Здравей Гост

Опозиция Слънце-Слънце транзит

• 11 Отговора
  • 4475 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« -: Юни 21, 2007, 07:57:10 pm »
Преди 18 години на 20 юни почина един човек, на когото много държах. Вследствие на това аз рязко смених посоката на мислене и станах окултна.

Преди 9 години на 22 юни спрях внезапно и необяснимо алкохола, към който бях почнала да ставам зависима, и това промени тотално живота ми.

Миналата година ме поканиха на работа, което изобщо не очаквах и което промени живота ми пак почти тотално. Работата почнах на 20 юни.

Вчера пък внезапно стоплих, че всяка година на 24 юни транзитното слънце застава в точна опозиция с наталното ми.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Юни 21, 2007, 08:16:19 pm »
И всичко това се случва на дати, близки до лятното слънцестоене...
Не знам дали е някаква закономерност, или просто случайност, но в живота на мнозина хора има важни събития на повтарящи се дати... само в моя няма, освен че няколко пъти ми се е случвало да започвам нова /не сезонна/ работа на повтарящи се дати  :huh:
Другото нещо, което забелязах, наблюдавайки транзитите на бавните планети към важни радикални точки, е че нерядко опозицията на транз. Слънце с бавната транз. планета отключва аспекта й с натална...  :blink:
« Последна редакция: Юни 21, 2007, 08:18:13 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #2 -: Юни 21, 2007, 08:31:26 pm »
Едните и същи дати предполагат Слънцето в подобна позиция в натала, трябва да се види дали не прави аспекти около тия дати.
И, примерно, само си мисля, ако прави някой силен аспект с планета, на тая планета следва да се обърне особено внимание.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Юни 21, 2007, 08:44:46 pm »
А пък опозицията на транз. Слънце с транз. външна планета се счита за кулминация на външната планета и има нещо общо с ретроградните цикли, доколкото се сещам. Пишеше го някъде в книгата на Ерин Съливан за ретроградните планети и техните фази.
От астрономическа гледна точка, ако правилно съм разбрала, опозицията на планетата със Слънцето бележи новия й синодичен цикъл, с изключение на вътрешните планети Меркурий и Венера, където се отчита фазата на изгарянето им от Слънцето.
Синодичните цикли се разглеждат по следната схема:
За Меркурий и Венера (вътрешни) - съвпад с транз. Слънце и хелиакално изгаряне
За планетите от Марс нататък (външни) - опозиция с транз. Слънце; тези опозиции са свързани и с ретроградните фази на планетите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #4 -: Юни 25, 2007, 08:16:37 am »
на Слънцето, подчинено на Сатурн, му липсва малко топлото, т.е. воля,т.е. страст......
За да се случи нещо, искащо плам, е необходим подходящ катализатор.
Такъв е опозицията на транзитното Слънце.
Но пък тя се случва всяка година – значи за да се случи нещото по време на опозицията, преди това трябва осъзнато или неосъзнато да са засети семената.......- иначе няма как да се роди каквото и да било......
Е, както винаги – 99% труд, пък другото – ще видим:)
В резюме – грижи се осъзнато за огъня или семената:)- шансът да се случи нещо е по-голям, отколкото при неосъзнати грижи:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Юни 25, 2007, 12:36:27 pm »
АН, а с какво според теб може да се свърже предстоящото изгаряне на ретро Меркурий в Рак, ако попадне върху важна радикална точка? Нещо тая Луна отново започва да ме притеснява, да не вземе да ме дръпне назад към минали спомени и полузабравени отношения, или да ме вкопчи в нещо...
Иначе в мунданен план изгарянето на Меркурий протича под знака на Луна в съвпад с ретро Юпитер в Стрелец  B)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #6 -: Юни 25, 2007, 12:52:06 pm »
Цитат
АН, а с какво според теб може да се свърже предстоящото изгаряне на ретро Меркурий в Рак, ако попадне върху важна радикална точка? Нещо тая Луна отново започва да ме притеснява, да не вземе да ме дръпне назад към минали спомени и полузабравени отношения, или да ме вкопчи в нещо...
Иначе в мунданен план изгарянето на Меркурий протича под знака на Луна в съвпад с ретро Юпитер в Стрелец  B)
Аз последните дни съм толкова недоволна от ретроМеркурий, че чак ще ми е трудно да съм безпристрастна :D

Но като става въпрос за квадратура на Слънцата, пък и Меркурий по радикс не е ти толкова важен, най-много да трябва да търсиш ново решение на стари ситуации :)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Юни 25, 2007, 01:55:03 pm »
Да, в радикса Меркурий не е най-силната ми планета, но неведнъж съм се хващала как несъзнателно проявявам някои от характеристиките на меркуриевите знаци или на доминантен Меркурий... и намерих отговор в дуодите на Асц и Луната, поне за собствено успокоение, дори и да греша  :D като външна манифестация не спирам да привличам меркуриеви и/или сатурнови доминанти, всякакви вариации на тема "puer and senex",  Близнаци/Дева със силен Сатурн или Козирог/Водолей със силен Меркурий, макар че честно казано това не е типът хора, които се вписват в рамките на представата ми за "задушевни приятели"  :blink:
За изгарянето на ретро Меркурий близо до радикална точка питах, защото влиянието на въпросната точка усещам най-силно в живота си с всичките й позитиви и негативи. И няма да си кривя душата и ще си призная, че съвсем наскоро бях изкушена да повторя любимия си "лунен" разрушителен модел в отношенията, от който напоследък бягам като от огън и който е донесъл немалко болка и фрустрация в живота и в отношенията ми, особено с манифестация в личен план.
Донякъде вече започва да ми липсва и да съжалявам за отминалия транзит на Уран през наталния Марс, защото ми беше донесъл освобождение от най-негативните и силно фиксирани лунни модели и очаквания, не без полагане на съзнателни усилия от моя страна. Буквално преди няколко дни ми се случи да се озова отново в подобна ситуация и да се поставя в обстоятелства, от които в продължение на последните няколко години с цялото си съзнание се опитвам да намеря изход, защото болката, която носят, предизвиква вместо противопоставяне вкопчване в любимия модел - "Луната търси Сатурн да я накаже", който освен самонараняване и връщане към миналото не носи нищо конструктивно и никакъв напредък, а само фиксиране и потъване отново в "удобната" и така позната лунна представа... Наложи се да мобилизирам цялата си воля и да си забраня поредния опит към връщане назад и повтаряне на този поведенчески и емоционален модел. Беше трудно.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jeni

« Отговор #8 -: Юни 25, 2007, 04:20:55 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 10:02:15 pm от Jeni »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Юни 25, 2007, 04:33:24 pm »
Меркурий до 10 юли ще е ретрограден.
Jeni, кажи какви екселски формули те притесняват? Ще се радвам да ти помогна, стига да мога  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jeni

« Отговор #10 -: Юни 25, 2007, 04:51:32 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 10:00:18 pm от Jeni »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Юни 25, 2007, 07:55:17 pm »
Цитат
По принцип Меркурий влияе ли и на предсказателната работа - обърква ли тълкуването на хороскопи от астролози , или пък гледането от ясновидци - въобще обърква ли информация на всички нива...
И да, и не. Зависи от личната ти нагласа доколко ще вярваш на предоставената ти информация, а също и от степента, в която очакваш прогнозата да се сбъдне.  
Иначе някои от практикуващите астролози казват, че при ретрограден Меркурий хорари не е препоръчително да се гледат. Но винаги може да се направи изключение.
Доколко един ретро Меркурий в Рак ще обърка предсказателната работа не знам, но ако същата е в посока търсене /и преосмисляне/ на минали тенденции и екстраполирането им в настоящето и бъдещето, тази му фаза може да свърши и полезна работа...  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.