Здравей Гост

Филми на езотерична тематика

• 509 Отговора
  • 154714 Прегледи
Re: Филми на езотерична тематика
« Отговор #500 -: Декември 29, 2011, 05:32:03 pm »
На мен "Ин тайм" не ми хареса,ама ИЗОБЩО  :rolleyes:
Един филм който се запечата в съзнанието ми,гледах го преди......3-4 години и още като ме питат за хубав филм се сещам за него  :rolleyes: :rolleyes:

http://zamunda.net/details.php?id=128925&hit=1
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

abroad

• 2187
« Отговор #501 -: Декември 29, 2011, 05:54:29 pm »
не мога да спра да повтарям, че малко се чете в тоя форум напоследък ;D

Possession / Царството на спомените (2002)

Limitless / Високо напрежение (2011)

само не разбрах какво езотерично намерихте в Limitless

« Отговор #502 -: Декември 29, 2011, 06:28:17 pm »
^ супер, почвам го!  :blink:

Престиж ли  :blink:

« Отговор #503 -: Декември 29, 2011, 06:38:12 pm »
Престиж, да. Отдавна не ми се е случвало да разпускам с филми, днес го ударих на киномаратон  ;D

;D Дано,да ти хареса, малко няма общо с езотериката,но е от грабващите филми,дето те държат в напрежение през цялото време   :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #504 -: Декември 30, 2011, 03:12:35 am »
само не разбрах какво езотерично намерихте в Limitless

Нищо езотерично наистина, иначе филмът е интересен, но нали псевдоезотериката е на мода.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #505 -: Декември 30, 2011, 10:27:26 am »
Ето ви два хубави, стойностни сериала. Естествено, като хубави и стойностни сериали, не са преведени докрай, нали трябва да има субтитри за всяка излязла глупост, но не и за нещо смислено.  :unsure: :angry: Първия съм го гледала, въпреки че беше без субс, меко казано страхотен. Сега от втория малко започнах.

Joan of Arcadia

Джоун е тийнеджърка, която има проблеми със семейството си, чувства се отритната и извън него. Въпреки че не е активно вярваща, Бог решава да дойде при нея като се появява под различни лица на различни хора. Поставя й някакви задачи, които тя трябва да изпълни. Има много хубави разсъждения относно връзките причина-следствие, законите на Вселената и прочее. По-скоро тук можем да се срещнем с една идеен поглед над първоначалните принципи, които осъзнаваме и ни правят духовно развити хора. Има и хубав хумор, освен всичко.  :P Тъпите като ръбове братя-американци са спрели да го снимат, защото давал опорочена представа за Господ. Мда, в този сериал определено не е направен като някакъв задник, който само гледа отгоре и после се тика в ада за прегрешенията ти. С изказаната представа за Бог в този сериал малко трудно да плашиш хората, които искат да имат индивидуалност.  :angry:
МНОГО силно го препоръчвам.

Dead Like me

Един ден, когато се връща от поредната временна работа, Джиорджия Лас бива ударена от най-странния обект, с който човек може да бъде ударен, а именно тоалетна чиния от станция МИР. Осъзнавайки, че е умряла, тя бива избрана за това да подбира човешки души.

Както в живота, така и в смъртта, тя е истинска напаст. Не харесва “работата” си на събирач на души. “Колегите” й пък не харесват нея. Тя също така научава, че да подбираш потенциални мъртъвци дори не включва екстри и бонуси, ами си е просто поредната мръсна работа. На всичкото отгоре, трябва да пребивава привидно като простосмъртна, което значи, че някак трябва да си осигурява и “прехраната” на Земята. Така, тя открива какво представлява живота след... живота.
Много хубав хумор пак и много паметни реплики, поне от това, което съм видяла.  ;D ;D ;D

« Отговор #506 -: Януари 02, 2012, 07:11:23 pm »
Ей сега този ми го препоръчаха и ми изглежда доста интересен, та реших да го споделя. При първа възможност като го гледам, че споделя и впечатления.  :P

The Devil

Когато детективът от отдел "Убийства" Kang Oh Soo попада в задънена улица при разследването на две отделни убийства, свързани помежду си само от картите таро, оставени от убиеца, той търси помощ от Seo Hae In - жена с психометрични способности. Тя разкрива, че убийците в двата случая са различни, но жертвите са подбрани въз основа на връзката им с предишно убийство на ученик от местната гимназия. По-късно се оказва, че случаите имат още нещо общо: адвокатът, който защитава заподозрените е един и същ - Oh Seung Ha.

« Отговор #507 -: Януари 18, 2012, 05:51:11 pm »
Защо? Нещо ужасяващо ли направиха?  ;D Аз сега съм малко в сесия и нямам много време, бях гледала една серия, интересно беше, въпреки че малко бавно върви действието, но не знам какви са ги забъркали нататък.  ;D

« Отговор #508 -: Март 23, 2012, 07:21:03 pm »
Скоро изгледах:

Death note

Много приятно аниме според мен. Надявам се да не дублирам даден линк от преди. В общи линии се разказва за гимназист, който намира в училище тетрадка, според която човекът, чието име е написано в нея, умира. Отначало си мисли, че е някаква шега, но решава да я изпробва и тя наистина работи, тъй като към нея е прикрепен бог на Смъртта (Шинигами) на име Риук. Момчето решава да използва тетрадката, за да унищожи всички престъпници в света и започва да пише имена на поразия, но големия брой загинали изведнъж престъпници (по еидн и същ начин) започвам да усъмняват полицията за това, че става въпрос за преднамерени убийства, а не случайности. Към разследването на полицията е привлечен дедективът Л., който е в пълна анонимност, никой не е виждал лицето му, не е чувал истинския му глас и той е известен със 100% успеваемост в решаването на заплетени случаи в много извънредни ситуаци. Който от двамата разбере първи истинската самоличност на другия, ще успее да го убие. Обаче нещата определено не са прости, много итнересна история, много врътки, много изненади и като цяло доста добре държи в напрежение и ми стана много любимо, бих го изгледала след време пак с голям кеф.  :blink: Главния герой е много добре изпипан злодей.  ;D ;D Печели ми адмирациите.  ;D

« Отговор #509 -: Март 23, 2012, 09:04:07 pm »
Радвам се да чуя ... то по-скоро е да прочета, де, че поне един човек от форума го е гледал и го оценява.  :mellow:
Аз много случайно попаднах на заглавието и нещо ме трясна и реших да си го потърся, намерих първо филмите, но вътрешния глас направо си ми каза, че си държи на анимето. Ииии беше малко странно, защото преди това съм гледала точно половин аниме, и то преди няколко години, като бях на гости на една приятелка в Бурас, тя много си падаше по такива неща.  :blink: И аз така, като теб, набързо го свърших, защото винаги свършва на най-интересното и ... с тези епизоди по 20 минути е лесно да се изкуши човек за още един и така няколко пъти поне.  ;D ;D
За автора, интересно, не се бях замисляла над това какъв човек е, но аспекта Меркурий/Плутон определено се вързва с идеята. Въздушните Марс и Луна сигурно спомагат и за хубавите идеи още повече.  :blink:

За ингреса даааа, аз просто усетих момента, в който Меркурий влезе в Риби, понякога имам чувството, че усещам промените на Меркурий по-силно, отколкото тези на Луната, което си е малко странно, защото принципно съм Рак и уж трябва да съм ходещ измервателен удар за фазите й.  ;D ;D Ще го видим този Меркурий какви ще ги надроби.  :rolleyes:

ПП: Ако се присетиш за някое друго хубаво аниме, ще съм благодарна да подадеш залгавие. И поздравления за хубавата селекция филми - каквото съм гледала от нещата, които си препоръчвал, не ме е разочаровало.  :blink: