{...} енергията/динамиката на едно затъмнение, което те е засегнало пряко може да се отработва с години.
Има хипотеза,че едно затъмнение времево донякъде влияе/усвоява се до следващото,което те засяга пряко(чрез точен съвпад или опозиция-поне аз само това взимам) за това много внимателно трябва да се изследват нещата,като това положение е донякъде условно/принципно.
И аз споделям тази хипотеза, но не мога да твърдя със сигурност, че със следващото поредно затъмнение, засягащо пряко някоя важна радикална точка, спира да действа предишното. Но изглежда напълно логично и възможно нещата да са взаимосвързани с оглед тяхната цикличност.
Затъмненията разглеждам с оглед на това какви теми активират в наталната карта, като основно обръщам внимание на динамичните аспекти - съвпад/опозиция/квадратура с по-тесни орбиси (до 2-3 градуса).
Друг пример за цикличност и синхроничност, който съм наблюдавала неведнъж и ми се ще да коментирам тук, е фактът повтаряне на определени натални конфигурации в динамика, което често се проследява в синастриите, в картата на първата среща, а понякога дори в хорара, засягащ дадена връзка, отношения...