Здравей Гост

Венера

• 39 Отговора
  • 7980 Прегледи
*

лилид

Венера
« Отговор #20 -: Юли 03, 2007, 02:43:04 pm »
Цитат
Разбитите илюзии в любовта
... Вчера 1 юли беше точният съвпад на Венера със Сатурн в Лъв, опозиция на Нептун във Водолей...
:D ,

имам един приятел, (е, и с него преди години бяхме влюбени, вече просто си се обичаме, той ми е като брат), който като по магичен начин се появява край мене, точно когато аха-аха емоционално да полудея...

точно когато се чудех как да не полудея, той ме потърси да идем някъде за уикенда ... и точно на първи юли бях с него и други мои близки приятели на Белмекен (извън темата - там е прекрасно :D , вода и планина заедно!)

дали пък т Венера не ми го е пратила сега, а може би и винаги досега ми го е пращала, просто да е край мене...  и май това ме спасява да не превъртам съвсем...

:lol:  

Венера
« Отговор #21 -: Юли 03, 2007, 06:03:18 pm »
На мен определено ми се отрази този съвпад. Точно на 1-ви Юли се скарах с приятеля ми и няколко часа след това той стана изненадващо романтичен. Даже прекалено. Сещам се за израза " Убии го с нежност". Беше нещо от сорта.
По принцип и почти цялата минала седмица, нещо не се разбирах с него. Сега нещата започват да се оправят. Но докога ли, както се казва един господ знае. :(  

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #22 -: Юли 03, 2007, 06:42:55 pm »
И аз го усетих по доста неприятен начин, още преди аспектът да стане точен. Не беше толкова събитийно изразено, а по-скоро дава усещане за вътрешна неудовлетвореност и празнота, за което непрекъснато допринасят на пръв поглед незначителните "знаци" от ежедневния живот... сякаш нещо или някой се опитва да ти каже "а сега накъде?"  :blink:  
« Последна редакция: Юли 03, 2007, 06:44:21 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Niika

• 29
Венера
« Отговор #23 -: Юли 03, 2007, 07:30:59 pm »
Цитат
"Разбитите илюзии в любовта
Вчера 1 юли беше точният съвпад на Венера със Сатурн в Лъв, опозиция на Нептун във Водолей.
С наближаването на съвпада през изминалата седмица, предполагам много хора, чиято Венера в натала е засегната от аспект на Сатурн в натала или е под негово управление са били разочаровани в любовта, поради активирането от мунданния съвпад.
Опозицията на Венера с Нептун, провокира романтиката, но срещата със строгия Сатурн, неумолимо ще й покаже реалната действителност и вероятно е охладила доста чувства и емоции."

Нямам думи просто! Досега дори не се бях замисляла, че такива аспекти на мунданно ниво въобще ми влияят по какъвто и да е начин. Гледам транзитите и това е. Но този цитат отприщи вниманието ми към тях и още как... Последните няколко дни толкова болезнено проумях някои неща...Наистина ми се показа реалната действителност и осъзнах, че страшно много време са ме крепяли нищо и никакви илюзии...

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #24 -: Юли 03, 2007, 07:54:30 pm »
Цитат
Наистина ми се показа реалната действителност и осъзнах, че страшно много време са ме крепяли нищо и никакви илюзии...
Понякога тъй наречените "илюзии" допринасят за психологическото ни оцеляване в суровия сатурнов свят, който всички обитаваме.
Наистина проекцията на мунданните аспекти може да бъде потърсена и в наталните карти, и в синастриите. Един мунданен аспект може да бъде и фактор, отключващ някоя синастрия.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Niika

• 29
Венера
« Отговор #25 -: Юли 03, 2007, 08:08:59 pm »
Цитат
Наистина проекцията на мунданните аспекти може да бъде потърсена и в наталните карти
Да, няма какво да се учудвам, че мунданния съвпад Венера-Сатурн го усетих бая след като си имам същия съвпад в натала...
Точният ден, в който беше съвпада, си гледах транзитите- всичко ми се стори 6 (Юпитер баш върху слънцето ми + още...), а то какво било...

Венера
« Отговор #26 -: Юли 03, 2007, 08:09:34 pm »
:rolleyes: При мен положението е много интересно, двете  най-важни планети в хороскопа ми са в съвпад.
Наталната ми Венера прави точна квадратура с тях плюс квадратура с Нептун, Марса ми е в съвпад с наталния. Незнам колко време ще продължи аспекта, но се моля да е по-дългичко, тъй като имам доста неща да изчиствам........, но как да спра Марса?
« Последна редакция: Юли 03, 2007, 08:15:38 pm от SANIELI »
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #27 -: Юли 03, 2007, 08:40:03 pm »
Цитат
Цитат
Наистина проекцията на мунданните аспекти може да бъде потърсена и в наталните карти
Да, няма какво да се учудвам, че мунданния съвпад Венера-Сатурн го усетих бая след като си имам същия съвпад в натала...
Да, интересно, и без да имам аспект Венера-Сатурн и козирожки акценти в натала го усетих по доста осезаем начин в тригон към натална Венера.
А за действието на мунданните аспекти в синастриите имам интересни наблюдения.
Например, как един мунданен съвпад Венера/Марс в Скорпион полага началото на връзка между Телец и изгряващ Скорпион. В деня, в който отношенията добиват нов нюанс, има квадрат Луна-Сатурн "in coeli", който отразява една от ключовите теми в партньорската карта - опозицията Луна/Сатурн в комбина (по оста 1ви-7ми дом) и съвпада Луна/Сатурн в композита (в 7ми дом). При това въпросният мунданен квадрат 'притиска' Слънцето (в опозиция с Плутон) в комбина, а за по-пълното разгръщане на плутоновата тема в отношенията вероятно допринася и мунданният съвпад на Венера и Марс в Скорпион...  
С други думи, стига да търсим винаги ще намерим някаква аналогия.
 :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

Венера
« Отговор #28 -: Юли 03, 2007, 08:52:12 pm »
Цитат
На мен определено ми се отрази този съвпад. Точно на 1-ви Юли се скарах с приятеля ми и няколко часа след това той стана изненадващо романтичен. Даже прекалено. Сещам се за израза " Убии го с нежност". Беше нещо от сорта.
По принцип и почти цялата минала седмица, нещо не се разбирах с него. Сега нещата започват да се оправят. Но докога ли, както се казва един господ знае. :(
 :o  :o  :o  :o  

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #29 -: Юли 03, 2007, 08:53:08 pm »
Цитат
Например, как един мунданен съвпад Венера/Марс в Скорпион полага началото на връзка...
Интересното тогава беше, че съвпадът на Венера и Марс не бе точен в деня на срещата и на Венера й трябваше време да 'догони' Марс по транзит. В отношенията това се манифестира по следния начин: Венера тръгва на лов за Марс и чака той да вземе решение. След въпросната среща, която променя естеството на отношенията, имаше период на изчакване, докато Марс не набере инерция и не се престраши да тръгне напред  :lol:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #30 -: Юли 03, 2007, 08:55:07 pm »
Цитат
Цитат
На какво се дължат толкова учудени муцунки?  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

Венера
« Отговор #31 -: Юли 03, 2007, 09:15:28 pm »
Цитат
Цитат
че си купих нов комп, стария гръмна и нямам никакви освен мойте си.
И ти ли си изпати от ретро мерк? Да си плюя в пазвата, но само при мен още не се е проявил палавникът  :lol:
ха, чудех се защо ми се счупи твърде "скъпият" ми климатик точно при 41 градуса и още не могат да го оправят... :angry:  

*

123

Венера
« Отговор #32 -: Юли 03, 2007, 09:17:50 pm »
Цитат
Цитат
Цитат
На какво се дължат толкова учудени муцунки?  :rolleyes:
направих някаква асоциация със себе си :ph34r: макар и твърде абстрактна...и се усмихнах и възкликнах едновременно :rolleyes:  

*

Niika

• 29
Венера
« Отговор #33 -: Юли 03, 2007, 09:23:09 pm »
Цитат
Например, как един мунданен съвпад Венера/Марс в Скорпион полага началото на връзка между Телец и изгряващ Скорпион. В деня, в който отношенията добиват нов нюанс, има квадрат Луна-Сатурн "in coeli", който отразява една от ключовите теми в партньорската карта - опозицията Луна/Сатурн в комбина (по оста 1ви-7ми дом) и съвпада Луна/Сатурн в композита (в 7ми дом).
Това ме стимулира да разгледам мунданните събития за отминали периоди. Е, специализирала съм се в разнищване на отминали транзити към комбини и натали (жалко, че към композити незнам програма, с която да стане), но като ми остане време с интерес ще разгледам и тези аспекти. Особено ми стана интересно за тази мунданна квадратура Луна-Сатурн и примера, който даваш, понеже и аз бях имала един композит с опозиция Луна-Сатурн и комбин със съвпад Луна-Сатурн. Толкова измъчена връзка, при наличие на "приятна синастрия"(бих казала с изцяло хармонични аспекти) и с тези аспекти Луна-Сатурн в комбина и композита...общо взето те са ми "виновни", но това е бая друга тема вече... Та, ще разгледам ... макар че си абсолютно права, че то като съм тръгнала да търся причини, ще ги намеря...

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Венера
« Отговор #34 -: Юли 03, 2007, 09:31:00 pm »
Стига ревали бе, я вижте какво ни чака скоро.  :unsure:

*

Jeni

Венера
« Отговор #35 -: Юли 03, 2007, 10:48:04 pm »
Цитат
Стига ревали бе, я вижте какво ни чака скоро.  :unsure:
Какво? :)
Кажете и аз да се порадвам, че картинките не ги разбирам много - тригони някакви май. :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #36 -: Юли 04, 2007, 10:30:21 am »
Цитат
Толкова измъчена връзка, при наличие на "приятна синастрия"(бих казала с изцяло хармонични аспекти) и с тези аспекти Луна-Сатурн в комбина и композита...общо взето те са ми "виновни", но това е бая друга тема вече...
В моя случай бе точно обратното - при една почти никаква синастрия (с изкл. на партньорски планети в знака на Дсц ми) много дълготрайни и стабилни отношения, дължащи се вероятно на Луна-Сатурн, като с близък. Но си имаше бая трески за дялане. А "измъчени" са били повечето от връзките ми, така че какъвто и аспект да има в синастрията, все той ще е "виновен"  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

Венера
« Отговор #37 -: Юли 04, 2007, 12:37:01 pm »
Цитат
Разбитите илюзии в любовта
... точният съвпад на Венера със Сатурн в Лъв, опозиция на Нептун във Водолей...
:rolleyes:

факти за протокола: тези дни този съвпад е минал от седми в осми дом на приятел, който е в развод ... в допълнение т Марс е в 4 д, който се управлява от Венера и в опозиция на МС и в квадрат към Луната му, която управлява 7 му дом...

(днес е второто, заключително дело)

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #38 -: Юли 04, 2007, 03:07:00 pm »
Цитат
факти за протокола: тези дни този съвпад е минал от седми в осми дом на приятел, който е в развод ...
И на една от най-близките ми приятелки - в съвпад със Северния лунен възел в 7ми дом, в знака на Дсц... ама нея отдавна я мъчат едни дългиии транзити...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Венера
« Отговор #39 -: Юли 04, 2007, 09:26:42 pm »
Цитат
Какво? :)
Кажете и аз да се порадвам, че картинките не ги разбирам много - тригони някакви май. :rolleyes:
Бе и аз не знам какво.  :lol:
Да каже който знае.
Само вметнах, че сега ревем при съвпад на едната Венера с единия Сатурн.
Ам после?  :blink: