Здравей Гост

Имум цели

• 7 Отговора
  • 5333 Прегледи
Имум цели
« -: Септември 03, 2007, 10:59:27 am »
Как разглеждате Имум цели?
Значенията му на дом, корен, минало, семейство - как ги приспособявате към характера и нуждите? Неясен ми е,  възприемам го като "слабо място" - там, където си уязвим.
Засилва ли се влиянието му, ако в натала той е във воден знак (заради Луна и рак като негови естествени управители)? Това домът, от който идваш и домът, който би искал да създадеш (или избягаш, според зависи) ли е ?
Значи би трябвало да ни дава и доста информация за търсения парнтьор... Или не го разбирам правилно.  :unsure:  

*

unicorn

Имум цели
« Отговор #1 -: Септември 03, 2007, 06:26:05 pm »
И на мен ми е доста неясна тази проблематика,имам някакви най-общи теоретични представи,но не и разбиране  в същински смисъл на думата,ще чакаме някой  от по-напредналите да се обади.

*

Lillie

• 30532
Имум цели
« Отговор #2 -: Септември 04, 2007, 10:35:01 am »
Освен "дом, семейство, корени" Имум Цели представя и вътрешната цел на душата, заложена още при нейната реинкарнация, нейния подсъзнателен копнеж, мотивация, устрем...
По МЦ реализираме своите външни цели, получавайки /или не/ признание и добивайки определена позиция/статус в социума. ИЦ е вътрешната ни мотивация - оназа сила, която ни движи и ни кара да търсим утвърждаване в света /Сатурн/.
Има и още една дефиниция: Медиум Цели е свръхсъзнателно, Имум Цели - подсъзнателно, или обективно/субективно.

« Последна редакция: Септември 04, 2007, 10:38:41 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Имум цели
« Отговор #3 -: Септември 05, 2007, 10:46:30 am »
Цитат
Освен "дом, семейство, корени" Имум Цели представя и вътрешната цел на душата, заложена още при нейната реинкарнация, нейния подсъзнателен копнеж, мотивация, устрем...

Значи е нещо като "подсъзнателна посока", отправна точка, от която си тръгнал. Там си в зародиш...

Тогава връзки, които ти аспектират ИЦ/МЦ са връзки, които те карат да израстваш и да научиш нещо. А връзките по Асц/Десц са "връзки" в истинския смисъл на думата - акцентът пада върху конкретните отношения, а не върху влиянието им върху личността.
На прав път ли съм?

Имум цели
« Отговор #4 -: Септември 05, 2007, 10:47:46 am »
Цитат
Ако се отклоним от оста ИЦ/МЦ - каква е разликата според вас между подсъзнателното в 4-ти и подсъзнателното в 12-ти?

*

Lillie

• 30532
Имум цели
« Отговор #5 -: Септември 05, 2007, 12:22:52 pm »
Цитат
Цитат
Ако се отклоним от оста ИЦ/МЦ - каква е разликата според вас между подсъзнателното в 4-ти и подсъзнателното в 12-ти?
В юнгианската астропсихология има следното разграничаване на осите в хороскопа:
Медиум Цели - свръхсъзнателно
Имум Цели - подсъзнателно
Асцендент - съзнателно
Десцендент - несъзнателно

По квадранти:
Първи - от Асц до ИЦ - квадрантът на материята /физически предпоставки/;
Втори - от ИЦ до Дсц - квадрантът на душата /минало, семейство, наследственост/;
Трети - от Дсц до МЦ - квадрантът на другите /по-тесни връзки със заобикалящия свят/;
Четвърти - квадрантът на колективното, на съдбата /ролята ни в контекста на социума,  духа на времето, епохата/. Предпоставките тук по-трудно се променят, т.е. са нещо, което трябва да се приеме /Сатурн, Уран, Нептун/.

Водните домове се разглеждат в следния контекст:
12ти - колективно несъзнателно
8ми - лично несъзнателно
4ти - подсъзнателно.
« Последна редакция: Септември 07, 2007, 05:09:36 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Имум цели
« Отговор #6 -: Септември 05, 2007, 01:59:34 pm »
Цитат
В юнгианската астропсихология има следното разграничаване на осите в хороскопа:
Медиум Цели - свръхсъзнателно
Имум Цели - несъзнателно
Асцендент - съзнателно
Десцендент - несъзнателно

По квадранти:
Първи - от Асц до ИЦ - квадрантът на материята /физически предпоставки/;
Втори - от ИЦ до Дсц - квадрантът на душата /минало, семейство, наследственост/;
Трети - от Дсц до МЦ - квадрантът на другите /по-тесни връзки със заобикалящия свят/;
Четвърти - квадрантът на колективното, на съдбата /ролята ни в контекста на социума,  духа на времето, епохата/. Предпоставките тук по-трудно се променят, т.е. са нещо, което трябва да се приеме /Сатурн, Уран, Нептун/.

Водните домове се разглеждат в следния контекст:
12ти - колективно несъзнателно
8ми - лично несъзнателно
4ти - подсъзнателно.
Остава на попитаме Юнг какво е имал предвид
 :unsure:

П.П. Шегувам се. Благодаря. Попадали са ми, но ще ги разгледам пак.  

*

Lillie

• 30532
Имум цели
« Отговор #7 -: Септември 07, 2007, 05:14:49 pm »
Цитат
По 12ти дом са колективната памет и ресурси, по 4ти - родовата памет, генетика, наследство.
Впрочем, въпросът тук е доста спорен, тъй като много често наличието на планети в 12ти дом се свързва с наследен потенциал по пряка или косвена роднинска линия.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.