Здравей Гост

отвратителна черна полоса

• 43 Отговора
  • 9565 Прегледи
*

blud

• *
  • 406
« -: Август 22, 2007, 02:00:05 pm »
Моля  ви да ми помогнете къде в транзити  или други техники беше написано случилото ми се, то не че са приключили. лошотиите.Но в рамките на една седмица почина дъщярята на на най-добрата ми приятелка/от рак/ преживях и най -подлото предаване в любовта, изневярата бледнее в случая.
Това ми са данните 28.11.1965. 21.40 в София.
Възможно ли е всичко да се дължи на транзитен сатурн в 1дом..не знам ..много съм объркана
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #1 -: Август 22, 2007, 04:00:23 pm »
Мддааа,всичко което си описал много точно отговаря на поредицата от гадости. Да занимавам се с астрология сигурно вече 5година, но сетивата ми са затворени за моята карта. Нямам обяснения защо, но е така.Просто в момента се чувствам предадена и наказана от всички.Даааа ще пиша довеичера по-подробно.А има ли изход , не че не знам , че има. Да часът ми на раждане също е точен и за геометричната фигура и участието на хирон в нея също си прав. Но все си мислех , че аз съм тази която я прави защото живия с един мъж имам връзка с друг..а то се оказа, че хирон разчетворява нещата.
В краина сметка не знам дали трябваше да пиша всичко това ...но ей ме на написах го непокорни стрелешки пръсти в торба не стоят
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #2 -: Август 22, 2007, 04:02:32 pm »
а и за ретро Венера исках да те питам. Връзка започнала при ретро Венера не е обречена предварително.И още нещо от друга страна ретро венера не се ли чувства добре при същата такава ретроградност
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Август 22, 2007, 05:10:14 pm »
Цитат
И още нещо от друга страна ретро венера не се ли чувства добре при същата такава ретроградност
Моята определено не се чувства много комфортно при всяко поредно венерино ретроградие на мунданно ниво. Това ми е любимият период за равносметки и рекапитулации всякакви  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

« Отговор #4 -: Август 22, 2007, 06:34:01 pm »

За изживяванията, които описваш трябва да се погледнат на първо място текущите транзити към личните планети, а не Уран към Хирон или Нептун към Нептун. Тези аспекти са поколенчески и в момента много хора ги имат,  ама едва ли всички се чувстват еднакво зле. Сатурн в 1 дом донякъде, но в никакъв случай изцяло, допринася за проблемите.
И така според мен от най-съществено значение за конкретната ситуация, която описваш са следните аспекти:
Уран квадрат Меркурий като  Меркурий, управлява 11 дом  в натала.
Плутон транзитира в 5 дом в опозиция на Юпитер /Юпитер управлява 5 дом и се намира в 11 в натала/
Тр. Юпитер квадрат Сатурн
Марс транзитира в 11 дом в опозиция на Слънце /като Слънцето е управител на асцедента/ по оста 5-11 дом т.е взаимоотношенията с партньори и приятели. А и Слънцето е естествен сигнификатор на 5 дом.
Марс квадрат Сатурн в 8 дом

*

porto_kalka

« Отговор #5 -: Август 22, 2007, 08:11:51 pm »
Извинявай, но за първи път попадам на някой, който  се опитва да тълкува събитие чрез транзити КЪМ  транс-сатурновите  планети. Защо първо не обърна внимание на Слънце, Луна, Венера и т.н. В конкретния случай мисля, че има много показателни аспекти точно към  личните планети. И за какви „пластове на Аз-а“  в случая да говорим като изпускаш от поглед основното, ядрото.
Някой  беше казал /май Аройо, ако не греша/, че астрологията показва не толкова това, което ще ни се случи, а колкото това което ще ПРЕЖИВЕЕМ. Има огромна разлика според мен.

*

porto_kalka

« Отговор #6 -: Август 22, 2007, 08:29:56 pm »
И нещо много важно в случая: Меркурий /в 5 дом, управител на 11дом – приятелите, групите, социалният кръг / в натала  участва в тао-квадрат със Сатурн/Хирон  /8дом/  и съвпада Плутон/Уран /2 дом/.  И така в момента транзитен Уран активира този тао-квадрат като засегнати домове са 2-ри, 8-ми и на фокус 5-ти, но в същото време и 11 дом /поради управлението му от Меркурий/ и затова точно в тези сфери могат да се очакват конкретни събития. Горното се потвърждава и от опозицията на Плутон към управителя на 5 дом.

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #7 -: Август 22, 2007, 10:46:29 pm »
Цитат
Не се притеснявай,че споделяш-явно това е импулс,който в момента естествено се проявява и ще доведе до нещо.Тука може и да не знаем всичко(за живота ти и по принцип),но с каквото можем ще помогнем. ;)

За ретро Венера,да има такова явление или по закона на съответствията сходните вълни засилват взаимно влиянието си-но това като плюс и минус зависи само от човека.Просто има известна яснота или усещане за вътрешна връзка и външно проявление между това което се изживява и се съдържа като цяло или поне така е като цяло.За чувстване то е ясно,че познатото или това с което сме свикнали е по-лесно за спраеяне отколкото с новото и различното.Иначе от по тежката част-кармичната или условието за пълната кристализация на минали причини и положения,нещата изискват работа и то често доста осъзната за да не се повторят след време.

Интересно,с тая ретро Венера-склонна ли си да повтаряш един и същ опит по нейните аналогии или не?И в каква степен това може да довежда до сходни изживявания,дори събитията да са различни?
Аз сигурно не съм уточнила, но коментирам ретроВенера каквато си беше тя в началото на връзката в деня на срещата. Не знам дали някой тук е наблюдавал колко работещи са тези хороскопи.Иначе да наблюдавам , че при ретро Венера нашата връзка претърпява катаклизми. Иначе и двамата имаме "нормални" Венери.
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #8 -: Август 22, 2007, 10:54:10 pm »
Цитат
За изживяванията, които описваш трябва да се погледнат на първо място текущите транзити към личните планети, а не Уран към Хирон или Нептун към Нептун. Тези аспекти са поколенчески и в момента много хора ги имат,  ама едва ли всички се чувстват еднакво зле. Сатурн в 1 дом донякъде, но в никакъв случай изцяло, допринася за проблемите.
И така според мен от най-съществено значение за конкретната ситуация, която описваш са следните аспекти:
Уран квадрат Меркурий като  Меркурий, управлява 11 дом  в натала.
Плутон транзитира в 5 дом в опозиция на Юпитер /Юпитер управлява 5 дом и се намира в 11 в натала/
Тр. Юпитер квадрат Сатурн
Марс транзитира в 11 дом в опозиция на Слънце /като Слънцето е управител на асцедента/ по оста 5-11 дом т.е взаимоотношенията с партньори и приятели. А и Слънцето е естествен сигнификатор на 5 дом.
Марс квадрат Сатурн в 8 дом
Портокалче, щеше ми се да попитам конкректно за аспекта на тр. Плутон към нат Юпитер, на много места съм чела че опозицията Юпт. Плт е енергезираща и води не лоши последствия след себе си. Бе мъча се и аз като удавник за сламка да се хвана, един поне добър аспект да си открия
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

AH

• 2201
« Отговор #9 -: Август 23, 2007, 08:10:33 am »
и аз да се включа:)
Значи всяка ситуация може да се възприема по три основни начина:
1. житейска катастрофа
2. житейски проблем
3. житейски урок

Докато лично възприемаме ситуацията като катастрофа, е малко вероятно да интерпретираме подходящо символиката на звездите. А ако се опитаме да интерпретираме чужд хороскоп, чийто собственик възприема ситуацията като катастрофа, много е вероятно да си изживеем лично сходна ситуация, за да се убедим от собствен опит в какво сме се намесили – т.е. много активно си създаваме карма, намесвайки се в такъв случай......
Направо е препоръчително да не се наместваме конкретно, докато личността, чийто хороскоп разглеждаме, не погледне на ситуацията като на урок или поне като на частен проблем......

Т.е. в случая съвсем осъзнато при тая дискусия следва да се стремим да търсим и да се настройваме за урока.
Урок и за тоя, чийто хороскоп се гледа, както и за тоя, който си позволи да го гледа:) – уроците по правило са различни за двамата, така че всеки трябва да си изяснява и научава неговия:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Август 23, 2007, 10:17:47 am »
Цитат
Аз сигурно не съм уточнила, но коментирам ретроВенера каквато си беше тя в началото на връзката в деня на срещата. Не знам дали някой тук е наблюдавал колко работещи са тези хороскопи.Иначе да наблюдавам , че при ретро Венера нашата връзка претърпява катаклизми. Иначе и двамата имаме "нормални" Венери.
Според мен връзка, започнала при ретро Венера, ще бъде особено чувствителна към мунданните цикли на Венера, особено към повтарящите се периоди на ретроградие.
Имам и други такива наблюдения. В друг форум бе зададен въпрос за една синастрия, касаещ по-нататъшните перспективи на отношенията, и интересното в случая е, че питащата си задава този въпрос тогава, когато аспектите в хорара повтарят някои от ключовите констелации в картата на първата среща, вкл. и ретроградна Венера  ;)
За мен тия синастрии - започнали по време на ретро Венера - са работещи, но имат своя индивидуална специфика, както и всяка друга карта.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Август 23, 2007, 10:22:17 am »
Цитат
Урок и за тоя, чийто хороскоп се гледа, както и за тоя, който си позволи да го гледа:) – уроците по правило са различни за двамата, така че всеки трябва да си изяснява и научава неговия:)
Леле, сега като се замисля колко предпоставки за уроци съм си създала, гледайки този и онзи хороскоп  :blink: но винаги съм се опитвала да помогна на питащия да осъзнае истинския смисъл на това, което му се случва, дори ако на пръв поглед е "много лошо".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #12 -: Август 23, 2007, 11:10:29 am »
Добре , извинявам се че писах . Не искам да навредя никому.
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

AH

• 2201
« Отговор #13 -: Август 23, 2007, 11:11:56 am »
Цитат
Цитат
Леле, сега като се замисля колко предпоставки за уроци съм си създала, гледайки този и онзи хороскоп  :blink: но винаги съм се опитвала да помогна на питащия да осъзнае истинския смисъл на това, което му се случва, дори ако на пръв поглед е "много лошо".
е, то ако не е му интересно на човек, изобщо няма да се занимава с астрология :)

Мисълта ми беше, че трябва осъзнато да се дистанцираме от конкретната ситуация и да се опитваме изследователски да подхождаме :)

Ако, например, вече гледаш доста хороскопи в момента, трябва да си знаеш предела на силите :) - надскочиш ли го, чисто на физическо ниво ще разбереш, че ти идва в повече :) - оказваш се въвлечена в чужд филм, преди да си разбрала, и направо става твой :D  

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #14 -: Август 23, 2007, 11:14:10 am »
Лили, искам да те попитам картата на първата среща, може ли освен като мундантна да се разглежда и като хорана. Т.е освен анализ за развитието на връзката, да се правят и дават отговори Да-Не както при хорарната, разглеждайки луната като особено специална в хорарнатаа.я
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Август 23, 2007, 12:26:36 pm »
Цитат
Ако, например, вече гледаш доста хороскопи в момента, трябва да си знаеш предела на силите :) - надскочиш ли го, чисто на физическо ниво ще разбереш, че ти идва в повече :) - оказваш се въвлечена в чужд филм, преди да си разбрала, и направо става твой :D
О, така е, много си права, АН!
Всяко надхвърляне на "лимита" и на "границите" се усеща първо на психологическо/емоционално ниво, а не след дълго се проектира и върху физическата плоскост, приемайки формата на някакво симптоматично състояние, например.
А това с "филма" ми е до болка познато, типично нептуново състояние  :D в един момент, след "сливане" с проблемите и болките на другите, усещаш че сякаш "ти не си ти".
Има и други, по-тежки случаи, които често се проследяват в семействата, в партньорските отношения. Когато животът на единия се върти около потребностите, исканията и егоцентричните нужди на другия самодостатъчен партньор или близки, идва един момент, в който "задоволяващият нуждите" се чувства като инструмент, напълно изконсумиран и осъзнава, че всъщност не живее своя живот, а живота на другия/другите.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Август 23, 2007, 12:31:51 pm »
Цитат
Лили, искам да те попитам картата на първата среща, може ли освен като мундантна да се разглежда и като хорана. Т.е освен анализ за развитието на връзката, да се правят и дават отговори Да-Не както при хорарната, разглеждайки луната като особено специална в хорарнатаа.я
Да ти кажа, нямам голям опит в разглеждането и анализа на този тип карти.
Но, доколкото съм запозната, картата на първата среща показва предстоящата динамика на отношенията, т.е. посоката на развитието им.
По същия начин може да се използват и хорарните карти, когато се дава отговор на въпрос, засягащ междуличностни отношения, връзка.
И тук, според някои астролози, възприетото становище за валидността на хорарните карти в рамките на не повече от три месеца (според някои от 3 до 6) търпи поражение, т.е. се превръща в поредния астрологичен мит  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #17 -: Август 23, 2007, 12:36:38 pm »
Цитат
Добре , извинявам се че писах . Не искам да навредя никому.
 как ти хрумна, че вредиш :) - че ако така лесно си вредяхме, то тогава нямаше никой да се занимава с астрология :)

Въпросът беше да не се поддаваш на автосугестия :D - негативна :)

Да разглеждаш и обсъждаш нещата на разумно ниво е правилен подход, когато усещаш криза :)
И като ги сведеш до чисто изследване, кризата направо ще е минала :) Но пък ако е трябвало да преминеш през криза, нямало е как да я избегнеш :) - това ще го разбереш при изследването :)  

*

AH

• 2201
« Отговор #18 -: Август 23, 2007, 12:39:44 pm »
Цитат
както си поискаме, така можем да я разглеждаме - от където и да тръгнем, все ще стигнем до същността :)

От опит - ако Марс и Венера са в лош аспект при тая първа среща, мнооого стават трудни нещата :)  

*

Jeni

« Отговор #19 -: Август 23, 2007, 01:02:57 pm »
.
« Последна редакция: Януари 06, 2009, 12:55:10 am от Jeni »