Здравей Гост

Филми на езотерична тематика

• 509 Отговора
  • 154710 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« -: Юли 25, 2007, 01:25:55 pm »
 :blink:
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 01:16:25 am от Синухе »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Юли 25, 2007, 08:07:56 pm »
За съжаление изобщо, ама наистина изобщо не съм киноман. Медиите и телевизията почти не ме интересуват  :rolleyes: но идеята ти ми се струва интересна  :)  
« Последна редакция: Юли 25, 2007, 08:10:19 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Юли 25, 2007, 09:49:02 pm »
Е, все някой ще се включи... надявам се  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jeni

« Отговор #3 -: Юли 26, 2007, 04:01:48 am »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 09:54:36 pm от Jeni »

*

porto_kalka

« Отговор #4 -: Юли 26, 2007, 05:54:23 am »
Цитат
Иначе любим анимационен сериал за всички времена:SAILOR MOON -много е дълъг,но е незабравим с това че главните герои са защитници на Земята,като всеки от има силата на някоя планета,със съответното психологическо влияние дори и извън някои чисто детски насоки,като цяло не се съмнявам че който го е гледал преведен ще се съгласи с много голямата дълбочина и разбиране за вселената като цяло.Толкова се радвам,че много хора са го гледали и поне от него се просвещават за доста неща,японски е и е хит в цял свят вече повече от 10 години.
 :D  :D  :D  

*

porto_kalka

« Отговор #6 -: Юли 26, 2007, 12:01:41 pm »
Цитат
Да,Аватара ти е повече от показателен! :D
Хайде да видим имаме ли еднакви мнения за Асцендента на Мамору-знае се че е само Слънце в Лъв.Аз залагам на Изгряващ Козирог поради влечението му към черното,честата сдържаност и по-голямата отговорност и ученолюбивост и най-вче в стремежа си да бъде покровител(смесен Лъв-Козирог).
Има много силен скорпионски акцент т.е. повече ми се връзва да е с Асцедент скорпион. Мммм... и Луна във водолей, може би?

« Отговор #7 -: Ноември 20, 2007, 12:51:37 am »
Досиетата на Дрезден

Резюме : Хари Дрезден е магьосник, който живее в модерен Чикаго и работи като частен дедектив. Случаите които разрешава обаче са всичко друго но не и обикновени, от борба със зли духове, през върколаци и вампири до неизбежните пререкания с представителите на Висшия Съвет(организация която следи обикновените хора да не разберат за свръхестественото). За разрешаване на случаите Хари винаги може да разчита на призрака Боб(средновековен могъщ магьосник прокълнат да бъде затворен в собствения си череп завинаги) и инспекторката Мърфи(красива полицейска инспекторка която Хари трябва да лъже за ставащото около тях)

линк
http://zamunda.net/details.php?id=96858

HEX

Какво се случва, когато разбереш, че си последната от рода вещици преследвана от паднал ангел, в който се влюбваш?

линк
http://zamunda.net/details.php?id=96748
« Последна редакция: Ноември 20, 2007, 12:58:55 am от ЗЪБОЛЕКАР »

« Отговор #8 -: Ноември 20, 2007, 02:06:14 pm »
Цитат
Заболекар свършил си "домашното" ми за днес с "Досиетата на Дрезден"  :D
И аз го гледах и на мен ми хареса и даже ме е яд,че трябва да чакам за следващия сезон.

А този втория филм още веднага почвам да го дърпам! ;)
Не съм сигурен ,че ще има втори сезон на Дрезден.
Честно да си призная ,гледал съм само няколко серии (гледах ги по AXN) .
Ще го свалям на сестра ми и тогава ще го изгледам целия ,но от сериите ,които гледах ми допадна постройката на филма .
Когато изгледам филма,ще си споделя мнението за личността на Дрезден. :D  :D  :D

П.П - Допадна ми образа на Боб (духа в черепа)

*

Инти

• 2068
« Отговор #9 -: Ноември 20, 2007, 02:58:34 pm »
Предлагам ако имате време и желанието да изтърпите първият сезон на този сериал,след това напълно да се насладите на вторият,тъй като първият се развива малко мудно ,но все пак загатва за основният замисъл на сценариста и оставя лек нюанс на загадъчност и мистерия. Аз няма да издавам съдържанието само , ще вмъкна че извънземните не са  намесени, поне не и досега,но знам ли какво ще им хрумне в третият сезон.Историята е за момче , надарено с извънредно интелектуални способности,с основен физически белег-няма  ПЪП, страдащ от амнезия, с липсваща информация в съзнанието му относно миналото и произхода му, сякаш се е родил на 21.

Кой и какво стои зад всичко това ще разберете сами ако изгледате сериала.

Enjoy!

Актьорът Мат Далас е Везни, а както ще видите и от ролята му, героят му е изключително спокоен,и има такав равен тембър на гласа,че може да те хипнотизира.Чак му се чудя на спокойствието, но на мен ми се струва че го изисква ролятя му повече, отколкото самият актьор да има такава интонация  на гласа. Лелееееееееее!Глупости,това си е от Везните му !!! Сега му видях хороскопа,има съвпад на Плутон,Сатурн, Венера и Слънце  във Везни, + Меркурий във Везни, отделно има Нептун съвпад с Марс и Луната в Стрелец.Само въздух и огън е този човек, 5 планети във Везни и 4 в Стрелец.Плутон и Сатурн са в точен куинконс с Хирон Ретрограден, което засилва магнетизма и влиянието му върху публиката и масата.

« Последна редакция: Ноември 20, 2007, 03:51:46 pm от Asaia »

« Отговор #10 -: Ноември 20, 2007, 08:59:36 pm »
Цитат
Дано да има втори сезон на Дрезден,ако ще и следващата година да е,все пак нямаше да пише сезон 1 на този. :)

Да,Боб е леко парче  :D ,мисля че поне образа му във филма е типично Меркурий/Близнаци заради това,че е ходеща окултна енциклопедия и че се появява от нищото и навсякъде(все пак е дух) и ще издам една тайна-накрая ще си остане такъв по собствена воля макар че имаше една възможност за завръщане в материалния живот  :rolleyes:
Е ,точно тази серия я гледах :D
Освен ,че е безплътен ,не ми се видя толкова Близнашко проявен. Има последователност и отговорност в действията му,а от сериите ,които ми се отдаде възможност да гледам ,видях и един специфичен сарказъм, насочен към безотговорното отношение на Дрезден към финансовата част.
След това във въпросната серия беше поставен пред дилемата дали да предаде приятел за да стане отново човек или да продължи съществуването си като дух ,видя ми се като един вид саможертва ,а не като лекомислен избор.
« Последна редакция: Ноември 20, 2007, 10:27:06 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

« Отговор #11 -: Ноември 20, 2007, 10:24:41 pm »
Цитат
.Отгоре на всичкото този има доста интересен хороскоп(5.3.69), такъв не бях виждал плюс това неаспектирано Слънце  B)
Защо неаспектирано Слънце?
Гледам има опозиция Слънце -Плутон на 9°19'
Иначе си прав интересен хороскоп с акцентирана Дева и няколко празни домове, с три планетни доминанти;изброявам последователно-Нептун ,Юпитер, Уран.

« Отговор #12 -: Ноември 20, 2007, 10:43:54 pm »
Цитат
Значи Близнаци с Асц Рак-пък и не всички Близнаци са лекомислени  :rolleyes:  обикновено това става при слаба проява на знака,а този Боб винаги мислеше и влизаше и в ролята и е бил "ментор" на Дрезден когато му е бил окултен ученик.Като го гледаш целия филм ще видим отново кое е преобладаващо-то е ясно,че няма човек или образ който да представя човек и той да отговаря само на основните качества на един знак без някои елементи от друг.А и накрая винаги се оказва решаваща любимата ни проработка! ;)  :D
Е, сега ме впрегна  ;)  :D .Не си падам много по този тип филми (харесвам повече фантастика и криминални за профайлъри ,ама нейсе) ,ще го изгледам тоя сериал каквото и ще да става .
Ако говорим за актьора ,който играе ролята на Боб той е роден на 01.07.1951година,но в случая ,мисля,че правиш кардиналната грешка да се водиш от рожденната дата на артиста,а не вникваш в образа изграден от него.

« Отговор #13 -: Ноември 21, 2007, 12:10:40 am »
Цитат
Такава грешка не съм правил и няма да направя.Рибата го познах преди да разбера,че и самия актьор е Риба,Асц Рак за другия  също беше предположение-оказа се Рак тоя Боб,щом така си открил,може дори и нещо в Близнаци да изкочи  :rolleyes: ,но сега не ми се гледа,просто защото Близнаците му си личат в образа който играе.
Ха ха  :D  много се "впрягаш",един Овен винаги може да се издейства да гледа нещо дето го е нямал предвид само заради едното "предизвикателство"
Шегичка по Козирожки! ;)

Опозиция взимам най-много до 8 градуса  :rolleyes: Отделно за Плутон орбисите са най-тесни-и в двата случая нямам място за компромис.Всеки вече както си прецени.Нещо в самия човек и външния му вид ме кара още повече да приема неаспектирано Слънце(завоалирана жизненост и вероятно ранно остаряване на организма след което поддържане дълго време на първичните признаци на стареене,до идването на вторичните,което смятам ще е доста късно).Даже Слънцето е и на 15 градус,което пак не е добре.
Остави това,че дори и в самата му роля по Рибешки никога не помисли за себе си,а все за другите и все се жертва. :rolleyes:

Колкото до хороскопа му като цяло,да и на мен много неща ми направиха впечатление,освен това за мен Везни са водещи с Южен възел там и 2 ретроградни планети в съвпад с него(възможно е и Луната да е в 1 декада на Везни,поне аз нямам час на раждане и гледам средно) и това,че и двата Възела са със съвпади като Южния е доста тежичък  B) ,и също толкова интересно ми се стори какъв сложен Овен има-Северен възел съвпад Хирон и отделно Венера съвпад Сатурн(заточение и падение)-общо взето има много интересни преплитания,всичко е на крайности,добре че Марс е в хармонични конфигурации като свързан с динамиката Овен/Везни.
Нямах час на раждане ,затова пуснах картата за 12:00 PM Wellington -United Kingdom - при това не я разгледах кой знае колко обстойно Луната при мен е завряна в Дева ,но повече се бях концентрирал върху аспекта на Слънцето с Плутон (ползвам орбис от 10°за Слънце ).

Ще изгледам сериала и отново ще се зачешем на тая тема ,щото явно има хляб в нея (щом си бода носа в астрологията :D )

« Отговор #14 -: Ноември 21, 2007, 12:41:37 am »
Ето и още един филм от списъка на сестрата ;)  :D

МЕДИУМ

Резюме : Алисън Дюбоа може да изглежда като нормална съпруга, майка на три деца, и щеше да бъде - ако не бяха нейните видения и сънища с мъртви хора, които получава от малка. Алисън е медиум - когато е будна, може да чете мислите на хората и да вижда мъртъвците, които се разхождат около нас. Когато спи, получава видения за миналото и бъдещето, в които участват жертвата или извършителят на убийство. Алисън трябва да разбере кодираните видения и срещи и да ги използва, за да разкрие убийства и престъпления, които могат да бъдат разкрити само от нея, благодарение на нейните способности.
Алисън не се занимава сама с разследванията - подкрепа й оказва нейният съпруг Джо, космически инженер, който първоначално е скептичен относно нейните способности, но сега й помага с всичко каквото може. Джо и Алисън трябва да съумеят да отгледат и възпитат трите си дъщери като едновременно ги предпазват от опасностите, на които биха могли да бъдат изложени от способностите на Алисън. Джо и Алисън откриват, че тяхната най-голяма дъщеря Ариел и Бриджит - по-малката дъщеря също имат способности, подобни на тези на Алисън, въпреки че не са толкова силно изразени както нейните. Мари - най-малката им дъщеричка е само на няколко годинки, но наскоро тя също показа, че притежава свръхестествени способности.

Главната роля се изпълнява от Патриша Аркет .

ФИЛМЪТ Е СЪЗДАДЕН ПО ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ НА АЛИСЪН ДЮБОА (ще се опитам да открия инфото за нея,но ако някой успее преди мен ,моля да го постави ;) )
Ще е интересно да съпоставяме натала на актрисата с този на оригиналния образ :D
« Последна редакция: Ноември 21, 2007, 01:49:56 am от ЗЪБОЛЕКАР »

« Отговор #15 -: Ноември 21, 2007, 01:15:30 am »
Успях !
Пусто овнешко мира не ми даде :D

24.01 1972  11:31 PM  Phoenix (AZ) (USA)

това е оригинала

а това филмовия образ

« Последна редакция: Ноември 21, 2007, 01:29:57 am от ЗЪБОЛЕКАР »

« Отговор #16 -: Ноември 21, 2007, 01:44:59 am »

АЛИСЪН ДЮБОА карта №1...................................................           ПАТРИША АРКЕТкарта №2

« Отговор #17 -: Ноември 22, 2007, 02:02:54 am »
Цитат
Значи Близнаци с Асц Рак-пък и не всички Близнаци са лекомислени  :rolleyes:  обикновено това става при слаба проява на знака,а този Боб винаги мислеше и влизаше и в ролята и е бил "ментор" на Дрезден когато му е бил окултен ученик.Като го гледаш целия филм ще видим отново кое е преобладаващо-то е ясно,че няма човек или образ който да представя човек и той да отговаря само на основните качества на един знак без някои елементи от друг.А и накрая винаги се оказва решаваща любимата ни проработка! ;)  :D
Остана ми малко време да ми се свали сериала и съм се размислил върху образа на Боб.
Моето виждане за него повече клони към Водолей с АСЦ Скорпион.
Склонен съм да приема ,че може да е със Слънце във Водолей в трети дом,но спирам само до този компромис :D  

*

Инти

• 2068
« Отговор #18 -: Ноември 22, 2007, 10:52:22 am »
Зъболекар, не виждам смисъл да съпоставяме картата на Патриша Аркет с тази на Алисън, това е професията й, нейно задължение е максимално да се доближи до героинятя си, независимо дали  е реална личност или не. Алисън има невероятен магнетизъм, изключително  красива е и много ме привлече като визия,може би заради Венерата й в Риби.Има много жижненост в нея, а отделно тъмнокафевият ирис на очите й, придава острота и дълбочина на погледа й.

При Алисън имаме Нептун опозиция Луна в осми дом+ Луна в тригон с ретрограден Плутон в 12ти дом, което допълнително засилва енергийно-информационния обмен с  астрала, а досега с мъртвите души е по Плутон ретро.Нептун в Стрелец прави тригон с Юж. Възел в Лъв, а. Двойният тригон или „Печата на Соломон” си личи отдалече, макар че Хирон не прави секстил със Сатурн и Луната.Последните две светила са разположени в последените градуси на Телец,но все пак имаме огнено-въздушен елемент заложен в конфигурацията, който придава ерудираност, идеализъм и духовност най-общо казано.

„В хороскопа при изключителни случаи се наслагват два големи триъгълника, чиито върхове, съединени със секстили образуват шестоъгълник „Магендовет". В идеалния случай се образува хексагон. Конфигурацията дава пълно възстановяване на силите и енергията; преодоляване на всякакви опасности, неуморно действена личност. Въпреки че тя може да свидетелства и за това, че човек не работи над себе си, не иска да се развива, остава си непробиваемо неизменяем. Тази високо духовно развита индивидуалност е имала честта за минали заслуги да получи „Печата на Соломон". Тя трябва да чувства или знае своята мисия, своето предназначение и непрекъснато да работи съобразно дадените ú пълномощия. Човек е воден от звездите и не трябва дори минута да бездейства.”

Аз лично за себе си установих и още едно нещо и то е че,освен Нептун,който трябва да  е силен за проявени медиумни способности или 12ти дом,има още един астрологичен елемент проявяващ се при медиумизма,който също работи,и той е Полус в Риби,който присъства и в картата на Алисън Дюбоа. Астероида Полус има цикъл от 92 години и пресича орбитата на Сатурн и Нептун, като съответно както при Хирон, той е ключът към Нептун,дори имам двама приятели с такова разположение и двамата имат отворен канал и могат да предават информация от информационното поле на вселената, като и и при двамата има свойствено силно проявен Нептун или знак Риби.Момичето има Луна в Риби в съвпад с ретрограден Полус, а при момчето освен Полус в Риби,планетните възли на Нептун правят съвпад с южният му възел,а отделно имаме паралел на Слънце и Нептун,както и номерологично силна девятка, която в руската школа се казва, че се управлява от Нептун, а не от Марс, както е по-принцип. Медиумистичните качества се проявяват чрез различни инструменти –дали ще се гледа в чашката с кафе,или чрез карти,дали чрез директно спускане на информацията и вербалното й предаване,дали чрез  мануално изографисване или съновидения, е без значение.Всичко предварително е записано в Акаша,за вселената няма минало, настояще или бъдеще. Какво са пророците, освен завърнали се от бъдещето хора с цел да предадат познанията си на човечеството.
« Последна редакция: Ноември 22, 2007, 02:54:56 pm от Asaia »

« Отговор #19 -: Ноември 22, 2007, 01:47:38 pm »
Цитат
Зъболекар, не виждам смисъл да съпоставяме картата на Патриша Аркет с тази на Алисън, това е професията й, нейно задължение е максимално да се доближи до героинятя си, независимо дали  е реална личност или не. Алисън има невероятен магнетизъм, изключително  красива е и много ме привлече като визия,може би заради Венерата й в Риби.Има много жижненост в нея, а отделно тъмнокафевият ирис на очите й, придава острота и дълбочина на погледа й.

Asaia, това беше един вид закачка към Sinyhe :D .

В предишните постове му бях споменал ,че се води от образа на актьора и честно ми се дощя да му понатъркам носа (за което го моля да ми прости). Това беше единствената причина да поместя двете карти + снимките на двете дами.