Ива, Юнона има значение за брака. Според митологията тя е единствената богиня легално омъжена за Олимп. Затова в партньорската астрология тя се разглежда редом с останалите любовни планети и някой фиктивни точки и астероиди. Не случайно в астрологията я свързват с домовете 5,7 и 8.
Юнона закриля омъжените жени. На нея е посветен цял месец от календарната година също (месец Юни).
В синастричната карта ако Юнона прави съвпад с партньорска планета, свързана с любовта, като например: Марс (мунданен управител на 1 дом), Венера (мунд. упр. на 7ми дом) и Плутон (мунд. управител на 8ми дом), така също и с двете светила Луна (мунд. управител на 4ти дом) и Слънце (мунд. упр. на 5ти дом), то това е добър знаменател, че двойката би могла да има съвместно съжителство.
За Юнона може да се говори и изпише много. Надявам се обаче, че успях да ти дам някаква яснота с написаното по-горе.
По твоето описание ми е трудно да преценя (липсват градуси). Би било най-добре да поставиш синастричната карта, за да я видя.
Иначе в началото на тази тема (1ва страница) можеш да прочетеш за значението й по знаци.