Здравей Гост

Съвпад на транзитна и натална Лилит

• 47 Отговора
  • 12796 Прегледи
Имате ли някакъв опит със съвпад на транзитна и натална Лилит. Става въпрос за мен и за Лилит в Скорпион.
Знам че Лилит се свързва с тъмната страна във всеки и че понякога кара хората да се самозабравят и да вършат странни неща. Не се страхувам от това.Единственото, което чувствам през тези дни е че интуицията ми е станала по - силна
Искам да попитам, какви наблюдения имате по темата и в какво още мислите, че може да се изразява.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Юли 19, 2007, 07:01:01 pm »
На Лилит тук е посветена отделна тема. А пък за транзитите й доста е писано и продължава да се пише по форумите. Дори оставам с впечатлението, че значението й по натал и транзит е доста преекспонирано и се превръща в обект на какви ли не спекулации в астрологията.
Каквото и да споделя за завръщането на Лилит, то ще е твърде индивидуално. Все пак не вярвам тя да действа изолирано, най-малкото ще е на фона на някой по-важен транзит и/или прогресия.
При завръщането на Лилит в 7ми дом имах не особено приятно изживяване по аналогиите на дома.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2 -: Юли 19, 2007, 07:18:16 pm »
И на мен ми се струва, че значението и е малко преувеличено навсякъде. На някои места даже прекалено. Винаги съм обръщала малко по - голямо влияние на Лилит, защото ми е в Скорпион и в трети дом. В Скорпион Лилит се свързва с доста неотработена карма, с нуждата от подтискане на желанието за власт, манипулации и др. свързани с Плутон. А трети дом е дома на комуникациите, общуването и т.н. С две думи доста важен дом без него не можем. И тъй като днес го видях този съвпад и е точен, реших да пусна тази тема. Извинявам се, че не съм видяла другата тема свързана с Лилит.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Юли 19, 2007, 07:34:48 pm »
Няма за какво да се извиняваш, а ако искаш, потърси заглавието "транзити на Лилит" из архива на форума.
При мен Лилит е в 7ми дом, в съвпад с Юпитер - един от малкото му аспекти в картата. Имам чувството, че вместо да се разширява той се свива по доста специфичен начин - отвън навътре, в посока подсъзнание. Налага ми се да търся алтернативни източници за юпитерово "обогатяване" и "разширяване", извън контекста на материалното, нищо че съвпадът е в прагматичния Телец.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4 -: Юли 20, 2007, 08:28:23 am »
При съвпада и се"оттървах" от една връзка и колкото и да страдах тогава беше за добро . Незнам дали е Добро или негативно влиянието и , но си казвам че за тогава е било , най-доброто койето е можело да ми се случи ....въпреки , че сама си го натресох и стигнах до извода по трудния път.
Искам да попитам , може ли да се разглежда (съвпада)  като раздяла , но за добро ако наблизо е и тр.Венера с темите свързани с този дом?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Юли 20, 2007, 10:40:25 am »
Цитат
При съвпада и се"оттървах" от една връзка и колкото и да страдах тогава беше за добро .
И при мен се случи същото, раздялата бе много болезнена. Впоследствие обаче разбрах, че е било за добро и много се радвам.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Юли 20, 2007, 12:15:09 pm »
Цитат
Който иска може да обогати разбирането си за Черната Луна с един съвсем радикален и различен подход в една нова книга "Черната Луна" на Анелия Цветанова където се набляга на досега не толкова разкритата връзка на Лилит с прочистването на менталните ни нива от което следва създаване на ново отношение към доста различни страни от живота.

Наскоро я видях по книжарниците, но не съм я чела, само я разлистих набързо. Винаги така правя преди да си купя поредната книга - първо преглеждам съдържанието  ;)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Юли 20, 2007, 12:25:42 pm »
Цитат
Ако някой има лични наблюдения от своя живот или този на близки как се е изразило влиянието на Черната Луна като механизъм не толкова като събития...
А забелязвали ли сте дали елементът, в който е разположена Лилит в наталната карта, се предава по наследство в семейството? И защо това се случва, с какво се обяснява?  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8 -: Юли 20, 2007, 01:35:05 pm »
Поне в моето семейство елементите са различни. От мой наблюдения, по - рядко е еднакъв.
Вчера вечерта скъсах с приятеля си с които бях 4 години.  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Юли 20, 2007, 01:38:32 pm »
Съжалявам за което  :unsure:
И мислиш, че завръщането на Лилит е причината?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #10 -: Юли 20, 2007, 01:49:38 pm »
Незнам. Поне от вашите постове тук, започвам да мисля, че е доста възможно. Не, че на всеки, ще се случи точно това. Зависи си от ситуацията, дома, знака, човека и т.н. Вчера имах лошо предчувствие. Единствения ми друг лош транзит сега е Сатурн квадрат Нептун. Предполагам, че тъй като вчера си гледах картата доста обстоино, поне ще натрупам повече Астрологичен опит.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Юли 20, 2007, 01:57:49 pm »
Странно... нямаш никакви "красноречиви" транзити, казваш, а пък и Лилит не ти е в седми дом  :blink:
Гледала ли си вторични прогресии, прогресивни фази? Дали има нещо интересно по дирекции, в солара, в лунара?
А пък и в края на краищата не всичко се обуславя /само/ от астрологията.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Юли 20, 2007, 02:00:38 pm »
Освен това, доколкото знам, се гледат картите на двамата партньори, не търси отговора само в твоята карта.
Някои астролози в такива случаи поглеждат каква е текущата динамика в комбина, в композитната карта също.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #13 -: Юли 20, 2007, 02:10:07 pm »
Лилит ми съвпада с Плутон във Везни. Те са доста свързани и предполагам, че от тук идва. В солара нямам нищо, във вторичната прогресия Луна съвпада с МС в Рак - не виждам някаква връзка с това събитие.  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Юли 20, 2007, 02:12:43 pm »
Цитат
За елемента досега съм нямал такива открития.Но факта че се случва според мен означава изплащане на родова карма по една основна кармична линия от членовете на даденото семейство и също така в известна степен предаване на едно сходно психологическо и енергийно наследство независимо от конкретната индивидуалност на всеки индивид в този смисъл е вероятно за такова семейство да има характерна събирателна точка и едни и същи или сходни подсъзнателни стремежи,което на по прост език се нарича така че гена се е предал успешно! ;) 
Харесва ми твоят подход.
Забелязвам, че в нашето семейство елементът, в който е разположена Лилит, се предава от майка на дъщеря, не знам дали това е "знак" за нещо или може да се нарече закономерност.
И още нещо, което ме навежда на размисъл. При повечето ми близки в семейството Венера е разположена във втори дом, само при единия ми първи братовчед Венера се е "трансформирала" в телешка. Има изразена тенденция към трупане и най-вече вещомания.
При мен Лилит е в Телец в съвпад с управителя на втори дом /Юпитер/, който е почти без аспекти в картата. Възможностите за злоупотреба с материални блага и други облаги са блокирани, тъй като нито една лична планета не получава подкрепящ аспект от Юпитер. От типа хора съм, които никога нищо не получават "даром", даже като реванш/благодарност за направена услуга. Това е личното ми вътрешно усещане, не знам дали правилно го интерпретирам.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Юли 20, 2007, 02:15:27 pm »
Цитат
във вторичната прогресия Луна съвпада с МС в Рак - не виждам някаква връзка с това събитие.
При някои жени пък съвпадите на прогресивната Луна с ъглите, особено с Дсц и МЦ, работят безотказно, като по часовник.
И двата брака на майка ми бяха при тези два съвпада.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Юли 20, 2007, 02:20:27 pm »
Преходът на прогр. Луна през МЦ и по-нататък през 10ти дом бележи важен период, но сам по себе си не може да бъде причина за раздяла. Но виж, наскоро си имала или скоро ти предстои завръщане на прогресивната Луна.
А нали се сещаш, че има връзка между цикъла на Сатурн и този на прогресивната Луна, чието завръщане подготвя "терена" за предстоящата сатурнова революция  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #17 -: Юли 20, 2007, 02:24:12 pm »
Lilie напълно е възможно да е семейна карма. Виждала съм нещо подобно обаче със Марс в първи дом и еднакви позиции на Лилит но само, че по дом. Тук вече нещата са свързани с прекалено желание за налагане в света, непримиримост, агресия и необработена карма по - мъжка линия.

Цитат
При някои жени пък съвпадите на прогресивната Луна с ъглите, особено с Дсц и МЦ, работят безотказно, като по часовник.
И двата брака на майка ми бяха при тези два съвпада.

Сега приключих връзка и въобще, не мога да повярвам да ми се случи нещо такова. :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Юли 20, 2007, 02:29:57 pm »
Цитат
Сега приключих връзка и въобще, не мога да повярвам да ми се случи нещо такова.
А може би просто вече не дължите нищо един на друг. Една връзка, щом си изпълни предназначението, се изчерпва. Така казват.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #19 -: Юли 20, 2007, 02:32:39 pm »
Цитат
А нали се сещаш, че има връзка между цикъла на Сатурн и този на прогресивната Луна, чието завръщане подготвя "терена" за предстоящата сатурнова революция wink.gif

Да и това се сещам. Не знам вие как сте преживяли Сатурновото завръщане, но и то ми навява доста ужас, като съвпада на Лилит вчера. :o

Цитат
А може би просто вече не дължите нищо един на друг. Една връзка, щом си изпълни предназначението, се изчерпва. Така казват.

И аз доста отдавна предположих, че е изчерпана и преди месец се чудех, какво ли още има да уча от него или той от мен за да сме още заедно.