Здравей Гост

Филми на езотерична тематика

• 509 Отговора
  • 154741 Прегледи
*

Инти

• 2068
Re:Филми на езотерична тематика
« Отговор #420 -: Февруари 25, 2011, 11:18:33 pm »

рима вече са мъртви. Кой е номер четири? Джон Смит – необикновен тийнейджър, опитващ се да скрие своята извънземна същност (Алекс Петифър), се опитва да избяга на банда безмилостни врагове, изпратени да го унищожат.Сменяйки личността си, той се премества от град в град заедно със своя пазител Хенри (Тимъти Олифънт). Джон винаги е новото хлапе в града, чието минало остава в сянка. В малко градче в щата Охайо, което сега е негов дом, Джон преживява събития, които променят живота му – среща първата любов (Диана Аргон), открива нови способности и силна връзка към други млади хора, които споделят неговата невероятна съдба.

Историята за четвъртият човек, който се опитва спасявайки себе си – да спаси всички жертви на тайнствените унищожители – е съвместно творение на авторите Джеймс Фрей и Джоби Хюз, пишещи под общия псевдоним Питъкъс Лор. На фестивала за комикси COMIC CON в Сан Диего, режисьорът Ди Джей Карузо разкри, че филмът ще е зареден с „екшън, романтика и страховити същества”..

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #421 -: Февруари 25, 2011, 11:55:46 pm »
Eх, а тоя филм има ли го качен някъде или ще трябва да ходя на кино ..  :thinking:
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Инти

• 2068
« Отговор #422 -: Февруари 27, 2011, 12:35:29 am »
Снощи го гледах на кино, не си харчи парите, чакай да изкарат продължението  ;)

« Отговор #423 -: Февруари 27, 2011, 05:30:47 am »
Hereafter / Светлина в тунела 

.: Резюме :.
„Светлина в тунела” проследява три истории на хора, преживели нещо травматично.

Филмът показва приближаването на фабулите една към друга, докато не достигнат своя катарзис в една сцена. Самият Клинт Истууд сравнява структурата на филма с Френските филми, „където историите се съсредоточават в една точка и съдбата приближава хората един към друг.”

Джордж (Мат Деймън) е работник във фабрика, който може да разговаря с мъртвите, но предпочита да не го прави. Мари (Сесил Де Франс) е телевизионна журналистка, оцеляла след цунами. Маркъс и Джейсън (Франки и Джордж МакЛарън) са близнаци, но Джейсън загива в автомобилна катастрофа, а Маркъс се опитва да се свърже с него в отвъдното.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #424 -: Февруари 27, 2011, 11:19:54 pm »
„Светлина в тунела”

на мен ми хареса,заслужава си  :blink:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Vision

• 3523
« Отговор #425 -: Февруари 27, 2011, 11:40:03 pm »
Hereafter / Светлина в тунела

и аз го дръпнах сутринта и го изгледах..много ми допадна..имах съмнения заради Истууд..добре че не им се поддадох..филма е много добър..благодаря, Аврора.. :kissd:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

« Отговор #426 -: Февруари 28, 2011, 02:54:45 am »
Има духа наевропейско кино. Клинт Ийстууд много повече ми допада в избора си на филми като режисьор отколкото като актьор.  ;)

*

Vision

• 3523
« Отговор #427 -: Февруари 28, 2011, 04:54:58 am »
Има духа наевропейско кино. Клинт Ийстууд много повече ми допада в избора си на филми като режисьор отколкото като актьор.  ;)

и аз понеже не го харесвам като актьор, затова и не гледах филма му за боксьорката /който спечели Оскар/..след 'Светлина в тунела' мисля да гледам сега и него.. :blink:

« Отговор #428 -: Март 01, 2011, 03:30:09 am »
Моите препоръки са да гледате ZEITGEIST, три филма са, според мен има много истина в тях защото откакто се сблъсквам с нещата от живота определено нещата за които става въпрос във филмите са ми намирисвали  :angry: :-X (тогава се чудех защо така не им се кефя)! Е сега вече знам причината  :blink:
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

« Отговор #429 -: Март 01, 2011, 03:34:30 am »
Аз не харесвам Zeitgeist.  :mellow:   Блек Бети, нищо към теб  :wub:

« Отговор #430 -: Март 01, 2011, 03:38:28 am »
Аз не харесвам Zeitgeist.  :mellow:   Блек Бети, нищо към теб  :wub:

Аз не харесвам това което пропагандират, харесва ми фактологията, която представят. Просто не мога приема когато някой се опитва да налага своето виждане, както в тези филми.
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

« Отговор #431 -: Март 03, 2011, 02:25:55 am »
TRON: Legacy / TRON: Заветът

Много ми хареса, но за да ви хареса трябва да ви е харесва първият Трон. Иначе по-скоро няма да ви хареса.

ПП

Дигиталното подмладяване на Джеф Бриджис е много впечатляващо  ;)

« Отговор #432 -: Март 05, 2011, 05:18:37 pm »
Гледали ли сте го този сериал?  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Аз не.

Bar Karma

Жанр: Драма, Sci-Fi
Година: 2011
Държава: САЩ
Времетраене: 22 минути
В ролите: Cassie Howarth, Matthew Humphreys, William Sanderson

Когато една врата се затваря, друга се отваря. И когато тази врата се отвори в най - загадъчният бар във Вселената, странни неща започват да се случват. Бар Карма е мистично място пътуващо през времето и пространството. Появява се в живата на изгубените души когато те имат най - голяма нужда. Персоналът на този бар ще напътства тези души през кръстопътя на техният живот, използвайки зловещи примери в миналото, настоящето и възможното бъдеще. Някой мислят, че това е съдба, други вярват, че волята ги е завела до бара, но никой от тях няма да излезе от Бар Карма без да бъде променен завинаги.

« Отговор #433 -: Март 16, 2011, 02:29:14 am »
Този филм изглежда обнадеждаващ. Когато има достатъчно качествен рилийз ще дам линк. ;) За сега само трейлър  :blink:

'The Adjustment Bureau' Trailer  

## Резюме : Дали контролираме съдбата си или невидими сили ни манипулират? На крачка от спечелване на място в американския сенат, амбициозния политик Дейвид Норис (Мат Деймън) среща красивата балерина Елис Селас (Емили Блънт), жена, като никоя която е познавал. Точно когато осъзнава, че се влюбва в нея, мистериозна организация решава, че двамата не трябва да бъдат заедно. Дейвид е изправен срещу самите агенти на Съдбата – хората от Бюрото по Нагаждане, които ще направят всичко по силите си, за да държат влюбените разделени. В лицето на малкия шанс, Дейвид или трябва да забрави за нея и да приеме (пред)определения си път, или да рискува всичко, за да прекърши Съдбата и да бъде с Елис. Развиващ се в Ню Йорк, филмът "Агенти на съдбата" е базиран по разказ на Филип К. Дик („Блейд Рънър“, „Зов за Завръщане“, „Специален Доклад), режисиран от Джордж Нолфи (дебют), написал сценариите на „Бандата на Оушън 2“ и „Ултиматумът на Борн“.

« Отговор #434 -: Април 02, 2011, 09:05:18 pm »
Battle: Los Angeles | Битка Лос Анджелис: Световна инвазия (2011)

Резюме:   На няколко мили от бреговете на Лос Анджелис се наблюдава метеор. Минути по-късно от водата се надига армия от безмилостни извънземни, изтребващи всичко живо.

Военноморският сержант Нанц (Арън Екхарт) и неговия специално подбран взвод се изправят срещу инвазията, опитвайки се да спасят колкото се може повече цивилни, и да разбият масивната атака на извънземните.

Филмът е представен като интензивен военен екшън в реално време, от гледна точка на пехотинците. Описван е като комбинация между „Блек Хоук” и „Денят на Независимостта
”.
.

.....много пуцане, много нещо. Не е останало много време за сюжет.  ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #435 -: Април 04, 2011, 09:10:38 pm »

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #436 -: Април 20, 2011, 01:40:55 am »
The Rite / Ритуалът

"Ритуалът" е психологически трилър, проследяващ историята на младия студент Майкъл Ковак (Колин О’Донахю).
Докато е в Рим, Майкъл се запознава със странния свещенник Лукас (Антъни Хопкинс). Тази среща ще промени живота на младия мъж.

Това резюме е тъпо, но филмът е хубав. Ще се хареса особено много на тези, които обичат филми за екзорсизм. Аз го спирах 10 пъти, щото ме беше страх  :-[  ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #437 -: Април 20, 2011, 03:42:07 am »
На мен па не ми хареса чак толкова тоя ритуал, а го чаках с туптящо сърце... ако не беше сър Антъни, най-обикновен филм на ужасите, без да е и толкова ужасен...

« Отговор #438 -: Април 21, 2011, 02:18:25 am »
The Rite / Ритуалът

"Ритуалът" е психологически трилър, проследяващ историята на младия студент Майкъл Ковак (Колин О’Донахю).
Докато е в Рим, Майкъл се запознава със странния свещенник Лукас (Антъни Хопкинс). Тази среща ще промени живота на младия мъж.

Това резюме е тъпо, но филмът е хубав. Ще се хареса особено много на тези, които обичат филми за екзорсизм. Аз го спирах 10 пъти, щото ме беше страх  :-[  ;D

И аз мислех да го постна, ходих специално на кино, много е готин. Мен ме накара да се замисля кое всъщност е по-важно вярата или силата на духа и вярата в духа.  :clap:

*

Vision

• 3523
« Отговор #439 -: Април 27, 2011, 11:22:40 pm »
The Rite / Ритуалът

гледах го, хареса ми..благодаря, че информирате народа за нови и хубави филми.. :kissd:
не ми се видя страшен, дори е много реалистичен..а Антъни Хопкинс както винаги играе блестящо- хем си има негов стил, хем изпълва образа..все едно всеки образ, в който влиза, се оформя по него като втора кожа..
..хубав филм, истински..точно така стоят нещата в действителност..независимо вярва ли някой, или не..