Здравей Гост

Филми на езотерична тематика

• 509 Отговора
  • 154753 Прегледи
Re:Филми на езотерична тематика
« Отговор #340 -: Август 19, 2010, 10:24:08 am »
Този рилийз е скрийнър - може да има черно-бели кадри или да има лента, която да е блърната. Иначе картина и звук като DVD.

The Twilight Saga: Eclipse / Здрач 3: Затъмнение (2010)

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #341 -: Август 19, 2010, 11:30:51 am »
Този рилийз е скрийнър - може да има черно-бели кадри или да има лента, която да е блърната. Иначе картина и звук като DVD.

The Twilight Saga: Eclipse / Здрач 3: Затъмнение (2010)

този го гледах на кино.... :blink: ;D...първата част си остава НАЙ за мен...тези следващите вече малко лигави...ама пак са хубави....

« Отговор #342 -: Септември 04, 2010, 04:10:15 pm »
Iron Man 2 / Железният човек 2 (2010)

## В ролите : Робърт Дауни Мл. , Скарлет Йохансон, Мики Рурк, Сам Рокуел, Пол Бетани, Самюел Л. Джаксън, Дон Чийдъл

*

Инти

• 2068
« Отговор #343 -: Септември 05, 2010, 12:45:54 pm »

# Режисьор : Дай Уей

## В ролите : Канг Са Джонг, Зинчен Денчу, Джъ Хао и др.

## Държава : Тибет / Китай

## Език : Мандарин

## Година : 2006

## Времетраене : 97 минути

## Субтитри : В торента, благодарение на speedy86 и mike

## Резюме : Красива китайска певица следва съня си до мистично езеро в Тибет, за да намери отново гласа си. В Лхаса, виртуозен перкусионист години наред събира пари, за да купи мечтания бар. Неочакваната им среща разкрива тайни от миналото, останали неизяснени повече от 60 години, а вълшебната природа на Тибет събужда една нова любов, родена под звуците на песента за Снежния лотос.

торент

« Отговор #344 -: Септември 24, 2010, 04:47:11 am »
Започна новият сезон на Fringe

Fringe

*

sunrain

• 6710
« Отговор #345 -: Септември 24, 2010, 09:06:41 am »
Вчера ми казаха един филм "Агора" - заслужава ли си? Че нямам нерви за бози, аз затова и нищо не гледам. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #346 -: Септември 27, 2010, 02:21:25 am »
Този нов сериал ми изглежда да е интересен. Гледах първата серия. Излиза в торентите във вторник.

The Event

« Отговор #347 -: Септември 28, 2010, 05:09:38 am »
Нов филм от Тимур Бекмамбедов /Нощна стража, Wanted/. Не съм го гледала. Допускам, че този рип е с вградени английски субтитри.

Monsters / Чудовища  

Резюме:
Преди шест години, НАСА открива възможността за съществуването на извънземен живот в нашата Слънчева Система. Сонда е изпратена да събере проби, но при завръщането й се разбива над Централна Америка. Скоро се появяват нови форми на живот, а половината Мексико е поставено под карантина като „Заразена Зона“.

Днес, американските и мексиканските военни все още се борят за задържането на „съществата“ ... Историята започва с това, как американски журналист придружава разтърсен турист през заразената зона на Мексико до американската граница.

Заснет със свръх малък бюджет и екип от двама души, филмът е възторжено приветстван от критиката и определян като култов и несравним; интелигентен, много вълнуващ и достатъчно отличителен научно-фантастичен трилър от типа на „Сектор 9“.

« Отговор #349 -: Октомври 02, 2010, 10:19:36 pm »
The Last Airbender / Последният повелител на въздуха (2010)

Коментар за филма  ;D:

If you're reading this, you did not see this movie.
If you did see this movie, you didn't like it.
If you liked it, you are M. Night Shyamalan.
Although honestly? Probably not even then.

:rolf:

*

Vision

• 3523
« Отговор #350 -: Октомври 05, 2010, 11:40:07 am »

The Sorcerers Apprentice (Чиракът на магьосника)

На тоя филм си спомням, че му гледах трейлъра зимата, чакам го да го гледам от март, a го има качен от юли месец  :o 2010-07-22 23:25:20, ама кой да се сети да потърси. ;D

добре звучи на пръв поглед..ако го теглиш и гледаш кажи как е качеството, за да знам дали си заслужава да се регистрирам в този сайт, или да чакам да го изкарат в замунда..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Vision

• 3523
« Отговор #351 -: Октомври 07, 2010, 01:13:14 pm »

В тоя филм режисъора явно има няккъв личен проблем относно стихита огън, щото огнената нация са ги представили като някви злобни изроди дето приличат на индийци. ;D
Общо взето банда мангали с метални кораби.  :85:
Обикновено водата трябва да е МНОГО зла.. как беше "друга бира" ;D

Kato цяло от "последния въздушен повелител" както и от "чирака на магъосника' очаквах повече.
Както PEPSI имаха едно мото - "Dare for more"  ;D ;D

Шаямалан е лъв, какво да има в огън още..но не знаеш мисленето на индийците..това, което за теб е злобен изрод за тях може да е ебасиготинияпич.. ;)

*

Vision

• 3523
« Отговор #352 -: Октомври 30, 2010, 02:44:05 pm »

The Sorcerers Apprentice (Чиракът на магьосника)

На тоя филм си спомням, че му гледах трейлъра зимата, чакам го да го гледам от март, a го има качен от юли месец  :o 2010-07-22 23:25:20, ама кой да се сети да потърси. ;D

добре звучи на пръв поглед..ако го теглиш и гледаш кажи как е качеството, за да знам дали си заслужава да се регистрирам в този сайт, или да чакам да го изкарат в замунда..

гледах го..дръпнах го от този линк, който си дал..качеството на картината не е перфектно, и звука също, май е записан в руско кино, но става за гледане..на Дисни е, малко юношески, но на мен ми хареса..е, не е някой дълбок филм, приказка с ефекти е, но става за убиване на времето, има много любов, магии, екшън, ефекти и хепи енд, разбира се..и човек може да си помечтае какво би било, ако беше магьосник.. :blink:

« Отговор #353 -: Октомври 30, 2010, 03:02:54 pm »
вчера гледах по НВО- докум.филм , "Диагноза: Биполярна депресия"
потресена съм , 800 000 деца в САЩ са с диагностицирани и са на хапчета, подтискащи свръхагресивността им и суицидните прояви

http://www.cinefish.bg/Diagnoza-Bipolyarna-depresiya-Diagnosis-Bipolar-id23942.html

Заснетият за около 9 месеца, документален филм „Диагноза: Биполярна депресия”, разказва за ежедневните драми на пет семейства търсещи „отговори”. В три от тях има повече от едно дете с диагноза „биполярна депресия”. В допълнение към интервютата с родителите, филмът включва домашни видео кадри, както и интервюта с експерти в областта, като медицинския директор на американския националния съюз по психични болести д-р Кен Дъкуорт, детския психиатър д-р Питър Герарди,  директора на болницата за детски биполярни изследвания в Масачузетс и директора на американския национален институт за психично здраве д-р Елън Лийбенлъфт.
На възраст от 8 до 15 години, децата страдат от суицидни пориви, хипер сексуалност, повтарящи се кошмари и тежки изблици. Всички те приемат нови лекарства, които са опасни и с непредсказуеми странични ефекти, тъй като не са одобрени за деца от американската Комисия за храните и лекарствата. Но без тях прогнозата за бъдещето е мрачна - висок процент на самоубийства, промискуитет, депресии и наркомании – точно това създава у родителите чувството, че за тях почти няма други възможности. Една от майките споделя: "Чувствам се сякаш живеем на остров, който никой не би желал да посети никога
« Последна редакция: Октомври 30, 2010, 03:10:17 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #354 -: Октомври 30, 2010, 03:46:50 pm »
Гледах го и аз този филм за биполярната депресия, нещо кошмарно за страдащите и близките. И изглежда като присъда. Иска,м да кажа, че  хомеопатията много често е в състояние  да помогне при наследени генетично болести. За съжаление повечето хора дори не са наясно какво е хомеопатия, бъркат понятието с билколечение например. Определено си струва да се информирате, ако не сте го направили досега.

« Отговор #355 -: Октомври 30, 2010, 03:53:27 pm »
вчера гледах по НВО- докум.филм , "Диагноза: Биполярна депресия"
потресена съм , 800 000 деца в САЩ са с диагностицирани и са на хапчета, подтискащи свръхагресивността им и суицидните прояви

http://www.cinefish.bg/Diagnoza-Bipolyarna-depresiya-Diagnosis-Bipolar-id23942.html

Не знам защо го превеждат "Биполярна депресия", като израза е "Биполярно разстройство" /bipolar disorder/, но те си знаят. СТранно ми беше как въобще се диагностицира това, като особено при децата, са описани симтоми само за 3% от случаите.

А ми тези дечица са 4-5 поколение хора тъпкани с хормони на растежа през храните, родителите им регулярно лекувани за щяло и нещяло с антидепресанти. ТОва са последствията. Да. А още ммного болести и сиднроми ще се дефинират тепърва и ще стават все по-бутикови.
« Последна редакция: Октомври 30, 2010, 06:24:43 pm от Aurora Borealis »

« Отговор #356 -: Октомври 30, 2010, 03:57:50 pm »
 не е нормално за дете в 1 клас да иска да се самоубива, да не му се живее или убива някой, агресия насочена навътре или навън

« Отговор #357 -: Октомври 30, 2010, 06:02:24 pm »
Не мога да се съглася, че бипилярността и депресията са наследствени болести.

Ами точно във филма, който стана повод за темата, се говореше за наследствена предразположеност при биполярната депресия, даже при едното от семействата и двете деца, бяха с това заболяване. Освен това никой тук не е казал, че биполярната депресия и депресията са едно и също нещо.

« Отговор #358 -: Октомври 30, 2010, 08:25:20 pm »
Inception / Генезис (2010)

## Режисьор : Кристофър Нолан

## В ролите : Кен Уатанабе, Леонардо Ди Каприо, Марион Котияр, Джоузеф Гордън-Левит, Елън Пейдж, Майкъл Кейн, Силиан Мърфи, Том Беринджър, Лукас Хаас, Дилийп Рао, Том Харди

## Държава : САЩ

## Година : 2010

« Отговор #359 -: Октомври 31, 2010, 01:07:26 pm »
снощи го загледах и съм заспала, от часовата разлика е...назад