Здравей Гост

Филми на езотерична тематика

• 509 Отговора
  • 154779 Прегледи
*

Helo

Re:Филми на езотерична тематика
« Отговор #120 -: Август 01, 2009, 02:47:04 pm »
Много впечатляващ трейлър!  :o  :o  :o ....толкова пари по филм могат да строшат само Роланд Емерих, Ридли Скот и Джеймс Камерън  ;D

Не знаех, че маите са  mankind's earliest civilization  :D Доколкото си спомням най-ранните цивизации за се зародили в Месопотамия, която не е в Южна Америка.
Цивилизацията на маите

То зависи какво се разбира под думата "цивилизация".  ::) Най-ранните археологически находки от цивилизация, доколкото знам, са от Шумер. Но най-ранните писмени сведения са хиндуистките.
Но не знам защо по-ранните племена, които са живели в колиби и тези, които са рисували по пещерите не ги считат за цивилизации.  ;D
« Последна редакция: Август 02, 2009, 03:39:03 pm от Helo »

*

ga3l

« Отговор #121 -: Август 01, 2009, 07:02:25 pm »

Филмът Ганди /1982/ пресъздава житейската история на Махатма Ганди, който изиграва решаваща роля за извоюването на независимостта на Индия.

Награди „Оскар“:     Най-добър филм, Най-добър актьор (Бен Кингсли),  Най-добър сценарий, Най-добра сцена,  Най-добри костюми, Най-добра режисура (Ричард Атенбъроу),  Най-добра кинематография,  Най-добър оператор ..

download

*

Инти

• 2068
« Отговор #122 -: Август 02, 2009, 11:59:15 pm »
HOME 2009- LUC BESON

90-минутния документален филм на Люк Бесон "Дом"(Home) посветен на опазването на околната среда официално направи своя дебют в YouTube по същото време, когато се появи и по телевизията. (Самия Бесон го е качил, вместо пиратите).

На английски - http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

Smiley

Руски - http://www.youtube.com/watch?v=7hFivbgIEqk

Немски - http://www.youtube.com/watch?v=IbDmOt-vIL8

*

Nebesna

« Отговор #123 -: Август 03, 2009, 12:20:19 am »
Леле, Инти! Какво е това гето. Като видях снимката, в първия момент си помислих, че това са някакви изоставени складове, а то там живеели хора. Не съм си представяла, че хора може да живеят при такива условия. Ама те са по-зле от аборигените, бе! Ония поне са си на воля в природата.

Филмът е много внушителен. Утре ще го гледам на спокойствие. Благодаря!

*

Инти

• 2068
« Отговор #124 -: Август 03, 2009, 09:28:11 am »
Снощи започнах да го гледам, ама филма е час и половина, и го прекъснах , че беше късно, иначе бях свежа, ама на другия вече се усеща умората.

Врътнах го малко напред, има много внушителни картини.

Във филма споменаха, че 1.5 млн. души по света живеят така както се е живяло преди 6000 години.

Сутринта , видях кадър с една огромна кравеферма, направо ми се взе ума, колко животни имаше на едно място, и всичките чакаха реда си за отвъдното. :(

Бях вегетарианка година и половина, и откакто прогресивната ми Луна влезе в Скорпион, проядох месо пак, ама си мисля, като ми влезе в Стрелец и в шести дом после, дали да не се върна към вегетарианството дори без пилешкото, на което повече наблягам сега.

Все знаех, че положението е катастрофално, ама като го гледаш едно към едно реално заснето, ти настръхва косата.
« Последна редакция: Август 03, 2009, 09:34:09 am от Инти »

*

ga3l

« Отговор #125 -: Август 03, 2009, 09:42:33 am »
 И аз благодаря., кадрите са много внушителни. Филма го има и в http://kolibka.com, със субтитри на български.  A в замунда има някаква разширена версия - 25 мин. повече.  ???
« Последна редакция: Август 03, 2009, 09:49:19 am от ga3l »

*

Инти

• 2068
« Отговор #126 -: Август 03, 2009, 09:51:44 am »
Тъкмо, колежката ми изнамери в сайта на Кирил Стойчев, линк във Vbox7.com с БГ субс.

Благодаря, и аз за информацията , че с английския се справям,ама с някои термини не.

*

Инти

• 2068
« Отговор #127 -: Август 07, 2009, 12:16:37 am »

Резюме:
В психологическата драма "Анаморф" (Anamorph) Уилям Дефо и Скот Спийдман играят ролите на детективи, които са по следите на сериен убиец. Психопатът се вживява в образа на творец, оставяйки след себе си странна поредица от убийства, като взаимства специална техника на рисуване. Със сцените на престъпленията убиецът пресъздава ''анаморфози'' – картини, които манипулират законите на перспективите и срещат две пресичащи се изображения от различни измерения, две независими една от друга гледни точки в едно платно.

линк за сваляне на филма

*

ga3l

« Отговор #128 -: Август 09, 2009, 07:50:56 am »

Stewart Swerdlow - History of Mind Control

http://kolibka.com

« Отговор #129 -: Август 15, 2009, 01:56:01 pm »
В Арена са качили един нов сериал. Нe съм го гледала. Сега го свалям.

Mental
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #130 -: Август 18, 2009, 08:37:58 pm »
THANK YOU FOR SMOKING
БЛАГОДАРЯ ЗА ПУШЕНЕТО

http://www.zamunda.net/details.php?id=145391&hit=1

Филм за лобирането на световните корпорации. Филмът е игрален и един от любимите ми, не само професионално  ;).

« Отговор #131 -: Август 28, 2009, 07:23:41 pm »

*

тъжен

« Отговор #132 -: Септември 01, 2009, 03:46:50 pm »

The Search / Пападжи - Прекрати търсенето (2007)

Описание:
"Прекрати търсенето" представя Пападжи елегантно, докато той разговаря за същността на просветлението и препятствията, с които е обвито то. Неговото послание е ясно: "Ние вече сме онова, което търсим".
Този документален филм, сниман и направен в Лукнов, Индия, включва интервюта с Пападжи, заедно с редки кадри на Шри Рамана Махариши. Както и послания от някои от многото хора, които са постигнали свобода чрез присъствието и милосърдието на Пападжи

http://www.kolibka.com/2.html

*

Инти

• 2068
« Отговор #133 -: Септември 03, 2009, 08:00:36 pm »

Haeundae

Жанр: Приключенски, Драма, Апокалиптичен трилър
Година: 2009
Държава: Южна Корея
Режисьор: Yoon Je-kyoon
В ролите: Yeong-ju Seo, Ji-won Ha, Joong-Hoon Park

.: Резюме :.
Haeundae е известен курорт, разположен на брега на океана в Югоизточната част на Корейския полуостров, в близост до пристанищния град Пусан. Популярно място за почивка, през неговите плажове минават многобройни туристи и почиващи всяка година.
Man-sik, роден в Haeundae, губи своя съдружник в далеководния риболов, при едно пътуване, когато страшно цунами удря брега преди четири години. Той никога повече не се връща в морето, живее обикновен живот, има малко ресторанче за морски дарове и се готви да предложи брак на своята дългогодишна приятелка. Геологът Kim Hwi, открива в Източното море признаци на необикновена активност за невероятно по размерите си цунами, подобно на това, което се появява в Индийския океан през 2004 година. Въпреки предупрежденията му, Агенцията по Природни Бедствия към Правителството обявява, че за Южна Корея няма непосредствена опасност. Кoгато геолога открива мега - цунами, което се отправя към Корейския полуостров, той се спуска към Haeundae, за да предупреди властите там за надвисналата опасност. Там обаче той среща своята бивша жена, която организира културно събитие и малката си дъщеря. Докато гражданите и почиващите на Haeundae се радват на мирния и слънчев ден, една огромна мега - вълна се насочва към плажа с 500 мили в час. За Kim Hwi
настъпват мъчителните 10 минути, в които трябва да реши, кой да спаси...

Trailer

Линк към филма

Забележка: Филма е с качество ДВД Скрийн, все още няма субтитри.

Можете да гледате подобен на този филм в неговата по-стара японска версия: JAPAN SINK!

« Отговор #134 -: Септември 06, 2009, 08:36:53 pm »
The Coffin

Following the Thai custom to cheat death and rid oneself of bad luck, a man who lays in a coffin for an evening subsequently experiences a series of terrifying incidents

« Отговор #135 -: Септември 08, 2009, 09:55:00 pm »
District 9  

В голяма част от филма историята се предава в документална форма. Мисля, че в този жанр от години не съм гледала по-оригинален филм - и като предаване на историята и като заснемане. Малко е гадничко, все пак  ;D, да ви предупредя.

Това е един бисер от коментарите към торента:
"Що за филм е това?  Докато не го изгледаш не можеш да разбереш, че може и да не го гледаш, а като го изгледаш разбираш, че трябва да се гледа - ИДИОТСКО нали?"  ;D
« Последна редакция: Септември 08, 2009, 09:59:14 pm от Aurora Borealis »

*

veshti4ka

« Отговор #136 -: Септември 08, 2009, 11:22:09 pm »
District 9  

В голяма част от филма историята се предава в документална форма. Мисля, че в този жанр от години не съм гледала по-оригинален филм - и като предаване на историята и като заснемане. Малко е гадничко, все пак  ;D, да ви предупредя.

Това е един бисер от коментарите към торента:
"Що за филм е това?  Докато не го изгледаш не можеш да разбереш, че може и да не го гледаш, а като го изгледаш разбираш, че трябва да се гледа - ИДИОТСКО нали?"  ;D

абеееееееееее тоа филм е пълна гнус  :-X :-X :-X  оня ден го гледах и през цялото време се чудех що го гледам  ;D ;D ;D   да е.. и извънземните да е... - говорят на руски   ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Инти

• 2068
« Отговор #137 -: Септември 09, 2009, 08:36:25 am »
ПРЕДСТОЯЩА ПРЕМИЕРА

ТРЕЙЛЪР

www.agorathemovie.com

*

ga3l

« Отговор #138 -: Септември 10, 2009, 08:38:08 am »
Ааа., District 9  много ме изкефи..   Даже мисля да го гледам още един път..   ;D

=============================================================

Принципно не си падам по екшъни, но това е един мн добър екшън  :) :

Резюме : Първата жена президент на САЩ, президент Сали Шеридан, е застреляна от снайперист по време на реч по случей Денят на Независимостта. Убиецът й едва успява да избяга от местопрестъплението и да спаси живота си, преследван от Националната Сигурност - или поне така изглежда. Три месеца по-късно, възрастна двойка открива тялото на ранен мъж изхвърлено на брега. Младият мъж (Dorff) не може да си спомни нито капка за своята самоличност. Единствената следа и татуировка на врата му "XIII". Междувременно в Белия Дом се провежда разследване за убиеца на президента. С наближаването на изборите откриването му би могло да обърне вота на избирателите. Часове след потвърждаване на местоположението на човека с татуировката от тайното разузнаване, отряд на специалните служби се струпва в къщата на възрастната двойка в Cape Fear. Подтикнат от адреналин и инстинктите си, татуираният мъж поваля войниците един по един. В хода на развитие, търсейки отчаяно следи, татуираният мъж започва да подрежда парче по парче спомени от живота си. Хванат, той разбира, че е получил чужда самоличност и е поставен под прикритие за да отнеме вниманието от група конспиратори опитващи се да свалят правителството. Поставени на най-високите държавни постове конспираторите управляват тяхна собствена агенция за сигурност рамо до рамо с тази на правителството. Двете заедно се опитват да намерят татуирания мъж. Единственият начин за него да възвърне стария си начин на живот е да играе по техните правила. Една опасна игра, особено когато не знаеш кой си всъщност.

download

*

Инти

• 2068
« Отговор #139 -: Септември 10, 2009, 08:44:06 pm »
НАЙ - ГОТИНИЯ СВРЪХЕСТЕСТВЕН ТРЕЙЛЪР 8)

SUPERNATURAL SEASON 5 PREMIER