Здравей Гост

тригонът Венера – Плутон

• 45 Отговора
  • 12150 Прегледи
*

AH

• 2201
тригонът Венера – Плутон
« Отговор #20 -: Юли 12, 2007, 09:56:29 am »
понеже стана въпрос за смисъла на живота, от астрологична гледна точка, това е въпрос на ценностна система.
За нея в астрологията се грижи Юпитер. Ясно е, как радикса предварително предполага разни неща за ценностната система, както и за интеграцията на нови ценности.
До един момент човек е нормално да живее без да осъзнава ценностната си система, но закономерно идва период, в който почва да я осъзнава.....Е, съзнанието обикновено не носи кой знае какъв творчески потенциал, следва си разни програми, но осъзнаването си е осъзнаване....
Ако човек си има заложби и навици да ползва и подсъзнанието, то въпросът за смисъл на живота му става една мотивация и движеща сила за творчество:)

Сега Юпитер е в хубава квадратура с Лунния възел – най-конструктивния аспект, стимулиращ вътрешното развитие – т.е. обединение на съзнание и подсъзнание за изясняване на смисъла на живота поне в тоя период и използването му за нещо хубаво:)

*

лилид

тригонът Венера – Плутон
« Отговор #21 -: Юли 12, 2007, 10:08:58 am »
Цитат
Сега Юпитер е в хубава квадратура с Лунния възел
, който е в опозиция с моя Лунен възал (който е в съвпад с моя Плутон  ;) )...

е, вече поне са ми ясни астрологическите параметри на въпроса "защо точно сега съм се замислила за смисъла на живота?"

:D  

*

Jeni

тригонът Венера – Плутон
« Отговор #22 -: Юли 12, 2007, 11:11:44 am »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 09:54:17 pm от Jeni »

*

AH

• 2201
тригонът Венера – Плутон
« Отговор #23 -: Юли 12, 2007, 11:51:24 am »
Цитат
Цитат
Сега Юпитер е в хубава квадратура с Лунния възел
, който е в опозиция с моя Лунен възал (който е в съвпад с моя Плутон  ;) )...

е, вече поне са ми ясни астрологическите параметри на въпроса "защо точно сега съм се замислила за смисъла на живота?"

:D
интересно, намери ли си приемлив отговор :D  

*

Lillie

• 30532
тригонът Венера – Плутон
« Отговор #24 -: Юли 12, 2007, 12:00:07 pm »
Не се замисля и не си задава въпроси за смисъла на живота само този, който се задоволява с това, което му пробутват като "живот". По-горе вече обясних накратко позицията си, ако някой се чуди какво точно имам предвид.
Сещам се, че някой философ бе казал - "хората правят всичко възможно, за да си направят живота нещастен". Древната мъдрост гласи: "Една опасност има за човека - тя се заключава в търсене на лесния път. След време се оказва, че това е трудният път" и "В ръцете на Съдбата човек е на много по-хубаво място, отколкото в свои собствени ръце"  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
тригонът Венера – Плутон
« Отговор #25 -: Юли 12, 2007, 12:02:00 pm »
АН, на мен пък възлите сега ми преминават в съвпад с оста МЦ-ИЦ и направо не знам къде се намирам и оттук нататък накъде... много странно състояние, като че ли в някакъв транс се намирам :huh:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

тригонът Венера – Плутон
« Отговор #26 -: Юли 12, 2007, 12:34:56 pm »
Отдавна спрях да си задавам подобни въпроси и живея в мир със себе си и света наоколо. Със сигурност така човек се чувства по-щастлив. Установила съм, че колкото и да мислиш върху събитията, които ти се случват и да търсиш смисъла им, няма да стигнеш до нищо гениално. Предпочитам това време да го използвам за неща, от които наистина има полза и за хората около мен.  Изобщо, докато някои мислят  - други просто го правят.

*

Lillie

• 30532
тригонът Венера – Плутон
« Отговор #27 -: Юли 12, 2007, 12:39:59 pm »
Всеки избира "най-добрия" начин за себе си.
Но не би било зле, поне от време на време, когато нещо се прави, да се мисли.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
тригонът Венера – Плутон
« Отговор #28 -: Юли 12, 2007, 01:28:55 pm »
Цитат
АН, на мен пък възлите сега ми преминават в съвпад с оста МЦ-ИЦ и направо не знам къде се намирам и оттук нататък накъде... много странно състояние, като че ли в някакъв транс се намирам :huh:
да разсъждаваме от някъде какво имаме в момента – необходимост от интеграция на енергията на възлите, чрез съвпад и чрез конкретна реализация.....

Значи съвпадът си е неутрален аспект, който можем да усетим на първо време като някакво заплитане на разни принципи, после е добре да направим опит да ги съгласуваме принципите, после да ги диференцираме и на края, дано да успеем, да ги синтезираме:)

Ако останеш на заплитането – лошо:)- по-нататък ще ти се повтаря ситуацията:)
Ако ги съгласуваш, поне ще усетиш малко хармония:)
Ако ги диференцираш, което на практика ще рече да дадеш явно преимущество на нещо конкретно, ще усетиш някаква водеща сила в живота за известно време /по аналогиите на МС и ИС/
А ако стигнеш до синтез, смятай, че си решила някаква кармична задачка:)

Та заеми се с медитация и назови с конкретни имена заплетените енергии:)
И не се плаши, че може би бъркаш и не си сигурна кое какво е – важното е да почнеш действието:) – не случайно Марс управлява съвпадите като аспекти:)

*

лилид

тригонът Венера – Плутон
« Отговор #29 -: Юли 12, 2007, 01:53:58 pm »
Цитат
за смисъла на живота въобще - казано е от мъдрите  :D

за смисъла на този мой живот - тайни имам да разкривам, ако ми е дадено да стигна до тях (вероятно имам шансове с 12-тия си дом  :rolleyes: )

едно струва ми се ми е ясно - някога съм направила на много хора неща, заради които сега с когото и да се срещна - не мога да остана

отговор какво съм сторила още не съм намерила

струва ми се намерила съм отговор какво да сторя за да се опитам да поправя стореното

остава да го направя

любовта и доброто да са с всички вас :D  

*

AH

• 2201
тригонът Венера – Плутон
« Отговор #30 -: Юли 12, 2007, 02:20:43 pm »
Цитат
Цитат
за смисъла на живота въобще - казано е от мъдрите  :D

за смисъла на този мой живот - тайни имам да разкривам, ако ми е дадено да стигна до тях (вероятно имам шансове с 12-тия си дом  :rolleyes: )

едно струва ми се ми е ясно - някога съм направила на много хора неща, заради които сега с когото и да се срещна - не мога да остана

отговор какво съм сторила още не съм намерила

струва ми се намерила съм отговор какво да сторя за да се опитам да поправя стореното

остава да го направя

любовта и доброто да са с всички вас :D
правиш обобщение, значи имаш трайна ситуация, значи тя е устойчива, значи е удовлетворителна, поне на подсъзнателно ниво:)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
тригонът Венера – Плутон
« Отговор #31 -: Юли 12, 2007, 08:41:24 pm »
Цитат
Ти пък що ривеш, мойте възли преминават по същата ос и едновременно правят опозиция със самите себе си, би трябвало да съм се зомбирала насъвсем, ма не съм.  :lol:  

*

Lillie

• 30532
тригонът Венера – Плутон
« Отговор #32 -: Юли 12, 2007, 09:13:12 pm »
Не рева, но имам чувството, че е дошъл моментът - "сега или никога" - да променя условията и статуквото по оста на опозицията. Наистина имам нужда от промяна вече, ако ще и разтърсване  :huh:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

тригонът Венера – Плутон
« Отговор #33 -: Юли 13, 2007, 10:46:59 am »
По случая за смисъла - една песен:
http://www.box.net/shared/fuj6gcot72

Иначе поетът е казал: "Life is what happens to you while you're busy making other plans"

*

Lillie

• 30532
тригонът Венера – Плутон
« Отговор #34 -: Юли 13, 2007, 11:03:24 am »
Цитат
Иначе поетът е казал: "Life is what happens to you while you're busy making other plans"
Правилно е казал поетът  :)
А някой мъдрец е казал, че бъдещето се съдържа в настоящето ни.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

тригонът Венера – Плутон
« Отговор #35 -: Юли 13, 2007, 11:17:00 am »
Като сте я подкарали на сентенции и мъдрости:

*Не взимай живота твърде на сериозно. Никога няма да се измъкнеш от него жив."

*Радвайте се на живота, а не на неговия смисъл" - Фьодор Достоевски.

*"Трагедията на живота е не, че свършва толкова скоро, а че чакаме толкова дълго, за да го започнем".

И една гръцка поговорка: "Танцувай днес - утре може да нямаш обувки."

*

лилид

тригонът Венера – Плутон
« Отговор #36 -: Юли 13, 2007, 11:22:34 am »
ето и моят поздрав за търсещите, и за всички с любов

Apocalyptica - Path

http://www.youtube.com/watch?v=OGnAzkh9kn0]Apocalyptica Path[/URL]

:rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
тригонът Венера – Плутон
« Отговор #37 -: Юли 13, 2007, 12:57:32 pm »
Както ми каза един познат кастанедианец, "живей в тукисега-то, а не в утрешния ден"  :D
Няма как да отречем, че повечето хора имат навика да живеят в миналото и/или в бъдещето, но не и в настоящето. А всъщност минало, настояще и бъдеще съществуват само в нашите триизмерни представи, от гледна точка на линейното време. Ако трябва да го перефразираме, - "начинът, по който живеем днешния си ден, определя нашето утре"  :)
« Последна редакция: Юли 13, 2007, 12:58:24 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
тригонът Венера – Плутон
« Отговор #38 -: Юли 13, 2007, 04:29:49 pm »
Цитат
Не рева, но имам чувството, че е дошъл моментът - "сега или никога" - да променя условията и статуквото по оста на опозицията. Наистина имам нужда от промяна вече, ако ще и разтърсване  :huh:
Интересно, ма аз немам никакви такива амбиции и мераци.
Всъщност единствената ми амбиция е да си ремонтирам апартамента, семпло, нали?
Даже тук се появи потенциален ухажор, познавам го от години и за него съм разправяла, че е единственият българин, с когото една жена може да се чувства дама.
Е да, ма не съм изобщо сигурна, че ми се почва връзка, ма изобщо.

*

Lillie

• 30532
тригонът Венера – Плутон
« Отговор #39 -: Юли 13, 2007, 09:28:18 pm »
Уф, на мен всичко толкова ми втръсна вече, че наистина се изкушавам да си повиша вибрацията и да премина в светлинно тяло преди да е настъпила "апокалиптичната" 2012 година  :D казвам го на шега, но във всяка шега има и доза истина  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.