Здравей Гост

За астрологичните "екзотики"

• 69 Отговора
  • 14497 Прегледи
*

Kaya

• 2893
Re: За астрологичните "екзотики"
« Отговор #20 -: Февруари 07, 2009, 01:34:32 am »
 По отношение на астероидите (и не само) съм сконна да порменям орбиса в зависимост от другите инидвидуални особености на картата: например  орб. под 1 гр  става равен до 3
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

veshti4ka

« Отговор #21 -: Февруари 07, 2009, 07:20:03 am »
Май сме голям отбор с Фол в Риби  :) и в това няма нищо чудно, щом за една негова обиколка около Слънцето са необходими 92 години. Аспектите, които изброяваш би трябвало да се изявят по-скоро отрезвяващо и приземяващо /най-малко/. Хич не ми звучиш като човек, който се е запътил към "загуба на здрав разум", поне не в общоприетия смисъл  :).

Моят Фол образува широки секстили с наталните Нептун и Слънце, орбисата е 2-3 градуса.

хихи да се запиша и аз  ;D Фол в риби в 1дом на ~5градуса от Слънцето - още се чудя дали да го приема за съвпад или не. принципно за слънцето приемам около 8* орбиса в натала, ама това е астероид все пак  ::)  и квадрат с Нептуна, орбис ~2*... и да си кажа де - нищо ми няма  ;D ;D ;D ама хич нищо ми няма от тази позиция  :P . в момента транзитния Фол е на върха на 10 дом та да видим де - може пък някоя от транзитиращите да вземе да го активира...
хахахааааааааааааа и ще станем отбор екстрасенси  ;D ;D ;D
« Последна редакция: Февруари 07, 2009, 07:26:27 am от veshti4ka »

*

veshti4ka

« Отговор #22 -: Февруари 07, 2009, 07:35:02 am »
аааааааа ей сега ми се изясниха нещата ... преди около 2 години започнах да изучавам астрологията и тарото и сега видях, че транзитния Фол е бил в точен съвпад с наталния ми Нептун в 9 дом и квадрат със собствената си позиция  ;D ;D ;D  - така вече може  ;)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Февруари 07, 2009, 10:17:29 am »
аааааааа ей сега ми се изясниха нещата ... преди около 2 години започнах да изучавам астрологията и тарото и сега видях, че транзитния Фол е бил в точен съвпад с наталния ми Нептун в 9 дом и квадрат със собствената си позиция  ;D ;D ;D  - така вече може  ;)
погледнах си картата и съм яко изумена...имам го този астероид в точен съвпад с точката на астрология в наталната си карта.на всичкото отгоре тоя красавец е и в точен съвпад /до 2гр/ с юнона.лелееее,там и черната луна!какво ли е това?и това всичкото в 3-ти дом в точен квадрат с нептун в скорпион в 12-ти!!! ??? ??? ::)
« Последна редакция: Февруари 07, 2009, 10:22:13 am от maraj »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

momi

• 12
« Отговор #24 -: Февруари 09, 2009, 10:17:56 pm »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:За астрологичните "екзотики"
« Отговор #25 -: Август 31, 2009, 12:10:31 pm »
Това е темата в която се обсъжда ФОЛ. Местя линковете за него тук .

http://www.linda-goodman.com/ubb/Forum1/HTML/006689.html
http://www.bristolschoolofastrology.com/pholus.15.html
http://www.expreso.co.cr/centaurs/essays/winged1.html
http://www.centaurs.info/menu/index.htm?page=/Raising.htm

"Pholus in any exact major aspect with an"
http://www.azastrologers.org/Newsletters/newsSept2004.pdf

"Pholus: For the ending of an old life and the beginning of a new, higher life".
The Astrological Essences
http://morningstar.netfirms.com/astrolog.html

*

Nebesna

« Отговор #26 -: Август 31, 2009, 08:52:18 pm »
Още статии за астероидите:

http://en.wikipedia.org/wiki/Asteroids_in_astrology

Оттук научих за 4-ия по големина астероид - Хигия (Hygiea), за който се твърди че управлява здравните навици и има отношение към медицинската астрология. В негативен план се свързва с депресиите и безспокойството.

Това е десетият открит астероид и затова в астро.ком може да се намери под №10.

При мен астероидът Хигия е в точен съвпад с Локус Фортуна в Стрелец в 1 дом (орб. 0,13).

Who was Hygeia? Without getting into too much detail she was a daughter of Asclepius, who was himself the God of Healing, and the original Greek sources assign to his daughters various aspects of healing process with Hygeia being given rulership of cleanliness specifically. More broadly, she ruled over matters of clean-living, of washing, eating well, looking after yourself; actually of having a preventative attitude toward disease, preventing the onset of illness in the first place rather than trying to cure; although good sanitation is an important aspect of healing in its own right.

Anyone with a stressed, angular or debilitated Hygeia probably has quite chaotic lifestyle habits. They may not attend to personal hygeine well, they may eat badly, drink too much, get little exercise. As they grow older and work out their issues they will probably improve. Look to aspects with other placements and consider the quality; my wife has Hygeia closely conjunct to Mercury in Virgo; her mental habits are quite simply beyond reproach, she has a very healthy mind, and has never been depressed in her life. Not even for a day. If she is upset about something, she deals with it, thinks it through and gets past it; a characteristic that is explained precisely by this conjunction.

« Последна редакция: Август 31, 2009, 09:10:49 pm от Небесна »

*

Helo

« Отговор #27 -: Август 31, 2009, 09:54:42 pm »
А какво знаете за Orcus и Nessus?

Четох, че Orcus е подобен на Плутон. Пък и в митологията този бог на Подземния свят се отъждествявал с Плутон.

За Nessus четох, че е смес от Хирон и Плутон.

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Септември 01, 2009, 11:36:43 pm »
КЛАСИФИКАЦИЯ НА АСТЕРОИДИТЕ, НОСЕЩИ МИТОЛОГИЧНИ ИМЕНА.

http://zamok.druzya.org/index.php?s=8e9d7aae169c977894a880026054fd91&showtopic=3063&pid=62735&st=0&#entry62735

*

veshti4ka

« Отговор #29 -: Септември 02, 2009, 09:24:45 am »
КЛАСИФИКАЦИЯ НА АСТЕРОИДИТЕ, НОСЕЩИ МИТОЛОГИЧНИ ИМЕНА.

http://zamok.druzya.org/index.php?s=8e9d7aae169c977894a880026054fd91&showtopic=3063&pid=62735&st=0&#entry62735

интересно - намерих си астероид от статията на Небесна, свързан с безсмъртието  ;D

Тваштри (Tvashtri № 2491: 2.57 г) — по имени Тваштара — индийского кузнеца, хранителя напитка бессмертия Сомы: творение вечных форм

олееееее и това също е мноо интересно  :P

Самадхи (Samadhi № 12472: 3.69 г) — инд. понятие слияния с богом, вневременное состояние медитации вне жизни и вне смерти

сега ще ги изследвам  ;D

*

Helo

« Отговор #30 -: Септември 02, 2009, 10:16:37 am »

Самадхи (Samadhi № 12472: 3.69 г) — инд. понятие слияния с богом, вневременное состояние медитации вне жизни и вне смерти

сега ще ги изследвам  ;D

Ти самадхи знаеш ли какво е? Не е това, което ти искаш. При самадхи може да се живее вечно в това тяло, но си в състояние на нещо като свръхмедитация, а не си ходиш по улиците. Нали си чела книгите на Мулдашев?

*

veshti4ka

« Отговор #31 -: Септември 02, 2009, 10:28:44 am »

сега ще ги изследвам  ;D

Ти самадхи знаеш ли какво е? Не е това, което ти искаш. При самадхи може да се живее вечно в това тяло, но си в състояние на нещо като свръхмедитация, а не си ходиш по улиците. Нали си чела книгите на Мулдашев?

захарче моя  ;D ;D ;D  не съм чела книгите на Мулдашев, щото не ми е трябвало... само че!!! Самадхи в моя натал е в 2 дом в телец в опозе на Локус фортуна. 2я дом го свързвам с личната ми ценностна система освен другото... та да не се отплесвам - ако Самадхи е в земен знак и се намира в съвпад /орбис 2*/ с точката на безличното или обективното съзнание /опозиционната точка на Локус фортуна/ и ако аз като индивид успея/успявам да осъществя своята част от безличното съзнание - или поне аз го разбирам така: да се науча да се сливам със света и обкръжението ми не точно на физическо, а на личностно ниво - то проявлението на Локуса ми в 8 дом в скорпион е сливането ми с безкрайността на подсъзнанието и Вселенската необятност.... да не говорим, че и астероида Тваштри, който е отговорен за еликсира на безсмъртието, натално ми е в съвпад с Имум цели - орбис 2*, а имум цели освен дома е и подсъзнателно и наследство /разбирай и кармично също... да не казвам че и ЮЛВ ми е там/... та с няколко думи и доколкото съм успяла да си поразплета картата от минали инкарнации съм се опитвала да се стремя към тези неща и явно вече имам реалният шанс да го направя  ;D ;D ;D

и според мен не е нужно да си в безсънание за да успееш да се слееш с вселената... можеш и в съзнание да го направиш бре...

*

Helo

« Отговор #32 -: Септември 02, 2009, 10:40:07 am »

захарче моя  ;D ;D ;D  не съм чела книгите на Мулдашев, щото не ми е трябвало... само че!!!

Аааа, не ти и трябва! Последният път, когато четох началото на една негова книга, която си купих, а преди това гледах в Интернет едни интервюта с него, реших, че е мошеник.
Питах те, защото той много спекулира със самадхи и твърди, че в пещери в Тибет имало същества от предишни цивилизации, включително и атланти, които били там с състояние "самадхи".

Цитат
да не казвам че и ЮЛВ ми е там/... та с няколко думи и доколкото съм успяла да си поразплета картата от минали инкарнации съм се опитвала да се стремя към тези неща и явно вече имам реалният шанс да го направя  ;D ;D ;D

Ако ще Тваштри и Самадхи да си дигнат полите и да избягат от хороскопа ти, сигурна съм, че за безсмъртието ти трябва само вяра, силата на мисълта.

Цитат
и според мен не е нужно да си в безсънание за да успееш да се слееш с вселената... можеш и в съзнание да го направиш бре...

То самадхи не е безсъзнание.

*

Helo

« Отговор #33 -: Септември 02, 2009, 10:44:45 am »
На мен самадхи ми е в 5-ти дом. Супер! Ще постигам просветление чрез забавление.  ;D

Образува ми квадратури към Уран - във 2-ри и към СЛВ - в 8-ми. Май и аз имам шанс за безсмъртие, как мислиш!  ;D

Тваштри ми е в 8-ми дом.
« Последна редакция: Септември 02, 2009, 10:49:59 am от Helo »

*

veshti4ka

« Отговор #34 -: Септември 02, 2009, 10:54:40 am »

туй го знам не разбра ли че те юркам  ;D ;D ;D ;D ;D ;D   а за силата на мисълта ти не ми обяснявай на мене  :P

*

Helo

« Отговор #35 -: Септември 02, 2009, 10:57:28 am »

туй го знам не разбра ли че те юркам  ;D ;D ;D ;D ;D ;D   а за силата на мисълта ти не ми обяснявай на мене  :P

Аз си мислях преди няколко дни да те питам какъв личен опит имаш със силата на мисълта. Ще разкажеш ли нещичко?  ;)

Може и тук:

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2582.60.html

*

veshti4ka

« Отговор #36 -: Септември 02, 2009, 11:23:57 am »
обмислям един пост от дълго време за темата за промяна на съдбата... там ще напиша и за силата на мисълта, защото тя е просто факт... надявам се тия дни да го напиша, че днес нещо не моа са събудя още  ;D

*

Helo

« Отговор #37 -: Септември 02, 2009, 11:25:29 am »
обмислям един пост от дълго време за темата за промяна на съдбата... там ще напиша и за силата на мисълта, защото тя е просто факт... надявам се тия дни да го напиша, че днес нещо не моа са събудя още  ;D

Алоооуууууууу, я да се стягаш и да пишеш веднага поста!!!  >:( ;D ;D ;D

Еййййй, много си мързелива.

« Последна редакция: Септември 02, 2009, 11:29:47 am от Helo »

« Отговор #38 -: Септември 02, 2009, 11:42:56 am »
   Това"самадхи" не е ли "сомати", щото в книгите си Мулдашев пише за сомати, чрез които се запазва генетичния фонд на земята. Всъщност той не е мошеник, а просто това са негови тълкования, разсъждения и проблясъци, без да натрапва на никой че това е истина. Всеки може по такъв начин да си изложи теориите, пък времето ще покаже, в кое колко истина има...По принцип аз мога да приема всичко, докато по безспорен начин се отхвърли като нереално.. :). Май оспамих темата... :-[

*

Инти

• 2068
« Отговор #39 -: Май 07, 2010, 03:04:07 pm »
Получих "факс сигнал наскоро за астероида Фол, започнах да търся ново инфо за него, и благодарение на една сърофорумка, която ми прочете мислите два дни след това, пускам това инфо.

In the mythology Pholus was the keeper of the jar of wine that belonged to all the Centaurs. He was given the instruction that the jar must not be opened. Hercules visited and insisted he should open it as it had been put there four generations ago, awaiting his arrival. Pholus opened the jar of wine, the strong smell reached the Centaurs who all became intoxicated and stormed Pholus’ cave. Hercules fired his poisoned arrows at the Centaurs, trying to drive them away, killing and wounding many of them in the process. When the battle was over, Pholus picked up one of the arrows that had caused so much damage, it slipped out of his hand and fell on his foot. He died immediately.

Pholus was discovered in 1992 by Rabinowitz and Scotti, who wanted to name it “Chaos” because of its very eccentric orbit. However, a group of astronomers proposed the name “Pholus” to continue with the Centaur names, which was accepted. Pholus crosses the orbit of Saturn and out past Neptune,crossing the path of Uranus as it does so and takes 92 years to complete its cycle.

In astrological terms this means that Pholus is the mediator between Saturn and Neptune but with a Uranian touch to it. Like Chiron, Pholus was also very knowledgeable but his was a more inspirational kind of knowledge. Pholus in the natal chart is indicative of issues relating to both Saturn and Neptune, i.e. feelings, emotions, sacrifice, dreams, chaos, all Neptunian stuff and the Saturnine influence of order, duty, restriction and control. In aspect to a natal planet Pholus could indicate something we’re not yet fully aware of, something that is waiting to manifest. Perhaps something from our past is restraining us, is keeping it under control. It may become a pressing issue that we blindly and impulsively act upon only to find it has disastrous results. On the other hand, it may lead us to achieve great things. Pholus also has a mediumistic quality, a connection to ‘the other world’ and the ability to get in touch with it.

During a transit from Pholus we may experience chaos due to immense inner pressure, which may lead us to act in unusual ways and may have a destructive element attached to it. However, the additional experiences will strengthen our character. It offers an opportunity to let go of old structures and beliefs, to own up to our past mistakes, to forgive our selves and those who have inflicted our pain and to gain new insight and awareness. As the fog lifts, we should have gained a new perspective on what we are about and where we are going. There will be some sort of order again in our life. We have been transformed and are now able to move on to another stage.

An Example of how a Pholus transit might affect the natal chart concerns a time in my life when absolutely everything was up in the air. Chaos was all around me, no stability anywhere. My natal Pholus is 23 degrees Capricorn, Mercury 23 degrees Cancer, Ascendant 23 degrees Aquarius, Venus 22 degrees Taurus, Jupiter 21 degrees Virgo.

Transiting Pholus was at 23 degrees Cancer opposing its position in the natal chart. At the same time it was making a conjunction with natal Mercury, inconjuncting my Ascendant and making a sextile aspect to both Venus and Jupiter. I had recently made some pretty big life-changing decisions that would be beneficial to all those involved, or so I thought. Instead, there was one crisis after another and I was at a loss what to do next. If ever there was a time to go ‘within’ -.this was it! Many solitary hours were spent going over my life looking for answers to some very searching questions and trying to make some sense of all that was going on. It seemed as though my life’s philosophy and everything that had previously been of value to me was now in the process of being dissolved. All those painful episodes from the past came back again, only this time they would not go away, they demanded to be dealt with once and for all. I began to see my part in the proceedings much more clearly and instead of looking for excuses, took responsibility for the situations I was being confronted with. Gradually the fog lifted and as I slowly became aware of my ‘new’ path, I felt a sense of purpose returning to my life.

Liz Seddon.

« Последна редакция: Май 07, 2010, 03:12:16 pm от Инти »