Здравей Гост

Икар

• 40 Отговора
  • 7520 Прегледи
*

unicorn

Икар
« -: Юли 02, 2007, 11:15:38 am »
По повод дискусия,провела се в по-старите теми,ми хрумна да ви попитам нещо.Синастрически съвпад между Слънце и Сатурн с какво се свързва.И кой е потърпевшият от евентуални негативи-Слънцето или Сатурн?Моето Слънце е в риби, а Сатурн,стационарен, ми е в скорпион.За да се получи такъв синастрически съвпад,е нужно  лице с рибешки Сатурн-такива не познавам за сега,или със скорпионово Слънце.Какъв ще бъде вероятният ефект и в двата случая? :blink:  

*

Lillie

• 30532
Икар
« Отговор #1 -: Юли 02, 2007, 11:45:58 am »
Цитат
Синастрически съвпад между Слънце и Сатурн с какво се свързва.И кой е потърпевшият от евентуални негативи-Слънцето или Сатурн?
Абстрактно погледнато, може да предполага трайни, но не винаги леки и плавни отношения. Трайността на отношенията по Слънце-Сатурн в синастрията обаче зависи от много други фактори, както и тяхната насоченост и фокус.
Не може еднозначно да се каже кой "печели" и кой "губи" в случая - Слънцето или Сатурн. Все пак става въпрос за взаимен урок по търпение.
В книгите пише, че често личната планета в твърд аспект със Сатурн е тази, която изпитва повече дискомфорт в синастрията. Но не бих казала, че на Сатурн му е по-лесно. Така че дали ще има "потърпевши" в такава синастрия зависи от двамата - и от партньора-Слънце, и от партньора-Сатурн. Впрочем същият принцип би могъл да бъде приложен и в синастрии като Луна-Сатурн, Венера-Сатурн, Марс-Сатурн...
Неведнъж съм виждала, че на практика някои от синастриите по Слънце- и Луна-Сатурн могат изобщо да не се реализират, ако аспектът със Сатурн е единственият фактор, на който се разчита да 'подбутне' връзката да се развива или въобще да се осъществи в началната си фаза.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Икар
« Отговор #2 -: Юли 02, 2007, 11:51:46 am »
Цитат
Какъв ще бъде вероятният ефект и в двата случая?
Ефектите ги създаваме ние, а не "слънце" или "сатурн"  :D
Ако гледаме по-задълбочено на нещата, бихме могли да предположим, че аспектът Слънце-Сатурн (или Луна-Сатурн) в синастрията сам по себе си отразява ефекта на минали действия и мисли. Отношенията ни с даден човек тогава са само следствие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Икар
« Отговор #3 -: Юли 02, 2007, 12:23:02 pm »
Да,аз имам съвпад на Сатурн и Венера в скорпион с 3 мои приятелки,най-близките ми приятелки.Мой Сатурн,техни Венери.С една  от тях имам съвпад -Сатурн-Сатурн скорпион,Луна-луна-скорпион,луна-сатурн,2 пъти,моя луна-нейна венера,мой марс-нейни венера,сатурн.Да не забравяме и съвпад на Плутон,но това е нормално,едно поколение сме.Е това ,ако не е силна връзка :P,при това не само на карта.С това момиче сме преживели всевъзможни близки срещи от третия вид заедно.И хубаво и лошо,като в роман.
   Но интересно защо не съм срещала досега мъже,с които да имаме толкова общи показатели? <_<
« Последна редакция: Юли 02, 2007, 12:26:32 pm от unicorn »

*

Lillie

• 30532
Икар
« Отговор #4 -: Юли 02, 2007, 12:38:14 pm »
С една от най-близките ми приятелки, с която се познаваме от години, също имаме съвпад на Венера с моя Сатурн. Но с лъвски стелиуми в съвпад с моя Сатурн отношенията не са от най-леките... В повечето случаи при сатурнови синастрии Сатурн се явявам аз, като аспектирам светилата или други важни лични планети на другия  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Икар
« Отговор #5 -: Юли 02, 2007, 12:44:09 pm »
Сега се сетих, че в повечето ми любовни/интимни синастрии е имало повтарящ се твърд аспект между Марс на партньора и моя Сатурн  :lol:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Икар
« Отговор #6 -: Юли 02, 2007, 12:54:08 pm »
При мен лошото е ,че имам данните само на един бивш приятел,а настоящ-няма такъв.С този човек от недалечното минало имаме съвпад на марсовете и на  сатурн със сатурн.Но за целите на синастричното ми проучване,една синастрия не стига.Още повече,когато се опитвам да си отговоря на въпроса за неуспешните връзки.

*

Lillie

• 30532
Икар
« Отговор #7 -: Юли 02, 2007, 01:10:38 pm »
Понякога класическите "лоши" аспекти стоят в основата, в сърцевината на една трайна връзка. Е, тук-там са нужни и хармонизиращи "плавни" аспекти, но досега не съм попадала на трайна синастрия, крепяща се само на тригони и секстили.
Въпросът за "успешни" и "неуспешни" връзки е твърде относителен, условен.
Успешни за какво? Ако нагласата ни е била "заедно вовеки веков", връзката може да се сметне и за "неуспешна", ако не завърши с желаното събитие.
В съзнанието на хората е натрапен шаблонният модел за успешна/перспективна връзка - трайни отношения, брак, семейство, деца, материална /и емоционална/ сигурност и защитеност, статус в обществото. Ако партньорът случайно не отговаря на някой от тези "критерии", т.е. не ни дава това, което сме възприели като крайна цел в отношенията, с лека ръка отпращаме връзката в категорията на "неуспешни"  :D
Няма неуспешни връзки, има връзки с неочакван - за единия или за двамата - край. Или връзки, в които очакванията не се реализират. Или се реализират донякъде, но не по начина, по който бихме искали - по "лесния" начин.
Всички тези отношения "неуспешни" ли са и не са ли допринесли с нищо за по-нататъшното ни развитие, за израстването ни като индивиди, за промяна в нашите възгледи и нагласи?  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Икар
« Отговор #8 -: Юли 02, 2007, 01:22:44 pm »
Не става дума за този най-банален,но и най-желан аспект на връзките-брак,финансова сигурност,деца.Не казвам,че не го искам,има ли някой,който не желае след всички приключения да се кротне и да заживее щастливо :P Но за да се ститне до там ,трябва най-напред да преодолея собствения си стремеж към" бягство от затвора",а след това-синдрома на бягащия мъж.Много тежък проблем.Когато някой избяга от мен,е,това е неуспешна връзка.
« Последна редакция: Юли 02, 2007, 01:23:20 pm от unicorn »

*

Lillie

• 30532
Икар
« Отговор #9 -: Юли 02, 2007, 01:37:41 pm »
Цитат
Когато някой избяга от мен,е,това е неуспешна връзка.
Донякъде е така, да.
А сега от личен опит  :P от Сатурн трудно се бяга, но винаги се намират удобни "вратички" за бягство. Например, когато тялом сме с партньора, а духом не сме и прехвърляме изцяло отговорността за връзката върху неговите/нейните плещи. Един от любимите сатурнови "инструменти" е вината - действа безотказно щом намери подходяща струна, на която да засвири  :angry:
Сред моите синастрии "синдромът на бягащия" най-силно се усеща като че ли при двойките Слънце-Юпитер, Слънце- или Луна-Нептун, Близнаци-Стрелец и Меркурий-Юпитер /-Нептун/.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Икар
« Отговор #10 -: Юли 02, 2007, 02:57:35 pm »
Въобще нищо не мога да разбера от това което пишете,но това не пречи на моето любопитство и желание да разбера за кво става дума,затова се подгответе за необмислени  въпроси.

*

Lillie

• 30532
Икар
« Отговор #11 -: Юли 02, 2007, 03:00:19 pm »
Щом вече предварително си знаеш знака на Асцендента вместо да питаш тук, вече може да се сметне за напредък в отношението ти към астрологията  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Икар
« Отговор #12 -: Юли 02, 2007, 04:37:37 pm »
Харесва ми този подпис,като всевиждащо око ,вторачено от монитора.Въздейства ми леко параноично,но съвсем леко,не е неприятно. :D  

Икар
« Отговор #13 -: Юли 02, 2007, 05:17:12 pm »
Така сме ние масоните :D

Икар
« Отговор #14 -: Юли 02, 2007, 09:52:28 pm »
Цитат
Сега се сетих, че в повечето ми любовни/интимни синастрии е имало повтарящ се твърд аспект между Марс на партньора и моя Сатурн  :lol:
В повечето случаи тези аспекти водят до раздяла ;)  

*

unicorn

Икар
« Отговор #15 -: Юли 02, 2007, 09:59:18 pm »
Раздяла ли,нали по Сатурн бяха трайните отношения,обвързаността,която, едва ли не,е предначертана.Това ,последното, да се приема с много големи уговорки. :P
« Последна редакция: Юли 02, 2007, 10:00:05 pm от unicorn »

*

Lillie

• 30532
Икар
« Отговор #16 -: Юли 02, 2007, 10:02:27 pm »
Цитат
Цитат
Сега се сетих, че в повечето ми любовни/интимни синастрии е имало повтарящ се твърд аспект между Марс на партньора и моя Сатурн  :lol:
В повечето случаи тези аспекти водят до раздяла ;)
Така го казват песимистите  :P
Да, на двойката Марс-Сатурн няма как да й туриш розова дантелена панделка - ни в радикс, ни в синастрия  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Икар
« Отговор #17 -: Юли 02, 2007, 10:06:21 pm »
Аз имам натален съвпад на Марс със Сатурн,тълкувам го като упоритост и енергия в комплект,в синастрията го интерпретирам по същия начин.Не казвам,че е лесен синастричен аспект,но за раздяла?Имам приятел ,с когото от 6 години се  разделяме,за дълго,като накрая пак по някакъв начин се събираме.Аспектът е съвпад Марс-Сатурн.

*

Lillie

• 30532
Икар
« Отговор #18 -: Юли 02, 2007, 10:22:04 pm »
Съвпадът Марс-Сатурн в синастрията дава и трескаво /сексуално/ привличане, поне в разнополовите връзки. Пише го в книгата на Лиз Грийн за Сатурн и мога да подтвърдя от личен опит.
Дори квадратът между двамата "злосторници" в синастрията не е толкова страшен, какъвто го представят, и от двамата партньори зависи как ще изпускат парата на аспекта - дали в екстатично мятане на чинии или за нещо по-градивно  :D
Да, спор няма, че енергиите на някои аспекти са по-трудно управляеми - такива като Марс/Сатурн, Марс/Уран, Марс/Плутон и т.н., но все някакъв "отдушник" може да се намери, а и все за нещо се дава този синастричен аспект, не е като да играеш на зарове и да не знаеш какво ще ти се падне  B)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Икар
« Отговор #19 -: Юли 02, 2007, 10:35:33 pm »
Забравих да добавя, че горното може да бъде отнесено не само към съвпада Марс-Сатурн, а се отнася също за квадрата и опозицията.
Марс е пламъкът, Сатурн е ледът - при срещата им какво се получава? Фучене, искри, вдигаща се пара и освобождаване на много енергия. Желанието на Сатурн е да запази статуквото чрез контрол, и привидната му непоклатимост е като червеното платно пред погледа на разярен бик /Марс/.  
Марс е енергията, Сатурн е катализаторът. Двамата заедно могат да постигнат много неща, стига да се опитат да си взаимодействат в името на една обща реална цел, а не да си противодействат.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.