Здравей Гост

Неаспектираните планети

• 113 Отговора
  • 19578 Прегледи
*

Helo

Re:Неаспектираните планети
« Отговор #40 -: Юни 28, 2010, 07:19:39 pm »
Кажете от това, което сте виждали в картите, хората, които имат неаспектирана планета дали имат успехи, свързани с нея и виждали ли сте карти на хора, чиято професия е по неаспектирана планета?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Юни 28, 2010, 07:49:20 pm »
Сегашната ми работа е свързана с неаспектираната ми планета в 7 дом, освен че има връзка с меркуриев знак на МС. Работя с консултантски фирми /адвокати, юристи/ и нотариуси, присъствам на големи плащания в брой, но тези пари не минават през мен - неаспектиран Юпитер (У2) в Телец.  ;D По професия съм икономист, но никога не съм работила по тази специалност. У2 в 7 дом предполага и работа, свързана с консултантска дейност, а Юпитер би трябвало да донесе успех някой ден.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #42 -: Юни 28, 2010, 08:30:29 pm »

У2 в 7 дом предполага и работа, свързана с консултантска дейност, а Юпитер би трябвало да донесе успех някой ден.

А управител на 2-ри в 1-ви каква работа предполага?

« Отговор #43 -: Юни 29, 2010, 12:03:20 pm »
Освен липсата на мажорни аспекти, приемате ли за неяспектирана планета единствено с тригон, секстил и съвпад?
Имам такава Венера. Вярно, че АЦ ми е Везни, а Венерата е на трон по дом и по знак в Телец. Но за разлика от останалите пранети, тя прави само три аспекта(вкл и полуквадрат) Това приема ли се за неаспектирано?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #44 -: Юни 29, 2010, 12:05:17 pm »
Споменатите тригон и съвпад са мажорни аспекти. Не е неаспектирана, ако има такива.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #45 -: Юни 29, 2010, 12:16:38 pm »
Да, мажорни са. В тази връзка питам, защото участник във форума, като разглеждаше един радик, каза ,че Слънцето не било аспектирано, а то правеше тригон с Луна и Юпитер и квадрат с Лилит. Двата тригона за вен са си напълно мажорни аспекти.
В тази връзка, при наличие на единствен куинконс в аспекториума, приемаш ли, че в картата липсват куинконси като аспекти?
« Последна редакция: Юни 29, 2010, 12:33:54 pm от Mama Yaya »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Юни 29, 2010, 12:26:59 pm »
За квинконкса наистина има спор дали да се приеме за минорен или мажорен аспект.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #47 -: Юни 29, 2010, 12:30:35 pm »
За квинконкса наистина има спор дали да се приеме за минорен или мажорен аспект.

доста интересен е като аспект :blink: , приемам го като кармичен....и сложен.
за мен е по-труден и от най-мощната квадратура.
90+60=150

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #48 -: Юни 29, 2010, 12:35:34 pm »
Да, мажорни са. В тази връзка питам, защото участник във форума, като разглеждаше един радик, каза ,че Слънцето не било аспектирано, а то правеше тригон с Луна и Юпитер и квадрат с Лилит. Двата тригона за вен са си напълно мажорни аспекти.

Къде е тази карта? Може ли да я сложиш тук и да я вземем за пример.

За куинконса не бих приела, че е неаспектирана, ако някоя планета има такъв, но съм запозната, че има спор дали е минорен или мажорен. Все още нямам категорично мнение какъв е, но и това ще стане с времето.

Независимо, че няма общо мнение дали е мажорен или не, аз бих сметнала, че планетата е аспектирана до потвърждение или отхвърляне на този факт на база целенасочени наблюдения.  

« Отговор #49 -: Юни 29, 2010, 12:35:43 pm »
Аз също така мисля, затова не си обяснявам защо го попренебрегват на места. Все пак предполага по-сериозни компромиси и промяна в нагласите от квадратурата.

« Отговор #50 -: Юни 29, 2010, 12:36:41 pm »
това е картата

*

sunrain

• 6710
« Отговор #51 -: Юни 29, 2010, 12:45:35 pm »
В тази карта със сигурност бих взела предвид тригона на Слънце с ретрограден Юпитер. Той, доколкото виждам е апликиращ и е в знаците, които са в тригон по между си. Широк орбис, но не чак толкова. Така мисля аз.

Ти познаваш личността вероятно? Можеш да ни кажеш по-подробно кое отчиташ и защо. Леко бих пренебрегнала тригона, който в астро.ком излиза, че има между Слънце и Луна. Дори не толкова леко.  ;D
« Последна редакция: Юни 29, 2010, 12:51:18 pm от sunrain »

« Отговор #52 -: Юни 29, 2010, 12:58:58 pm »
Човекът определено е широко скроен, може би наистина се движи по лекото съпротивление, може много, но не си дава особено зор. Като цяло, мисля, че е заради Слънцето, по-скоро е наблюдател, отколкото участник - отдавам го на кръста във фиксираните знаци. Той обаче се проявява в кардинални домове.  :unsure:
Според мен, като цяло комуникацията е затруднена, въпреки ДС във Водолей.
Иначе, Слънцето не е много добре поставено, въпреки тригоните
Относно тригона с Луна - забелязала съм, че в астрокома аспектите са доста щедри, но в Зет трудно се оправям с лабиринтите и дървесния вид на планетите  ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #53 -: Юни 29, 2010, 01:13:51 pm »
Не е само до щедростта на орбисите, става дума, че тук вече се променя връзката.
 Като имах предвид да го пренебрегна, искам да кажа, че не бих се осланяла на това, че между тях енергията ще протича леко, както се предполага, че би било при един тригон.

Но въпроса беше дали Слънцето е неаспектирано. И по този въпрос може да се чуят други мнения, някой може да сметне, че е и да има своите доводи.

« Отговор #54 -: Юни 29, 2010, 01:20:55 pm »
тоест, според теб, ако изключиш тригона с Луната, този с Юпитер не е достатъчен да аспектира Слънцето?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #55 -: Юни 29, 2010, 01:22:45 pm »
Е как да не е, нали имаме аспект тригон?

В тази карта със сигурност бих взела предвид тригона на Слънце с ретрограден Юпитер.

Моето мнение е, че тук не става дума за неаспектирано Слънце, ако не съм се изразила ясно, да се повторя.  :blink:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Юни 29, 2010, 01:24:07 pm »
Според мен Слънцето не е неаспектирано. Има сходящ тригон с Юпитер.
Ако се приложат правилата от класическата астрология, пък хептен, там важат знаковите аспекти. Има и есенциални достойнства, управление по терма, фас, триплицитет...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #57 -: Юни 29, 2010, 01:33:51 pm »
Има и есенциални достойнства, управление по терма, фас, триплицитет...

звучи ми на китайски  :-[

*

Divna

« Отговор #58 -: Юни 29, 2010, 01:38:44 pm »
Мама ЯЯ, за мен Слънце е аспектирано в картата. Прави аспект с Юпитер и Луна също. Не разбрах защо не се отчита тригона с Луна като са на отстояние 8*? Луна е чувствителна в картата. Тя е в своя дом (4), в съвпад с ИЦ, в изгнание ... което я прави чувствителна в картата и мисля, че би приела аспекти дори и с по-голяма орбиса.
Слънце го виждам силно в картата. То има своите достойнства.
1. Защото е изгряващата планета.
2. То е на трон.
Верно, че е в критичен градус и в 12 дом, но това не го прави по-малко слабо.
Не знам, това е моето мнение.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #59 -: Юни 29, 2010, 01:40:19 pm »
Дивна, аз се доуточних по-горе какво искам да кажа. Харесва ми твоето разсъждение относно Луната в тази карта.

Като имах предвид да го пренебрегна, искам да кажа, че не бих се осланяла на това, че между тях енергията ще протича леко, както се предполага, че би било при един тригон.

И основно въпроса беше дали е неаспектирано, а аз споделих, че не го смятам за такова, не исках да задълбавам в обсъждане на конкретния пример, за да не се губи темата.