Здравей Гост

Филми на езотерична тематика

• 509 Отговора
  • 154845 Прегледи
*

Инти

• 2068
Re:Филми на езотерична тематика
« Отговор #140 -: Септември 14, 2009, 06:20:21 pm »
Sinyhe, вземи го качи на мегаъплоуд, щото много добре знаеш , че вече 4storing.com не е безплатен!!!

Браво, за положените усилия в превода на български език. Сигурно има малко диалози, щом си се справил за един ден?

Пък аз се чудех, що се губиш днеска .

« Отговор #141 -: Септември 14, 2009, 09:18:46 pm »
Това би трябвало да е смехория  :)

Frequently Asked Questions About Time Travel
Често задавани въпроси за пътуване във времето.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #142 -: Септември 16, 2009, 03:44:49 pm »
ето моето мнение http://aigerbg.hit.bg/

*

Инти

• 2068
« Отговор #143 -: Септември 18, 2009, 01:32:05 pm »

Режисьор: Такахаши Банмеи

В ролите: Накамура Кантаро, Учида Юки, Мураками Джун, Кора Кенго, Фудживара Тацуя, Джън Тиен Юн и др.

Държава: Япония / Китай

Език: Японски / Мандарин

Година: 2009

Времетраене: 127 мин.

Жанр: Драма / Исторически

Резюме: Филмът проследява живота на дзен-будисткия монах Доген Зенджи по време на бурния период Камакура. Родителите на Доген умират, когато той е съвсем малък, и последното желание на набожната му майка било да насочи цялата си сила и способности към добруването на хората. Преживяната смърт на родителите му, дава на Доген рядкосрещано проникновение върху естеството и самата природа на живота, което по-късно му помага да постигне висше ниво на духовен мир и просветление. С тези си необикновени качества, той постепенно разпространява своя метод на медитация и ученията на "Истинският будизъм" из цяла Япония. По пътя си Доген среща много хора, всеки от които с различни истории, страхове и копнежи. Посвещавайки ги в тайните за откриване на Пътя, чрез постепено освобождаване от оковите на ума, Доген успява да докосне сърцата им, за да видят какъв може да бъде смъртният свят, ако го погледнем с други очи.

Допълнително: "Дзен не е секта; не е религия, а начин на мислене, състояние на ума." - това е казал Шестият патриарх, проповядвал в Китай, когато веднъж го попитали "Вярно ли е, че ако повтаряш молитвено името на Буда, ще се преродиш в Западната земя, земята на Буда?".

Основна добродетел в Дзен е скромността. Трите големи гряха са алчност, гняв и незнание. Затова няма много дзен-литература. Защото никой не иска да си присвоява образ на учител. Буда е учил, че който има образ (представа) за себе си, не живее в истинската реалност. Реалността са нещата сами по себе си и реалността става видима чрез медитация. Медитацията е врата. Медитацията не трябва да бъде много, но не и малко. (откъс от статията "Дзен литература", на Димитър Събев)

lлинк за сваляне на филма

*

Инти

• 2068
« Отговор #144 -: Септември 18, 2009, 02:47:29 pm »
 ;D ;D ;D ;D ;D

Откога го чакам само  ;)

Ето дойде есента и пристигнаха любимите сериали !

« Отговор #145 -: Септември 18, 2009, 07:05:17 pm »
Субтитри на английски за най-нетърпеливите фенове на Fringe  :)

*

ga3l

« Отговор #146 -: Септември 18, 2009, 08:49:17 pm »

Демони Воини / Opapatika

Имах голямо желание да го гледам тоя филм., обаче толкова зрелищно са го направили, че не успях да изгледам и 15 мин.  :(   Мисля да му прочета само субтитрите ..   :P

*

тъжен

« Отговор #147 -: Септември 30, 2009, 08:00:06 pm »

Легенда за Судсакорн

Резюме:  Судсакорн е необикновено момче, възпитано в древните традиции на магията от  мистичен Отшелник. Той никога не е познавал баща си. Майка му - прекрасна русалка,    го изпраща да търси баща си. Въоръжен с магическия жезъл на дядо си, Судсакорн се отправя на изпълнено с опасности пътешествие... ;D ;D :P

http://zamunda.net/details.php?id=190342

« Последна редакция: Септември 30, 2009, 08:21:30 pm от Христо »

*

Инти

• 2068
« Отговор #148 -: Октомври 02, 2009, 11:13:03 pm »

torrent

# FlashForward

# Жанр: Драма, Трилър, Научна фантастика
# Година: 2009
# Държава: САЩ
# Създатели: Робърт Сойър (по неговия роман)Бранън Брага, Дейвид Гойър
# Участват: Джузев Фиенъс, Джон Чо, Джак Дйвънпорт, Закари Наитън, Пейтън Лист, Доминик Монахан

# tvrage

# Сюжет:
FlashForward е научно-фантастичен сериал, който в момента е в производство в ABC са сезона 2009-2010,
по романа от 1999 Flashforward на канадския писател Робърт Дж. Сойер. FlashForward първоначално е разработен от HBO,
които доскоро го задържа заради финансови интереси. В последдствие го изваждат на пазара, където наддават ABC и Fox
Мистериозно глобално събитие предизвиква изпадането в безсъзнание едновременно на всички хора за 2 минути и 17 секунди.
През това време всеки един вижда съдбата си след 6 месеца. Когато всичко отминава, всеки започва да се пита истина ли е това,
което е видял и наистина ли ще се случи в бъдещето?

« Отговор #149 -: Октомври 03, 2009, 09:06:54 pm »
Сериалът изглежда многообещаващ. Продуцентите му са правили "24" и "Блейд"  ;)

« Отговор #150 -: Октомври 06, 2009, 09:43:19 pm »
Попаднах на това филче в Замунда. Не съм го гледала още. Изглежда хоум мейд, ама нищо.

Големия Адронен Колайдър (2009)

*

Инти

• 2068
« Отговор #151 -: Октомври 06, 2009, 10:00:51 pm »
Аз гледах първа серия на сериала и съм впечатлена от ефектите, ще видим и как ще развият сценария, добре започва.

Само за протокола , Джоузеф Файнс  е брат на Ралф Файнс, небеизвестния, а той да се окаже Козирог на 22 декември. И как му личи само не е истина, студеното излъчване, а Джоузеф е Близнаци на 27 Май.

« Отговор #152 -: Октомври 08, 2009, 08:03:22 pm »
Ако харесвате филми за отвличане от извънземни.
Би трябвало да е създаден по действителен случай. Този

Fire in the Sky

Сваля се бавничко, защото само един сийдва, но ако се закачите сега ще теглите и от мен. Доколкото прочетох субтитрите не са добри.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #153 -: Октомври 11, 2009, 07:57:48 pm »

torrent

# FlashForward

Аааа, абе що не казвате, че това е сериал, таман се изкефих на хубав, интересен и кратък филм и той прекъсна на най-интересното.  :-X

Ми сега, ко правим, къде го дават това чудо, откъде да намеря следващите серии, ама какво става тука беее?!?  >:(

*

Nebesna

« Отговор #154 -: Октомври 11, 2009, 07:59:55 pm »
Хехехееееееее! ;D ;D ;D ;D ;D

« Отговор #155 -: Октомври 11, 2009, 08:13:43 pm »

Аааа, абе що не казвате, че това е сериал, таман се изкефих на хубав, интересен и кратък филм и той прекъсна на най-интересното.  :-X

Ми сега, ко правим, къде го дават това чудо, откъде да намеря следващите серии, ама какво става тука беее?!?  >:(

Хей тук. До сега има 3 епизода. http://www.zamunda.net/browse.php?search=FlashForward&cat=7&incldead=1

« Отговор #156 -: Октомври 13, 2009, 09:07:17 pm »
Много съм впечатлена от новия Хари Потър филм. Вчера го гледях и още ме държи.

Harry Potter and the Half-Blood Prince / Хари Потър и Нечистокръвният принц (2009)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #157 -: Октомври 14, 2009, 11:31:52 am »
Уууу най-накрая излезе!  ;D :)

Абе дайте да метнем един хороскоп на авторката,в темата за богатите личности-много е интересен нейният случай с написването на книгата-значи до колкото помня като цяло не била заможна,даже обратното и веднъж вече почти била стигнала до дъното и пътувайки в някакъв влак,мисля завръщайки се у дома от друг град където е живяла (преди време четох някъде и сега ми е бледо инфото), изведнъж взела,че написала на един лист -Harry Potter и се чудила какво е това,след което изведнъж всичко и текнало,явно самата история искала да се появи чрез нея на белият свят.След което разбира се учудващо за нея следва небивал успех и живота и става съвсем друг!  :o :)

« Отговор #158 -: Октомври 14, 2009, 09:23:33 pm »
Някакъв руски сериал в Арена. Сега го свалям. Ще го гледам ...не знам кога. Това, което са качили е 15 GB. В torrents.ru го има във  формат на dvd rip и там е  4 GB.

от Арена

ХИРОМАНТ

от torrents.ru Не знам дали субтитрите са синхронизирани за този релийз. За да теглите трябва да се регистрирате.

ХИРОМАНТ

Резюме: Студентът от Ярославълския институт Сергей Рябинин среща на погребението на баща си, когото не е виждал от години, човек, който се представя за приятел на покойния. Непознатият предава на Сергей дневника на баща му и древна книга по хиромантия. Получавайки това странно наследство, Сергей все още не знае, че то коренно ще промени живота му и ще му донесе много мъка...

*

Инти

• 2068
« Отговор #159 -: Октомври 16, 2009, 07:26:18 am »

torrent

## Режисьор : Санджай Лийла Бхансали

## В ролите : Ранбир Капур, Сонам Капур, Салман Кан и др.

## IMDB : Линк към IMDB

## Държава : Индия

## Година : 2007 г.

## Времетраене : 132 мин.

## Резюме : Санджай Лийла Бхансали, един от най-известните режисьори на индийското кино, представя магична любовна история, чието действие се развива в продължение на четири нощи. ЛЮБИМА ни разказва за случайната среща на Радж (Ранбир Капур със Сакина (Сонам Капор) и любовта, която ги връхлита в малък град сред величествената красота на Симла – хълмист район в Северна Индия, известен със своите езера, мъгли, снегове и дъждове, както и гигантските борови гори.

Светлите оживени улици на града са изпълнени с шумни клубове, цветни багри, танци, любовни балади и процъфтяващи колонии от артисти и поети – всичко е в перфектна хармония и сякаш част от далечен сън. Това е мястото, където всеки може да намери своето изгубено сред суетата „Аз”.

## Субтитри : Български (вградени)