Здравей Гост

Красиви квадратури

• 21 Отговора
  • 5901 Прегледи
*

AH

• 2201
Красиви квадратури
« -: Август 27, 2007, 10:44:34 am »
Сега всеки външен проблем, свързан с аналогиите на Меркурий, Марс, Юпитер и Уран, може да влезе във връзка с вътрешни проблеми и по най-конструктивния и приемлив начин да се поработи за вътрешното развитие.
А вътрешното развитие поражда ония случайности, които ни тласкат към връзка с Вселената.
А Вселената ни дава всичко, ако се свържем с нея......:)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Красиви квадратури
« Отговор #1 -: Август 27, 2007, 10:04:52 pm »
Е че то винаги си е било така. И при това непрекъснато. Сигурно се има из небето по некоя квадратура и като му се прииска на човек, винаги може да си сграбчи някоя, като претършува картата.

*

123

Красиви квадратури
« Отговор #2 -: Август 28, 2007, 08:12:24 am »
Цитат
Сега всеки външен проблем, свързан с аналогиите на Меркурий, Марс, Юпитер и Уран, може да влезе във връзка с вътрешни проблеми и по най-конструктивния и приемлив начин да се поработи за вътрешното развитие.
А вътрешното развитие поражда ония случайности, които ни тласкат към връзка с Вселената.
е вчера каквото можа да се обърка, се обърка :blink:  

Красиви квадратури
« Отговор #3 -: Август 28, 2007, 09:07:15 am »
Нещата трябва да се объркат , за да се оправят!
Преди зазоряване е най-тъмно!
Цитатите са изпитани и върху собствения ми гръб.
Интересен в мен предизвика факта, че астрологията  показва повече вътрешното усещане на нещата отколкото събитийност и развитие!  Мисля ,че тук някъде го прочетох.
И всяка квадратура или опозиция е само въпрос на изборна нас самите  дали да приемем новата ситуация като път към нещо ново и може би по-добро и да решим проблема или да продължаваме да гледаме на ситуацитя като сбор от гадни аспекти и  невъзможност за решаване на "гадорийката", което е отражение на вътрешното ни състояние , а не на реалната ситуация.
Искренно се надявам ,че минаХ такъв момент на транформация и дано съм си научила урока , че ако ме вкарат пак в " центрофугата" разни там аспекти незнам в какво ще се претворя. :ph34r:
Вие  ми помогнахне да оцелея !
Благодаря !

*

Lillie

• 30532
Красиви квадратури
« Отговор #4 -: Август 28, 2007, 11:18:34 am »
Цитат
Цитат
Тия дни имах чувството, че животът ми се е разпаднал на малки стъклени парченца и се е сглобил отново. И всичко си остана същото и по същия начин, промени се само отношението  :huh:
« Последна редакция: Август 28, 2007, 11:20:18 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
Красиви квадратури
« Отговор #5 -: Август 28, 2007, 12:09:31 pm »
Цитат
Е че то винаги си е било така. И при това непрекъснато. Сигурно се има из небето по некоя квадратура и като му се прииска на човек, винаги може да си сграбчи някоя, като претършува картата.
Така е - винаги може да има :)
Но освен това зависи и от:
1. дали активира нещо от радикса
2. сега имаме голям променлив кръст - някои хора на практика могат да го усетят :D  и да си го запомнят трайно :D  

*

AH

• 2201
Красиви квадратури
« Отговор #6 -: Август 28, 2007, 12:12:39 pm »
Цитат

и това, което можеше да стане по сложен начин, ще стане по още по-сложен при мен:D - и даже тепърва ще продължа да се занимавам с него :D

И макар че се усеща влиянието на променливия кръст, в него поне не са включени светилата и Сатурн и Плутон, т.е. поне малко сме защитени при избора и действията си от грешки поради императивност, инстинкти и кармичност :D  

*

AH

• 2201
Красиви квадратури
« Отговор #7 -: Август 28, 2007, 12:14:22 pm »
Цитат
Нещата трябва да се объркат , за да се оправят!
Преди зазоряване е най-тъмно!
Цитатите са изпитани и върху собствения ми гръб.
Интересен в мен предизвика факта, че астрологията  показва повече вътрешното усещане на нещата отколкото събитийност и развитие!  Мисля ,че тук някъде го прочетох.
И всяка квадратура или опозиция е само въпрос на изборна нас самите  дали да приемем новата ситуация като път към нещо ново и може би по-добро и да решим проблема или да продължаваме да гледаме на ситуацитя като сбор от гадни аспекти и  невъзможност за решаване на "гадорийката", което е отражение на вътрешното ни състояние , а не на реалната ситуация.
Искренно се надявам ,че минаХ такъв момент на транформация и дано съм си научила урока , че ако ме вкарат пак в " центрофугата" разни там аспекти незнам в какво ще се претворя. :ph34r:
Вие  ми помогнахне да оцелея !
Благодаря !
все си ги казваме тия неща, но като влезем в някоя ситуация, щем не щем, си усещаме емоциите :D  

*

AH

• 2201
Красиви квадратури
« Отговор #8 -: Август 28, 2007, 12:15:27 pm »
Цитат

Тия дни имах чувството, че животът ми се е разпаднал на малки стъклени парченца и се е сглобил отново. И всичко си остана същото и по същия начин, промени се само отношението  :huh:
е, един поне да се похвали за сега :)  

*

Lillie

• 30532
Красиви квадратури
« Отговор #9 -: Август 28, 2007, 12:54:01 pm »
Цитат
Цитат

Тия дни имах чувството, че животът ми се е разпаднал на малки стъклени парченца и се е сглобил отново. И всичко си остана същото и по същия начин, промени се само отношението  :huh:
е, един поне да се похвали за сега :)
Вътрешно знаех, че това не е краят... и затова успях да запазя външно спокойствие, макар че усещането беше, че всичко претърпява своя окончателен колапс...
Мдаааа... квадратът на Сатурн към нат. Юпитер в 7-ми дом и тригонът на Юпитер към нат. Сатурн в 9-ти засега не ми донесе така желаната промяна в социалната /и професионална/ позиция. Остава ми надеждата, че усилията, които полагам, все пак няма да са хвърлени на вятъра... някак си не е много характерно за Сатурн  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

blud

• *
  • 406
Красиви квадратури
« Отговор #10 -: Август 28, 2007, 01:03:42 pm »
На мен днес по време  на лунното затъмнение ми се случват най-красивите квадратури.
Транзитно Слн- квадрат нанално Слн. и транзитна Луна квадрат натално слънце. Очаквам нова тема за оцветени полоси. Моля се да не са в черно.
И в тази връзка ако на някого са му интересни затъмненията мога да му пусна линк към руски сайт където руска астроложка е събрала синтезирани материали от много автори на тема затъмнения.
Вие чувствате ли , че затъмненията носят събитииност във вашите карти. Много ми е любопитно мнението  деви и риби защото лунното и слънчевото затъмнение засяга тези два знака
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Lillie

• 30532
Красиви квадратури
« Отговор #11 -: Август 28, 2007, 01:08:30 pm »
При мен затъмненията работят и носят събитийност (и последствия) в дългосрочна перспектива, когато засягат важна радикална точка.
Сегашното ми попада върху оста МЦ-ИЦ (и Марс в "дъното" на хороскопа). Все още продължавам да "консумирам" затъмнението, което се случи през пролетта на 2005г. върху наталната ми Венера и Лунни възли в 5-ти дом  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

blud

• *
  • 406
Красиви квадратури
« Отговор #12 -: Август 28, 2007, 02:04:18 pm »
Цитат
Ха тамън се канех да пусна тема за затъмненията с  оглед на предстоящото Слънчево,което ще е на 11 септември в 18 градус на Дева  :)
То какво ли се радвам толкова освен,че няма изгледи това да ме засегне пряко,но определено затъмненията ги определям като едни от най-трайните и носещи пълни изменения фактори в астрологията.И споделям мнението на Lillie и на доста астролози като цяло,че енергията/динамиката на едно затъмнение, което те е засегнало пряко може да се отработва с години.Има хипотеза,че едно затъмнение времево донякъде влияе/усвоява се до следващото,което те засяга пряко(чрез точен съвпад или опозиция-поне аз само това взимам) за това много внимателно трябва да се изследват нещата,като това положение е донякъде условно/принципно.Ако нямате информация за сериите Сарос ("Предсказателна астрология" на Бернадет Брейди) или покрай интерес може и да вкарам идващата и да я тълкуваме.Днеска сме с Лунно затъмнение в 5 гр. на Риби.

Blud пусни линка да го видим.
Линка , ще го пусна довечера. Просто ми е на дом. комп.. Но това което ми направи впечатление е за  начина по който се разглеждат аспектите.Първо отчитат се само съвпади,  опозиции/ това е логично/ но и квадратури. Останалите секстили и тригони дори точни не водели до промени. И ме впечатли също анализа на квадратурата.Той видете ли водел до решение на проблема / по аналогиите на засегнатите домове и планети/и то до положително решение на проблемите, и бил положително зареден аспект/ само при затъмненията/. Някак си не искам да повярвам.
И още затъмненията особено лунните били по въздеистващи за нас жените/ е има си обяснение/. А Слънчевите за мъжете. Едните водели до промени на емоционално ниво/лунните/ , а слънчевите до промени на Аз / то пак сеи се отчитат и домовете разбира се/
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Lillie

• 30532
Красиви квадратури
« Отговор #13 -: Август 28, 2007, 04:12:20 pm »
Цитат
{...} енергията/динамиката на едно затъмнение, което те е засегнало пряко може да се отработва с години.
Има хипотеза,че едно затъмнение времево донякъде влияе/усвоява се до следващото,което те засяга пряко(чрез точен съвпад или опозиция-поне аз само това взимам) за това много внимателно трябва да се изследват нещата,като това положение е донякъде условно/принципно.
И аз споделям тази хипотеза, но не мога да твърдя със сигурност, че със следващото поредно затъмнение, засягащо пряко някоя важна радикална точка, спира да действа предишното. Но изглежда напълно логично и възможно нещата да са взаимосвързани с оглед тяхната цикличност.
Затъмненията разглеждам с оглед на това какви теми активират в наталната карта, като основно обръщам внимание на динамичните аспекти - съвпад/опозиция/квадратура с по-тесни орбиси (до 2-3 градуса).

Друг пример за цикличност и синхроничност, който съм наблюдавала неведнъж и ми се ще да коментирам тук, е фактът повтаряне на определени натални конфигурации в динамика, което често се проследява в синастриите, в картата на първата среща, а понякога дори в хорара, засягащ дадена връзка, отношения...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

blud

• *
  • 406
Красиви квадратури
« Отговор #14 -: Август 28, 2007, 04:18:31 pm »
http://astrologica.ru/index.html?option=li...=showitem&id=54

ето линка за любопитните
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Lillie

• 30532
Красиви квадратури
« Отговор #15 -: Август 28, 2007, 06:27:46 pm »
Страхотна статия, blud, благодаря!  :)
Мадааа... затъмнението върху натална Венера, за което споменах, се случи паралелно с противофазата на Лунните възли... и по някаква случайност съвпадна с годишното венерино завръщане... та значи тая попара, дето я надробих, ще я сърбам в близките 9 години  :huh: три от тях вече почти минаха  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

blud

• *
  • 406
Красиви квадратури
« Отговор #16 -: Август 28, 2007, 07:02:42 pm »
Цитат
Страхотна статия, blud, благодаря!  :)
Мадааа... затъмнението върху натална Венера, за което споменах, се случи паралелно с противофазата на Лунните възли... и по някаква случайност съвпадна с годишното венерино завръщане... та значи тая попара, дето я надробих, ще я сърбам в близките 9 години  :huh: три от тях вече почти минаха  :lol:
Лили, ако искаш не ми отговаряй този съвпад в/у нат. Венера върху връзка ли, се отраз?. В смисъл започна лили приключи връзка. Защото там пък пише ,че съвпада с Венера ,прави жената неустоима и шансовете и за нови връзки, са много повече.
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Lillie

• 30532
Красиви квадратури
« Отговор #17 -: Август 28, 2007, 07:20:50 pm »
По-скоро бих го сметнала за утвърждаване на вече съществуваща връзка, започнала малко по-рано, няколко месеца преди затъмнението. Но тогава -  месец преди и след затъмнението - усещането за влюбеност бе най-интензивно... имаше усещане за нещо неизбежно тогава, все още си го спомням много ясно.
Интересното е, че в картата на "половинката" нямаше активиране на радикални точки от затъмнението... няма нищо в кардиналния кръст, освен Плутон доста далеч от градуса на това затъмнение  :huh:

P.S. Сега проверих - въпросното затъмнение бе слънчево, от типа Annular Total, т.е. видимо като пълно само от определено място на земната повърхност и като пръстеновидно от останалата територия. Точката на затъмнението бе в съвпад с транз. Венера и в квадрат към транз. Сатурн  :blink:

« Последна редакция: Август 28, 2007, 07:30:24 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Красиви квадратури
« Отговор #18 -: Август 28, 2007, 11:15:50 pm »
Цитат
http://astrologica.ru/index.html?option=li...=showitem&id=54

ето линка за любопитните
Прочетох статията и леко психясах  :lol:
Затъмненията в съвпад с натален Марс в женска карта, особено в ъглов дом, били от най-фаталните и разрушителни  :blink: крепи ме надеждата, че Марс не ми е толкова лош в хороскопа, все пак е алмутен на 5ти дом и "държи" три лични планети там :unsure:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Красиви квадратури
« Отговор #19 -: Август 29, 2007, 02:46:33 pm »
Имах предвид затъмнението на 8/04/2005, в 19* Овен.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.