Здравей Гост

тригонът Марс – Сатурн

• 9 Отговора
  • 2526 Прегледи
*

AH

• 2201
тригонът Марс – Сатурн
« -: Юни 07, 2007, 03:05:24 pm »
Ако врагът е твърде голям, трябва да си намерим по-малък.
Ако и той е твърде голям, можем поне да престанем да се страхуваме.

:)  

*

Lillie

• 30532
тригонът Марс – Сатурн
« Отговор #1 -: Юни 07, 2007, 03:31:31 pm »
Не е ли страхът онази субстанция, която зарежда "враговете" ни с енергия и сила за живот? В същата група попадат и негативизмът, омразата, злобата, завистта, а враговете - реални и имагинерни - ги отразяват... затова ли са ни нужни? Без "враговете" си не бихме могли да разпознаем злото, което носим в себе си, наред с доброто  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

тригонът Марс – Сатурн
« Отговор #2 -: Юни 07, 2007, 03:34:41 pm »
B)  Има едно определение за страха,което аз лично много харесвам.
"Страха е състояние на ума"
« Последна редакция: Юни 07, 2007, 03:35:19 pm от SANIELI »
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

*

AH

• 2201
тригонът Марс – Сатурн
« Отговор #3 -: Юни 07, 2007, 05:12:45 pm »
като привлечени от окултизма, трябва да се стремим да разширим понятията "добро" и "зло"; "приятел"; и "враг" и т.н. :D

Да ги разширим така, че да изчезнат :D  

*

Lillie

• 30532
тригонът Марс – Сатурн
« Отговор #4 -: Юни 07, 2007, 05:38:10 pm »
Затова ги изписвам в кавички  :P  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
тригонът Марс – Сатурн
« Отговор #5 -: Юни 07, 2007, 05:59:49 pm »
Ако в Природата всичко е в равновесие, не е ли злото обективно необходима "предпоставка", която ни помага да разпознаем доброто? Ако трябва да перефразираме, доброто става видимо и се проявява чрез злото, а разграничаване между добро и зло съществува в ума ни и се постига чрез сетивата.
Та в този ред на мисли, едно новородено бебе ще знае ли що е "добро" и що е "зло", как ще ги разграничава? Казват, че бебетата живеят със и чрез сетивата си, при тях телепатичната връзка със заобикалящия ги свят е по-силна, отколкото при възрастните, а свръхсензорните възприятия още не са закърнели. А може би е водещ инстинктът за оцеляване?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

тригонът Марс – Сатурн
« Отговор #6 -: Юни 07, 2007, 06:11:50 pm »
Цитат
Ако врагът е твърде голям, трябва да си намерим по-малък.
Ако и той е твърде голям, можем поне да престанем да се страхуваме.

:)
страхът е движеща сила  :lol:

а как после да престанем да се страхуваме - ами да опитаме да се сприятелим... като лисичката и малкия принц :D  

*

Lillie

• 30532
тригонът Марс – Сатурн
« Отговор #7 -: Юни 07, 2007, 08:02:09 pm »
Ако мунданният тригон между Марс и Сатурн съдейства за преодоляването на мними и реални страхове и врагове, какво се случва при тяхната опозиция? Изправяне tete-a-tete със собствените ни страхове и отражението им в заобикалящата ни реалност? Противопоставяне на страховете или тяхно отричане? Знае се, че отричането на дадено нещо често поражда обратен ефект, изразен в несъзнателно привличане на ситуации и хора, които въплъщават и отразяват собствената ни "сянка"  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

тригонът Марс – Сатурн
« Отговор #8 -: Юни 08, 2007, 10:12:44 am »
При мене Марс и Сатурн ме взаимообучават в опозиция по натал  :D ... е над 9 гр е аспекта, но Сатурн ми е на 3 гр след АС, и Марс на 6 под ДС...
Но заинтригува ме в темата въпроса за страха... мене някак си страхът ме привлича, кара ме да предприема нещо, а не да се отдръпна...

:rolleyes:  

*

AH

• 2201
тригонът Марс – Сатурн
« Отговор #9 -: Юни 08, 2007, 10:43:34 am »
Марс е действие и външно и вътрешно....
Вътрешното действие е свързано със силни емоции и даже афекти – може ревност, може страст, рядко страх...Но пък Сатурн ограничава активността поради страхове.....
При всеки аспект има известно неутрализиране или балансиране  на енергиите им....
Мунданно или ако при транзит единият от тях включва другия от радикса и виждаме нещата в лоша светлина, можем да сме сигурни, че нещата не са толкова лоши, колкото изглеждат:)
Когато си говорим за опозиция, най-добре да си знаем, че смирението и търпението ни ще бъдат подложени на изпитание:)
И ако си избираме враг, по-добре да си го изберем по-голям:) – по-лесно ще го улучим отдалеч или имаме оправдание да се откажем от битката:)