Здравей Гост

Филми на езотерична тематика

• 509 Отговора
  • 154784 Прегледи
Re:Филми на езотерична тематика
« Отговор #100 -: Май 26, 2009, 02:23:15 pm »
"Aнгели и демони"

http://www.zamunda.net/details.php?id=172537&hit=1

филма е записан в кино салон!

Предполагам ,че книгата е много по-стойностна от филма  (не съм прочел все още "Шестото клеймо"  ). В сюжета майсторски се преплитат журналистика  и художествена измислица ,но така интригуващо пресъздадени ,че да накарат всеки да се замисли дали в това няма някаква доза истина.

« Отговор #101 -: Май 26, 2009, 03:18:57 pm »
Аз всеки ден си забождам носа ,но нямям време да пиша.

Можеш да го гледаш и с това качество , не е от филмите ,които се гледат по няколко пъти.

« Отговор #102 -: Май 26, 2009, 11:37:05 pm »
"The Man from Earth"

Горещо го препоръчвам на всички ,които ценят истински философските филми и не се влияят от бюджетите и актьорите ,които играят в дадена продукция.

http://www.zamunda.net/details.php?id=106923

« Отговор #103 -: Май 27, 2009, 06:07:41 pm »
Тоя филм го гледах преди 1 година някъде и имаше субтитри,но ми се струва,че го гледах под друго заглавие.Както и да е-заслужава си,заради оригиналната гледна точка поставена вътре,малко изненадваща и не че е вярна в смисъл от гледна точка на историята,но като процес това явление -такъв вид хора съществуват и има описани общи случаи в някои литературни източници,че прибягват до същите методи като героя във филма за да си крият самоличността (по обясними причини).В това отношение си заслужава да се види  :)

Може наистина да си гледал друг филм.  :)

В основата си филма не набляга на възможнността за подобен вид хора , а е интересен поглед върху Библията и зараждането на християнството.

« Отговор #104 -: Май 27, 2009, 07:31:01 pm »
Точното заглавие е "Илюминати- ангели и демони".
Гледах го, качеството беше доста прилично, не от киносалон.Много се мазнят на църквата и си звучи направо като извинение след "Шифъра..."

« Отговор #105 -: Май 27, 2009, 08:54:15 pm »
Специално за Инти  ;D ,че тези дни все забравям да пусна препратката.

http://www.zamunda.net/details.php?id=169883&hit=1

*

Инти

• 2068
« Отговор #106 -: Май 28, 2009, 09:59:33 am »
Специално благодаря,ама Инти го чакаше като топъл хляб и го свалих преди 2 седмици. Много е лошо качеството на филма, ще чакам по-добрo ;D

« Отговор #107 -: Юни 02, 2009, 04:25:04 pm »
Моля ,изгледайте този филм !Потресен съм от сърце! Никога не може да ви роди главата такова чудовищно престъпение . Изгледах част от филма и спрях ,защото изтръпнах от ужас. Който има регистрация в арена и бърз интернет ,може да го гледа онлйн .
Има и астрология ...................
Тук може да се гледат онлайн без обичайната такса за арената
http://www.nanoset.net/search/?search=Esoteric+Agenda&cat=0

http://zamunda.net/details.php?id=138817&hit=1

## Автор :  Бен Стюърт

## Жанр :  Документален

## Времетраене : 120 минути

## Език : Английски

## Резюме : Има таен план зад всеки аспект на живота. Съществува Елит, който контролира почти всички Политически, Икономически, Социални, Корпоративни, някои Неправителствени или дори Антиглобалистични Организации.Този филм използва работата и изследванията на  професионалисти от всички сфери, които могат да помогнат да се разкрият тези планове и да се постави бъдещето на тази планета в ръцете на хората.

Това е една компилация на информация от различни водещи изследователи, Адвокати,Учени, Лекари и професионалисти, която засяга цялото човечество и реалността, която възприемаме.Много вероятно е да сте достигнали момента във вашият живот в който нещо липсва или мислите че има нещо много сбъркано със света.

Религиозните „свети писания” изглеждат неясни и неудовлетворителни. Науката изглежда непредсказуема и непълна.Политиците крият своите тайни зад протекцията на Националната Сигурност докато същевременно все повече отнемат правото на личен живот на хората.Корпоративна Америка се превърна в Корпоративна планета Земя след като суверенитета на всяка една държава е компрометиран от няколко богати фамилии на върха. Образованието се обработва за да скрие истинската история на планетата.Медиите се обработват за скрият истинските събития на тази планета.Спортовете и Забавленията отвличат вниманието и внушават емоции със „свещена” и подсъзнателна геометрия, символизъм, цвят и звук.
« Последна редакция: Юни 02, 2009, 06:33:32 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

« Отговор #108 -: Юни 02, 2009, 08:56:44 pm »
 ;DТочно вчера бях налетял на Хенри VІІІ ,а днес гледах документален филм за него и жените му .

The Other Boleyn Girl
http://zamunda.net/details.php?id=131900&hit=1

Рецензия: Романтична драма за любовен триъгълник между Натали Портман, Скарлет Йохансон и Ерик Бана. Пищна и чувствена приказка за интриги, любовни истории и предателство на фона на критично важен момент в европейската история: две красиви сестри, Ан и Мери Болейн, ръководени от сляпата амбиция на семейството си, се конкурират за любовта на красивия и страстен крал Хенри VIII.

« Отговор #109 -: Юни 02, 2009, 09:18:18 pm »
В каталога на Арената има документален филм за него и жените му ,а част от сериала го гледах миналата година мисля по НВО ,но не съм много сигурен дали беше точно там.
Днес погледнах на историята на Катерина Арагонска от нов ъгъл . Във филма я дават малко студена ,което донякъде е оправдано ,но за епохата си е била страшно начетена и еманципирана жена ,невероятен стратег и политик.
Ако има и нейната карта ,то ще те помоля да я пуснеш да я погледна.

« Отговор #110 -: Юни 02, 2009, 10:28:06 pm »
Била е омъжена за по-големия брат на Хенри осми. В документалния филм е споменато ,че съществуват два противоречиви документа за това дали бракът е бил консумиран или не . При вземането на решението за развода именно това е бил един от аргументите в нейна защита .
Може да се каже ,че те наистина са изпитвали обич един към друг ,но както вмешателството на определени съветници ,така също и липсата на наследник от мъжки пол ,а и част от библейските текстове са в основата на тяхната раздялала.

« Отговор #111 -: Юни 17, 2009, 10:52:45 am »
The Fountain

http://www.zamunda.net/details.php?id=176182&hit=1

## Резюме : С невероятна кинематография и въздействаща актьорска игра на Хю Джакман и носителката на Оскар Рейчъл Уайс, режисьорът Дарън Аронофски разказва историята на един човек, който търси Дървото на живота, за да получи вечен живот и да спаси съпругата си, която умира от рак през 21-ви век.В продължение на 1000 години Том Крио (Джакман) живее три паралелни живота – на конквистадора Томас през 16-и век, на д-р Том Крио през 21-ви век и на астронавта Томи Крио през 26-и век, – с единствения стремеж да спаси жената, която обича. Това е филмов разказ за любовта, която не умира.По време на тройното си битие, Том осъзнава смисъла на любовта, живота, човечността и своята същност на смъртен. Една любовна история, която надхвърля времето.

Филмът носи невероятни послания за живота , смъртта и прераждането.
След смъртта положили ,човека в гроба . В пръстта имало семенце и от него поникнало дърво . Корените всмукали от тленните останки на човека и той заживял в дървото .
Един ден на клоните на дървото кацнало птиче ,то клъвнало от плодовете му и човекът полетял................

« Последна редакция: Юни 17, 2009, 12:18:58 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

veshti4ka

« Отговор #112 -: Юни 24, 2009, 06:47:32 pm »
Ще излиза нов филм за 2012-ето ТРЕЙЛЪРА

Режисьор: Роланд Емерих

Участват: Джон Кюсак, Аманда Пийт, Ууди Харелсън и др.

Сюжет: С краят на Майския календар през 2012, група от хора ще трябва да се преборят със задаващите се бедствия, предвещаващи краят на света.

Жанр: Екшън,Драма,Фантастика,Трилър

Премиера: 13 Ноември (САЩ)

Това е предният филм на режисьора Роланд Емерих, който има зад гърба си вече два филма с апокалиптична насоченсот - "Денят на независимостта" и "След утрешния ден".

премиера-мремиера ама те ви го филма вече  ;D ;D ;D  http://zamunda.net/details.php?id=158759&hit=1  ей ся съпруга на едната ми приятелка ми го прати като линк и ся чакам чадото да ми го изтегли. ама май нямал субове  :(   ма синчето ми е оправно и се надявам да ми намери  ::)

« Отговор #113 -: Юни 24, 2009, 06:58:34 pm »
Аз намерих само датски. Значи някъде съществуват и на английски.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

veshti4ka

« Отговор #114 -: Юни 26, 2009, 09:15:13 pm »
Ще излиза нов филм за 2012-ето ТРЕЙЛЪРА

Режисьор: Роланд Емерих

Участват: Джон Кюсак, Аманда Пийт, Ууди Харелсън и др.

Сюжет: С краят на Майския календар през 2012, група от хора ще трябва да се преборят със задаващите се бедствия, предвещаващи краят на света.

Жанр: Екшън,Драма,Фантастика,Трилър

Премиера: 13 Ноември (САЩ)

Това е предният филм на режисьора Роланд Емерих, който има зад гърба си вече два филма с апокалиптична насоченсот - "Денят на независимостта" и "След утрешния ден".

премиера-мремиера ама те ви го филма вече  ;D ;D ;D  http://zamunda.net/details.php?id=158759&hit=1  ей ся съпруга на едната ми приятелка ми го прати като линк и ся чакам чадото да ми го изтегли. ама май нямал субове  :(   ма синчето ми е оправно и се надявам да ми намери  ::)

пфууу минали са ме  ;D ;D ;D   тоз филм не е горния филм този е "2012 Нострадамус" и е някъв документален и без субове. аз с нищожният си английски на 10-тата минута разбрах, че е тъп  ;D ;D ;D

« Отговор #115 -: Юни 27, 2009, 08:55:45 pm »
Относно документалния 2012 - 2 часа филм с разминаване на звука и картината с около...30 минути  :o!!!! По всички тракери е с разместени звук и картина. Все едно слушате радио предаване. Уж има някаква нова книга на Нострадамус, която е открита с негови картини, които би трябвало да са разтълкувани. Лично мнение - нищо подобно. Гадаене , както и при предишните му произведения. Основната информация е тази, която вече знаем - предположението, че на 21,12,2012 Слънцето ще изгрее в една равнина с центъра на глактиката, което се случва на всеки 25 800 години.

*

malina

« Отговор #116 -: Юли 04, 2009, 05:12:22 pm »
Надявам се, че не препоръчвам вече препоръчван филм..  :)

Kymatica e древна шаманска дума, която практически означава въздействие върху физически обект чрез звукова вибрация. Това необяснимо дори за днешната наука явление е основна философска отправност в новия филм на Бенджамин и Даниел Стюарт с едноименно заглавие. Kymatica е продължение на събудилия доста дискусии Esoteric Agenda. Както и в първата част, фокуса докосва фалшивата масова хипноза, наречена Християнство, но този път, вниманието е по-скоро насочено върху човека като индивидуална личност, проблемите в него и последиците от тях върху всички останали хора.

Може да си свалите филма от http://kolibka.com

*

malina

« Отговор #117 -: Юли 10, 2009, 11:21:54 am »

ИЗЛЕКУВАЙ ЖИВОТА СИ: ЛУИЗ ХЕЙ И ПРИЯТЕЛИ

Тъкмо прочетох книгата.. Сега ще видя и филма. Благодаря!   :P

*

Kaya

• 2893
« Отговор #118 -: Август 01, 2009, 01:53:20 pm »
хихихихи руския КЕану, че те и на  визия са го докарали да прилича :P
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #119 -: Август 01, 2009, 02:26:54 pm »
Много впечатляващ трейлър!  :o  :o  :o ....толкова пари по филм могат да строшат само Роланд Емерих, Ридли Скот и Джеймс Камерън  ;D

Не знаех, че маите са  mankind's earliest civilization  :D Доколкото си спомням най-ранните цивизации за се зародили в Месопотамия, която не е в Южна Америка.
Цивилизацията на маите