Здравей Гост

Ретроградната Венера

• 31 Отговора
  • 8448 Прегледи
*

AH

• 2201
Ретроградната Венера
« -: Юли 24, 2007, 12:05:43 pm »
Емоционално самодостатъчна и до известна степен самоограничаваща се и скована.
Подходящо време да се осъзнаят фалшиви бариери, ненужни рамки и темите “табу” по всичките и аналогии – особено бидейки ретроградна в Дева и Лъв.

*

AH

• 2201
Ретроградната Венера
« Отговор #1 -: Юли 24, 2007, 12:57:40 pm »
Ами сега ще трябва да внимаваме да не се опитваме несъзнателно да действаме по стари модели в нови ситуации – по отношение на аналогиите на Венера.

*

AH

• 2201
Ретроградната Венера
« Отговор #2 -: Юли 24, 2007, 05:08:17 pm »
аз май се чудя дали не действам по стари модели в уж нови ситуации :D
освен ако всъщност няма нови ситуации :D  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Ретроградната Венера
« Отговор #3 -: Юли 24, 2007, 10:33:54 pm »
Пари, богатство, хм

Впрочем я че се присетих....нали исках си ремонтирам къщата и ми трябваха пари...ее....еееееее....хмммммм....

Дъщеря ми донесе Дъ Симс, оная игра, дето хората ходят на работа, печелят пари и с тях си ремонтираш, обзавеждаш и т. н. къщата.
По цела вечер я играя и обзавеждам ли ремонтирам....

Туй то, за вашия не знам, ма моят бог непрекъснато проявява станно чувство за хумор.  :lol:  
« Последна редакция: Юли 24, 2007, 10:36:27 pm от kaily »

*

AH

• 2201
Ретроградната Венера
« Отговор #4 -: Юли 25, 2007, 04:56:47 pm »
Цитат
Пари, богатство, хм

Впрочем я че се присетих....нали исках си ремонтирам къщата и ми трябваха пари...ее....еееееее....хмммммм....

Дъщеря ми донесе Дъ Симс, оная игра, дето хората ходят на работа, печелят пари и с тях си ремонтираш, обзавеждаш и т. н. къщата.
По цела вечер я играя и обзавеждам ли ремонтирам....

Туй то, за вашия не знам, ма моят бог непрекъснато проявява станно чувство за хумор.  :lol:
тр.Сатурн в хубав аспект с нат.Меркурий е много подходящо време за ремонти из къщи, ама с Марс на десцендента и Венера до МС нямаш ли нещо по-интересно за правене :D  - намери си де :D - и се похвали :D  

*

Lillie

• 30532
Ретроградната Венера
« Отговор #5 -: Юли 25, 2007, 08:16:15 pm »
Цитат
ама с Марс на десцендента и Венера до МС нямаш ли нещо по-интересно за правене :D
С Марс на Дсц и Венера близо до МЦ съм в период на... неслучване, направо да не повярва човек, да му се не види  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Ретроградната Венера
« Отговор #6 -: Юли 25, 2007, 08:19:56 pm »
Хе хе, и аз съм така.
В смисъл, не че няма нищо на хоризонта, ма желание нямам.

*

Lillie

• 30532
Ретроградната Венера
« Отговор #7 -: Юли 25, 2007, 08:24:37 pm »
Имам огромно желание за промяна, но май само то не стига... чувствам се като в аквариум, във вакумирана "опаковка"... то бива, бива, ама такъв застой пък и залостени "врати" навсякъде  :angry:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Ретроградната Венера
« Отговор #8 -: Юли 25, 2007, 09:53:10 pm »
Цитат
Имам запитване.Тези,които имат ретроградна Венера в натала при транзитна такава как се чувстват и какво изживяват?
Прав си, наистина нещата са свързани на принципа на синхроничността. На мен лично ретроградните фази на Венера по транзит ми се отразяват много силно предвид това, че ми е ретро в натала. А сега лекичко ми наближава МЦ и после пак ще се оттегли, без да направи точен аспект с Марса... само го дразни и му се изплъзва, палавница такава  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
Ретроградната Венера
« Отговор #9 -: Юли 26, 2007, 06:09:52 am »
може би не ги усещате много-много Венера и Марс, понеже в радикса има по-силни енергии......
Но нищо де - така или иначе, редно е да интегрираме всякакви енергии и значи чак при сепарацията може да ги усетите......Не че винаги са свързани с хубави неща, ама да се надяваме...... :)  

*

Lillie

• 30532
Ретроградната Венера
« Отговор #10 -: Юли 26, 2007, 12:10:02 pm »
Цитат
Аз мисля,че няма нищо случайно и щом мунданно има интересна констелация то тя се отразява почти на всеки,когато има някакво наслагване на сходни фактори-като ретроградност и Сатурн например.
Наистина няма нищо случайно in coeli.
Всяка мунданна констелация намира огледално отражение в натала в зависимост от степента, в която резонира с него.
Съвпада на Венера и Сатурн в Лъв (в тригон към нат. Венера) го усетих много силно, направо ми тежеше, а уж нямам нищо сатурново  :blink:  
Други мои познати, с акцент върху фиксирания кръст, също споделят за емоционален застой и депресия...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

Ретроградната Венера
« Отговор #11 -: Юли 26, 2007, 03:04:40 pm »
В предишна скорошна тема за Венера писах по повод разбитите илюзии ...
Аз нали все така си гледам да видя като какво ли ме свързва все пак с хората край мене в този живот: и какво сега да видя - моята Венара в съвпад с неговия Северен възел ...Това не значи ли нещо, като че част от неговата мисия в живота е да идва (и то той сам разбира кога!!!) да ме спасява като се залутам в отношенията си с другите ...

« Последна редакция: Септември 21, 2007, 02:58:36 pm от лилид »

*

AH

• 2201
Ретроградната Венера
« Отговор #12 -: Юли 27, 2007, 08:02:32 am »
Цитат
Венерата ми е 21гр ВДЛ, 1д, опозе с Уран 25'28гр ЛЪВ, 7д) и е в съвпад с неговия Северен възел (23'35 ВДЛ, 2д)...  Това не значи ли нещо, като че част от неговата мисия в живота е да идва (и то той сам разбира кога!!!) да ме спасява като се залутам в отношенията си с другите ...

може и да е свързано с разкриването на женствеността или любовта в теб, или изобщо с разните аналогии на Венера....... :)  

*

лилид

Ретроградната Венера
« Отговор #13 -: Юли 27, 2007, 11:31:18 am »
Венерата ми е в съвпад с неговия Северен възел :  - "може и да е свързано с разкриването на женствеността или любовта в теб, или изобщо с разните аналогии на Венера....... :)"

:D ... може, може би

:rolleyes:
« Последна редакция: Септември 21, 2007, 11:46:01 am от лилид »

*

лилид

Ретроградната Венера
« Отговор #14 -: Юли 27, 2007, 01:23:20 pm »
Цитат
рет Венера във Водолей и опозиция Уран,кво друго може да се очаква освен нетипични връзки и роли, пък и темата за приятелството ще е водеща с възможности за преплитане между любовници/приятели като роли или периоди.

мдаааа
« Последна редакция: Септември 21, 2007, 11:44:46 am от лилид »

*

Lillie

• 30532
Ретроградната Венера
« Отговор #15 -: Юли 28, 2007, 10:43:24 pm »
От астрономическа гледна точка ретроградието на Венера включва следните фази:
24/06/2007 - Венера навлиза във фазата на предретроградна сянка
27/07/2007 - Венера е стационарно-ретроградна: навлиза в ретрограднен период
08/09/2007 - Венера е стационарно-директна: ретроградието приключва, започва постретроградна фаза
11/10/2007 - Венера излиза от сянката: фазата на постретроградна сянка приключва.

Ретроградният цикъл на планетите включва следните три фази: предретроградна сянка, ретрограден период и постретроградна сянка.
Фазите на всяка планета се манифестират специфично в зависимост от темите, аналогиите и полето на изява, които същата управлява.  

Предретроградна сянка: това е първото преминаване на планетата през сянката. В тази фаза планетата върви директно (напред). През този период се полагат основите на нещата, които ще излязат на дневен ред по време на предстоящия ретрограден цикъл.
Всички събития и ситуации, които предстоят по време на тази фаза, впоследствие се разгръщат и добиват развитие през останалата част от ретроградния цикъл на планетата. Манифестацията им може да бъде под формата на същите обстоятелства или други, в чиято основа е заложена същата динамика. Този период започва, когато планетата премине през точката, където по-късно ще отбележи своята SD (стационарно-директна) фаза, която продължава до следващата я SR (стационарно-ретроградна) фаза.

Ретрограден период: това е фазата на второто преминаване на планетата през сянката, когато планетата изглежда, че върви "назад" в небето. По време на тази фаза може да усетите как преосмисляте някои действия и решения, предприети по време на първото преминаване на планетата през сянката.
Това е време, когато се конфронтираме с всички ситуации в живота ни, които не вървят добре (които често кореспондират с темите и аналогиите на планетата и знака, в който се намира). Можем да изживеем усещане за фрустрация, гняв, страх, вина или обезсърчаване, когато се отклоним от първоначалната посока, която сме приели да следваме, а другата алтернатива е в избора да проучим ефективността на новите идеи и възможности.  
Независимо от това какво ще изберем, ретроградният период е най-доброто време за изследване, проучване, преоткриване, размисъл и преоценка.
Тази фаза започва със стационарната ретроградност на планетата и приключва в точката на стационарна директност.

Постретроградна сянка: това е третото и финално преминаване, когато планетата тръгва напред, след като премине стационарно-директната си точка. По време на тази фаза вече можем да приложим на практика всичко, което сме научили по време на ретроградния период. В перспектива това ни помага да направим преценка на всичко, което съдейства /за/ или възпрепятства постигането на целите ни. Някои променят посоката, която са избрали, други - възприятията си.
Ако по време на ретроградния период сме били изправени пред вътрешните си "демони" (неприятни чувства, импулси, страхове и т.н.), тази фаза е подходящо време да се опитаме  да потърсим други пътища и начини в зависимост от обстоятелствата, като изградим нова стратегия и по този начин променим позицията си в контекста на ситуацията.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Ретроградната Венера
« Отговор #16 -: Август 07, 2007, 06:52:04 pm »
Как ви се отразява Ретро Венерка?
При мен е в пети и ще направи отново съвпад със Сатурн , а после при нея ще дойдат и Слънчо и Меркурий и всички в опозе с Уран в седми и стелиума ми в първи ( Марс , Слънце, Венера , Меркурий)  Не ми се обяснява, толкова дълго и продължително незнам дали съм плакала и като бебе.
Прочетох внимателно написаното от Лили и мога да кажа ,че при мен отговаря точно .Запознах да размислям относно връзките и отношенията си с хора , около началото на периода , но като гледам  напоследък всичко се обръща с главата надолу и не ми се мисли как ще приключи.
Добре ,че Юпитер тръгва директен ... Едно зло по малко :lol:   И може би някаква малка надеждаи светлина, която е пожелавам на всички нуждаещи се . ;)  

*

Lillie

• 30532
Ретроградната Венера
« Отговор #17 -: Август 07, 2007, 07:24:46 pm »
Хм... със или без ретро Венера не спирам да мисля за връзки и отношения и в не толкова личен, а повече абстрактен план. Мунданният съвпад на Венера/Сатурн в опозиция към Нептун ме накара да се замисля върху всичко онова, върху което така упорито съм избягвала *типично нептуниански* да мисля... Но в повечето случаи подходът "не го мисля, следователно не съществува" не се отличава с кой знае каква ефективност и не минава за целесъобразен при ретро Венера в Дева...
Обаче наистина откакто Сатурн е в Лъв, повечето фиксирани кръстове и Слънца, които познавам, не се чувстват особено комфортно и все се тръшкат за нещо. С изключение може би на някои по-"глухи" водолейски констелацийки, които се чувстват призвани да живеят "срещу всички", включително и срещу съдбата  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Ретроградната Венера
« Отговор #18 -: Август 07, 2007, 07:28:47 pm »
Интерсно е но дали все пак успяват. Въпроса ми е доста далеч от същността на Венера , но дали изправяйки се срещу съдбата имаш шансове да е пребориш? Мисля, че идва един момент в който спира да те вълнува всичко , дали това не е отговора , който търся?

*

Lillie

• 30532
Ретроградната Венера
« Отговор #19 -: Август 07, 2007, 07:49:44 pm »
Цитат
...но дали изправяйки се срещу съдбата имаш шансове да е пребориш?
Борейки се срещу съдбата, се бориш със самия себе си.
С всичко, което някога си направил.
Но това пък и не значи, че нищо не трябва да се прави  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.