Здравей Гост

Филми на езотерична тематика

• 509 Отговора
  • 154807 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Филми на езотерична тематика
« Отговор #180 -: Ноември 14, 2009, 02:23:24 pm »
Е аз тогава ще чакам да го пуснат с добро качество...има време до 2012 се пак.

*

nerealna

« Отговор #181 -: Ноември 14, 2009, 06:27:16 pm »
Nostradamus: 2012 / Нострадамус: 2012 (2009) - http://zamunda.net/details.php?id=188216&hit=1

*

veshti4ka

« Отговор #182 -: Ноември 15, 2009, 12:03:43 am »
току що се върнах от киното другари и другарки  ;D   филмът е пълен УЙ  :-X

страхотна актьорска игра, невероятни ефекти, супер саунд........  за потоп предизвикан от слънчево изригване  :-X :-X :-X  и се спасяват само тези, които са имали да си платят 1 милиард евро на калпак  :-X :-X :-X

тоя Роланд Емерих барем да беше попрочел малко за 2012 и за самата идея за квантовият скок към 4то измерение и всичко останало за 2012 преди да се фърля с главата напред у дълбокото  >:( 

*

veshti4ka

« Отговор #183 -: Ноември 15, 2009, 09:09:49 am »
Вижън, филмът като филм е много хубав, но просто не е за 2012 - това е  :(

от цялото ми знание за 2012 в тоа филм се споменава само календара на маите и дето ще попаднем под лъча на Галактиката - нищо друго, ма то и това е толкоз представено де  :-X  таааа ако си падаш по този вид филми никакъв проблем няма да го гледаш... но като се има в предвид, че ритах като преяло добиче докато излезе /още от началото на лятото/ и нямах търпение да го гледам  :-\  ...

да не говорим, че някой заспал заплес е решил, че цикълът на маите е 64 000 години, а не 26 000  ;D ;D ;D ;D ;D 

« Отговор #184 -: Ноември 15, 2009, 10:36:38 am »
да не говорим, че някой заспал заплес е решил, че цикълът на маите е 64 000 години, а не 26 000  ;D ;D ;D ;D ;D 

Е, са няма да равим проблем за не'кви 40 000 години разминаване  ;D Важното е, че лъчът ще ни дрънне.  :P
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #185 -: Ноември 16, 2009, 04:26:50 pm »
Еми аз и друго не съм очаквала ... незнам защо такива напразни надежди сте таели за въпросния филм. От любопитство мога да му хвърля един поглед, че и без това срамота от години не съм била на кино.  :)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #186 -: Декември 03, 2009, 06:01:02 pm »
ТЕГЛИ, НАРОДЕ!

2012

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #187 -: Декември 03, 2009, 06:56:14 pm »
ТЕГЛИ, НАРОДЕ!

2012

Филма за няма и 12 часа е свален над 18 000 пъти. Вече и аз ще го гледам. Благодаря за линка.

Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #188 -: Декември 03, 2009, 09:55:57 pm »
Един интересен коментар на зрител  ???

"Супер ефекти (кино задължително), но откъм сюжет е
много, много зле. Очаквах повече от актьорите и
режисьора, но единствено компютърните 3D аниматори
са си свършили работата както трябва. Можете да
гледате филма през 10-15 минути, само на зрелищните
сцени. Останалото определено е за изпускане. Ходих с
компания да го гледаме в Арена и след края на филма
питах всички дали някой знае за какво е станало това
глобално меле. Никой не ми отговори, че една невидима
частица нутрино е уж "еволюирала" (невъзможно) и е
започнала да нагрява много ядрото на Земята. Само ще
Ви кажа, че нутрино преминава през Земята
необезпокоявано от милиарди години и освен това
повечето такива частици идват от далечни звезди.
Такива звезди са неутронни звезди, магнетари, а най-
вече супернови. Ако е имало еволюция на нутрино, то
такива чудовища като изброените горе биха били
първите, при които това да стане и да запратят към нас
опасните частици.
И тъй като нутрино се движи със
скорост близка до тази на светлината, то още днес бихме
се приготвили за 2012. Малко факти на никой не са вреда"

« Отговор #189 -: Декември 17, 2009, 07:10:29 pm »
Научно-популярен филм:

Земята без Луната

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #190 -: Декември 18, 2009, 05:09:18 pm »
http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php/board,18.0.html

И други са събирали мнооого филми.  ::)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #191 -: Януари 01, 2010, 08:11:14 pm »
много съм доволна от Аватар и не от сюжета или развитието на образите или банализмите с великия войник на америка;
това което ми харесва е еко насочеността му и това, че повярвах, че  това е реалността и, че аз съм синя :P
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #192 -: Януари 01, 2010, 08:13:45 pm »
Версията, която е пуснал за сваляне колегата е Avatar.TS.XviD, което означава снимано с камeра в кино, а звука е извлечен от друг източник. Тези, които държат на хубавото качество за образ и звук да чакат най-малко версиите DVDRip,DVDSCR или R5Line  ;)
Имайте предвид, че не винаги, когато се изписват посочените версии отгововарят на формата, който обявяват!  ;)

« Отговор #193 -: Януари 01, 2010, 10:09:45 pm »
Малко техническа информация за различните версии:

CAM – снимано с камера в кино. Звукът е това, което идва от колоните на салона.

TS – снимано с камера в кино. Звукът е изведен от друг източник и е насложен върху картината. Това е същото качество на картината като CAM-версията, но с по-добър звук.

TC – копирано кадър по кадър от кинолентата.

DVDSCR – Качество на образа като на ДВД. това е рипнато от истински ДВД диск предназначен за рекламни цели. В повечето случаи тези дискове се предоставят на пресата за отзиви. Недостатък – възможно е да се появява текст за предназначението на диска или от време на време да става черно-бял.

R5Line – Качество на образа като на ДВД .ДВД предназначено за руския пазар само с руско аудио. За да звучи на оригиналния език се синхронизира звук от друг източник. Недостатък – възможно е да се появяват реплики на руски или звукът и картината да не са синхронизирани.

DVDRip  или BRRip (blue ray)– Качество на образа като на ДВД. Е ТОВА ТРЯБВА ДА ЧАКАТЕ КАТО РИЛИИЗ!!!

DVD 5 – само основният филм от ДВДто
DVD 9 – копирано цялото ДВД заедно с допълните материали

Ако видите надпис Subbed в заглавието значи, че има вградени субтитри на друг език и ще ви се пречкат с българските.

*

Helo

« Отговор #194 -: Януари 01, 2010, 11:01:37 pm »
Аз днес гледах Аватар на триизмерно кино и ми хареса. Сценарият е хубав.

*

Helo

« Отговор #195 -: Януари 01, 2010, 11:20:20 pm »
Аз днес гледах Аватар на триизмерно кино и ми хареса. Сценарият е хубав.

в IMAX-а ли го гледа, или в Арената??..наточила съм се за аймакса, пък да видим  ;D ;D
разбрах че било голям проблем с билетите там, затова питам къде си го гледала, да дадеш инфо от първа ръка ;)

http://www.sbnd.net/imax-test/Avatar_in_IMAX.html

Гледах го на триизмерно кино в Мол-а. Имаше много хора, в Мол-а. Билетите бързо свършват, макар да има по няколко прожекции на филма през деня.

Гледах да не се вживявам много, защото беше страшно и прекалено реалистично, а аз и без това имам силна склонност към самовнушение.  :P По време на киното хората започнаха да покашлят от напрежение.  ::)

А актрисата-извънземна, която е приятелката на главния герой е много хубава  :P - като животичне с големи влажни очи и мърдащи се уши.  ;D

Описанието на филма, което чета малко по-нагоре в темата не отговаря напълно на истината. Явно написалите го не са гледали целия филм или не са го разбрали. ??? :P ;)
« Последна редакция: Януари 01, 2010, 11:29:58 pm от Hi »

*

Helo

« Отговор #196 -: Януари 01, 2010, 11:32:05 pm »
Да, същия ден. Два часа преди филма. Кафенетата в Мол-а също бяха пълни.

Филмът е малко по-малко от 3 часа.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #197 -: Януари 02, 2010, 10:45:32 am »
Изтеглих филма от Замунда, после реших да заведа децата на кино, на дневна прожекция, така че първо го гледах на 3D. Билетите купихме 5 мин преди началото на прожекцията (в 10:25 през деня). Филмът е наистина много хубав и е по-добре да се гледа на кино, тъй като при 3D образът е двоен, когато се гледа без очила и наличния формат в Замунда е с лошо качество.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #198 -: Януари 03, 2010, 12:43:38 pm »
Dorian Gray / Дориан Грей
По романа на Оскар Уйлд "Портретът на Дориан Грей"

Ето още идни филм с главния актьор Бен Барнс, който ми буди въображението откакто го гледах в ДГ  ;D
Този филм не е езитеричен, но е много забавен, с отличен актьорски състав. Easy Virtue/ Леконравие

*

Инти

• 2068
« Отговор #199 -: Януари 04, 2010, 11:18:10 am »

## Режисьор : Ма Чучънг, Уай Донг

## В ролите : Уай Зао, Джейси Чан, Джио Хю, Юзи Ли

## IMDB : Линк към IMDB

## Държава : USA . China

## Година : 2009

## Времетраене : 109 min.

## Резюме : Десет години след анимационната версия, екранната адаптация на Мулан е вече факт и е поета от хонгконгския режисьор Ма Чучънг, който представи главните актьорите във филма, включително Джао Уей и Чън Куън, на пресконференция преди премиерата на филма на 27 ноември. В продукцията участват както актьори от континента така и хонгконгски като Джейси Чан, и известния руски певец Витас. Премиерата на филма бе проведена под формата на концерт, на който взеха участие Джейси Чан и Стефани Сун, които заедно с главните актьори във филма изпълниха няколко песни.

Историята във филма се развива по времето на Северната династия Уей съществувала преди 150 години. Мулан е единственото дете в семейството. Когато номадите нападат Китай, тя заема мястото на болния си баща в армията. Маскирана като мъж, тя се превръща в героиня готова да рискува всичко в името на родината.

Легендата за Мулан е преразказвана безброй пъти. Но режисьорът Ма Чучънг споделя че този път е искал да направи нещо различно и разкрива корените на традиционната китайска култура. Главният замисъл е бил не да се представи героинята като божество, а като съвсем реален представител на жените от Изтока. В тази версия на филма Мулан, режисьорът Ма избягва величаенето на една от най-популярните китайски героини, и се фокусира на нейната уязвимост и слабости, както и на отношенията между хората. Той споделя още, че е наблегнал на преживяванията на героинята, терзанията й покрай смъртта на приятелите, и първият път когато се налага да убие човек от вражеската армия. Ма Чучънг казва така: „В анимационният филм на Дисни, тя е представена весела и жизнерадостна, като малка богиня, която може да разреши всичките си проблеми. Но не описва най-съкровените й и дълбоки чувства". 115 минутният филм на Ма, бе пуснат преди седмица на голям екран в Китай, Сингапур и Малайзия, и за разлика от анимационната версия, представя жестоката и корава действителност на войната. Пример за това е една от сцените на филма, в която можем да видим актрисата играеща Мулан, с изпръскано с кръв лице след убийството на вражеския генерал. За ролята на Мулан, режисьорът споделя че е търсил актриса, която да бъде атлетична и добре сложена, за да бъде по-достоверно преобразяването и в мъж войн.

Името Хуа Мулан е синоним за „героиня" в продължение на стотици години сред китайското общество и култура. Но всъщност има доста спорове относно това дали тя е действителна историческа фигура. Тази народна легенда се базира главно на една поема от 300 стиха от периода на Южните и Северни династии, която обрисува живота на героинята. Нейната история се предава от поколения на поколения, от майки на техните деца. Дори и днес се изучава в китайските училища, и е една от многото поеми, които малките ученици трябва да наизустят.

Режисьорът на филма споделя желанието си продукцията да бъде излъчена и по целия свят не само в Китай и съседните азиатски държави. Но неговата главна мисия е да разкаже китайската история за китайската публика, той добавя още че не знае дали филма ще се хареса на чуждестранната публика, важното е да се представи добре на родна земя. В момента текат преговори по разпространението на филма на американския и европейски континент.

С течение на годините, Западния свят често е правил аналози с легендата за Мулан и историята на Жана Дарк. Въпреки че историите и на двете жени войни доста си приличат, има и немалко различия. Независимо от тях обаче, и двете истории ни разказват за това как жената също може да бъде смела и непоколебима в битките наравно с мъжете, било то дори и в древността. Хуа Мулан е част от китайската култура вече 2000 години, и ще продължи да вдъхновява и следващите поколения.

torrent