Здравей Гост

Живот + Астрология

• 32 Отговора
  • 6384 Прегледи
Живот + Астрология
« -: Август 07, 2007, 07:04:36 pm »
Въпроса е малко от типа "Тинейджърски лексикон" Но мисля ,че е важно всеки да сподели.
Как устоявате на отчаянието и безпътицата , когато  и астрологията не помага?
Къде намирате сили за да продължите?
Как давате кураж на някой , който изживява кофти момент и как вие сами си давате кураж?

*

Lillie

• 30532
Живот + Астрология
« Отговор #1 -: Август 07, 2007, 07:52:08 pm »
Цитат
Как давате кураж на някой , който изживява кофти момент и как вие сами си давате кураж?
Аз лично се успокоявам с нагласата "щом нещо има начало, има и край"  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

Живот + Астрология
« Отговор #2 -: Август 08, 2007, 04:53:44 pm »
Цитат
Въпроса е малко от типа "Тинейджърски лексикон" Но мисля ,че е важно всеки да сподели.
Как устоявате на отчаянието и безпътицата , когато  и астрологията не помага?
Къде намирате сили за да продължите?
"Защо униваш, душо моя, и защо се смущаваш? Уповавай се на Бога, защото аз още ще славя Него, моя Спасител и моя Бог"

:rolleyes:  

Живот + Астрология
« Отговор #3 -: Август 09, 2007, 02:05:02 pm »
Чашка зелен чай, може и с лимонче :))

А и морето и планината много помагат :))
« Последна редакция: Август 09, 2007, 02:06:00 pm от РаХари »

Живот + Астрология
« Отговор #4 -: Август 09, 2007, 02:22:47 pm »
Предполагам в по леки случай е добър вариант за изчистване на всичко негативно от душата и сърцето. Но когато е толкова забатачено, че не можеш да си позволиш почивка  а дори и да си я позволиш ще се будиш облян в пот и черни мисли посреднощ,....Може би , най-доброто е трезвото приемане на ситуацията , евентуално най-лошите възможни последствия и последна форма на непукизъм. Но как извървявате този път по-леко ...  трудното овладяване на  сълзите и понякога неконтролируемото треперене на тялото.. .Може би ... Йога??? Медитация??? Или някакви силни думички като тези на Лили и Лилид?

*

Lillie

• 30532
Живот + Астрология
« Отговор #5 -: Август 09, 2007, 02:57:11 pm »
Цитат
изчистване на всичко негативно от душата и сърцето...
...може да бъде доста трудно за наранена Луна в Рак. Понякога имаш чувството, че цял живот чистиш Авгиеви обори. Не знам дали конкретната домова позиция на Луната при мен допринася за това или самият факт, че се намира в знака си и е силно наранена.
Ако Луната е "душа", то тогава аспектите, които я нараняват, показват източника и произхода на болката, на напрежението. Тук може да се разгледат и някои производни домове.
А зеленият чай, особено с мед, лимон и няколко бучки лед, наистина е добро решение ако не за друго, то поне в летните жеги  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

Живот + Астрология
« Отговор #6 -: Август 09, 2007, 04:05:49 pm »
Цитат
Или някакви силни думички като тези на Лили и Лилид?
... май всички изпитания ни се дават за да намерим пътя... вярно, думите са слово, но какво ще сторят без вяра...

в моменти на извънредно напрежение се моля... имам си една така да се каже постоянна молитва, и си я повтарям н пъти,... понякога търся молитва подходяща за конкретен случай...

в моменти на извънредно напрежение ако мога отивам в планината, изкачвам се и се моля...  така избивам напрежението и физически и психически и емоционално и горе се усещам вече по-леко  :D

:rolleyes:

*

лилид

Живот + Астрология
« Отговор #7 -: Август 10, 2007, 10:20:06 am »
Цитат
в моменти на извънредно напрежение ако мога отивам в планината
... имам обаче и моменти на такова свръхненасебе си, че тогава нямам физически сили - ама никакви! - да правя изкачване... и се довличам до място в подножието на планината, край река, и там часове наред просто стоя, понякога си плача, МОЛЯ СЕ...

« Последна редакция: Септември 21, 2007, 02:54:08 pm от лилид »

Живот + Астрология
« Отговор #8 -: Август 10, 2007, 10:41:00 am »
Сълзите пречистват. И аз плача ...много . Има моменти в който  пречат. Искам да спра и да с е успокоя, но не мога.И реката, и планината не помага когато периода е дълъг и кръга е затворен. Най-страшно е когато се будя сутрин обляна в пот и с много лоши мисли причина за ранното събуждане. хИпнотично е .  
     А молитвата е верен другар. Има една много хубава по телевизия 7дни сутрин малко преди седем.
 Лилид , по думите ти   виждам , че и ти си имала много трудни моменти , за да стигнеш до молитватав труден момент  .... обикновенно човек извървява дълъг път до нея..

*

Lillie

• 30532
Живот + Астрология
« Отговор #9 -: Август 10, 2007, 11:28:20 am »
Рачешки Луни много плачат... като малка бях голяма ревла, но напоследък много рядко ми се случва, да не кажа почти никога. По ми е лесно да роня сълзи тихомълком след някое разтърсващо предаване или филм, но пред близък се сдържам да го правя, макар че вътрешно мога да бъда и силно потресена. По-чувствителна съм сякаш към колективния гняв и скръб, а не към личния - има връзка със силата на Плутон и Нептун в картата ми  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Живот + Астрология
« Отговор #10 -: Август 10, 2007, 11:37:52 am »
Хубаво е да има баланс , който трудно се постига. Да ревеш , ревеш , но после да дойде нещо много хубаво и да спреш да ревеш:) А в живота обикеновенно не ства така.
Лили , ти си много отдадена на другите хора, което ти прави чест. Рядкост вече са такива хора!

*

Lillie

• 30532
Живот + Астрология
« Отговор #11 -: Август 10, 2007, 11:47:26 am »
:huh: и това е вид "бягство"...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Живот + Астрология
« Отговор #12 -: Август 10, 2007, 12:14:13 pm »
Сега се сетих, че самото наименование на темата - "живот + астрология" - отразява полярността Слънце/Уран. Това го научих от една астроложка.
Вероятно не е било случайно да избереш именно това заглавие  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Живот + Астрология
« Отговор #13 -: Август 10, 2007, 12:51:58 pm »
Интересно , чудих се доста как да озаглавя темата , а всъщност съм разкрила частца от себе си първи срещу седми ;)  

*

Lillie

• 30532
Живот + Астрология
« Отговор #14 -: Август 10, 2007, 04:03:20 pm »
Цитат
Я си хвани Урана и му дай свобода да се вихри и глей кво ще става! :D

Хареса ми предния ти постинг, но по този имам един коментар.
Случайно да си се замислял какво се случва, когато урановото разбиране за "свобода" се превърне в деструктивна сила, помитаща всичко и всички по пътя си? Без оглед на последствията за всички страни. Има ли нужда да споменавам, че Уран не /желае да/ носи лична отговорност за всичко, което е казал или сторил преди 5 минути или 5 живота?  :D
Иначе нямам нищо против конструктивното използване на урановите енергии в живота, но все още малцина са онези, които са в резонанс с най-чистата му вибрация.
Моето лично мнение е, че именно Уран поражда най-много "карма", защото рядко носи отговорност за всичко, което причинява, нито пък е склонен да се замисля какво и как причинява, издигайки се "над нещата" (и последствията).
В индивидуален план не са толкова редки случаите, когато бремето на непоетата от Уран отговорност автоматично се прехвърля върху трети лица.  
« Последна редакция: Август 10, 2007, 04:32:45 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Живот + Астрология
« Отговор #15 -: Август 10, 2007, 04:38:12 pm »
Само да спомена че Уран ми е в опозе със стелиум в първи и е в седми дом скорпион. Представи си какво ще стане ако го яхна!!!!! :o  

*

Lillie

• 30532
Живот + Астрология
« Отговор #16 -: Август 10, 2007, 04:41:00 pm »
Цитат
Само да спомена че Уран ми е в опозе със стелиум в първи и е в седми дом скорпион. Представи си какво ще стане ако го яхна!!!!! :o
Хайде, яхай метлатаааааа  :P с реактивен двигател  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Живот + Астрология
« Отговор #17 -: Август 10, 2007, 04:41:26 pm »
Sinyhe
 БЛАГОДАРЯ ТИ , НЕВЕРОЯТНО Е НАПИСАНОТО ЩЕ СИ ГО ПРИНТИРАМ И ПРЕД МЕН  КАТО МИ Е ЗЛЕ. БЛАГОДАРЯ!  

*

Lillie

• 30532
Живот + Астрология
« Отговор #18 -: Август 10, 2007, 05:42:48 pm »
Цитат
Айде почивчица за Меркурия в Овен,някога обещах да не го тормозя много! :D

:o леле, твоите постинги наистина са от най-дългите, които някога бях чела... една от любимите "психо-атаки" на Меркурий/Уран, доколкото имам лични наблюдения  :D
Първо отговарям, после ще го чета - типично за Меркурий в Овен  :D и, споко, не го тормозиш, имам и други планетки, които да поемат на равномерни части  :lol:
И, пак повтарям, нямам нищо против Уран, а против уранщината, онази криворазбраната  :rolleyes:
« Последна редакция: Август 10, 2007, 05:58:54 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Живот + Астрология
« Отговор #19 -: Август 20, 2007, 10:17:44 am »
Цитат
By the way имам Слънце секстил Уран smile.gif

Я си хвани Урана и му дай свобода да се вихри и глей кво ще става! biggrin.gif

И никакви оправдания от сорта на няма аспекти или те такива-онакива, хващаш го и яхваш,той си знае работата нали носи Висшия Разум в себе си! laugh.gif

Супер  :D

Като притежателка на същия секстил и без да имам някакви негативни аспекти към Уран, мога да кажа, че този подход определено върши работа. Определено доста може да се развихри човек и почти на 100% му се разминава, след това да дава обяснения.
Все пак се съмнявам дали при някой човек при когото присъстват квадрати и опозиции към Уран, в натала или като транзити, ще се получи същото. Но все пак си заслужава да се опита. Даже и при обичайния месечен съвпад на Луната и Уран, при това освобождаване на Уран, човек може да се почувства освободен и зареден с положителна енергия.