от proserpine »
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

« Отговор #156 -: Юни 04, 2010, 09:44:35 pm »
събития:
А така и моя натален Уран е упр на дсц. 3 натален Скорпион
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

*

Nebesna

« Отговор #157 -: Юни 04, 2010, 09:46:02 pm »
Аз транзитът на Уран през 8-ми дом ще го преживея чак на възрастта на Стоянка Мутафова (ако доживея дотогава).

« Отговор #158 -: Юни 04, 2010, 09:51:00 pm »
Аз транзитът на Уран през 8-ми дом ще го преживея чак на възрастта на Стоянка Мутафова (ако доживея дотогава).
А кпгато беще в  7 дом ....какви ли не странни връзки със странни хора с неочкван край и начало голям хаос във взаимоотношенията достойни книга да се напише.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

*

Марая

• 28287
« Отговор #159 -: Юни 04, 2010, 10:08:22 pm »
събития:
А така и моя натален Уран е упр на дсц. 3 натален Скорпион

привет!
отдавна не съм те *виждала*. :blink:
но нямаш марс там, нали?