Здравей Гост

Красиви квадратури

• 21 Отговора
  • 5903 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Красиви квадратури
« Отговор #20 -: Август 30, 2007, 01:54:15 pm »
Цитат
Това затъмнение ти засяга Меркурия.Венерата ти е на цели 2,5 градуса от затъмнението при условие,че се взима 1 градус орбис и 1,5 за светилата.

Имам навика леко да разширявам орбисите, когато аспектът е отправен към две /и повече/ натални планети в съвпад. Освен това въпросното затъменние се случи в един ден с годишното венерино завръщане, Венера се намира и най-близо до нодалната ос в радикса. Това е моята аргументация защо го разглеждам като активиращо натална Венера. Разглеждам нещата по-комплексно, а не толкова изолирано.
В статията, линк към която пусна blud, доколкото се сещам също се споменава за орбиса 2-3*.
До настоящия момент всички факти, подтвърждаващи активиране на Венера от затъмнението, са налице. По Меркурий не се случи почти нищо, но двете планети са свързани чрез съпад в натала.
А за предишното затъмнение през 2004, за което казваш, че е било в опозиция към нат. Венера, си прав. Тогава бе моментът на избор по Венера. Следващото затъмнение, в началото на април 2005, отприщи "въртележката"  :D
« Последна редакция: Август 30, 2007, 01:57:39 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Красиви квадратури
« Отговор #21 -: Август 30, 2007, 03:46:35 pm »
Цитат
{...} двойно влияние на Венера- за това на 14.10.2004 в 21 на Везни-Серия Сарос 6 Южна в опозиция на твойта Венера.Самото затъмнение по принцип има следните аспекти- опозиция на Плутон и Марс,като затъмнението е в съвпад с Венера и този съвпад е върху полупункта Уран/Лунен възел.

Сега се сетих и се чудех защо на това затъмнение не съм обърнала внимание, а всичко отдавам на влиянието на следващото  :blink:
Да, есента на 2004г. бе наситена със запомнящи се събития при мен, започвайки още от края на август (след 20ти-21ви) и чак до края на ноември, когато имаше мунданен съвпад на Венера и Марс в Скорпион  :D
Наистина по опозицията към натална Венера бе направен избор. Дано някой ден не съжалявам... всъщност още тогава знаех, че все някога ще съжалявам.

« Последна редакция: Август 30, 2007, 03:47:59 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.