Здравей Гост

Тълкувателни и Енергийни сънища

• 8 Отговора
  • 3104 Прегледи
*

jinom

• **
  • 1753
« -: Юли 06, 2007, 09:51:08 pm »
В сънищата на хората в 21-ви век все повече навлизат „енергийните” сънища, т.е. сънищата, в които човек среща енергия различна от човешката.

Можем да определим тълкувателните, т.е. обикновените сънища като пасивни. В тях сънуващия е страничен наблюдател и не изпитва странни усещания и емоции. Събуждането или преминаването в друг сън е нормално и не е предизвикано от страх или някаква физическа емоция или усещане.

При енергийните сънища, т.е. сънищата с чужда намеса често сънуващите изпитват емоции, най-често страх или дискомфорт. Особено показателно за енергийните сънища е наличието на необоснован страх, който е толкова силен, че човек се събужда от него. Страхът е нормална реакция на човешкото енергийно тяло, което усеща чужда (нечовешка) енергия. Тази чужда енергия принадлежи на същества, които се наричат неорганични, и които в много случаи се опитват да се домогнат до човешката енергия, тъй като тя е привлекателна за тях.

Често в подобни сънища сънуващите имат чувството, че биват водени и изпълняват някакви странни задачи. Чуждата енергия често се възприема от сънуващия във вид на познати хора или близки роднини. Човек може да изпита както негативни, така и изключително приятни емоции вследствие на близостта на чуждата енергия. Тази емоционалност е още една характерна черта на неорганичните същества, която те могат да предават на хората.

« Отговор #1 -: Август 28, 2007, 12:02:30 pm »
Цитат
Тази чужда енергия принадлежи на същества, които се наричат неорганични, и които в много случаи се опитват да се домогнат до човешката енергия, тъй като тя е привлекателна за тях.

Не разбрах.
Какво означава този страх - просто факт, че някой се домогва до енергията ни? Свързано ли е по някакъв начин с конкретния сън или е важна само емоцията без значение какво точно я е предизвикало?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Август 28, 2007, 12:07:06 pm »
Цитат
Особено показателно за енергийните сънища е наличието на необоснован страх, който е толкова силен, че човек се събужда от него. Страхът е нормална реакция на човешкото енергийно тяло, което усеща чужда (нечовешка) енергия.

В случая страхът е просто реакция и дори не се свързва със съдържанието на съня. Присътствието на чужда, непозната за сетивата ни енергия го предизвиква на инстинктивно ниво.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3 -: Август 28, 2007, 12:16:44 pm »
Каква е тази енергия? Защо я сънуваме? Би трябвало да присъства и наяве - значи трявба да идва от "някого" около нас... нали?
Изпитвала съм силен страх насън от някого. Без причина. Просто необясним страх от присъствието му. И се събудих. Сънят има връзка с деийствителността. Но стряскаща беше емоцията, силата й.  

*

unicorn

« Отговор #4 -: Август 28, 2007, 12:41:04 pm »
Цитат
Чуждата енергия често се възприема от сънуващия във вид на познати хора или близки роднини. Човек може да изпита както негативни, така и изключително приятни емоции вследствие на близостта на чуждата енергия.
На скоро сънувах бивш приятел,с когото не съм се виждала от 3 г.,нямам никаква представа къде е ,нито имам негови координати,бях изключително щастлива ,че го виждам.И двамата реагирахми положително на срещата.В съня си изпитах едно малко позабравено чувство на емоционална обвързаност с някого.Когато се събудих ,изпитах силно разочарование,че е било сън.След този сън взех решение да предприема издирване на въпросния човек :D .Интересното е,че обикновено сънищата ми не са натоварени с толкова силни емоции,нито с такъв копнеж,който продължава и след съня.Дали не става въпрос точно за такава енергийна намеса,а може би е телепатична връзка?
« Последна редакция: Август 28, 2007, 12:41:39 pm от unicorn »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Август 28, 2007, 01:01:19 pm »
Цитат
Каква е тази енергия? Защо я сънуваме? Би трябвало да присъства и наяве - значи трявба да идва от "някого" около нас... нали?

Заобикалящият ни свят е пълен с енергии, най-различни... самите ние също сме енергия  :)
Денем, в будно състояние сме склонни по-малко да ги усещаме, бидейки настроени на други вълни.
По време на сън сме настроени на вълна възприемане и работа с подсъзнанието.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #6 -: Август 28, 2007, 01:11:05 pm »
По принцип съм съгласна :)
Значи сънят е отражение (или свободно протичане) на усещания, които преживяваме и наяве... Няма телепатия, няма чужди енергии... само ние самите в "енергиен" вариант?  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Август 28, 2007, 01:15:49 pm »
Донякъде е така.
Сънят сме самите ние, както казваш ти, в "енергиен" вариант.
Но той е и "врата" към други светове, измерения и енергии, защото в съня става възможно да се разчупи времево-пространствената рамка, която ни ограничава в будно състояние.
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8 -: Август 29, 2007, 09:39:12 am »
zdraveite!az redovno sunuvam takiva suni6ta!kakvo ozna4ava tova?a 4uvstvoto na tuga su6to li spada kum tezi suni6ta?