Здравей Гост

За магиите и омагьосването

• 41 Отговора
  • 17601 Прегледи
*

Lillie

• 30532
« Отговор #20 -: Юни 15, 2007, 02:38:24 pm »
Не мога да кажа, а и не вярвам в написаното там. Ако искаш, потърси в архивите на алл.бг.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Юни 15, 2007, 02:45:43 pm »
Цитат

не става дума за самовнушение и намиране на виновник за дадено неслучване
Често имаме навика да обвиняваме външни обстоятелства... особено тези, които сме по-склонни да бъдем зависими или по някакъв начин обвързани от/с другите  ;)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

« Отговор #22 -: Юни 15, 2007, 03:16:28 pm »
Цитат
Цитат

не става дума за самовнушение и намиране на виновник за дадено неслучване
Често имаме навика да обвиняваме външни обстоятелства... особено тези, които сме по-склонни да бъдем зависими или по някакъв начин обвързани от/с другите  ;)
при определени обстоятелства смятам, че е по-добре от това да се самообвиняваш
говоря по принцип, всеки случай си е строго индивидуален

*

123

« Отговор #23 -: Юни 15, 2007, 03:19:51 pm »
често причината да се обърнем към астрологията, мистиката и т.н. е за да си обясним онова, за което всъщност няма виновни и няма лесно и видимо обяснение

« Отговор #24 -: Юни 15, 2007, 03:25:24 pm »
При определени градуси от всеки зодиакален знак,когато Луната се намира разположена на тях и има аспект към към някоя от рожденните ни планети се отварят енергийни портали,а тяхното влияние е в зависимост от аспекта и качествата на планетата.
Тези градуси се ползват и за направата на талисмани .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Юни 15, 2007, 03:26:51 pm »
Цитат
често причината да се обърнем към астрологията, мистиката и т.н. е за да си обясним онова, за което всъщност няма виновни и няма лесно и видимо обяснение
Да, така е, и за мен това бе основният мотив, първоначално маскиран като обичайно "любопитство"  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #26 -: Юни 15, 2007, 07:04:34 pm »
Действие на Лилит ,което може да бъде прочетено като магия

Лилит в съвпад с Меркурий- каквото и да говори човек ,по какъвто и начин да го казва ,никой не е в състояние да го разбере. В тези периоди се губи всякакъв вид комуникация .

Лилит съвпад с Венера - Дори и най -красивите и чаровни хора  през този период губят своята любов .

Лилит съвпад с Марс-ограничения в действията на човек.

Лилит  съвпад със Слънце - фатални събития,криза в живота на човека

Лилит съвпад с Луна - разклатено е душевното състояние на човека

Лилит съвпад с Плутон - става като магнит за фатални събития и катастрофи.

Лилит съвпад с Уран -ограничения в свободата на човека.

Ако тези аспекти са в 8 или 12 дом силата им е по-голяма.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Юни 15, 2007, 08:04:19 pm »
Много е лоша таз Лилит  :D ако я нямаше, на какво ли щеше да се дължи всичко гореизброено?  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jeni

« Отговор #28 -: Юни 15, 2007, 08:14:37 pm »
Цитат
Много е лоша таз Лилит  :D ако я нямаше, на какво ли щеше да се дължи всичко гореизброено?  :rolleyes:
съседите
черната котка
други планети
и т.н.
всичко но не и на нас -хм кармата трябва да я махна от списъка щото са минали действия-наши :rolleyes:
« Последна редакция: Юни 15, 2007, 08:15:18 pm от Jeni »

« Отговор #29 -: Юни 15, 2007, 08:16:14 pm »
Цитат
Много е лоша таз Лилит  :D ако я нямаше, на какво ли щеше да се дължи всичко гореизброено?  :rolleyes:
На орбис от 20 градуса или полунонагон между някои планети :D  :P  ;) ,когато при извършване на някакви действия ,човек попада в нещо като омагьосан кръг от фатални събития  :D  :D  :D  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Юни 15, 2007, 08:27:33 pm »
Браво  :D това от Глоба ли го заимства?  ;)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #31 -: Юни 15, 2007, 08:30:36 pm »
Цитат
Цитат
Много е лоша таз Лилит  :D ако я нямаше, на какво ли щеше да се дължи всичко гореизброено?  :rolleyes:
съседите
черната котка
други планети
и т.н.
всичко но не и на нас -хм кармата трябва да я махна от списъка щото са минали действия-наши :rolleyes:
Голям фен съм на черните котки  ;)  :D ,когато ми минат пътя винаги ми се случва нещо добро. Много лоша представа има за тях и е отвратително погрешна  :D ,черните котки не създават лошия късмет ,а показват ,че има вероятност от лоши събития и предупреждават за появата на такива.
Ако имаме черна котка в дома си тя ще показва с голяма точност на кое място от нашия дом отрицателната енергия е най-голяма,като най-често ляга на точно това място.
А при положение,че имаме и куче може да следите кое му е любимото място за почивка ,това е мястото с най-положителна енергия. В древността са използвали кучетата и котките при създаване на селища като са наблюдавали действията на двете животни.
« Последна редакция: Юни 15, 2007, 08:31:59 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

« Отговор #32 -: Юни 15, 2007, 08:33:56 pm »
Цитат
Браво  :D това от Глоба ли го заимства?  ;)
Ами то Глоба е майстор на това как да ни стресне с интерпретации .Как мислиш откъде ще е  ;)  :P  :D ?
« Последна редакция: Юни 15, 2007, 08:38:07 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Jeni

« Отговор #33 -: Юни 15, 2007, 09:44:11 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 10:02:29 pm от Jeni »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Юни 16, 2007, 05:26:48 pm »
Цитат
кармата трябва да я махна от списъка щото са минали действия-наши
Не съм сигурна какъв е точният превод на думата "карма" от санскрит. Някои я превеждат като "действие". Моето разбиране за смисъла на karma се свързва с аналогията на "причинявам". В такъв смисъл, че животът ни е сбор от минало, настояще и бъдеще. Това е "карма". Настоящето ни е обусловено от миналото и същевременно, живеейки в настоящето, творим своето бъдеще. Можем да сътворим определени предпоставки не само с действие или бездействие, а и с мисли, нагласи, желания, чувства и емоции... и по този начин мисълта може да бъде много силно оръжие, защото в същността си носи творчески, т.е. причиняващ и въплъщаващ характер.
И именно неправилното разбиране значението и същността на думата "карма" води до какви ли не спекулации в интерпретацията й, вкл. и в астрологията, като същото донякъде се отнася и за тъй наречената "магия". Не ги пиша в кавички, защото не вярвам, а защото за мен това са твърде условни и обобщени понятия. Магията сама по себе си е въплъщение на мисълта, т.е. опит да се материализира нагласата ни спрямо даден човек. Магията, в най-негативния си "черен" вариант, е опит да причиним нещо някому бе да си изцапаме ръчичките, което често става чрез "посредник". Самозаблуда е да се вярва, че като останат ръцете "чисти", душата няма да се омърси от негативни мисли и всичко, което те пораждат.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #35 -: Юни 16, 2007, 10:22:29 pm »
Няма да го обясня по-добре от това ,което е в Уикипедия затова копи -пействам за кармата.

Карма (Санскритски: कर्म) е санскритска дума и с свързана с идеята за прераждането. Означава действие, влияние, съдба. В хиндуизма и по-късно в будизма и сикхизма, това е резултатът от действията на човека, оказващ влияние на бъдещите му прераждания. Всяка мисъл или постъпка неизбежно носят последици, които човек трябва смирено да приеме.

Има три вида карма:

1. Санчита карма - Натрупана, събрана карма, чиито резултати още не са се проявили.

2. Прарабдха карма или карма-съдба е тази част от санчита кармата, която съставя сегашния ни живот. Събират се плодовете на част от натрупаната карма. Никой не може да избяга от нея, както и да се опитва.

3. Крияамана карма или карма-семена. Това е кармата, която човек сега създава, чрез своите мисли и постъпки и чиито плодове ще бере в бъдеще.

Тези три вида карма могат най-лесно обяснят с пример за фермер, който сее семена, после прибира реколта, част от която съхранява, а другата потребява. Освен индивудуалната карма има и групова карма (дхарма), която е кармата на цялото общество и всички нации.

« Отговор #36 -: Август 01, 2007, 10:12:09 pm »
МОЖЕ БИ КЪСНО СЕ ВКЛЮЧИХ....ИМАМ ВЬПРОС КЪМ JENI-
MOLIA,SPODELI KOI TI E POMOGNAL DA IZ4ISTI6 OTRICATELITE MAGI4NI VAZDEISTVIA?
NDIAVAM SE SKORO DA VLEZE6 V SAITA...
POZDREV,
MAYLILY

*

Nebesna

Re:За магиите и омагьосването
« Отговор #37 -: Януари 10, 2010, 07:48:31 pm »
Изтеглям темата за магиите, тъй като много хора проявяват интерес към написаното от Зъболекар и ще открия нова такава, където можем да поставяме карти на хора, които са били жертви на магия, ако познаване такива.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #38 -: Януари 11, 2010, 11:11:49 am »
Има магии , които се правят на вода. Тази вода е наречена да ти въздейства по някъкъв начин (каквото там са пребаяли да ти се случи ) поливат я на място  където минаваш и то наи-вероятно ти се случва.

като прочетох това и се сетих за следният български обичай:

при започването на училище, сватба, тръгването на път и много други такива се люсва чаша вода с думите "И нека ти върви по вода!"  и ти трябва да минеш по водата  :25:

това си е чиста проба кодировка или лека магия извираща от дълбините на родният ни фолклор  :tongue2:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Asol

• 4140
« Отговор #39 -: Януари 11, 2010, 05:52:37 pm »
Има магии , които се правят на вода. Тази вода е наречена да ти въздейства по някъкъв начин (каквото там са пребаяли да ти се случи ) поливат я на място  където минаваш и то наи-вероятно ти се случва.

като прочетох това и се сетих за следният български обичай:

при започването на училище, сватба, тръгването на път и много други такива се люсва чаша вода с думите "И нека ти върви по вода!"  и ти трябва да минеш по водата  :25:

това си е чиста проба кодировка или лека магия извираща от дълбините на родният ни фолклор  :tongue2:

Стига да не зима или да не се прави върху мозайка или теракот или подобен тип повърхност :P ;D