Здравей Гост

Минорните, творческите и кармичните аспекти

• 42 Отговора
  • 18816 Прегледи
Re:Минорните, творческите и кармичните аспекти
« Отговор #20 -: Юли 11, 2010, 09:48:33 pm »
интересно виждане за полусекстила - като обединяване на добродетелите на двата знака

хъм полусекстила е между два последователни знака- и действа като обединяване на добродетелите на двата знака,та се присетих,че познавам много семейни двойки, с над двадесет годишен семеен живот и сега като ги проследих почти всички са по тази схема- два последователни знака ,напр. скорпи-стрелец, рак-лъв, риби-овен,
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Nebesna

« Отговор #21 -: Юли 11, 2010, 11:31:41 pm »
интересно виждане за полусекстила - като обединяване на добродетелите на двата знака

познавам много семейни двойки, с над двадесет годишен семеен живот и сега като ги проследих почти всички са по тази схема- два последователни знака

това е много отдавна доказано от руснаците със статистически анализи. Най-често срещаните бракове (при това успешни) са между две съседни зодии, но те обясняваха това с вероятността Венера (еротика и социализация) и меркурий (комуникация) да попадат в слънчевия знак на партньора, поради това че не се отделят прекалено много от слънцето.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #22 -: Юли 12, 2010, 12:31:25 am »
Не си спомням къде четох, че съседните знаци не се разбират. Защото не се виждат. Полусекстилът е наричан също "несъвпад/инконюнкция", нали?
На рационално ниво знаците, с които сме в несъвпад, са ни "сляпо петно".
Но, ако се върнем към класическата равнодомна система дом=знак, знакът на полусекстила е съответно втори дом - това, което ни подхранва, което е необходимо на физическото ни тяло \първи дом\ да съществува. Пък по дванадесети дом от нас освен всички страхотии, са и подсъзнателните ни копнежи, нещата, за които жадуваме, но не смеем да признаем гласно, ако щете, включително и личното ни тайничко разбиране за лукс, за глезотийки, за почивка, мръсничките ни сексуални фантазиики.

Тоест, чисто рационално, ние не можем да обхванем и да се "срещнем" със съседните знаци, но те откликват на някакви наши подсъзнателни или инстинктивни нужди и с тях ни е "удобно", макар да ни подлудяват. 
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Юли 12, 2010, 12:53:15 am »
За пръв път обръщам сериозен поглед към минорните аспекти. Прочетох за тези кармични аспекти и много ме впечатлиха. Бях чула от Дейзи (която отдавна се занимава с тях), че е налице възможност за проработка, когато се повторят транзитни аспектации от същия род планети към радикса. Например аз имам нонагон между Марс и Плутон. марс ми управлява 4-ти дом, а Плутон - 11 ти дом. марс е в 10-ти, а Плутон в 9-ти дом. Когато транзитен Плутон в Стрелец направи точен секстил с наталния Марс, аз регистрирах фондацията си (създадох едно юридическо лице с възможности за развитие в кариерата) и това вероятно е единият от начините да си проработя кармата, каквато и да е тя.

Моето усещане за кармичност по Марс като управител на 4-ти дом е, че аз никога няма да имам собствен дом и това си го обясних с нонагона на Марс с Плутон в 9-ти дом. Нещо повече, аз трябваше да се лиша юридически от това да наследя дом (като се откажа писмено). Така аз мисля, че прекъснах една семейна карма.

Бинонагон (80 гр) имам между Меркурий (У6,7,9) и Нептун (У3). Това не мога да го схвана много-много, но предполагам че ще имам тази възможност, когато транзитният Нептун навлезе в Риби и се запъти към наталния ми Меркурий на 4 гр. Риби, което ще се случи във втори дом, близо до куспидата на 3-ти.

Някакви предположения какво мога да очаквам ? - замесен е господаря на 7-ми/9-ти дом.
А при вас как е с нонагоните и бинонагоните? Имали ли сте транзити от сродни планети. Спомняте ли си какво се се слчило тогава.

*

Nebesna

« Отговор #24 -: Юли 12, 2010, 12:55:54 am »
Не си спомням къде четох, че съседните знаци не се разбират. Защото не се виждат. Полусекстилът е наричан също "несъвпад/инконюнкция", нали?
Тоест, чисто рационално, ние не можем да обхванем и да се "срещнем" със съседните знаци, но те откликват на някакви наши подсъзнателни или инстинктивни нужди и с тях ни е "удобно", макар да ни подлудяват.  

Ох, този термин ми е много странен.....всичко, което се намира под определен ъгъл е несъвпад, т.е. аспект. За разлика от съвпада, на който ъгълът е 0 градуса, а такъв ъгъл се нарича "изправен" (в геометрията).

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #25 -: Юли 12, 2010, 01:31:56 am »
За пръв път обръщам сериозен поглед към минорните аспекти. Прочетох за тези кармични аспекти и много ме впечатлиха. Бях чула от Дейзи (която отдавна се занимава с тях), че е налице възможност за проработка, когато се повторят транзитни аспектации от същия род планети към радикса. Например аз имам нонагон между Марс и Плутон. марс ми управлява 4-ти дом, а Плутон - 11 ти дом. марс е в 10-ти, а Плутон в 9-ти дом. Когато транзитен Плутон в Стрелец направи точен секстил с наталния Марс, аз регистрирах фондацията си (създадох едно юридическо лице с възможности за развитие в кариерата) и това вероятно е единият от начините да си проработя кармата, каквато и да е тя.

Моето усещане за кармичност по Марс като управител на 4-ти дом е, че аз никога няма да имам собствен дом и това си го обясних с нонагона на Марс с Плутон в 9-ти дом. Нещо повече, аз трябваше да се лиша юридически от това да наследя дом (като се откажа писмено). Така аз мисля, че прекъснах една семейна карма.

Бинонагон (80 гр) имам между Меркурий (У6,7,9) и Нептун (У3). Това не мога да го схвана много-много, но предполагам че ще имам тази възможност, когато транзитният Нептун навлезе в Риби и се запъти към наталния ми Меркурий на 4 гр. Риби, което ще се случи във втори дом, близо до куспидата на 3-ти.

Някакви предположения какво мога да очаквам ? - замесен е господаря на 7-ми/9-ти дом.
А при вас как е с нонагоните и бинонагоните? Имали ли сте транзити от сродни планети. Спомняте ли си какво се се слчило тогава.

имай впредвид ,че допустимата орбиса при кармичните аспекти е 0,5+/- , така ,че трудно се хващат.
но като цяло аз имам точен мерк/марс-нонагон. да ти кажа ,при транзити винаги се усеща. марс-упр.на 5-ти ,12-ти/като 2-ри упр.на скорпион/ и на асц , а мерка 7-ми и 10-ти. домове заемащи в натала 1-ви и 2-ри.сещай се за какво иде реч....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Diyana

• 2705
« Отговор #26 -: Юли 12, 2010, 07:46:13 am »

Ох, този термин ми е много странен.....всичко, което се намира под определен ъгъл е несъвпад, т.е. аспект. За разлика от съвпада, на който ъгълът е 0 градуса, а такъв ъгъл се нарича "изправен" (в геометрията).

Да, идеята тук е точно във "виждането". Ако застанем в първи дом и погледът ни е насочен точно към седми - опозицията, ние, къде по-ясно, къде по-"периферно" обхващаме всички домове от трети до единадесети включително. Това, което е точно до нас, не виждаме, дори с периферното си зрение или като контур. Усещаме присъствието му, но не го виждаме.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #27 -: Юли 12, 2010, 11:08:12 am »

Несъвпад не се ли казваше на куинконса?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Asol

• 4140
« Отговор #28 -: Юли 12, 2010, 11:25:05 am »
И аз така знам, че инконюнкция е куинкокса - 150 гр, полусекстилът е 30 гр.

хъм полусекстила е между два последователни знака- и действа като обединяване на добродетелите на двата знака,та се присетих,че познавам много семейни двойки, с над двадесет годишен семеен живот и сега като ги проследих почти всички са по тази схема- два последователни знака ,напр. скорпи-стрелец, рак-лъв, риби-овен,

Не познавам двойки, които да имат слънчев знак в два последователни знака.

« Отговор #29 -: Юли 12, 2010, 11:34:41 am »
  И около мен има доста такива - брат ми, сестра ми, вуйна ми....

*

Diyana

• 2705
« Отговор #30 -: Юли 12, 2010, 11:34:49 am »

Несъвпад не се ли казваше на куинконса?

Да, и съм го срещала освен това за 30 градусовия аспект, по-скоро "разширително" тълкуване. Те дори графично се представят по идентичен начин, ако сте забелязали, само посоката на к-то е обърната.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #31 -: Юли 12, 2010, 11:40:24 am »
 ;D ;D ;D

Открих къде някой говори за виждането  ;D. И съвсем е вероятно от там да ми се е запечатало в главата.

http://www.astrosite.org/2010/05/19/%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5/

Лили, вече си жив класик, освен астрообучител, щом почнах да те цитирам чрез словосъчетанието "смята се, че".

*

sunrain

• 6710
« Отговор #32 -: Юли 12, 2010, 11:46:27 am »
 ;D Абе и аз така помних, че май Лили е говорила, но викам може да греша.

Иначе, да, и знака им е подобен, в началото като се учих да ги различавам бая се пулих, докато ги науча.  
« Последна редакция: Юли 12, 2010, 12:01:27 pm от sunrain »

*

Nebesna

« Отговор #33 -: Юли 12, 2010, 11:53:07 am »
мисълта ми беше, че дори и да не се вижда небесното тяло, то продължава да влияе и това, че "не се виждат" съвсем не означава, че не се усещат - това са тела, които имат маса и енергия, която протича под определен ъгъл. А несъвпад може да се нарече всеки един аспект, различен от съвпад (не само куинсконса и полусекстила, които вече си имат термин, между другото). Не ща да влизам в спор, просто изказвам мнение.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #34 -: Юли 12, 2010, 12:00:06 pm »
А при вас как е с нонагоните и бинонагоните?

И аз като цяло съм ги оставила на заден план минорните, но реших най-после да видя с какви съм се сдобила и се оказва, че при мен преобладава септила.

Септил

50 градуса

Меркурий/Уран
Слънце+Сатурн/Плутон
Слънце+Сатурн/Юпитер

Семиквинтил

36 градуса

Луна/Юпитер
Уран/Нептун

Семисекстил

30 градуса

Меркурий/СЛВ

И един коварен семиквадрат
45 градуса

Луна/Марс

Имам и куинконс Венера/Нептун, който нали не се знае към кои се числи...

Сега остава да се върна и видя през времето кога са се повтаряли при движението на планетите и да почна и тях да ги наблюдавам.

В момента по транзит имам куинконс на Плутон с Луна, но такъв нямам в натала. Мога да кажа, че се усеща, само това.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #35 -: Юли 12, 2010, 12:12:20 pm »
Аз не видях някой да спори за нещо. Разбира се, че си влияят.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #36 -: Юли 12, 2010, 12:16:46 pm »
това, че "не се виждат" съвсем не означава, че не се усещат

Не съм написала нещо по-различно.

...чисто рационално, ние не можем да обхванем и да се "срещнем" със съседните знаци, но те откликват на някакви наши подсъзнателни или инстинктивни нужди и с тях ни е "удобно", макар да ни подлудяват.  

Това, което е точно до нас, не виждаме, дори с периферното си зрение или като контур. Усещаме присъствието му, но не го виждаме.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #37 -: Юли 12, 2010, 12:25:07 pm »
Някой да има сентагон ?

Да, партилен аспект Юпитер/Уран.

Иначе, ако им отпусна орбисата, също Марс/Юпитер и Меркурий/Юпитер, ама тях съм свикнала да си ги броя за сходящи квадрати  :P.

*

holanda

« Отговор #38 -: Юли 12, 2010, 12:29:40 pm »
мисълта ми беше, че дори и да не се вижда небесното тяло, то продължава да влияе и това, че "не се виждат" съвсем не означава, че не се усещат - това са тела, които имат маса и енергия, която протича под определен ъгъл. А несъвпад може да се нарече всеки един аспект, различен от съвпад (не само куинсконса и полусекстила, които вече си имат термин, между другото). Не ща да влизам в спор, просто изказвам мнение.

с тази тема ме провокирахте да видя дали имам минорни аспекти /астрологията я уча мнооого бавно,защото нямам за цел дори да я науча,но без да искам,все задълбавам/ и открих някои неща-

Луна квинтил Венера-не знам към изкуството ли се отнася или възпитателската част,защото имам дадености и за двете.Рисувам и усещам красивото.Понякога,когато скицирам нещо-боксувам в детайла,докато не почувствам хармония в скицата.От друга страна мисля,че съм добър възпитател.Справям се с проблемни деца и хора.

Меркурии квинтил Хирон-това е много сериозен аспект,но не се наемам с изказване на мнение,защото не съм сигурна дали проявлението му е това,което си мисля.Квинтила е квадратен,като Мерка е ретро,анарета и Хирон е на МЦ.

СЛВ биквинтил МЦ.-не знам защо се води скрит аспект..може и така да е,при все че не ми е ясно проявлението му.

Полусекстила как се обозначава-като половина на триъгълник ли?

намерих още нещо,което не знам какво е като аспект-квадратче и половина триъгълник /което аз приех за полусекстил :-[/

*

sunrain

• 6710
« Отговор #39 -: Юли 12, 2010, 01:11:47 pm »

Полусекстила как се обозначава-като половина на триъгълник ли?

Не, това е полуквадрат. Сметни го - 30 градуса е. Като секстилче, но половинка, сочеща нагоре. Обратното е куинконса.