Здравей Гост

върха на 12-дом

• 129 Отговора
  • 34492 Прегледи
върха на 12-дом
« -: Септември 03, 2007, 11:29:16 am »
Като отворих темата за воден дом... Как реагирате на хора, чиито планети попадат в 12-тия ви дом?

*

porto_kalka

върха на 12-дом
« Отговор #1 -: Септември 03, 2007, 01:12:33 pm »
Много е възможно хора, чийто планети попадат в твоя 12 дом да те натоварват психически, изтощават емоционално и да изпитваш необяснима неприязън към тях. Пак зависи от конкретните планети - твои и на съответния човек, и аспектите между тях. От друга страна погледнато обаче, ако ти примерно имаш лични планети в 12 дом и те се активират от тези на другия, то е възможно даже да има първоначално привличане, но неминуемо по-късно ще се стигне до разрив. Имам опит само със Слънца попадащи в моя 12 дом и гледам да стоя по-далеч от такива по принцип.

*

unicorn

върха на 12-дом
« Отговор #2 -: Септември 03, 2007, 06:39:25 pm »
Съгласна съм  с това,винаги съм се чудила  защо не се понасям  лъвски слънца,имах приятел с лъвски марс,който просто успяваше винаги да събуди звяра в мен.
« Последна редакция: Септември 03, 2007, 08:01:33 pm от unicorn »

върха на 12-дом
« Отговор #3 -: Септември 03, 2007, 09:01:16 pm »
A kьде бил ключа от барачката.И аз винаги сьм се чудила защо сльнчевите Львове ме дразнят /с незначителни изключения/
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

unicorn

върха на 12-дом
« Отговор #4 -: Септември 03, 2007, 09:04:09 pm »
Цитат
A kьде бил ключа от барачката.И аз винаги сьм се чудила защо сльнчевите Львове ме дразнят /с незначителни изключения/
И ти ли си с асц. дева?

върха на 12-дом
« Отговор #5 -: Септември 03, 2007, 09:11:38 pm »
Цитат
възможно даже да има първоначално привличане, но неминуемо по-късно ще се стигне до разрив
Не разбирам защо се стига до разрив...
Силно привличане, телепатия, любвеобилност и грижа, споделеност.
Действа на подсъзнателно ниво. Ако това е разбирателство, защо?
Мислила съм си, че това са влиянията, от които не можем съзнателно да се защитим, и ако се злоупотреби с доверие, разривът сигурно е окончателен... Без да осъзнаваш напълно защо реагираш така. Достатъчно е само подозрение, за да преобърне каруцата.
 :unsure:
12-ти дом индикатор ли е за хора, които са способни да те наранят?  
« Последна редакция: Септември 03, 2007, 09:12:58 pm от бръмбърче »

*

unicorn

върха на 12-дом
« Отговор #6 -: Септември 03, 2007, 09:37:41 pm »
Логично,нали по 12 са скритите врагове,тези ,които ти се правят на приятели, а после -ножът до дръжката, в гърба.
« Последна редакция: Септември 03, 2007, 10:18:17 pm от unicorn »

*

porto_kalka

върха на 12-дом
« Отговор #7 -: Септември 03, 2007, 09:41:39 pm »
Точно това подсъзнателно действие и влияние имам предвид. Поне при мен е било чувство за невероятна близост и сливане с отсрещната страна стигащо до пристрастеност. Но настъпва момент, в който другият осъзнава влиянието си върху теб и е склонен да се възползва или  да те манипулира в известна степен. А така също ти пък да се чувстваш  едва ли не хипнотизиран и  неспособен да му се съпротивляваш. Определено са доста сложни връзките по 12-ти дом. А и със сигурност не водят до продължителни и стабилни отношения.

*

unicorn

върха на 12-дом
« Отговор #8 -: Септември 03, 2007, 10:24:56 pm »
Има нещо много гадно,подло и хлъзгаво в тези отношение,няма така нужната ми,а и  на всеки нормален човек, честност и откритост на отношенията.А и на мене 12 дом ми е тема ,странна и непонятна,при мен не е особено изявен,имам в него една селена,от друга страна ,е много странно,защото май току що открих неприязънта ми към рибешките слънца,въпреки че и моето е уж такова <_< .Управител на 12 дом,който е в лъв,ми е слънцето,което е в риби,12 дом-вече изяснихме каква ситуацията с отношенията там,респективно,аз не се погаждам с лъвски и рибешки планети.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
върха на 12-дом
« Отговор #9 -: Септември 03, 2007, 10:51:44 pm »
Ха! Явно тия с Асц Деви май наистина Слънцата в Лъв и Риби са ни най-нелюбими-първо заради 12 дом,после заради 7 дом.Винаги има изключения разбира се,а и това като цяло само за Слънцата поне при мен важи.Макар че Лъвът за мен е за предпочитание пред Рибата.Иначе като цяло за себе си съм забелязал,че привличам много хора като близки,които имат Марс в Риби или Лъв-първият не го изнасям особено,а втория ми действа често силно привличащо(Марс във въздушни знаци най се разбирам и също много привличам)-но това може би заради опозицията към наталния ми Марс във Водолей,явно ми действа балансиращо. ;)

По темата-влиянието на 12 дом в синастрията(и всеки друг) зависи от няколко фактора освен природата на планетата която го активира се гледа и нейния статус в картата на другия и синастричните аспекти,които сключва с нашата карта+статуса на нашия 12 дом,което е много важно-дали е силен (активен),   слаб(пасивен), хармоничен или поразен.Това се определя от наличие/липса на планети вътре, неговия управител и сила/аспекти.Сумирайки цялата информация се разбира какъв точно е статуса му и от там като цяло как той  реагира на синастрично активиране-като за конкретните случаи динамиките могат да варират в зависимост от статуса на синастричната планета.

Така характеристиките на даден дом в смисъл кои точно от всичките ще се изявят зависи от това какво е нивото и степента на проработка в нашето съзнание и живот+същото отнасящо се за синастричната планета. ;)  

върха на 12-дом
« Отговор #10 -: Септември 04, 2007, 09:19:37 am »
Цитат
Но настъпва момент, в който другият осъзнава влиянието си върху теб и е склонен да се възползва или  да те манипулира в известна степен. А така също ти пък да се чувстваш  едва ли не хипнотизиран и  неспособен да му се съпротивляваш. Определено са доста сложни връзките по 12-ти дом. А и със сигурност не водят до продължителни и стабилни отношения.
Да, има такъв момент. Доста е объркано, защото именно телепатията, която ви е събрала, сякаш  ви разделя - нещо от типа "никога няма да си  признаеш, нали?"
Могат да бъдат и парализиращи -  поведението на партньора те наранява и не можеш да се пребориш и защитиш: "Недоверието ти е неоснователно, но не мога да се преборя с него, защото то ужасно ме наранява".
Има ли вариант да не е необходимо да се пазиш и нечие влияние върху теб да не ти вреди?
Попадало ми е, че "манипулативни" зависимости се създават при синстрии по 8-ми
дом. Там е различно обаче.  

върха на 12-дом
« Отговор #11 -: Септември 04, 2007, 09:23:13 am »
Цитат
Има нещо много гадно,подло и хлъзгаво в тези отношения,няма така нужната ми, а и на всеки нормален човек, честност и откритост на отношенията.
"Честност и откритост" може да има и на подсъзнателно ниво. Но явно е трудно - не всеки обича да го разкриват "подмолно", със сетива.  

върха на 12-дом
« Отговор #12 -: Септември 04, 2007, 09:32:23 am »
Цитат
По темата-влиянието на 12 дом в синастрията(и всеки друг) зависи от няколко фактора освен природата на планетата която го активира се гледа и нейния статус в картата на другия и синастричните аспекти,които сключва с нашата карта+статуса на нашия 12 дом,което е много важно-дали е силен (активен),   слаб(пасивен), хармоничен или поразен.Това се определя от наличие/липса на планети вътре, неговия управител и сила/аспекти.Сумирайки цялата информация се разбира какъв точно е статуса му и от там като цяло как той  реагира на синастрично активиране-като за конкретните случаи динамиките могат да варират в зависимост от статуса на синастричната планета.

Така характеристиките на даден дом в смисъл кои точно от всичките ще се изявят зависи от това какво е нивото и степента на проработка в нашето съзнание и живот+същото отнасящо се за синастричната планета. ;)
Ок, как бихте коментирали това:

върха на 12-ти в скорпион
Плутон в натала на партньора в 12-ти
в синастрията Плутон на партньора попада в 11-ти
и в двата хороскопа Плутон е управител на хороскопа (асц-ти в скр)
Уран в 12-ти
парньорските планети, които активират 12-ти са Меркурий, Венера, Уран и Асц

П.П.Марс нужен ли е ?
« Последна редакция: Септември 04, 2007, 09:58:46 am от бръмбърче »

върха на 12-дом
« Отговор #13 -: Септември 04, 2007, 09:43:24 am »
Цитат
Логично,нали по 12 са скритите врагове,тези ,които ти се правят на приятели, а после - ножът до дръжката, в гърба.
А защо му е на някой да ти е враг? Изманипулирал те е да му вярваш, за да те контролира? И когато е разкрит се превръща в твой враг?
Това е доста странно.
Странна ми е идеята за "кармичен враг" - каквито се приписват на 12-ти.  

върха на 12-дом
« Отговор #14 -: Септември 04, 2007, 09:45:38 am »
Цитат
А така също ти пък да се чувстваш  едва ли не хипнотизиран и  неспособен да му се съпротивляваш. Определено са доста сложни връзките по 12-ти дом.
Т.е. партньорът с активиран 12-ти дом е зависим от синастричните планети там?
А другият как се чувства?
« Последна редакция: Септември 04, 2007, 09:59:20 am от бръмбърче »

*

unicorn

върха на 12-дом
« Отговор #15 -: Септември 04, 2007, 09:56:37 am »
Има и друга закономерност,това са мои лични наблюдения.Хора с празен 12 дом като мене ,не понасят планетите на партньора да им газят из това пространство.То се превръща в нещо ,което съществува,без да му се въздейства ,и е желателно да си остане непокътнато.Тези,които имат планети в 12 дом не реагират толкова остро на попадащите там синастрични такива.

*

porto_kalka

върха на 12-дом
« Отговор #16 -: Септември 04, 2007, 10:14:01 am »
Цитат
Попадало ми е, че "манипулативни" зависимости се създават при синстрии по 8-ми дом. Там е различно обаче.
Ами по принцип попадането на планети на партньора във водни домове го свързвам с емоционални и психологични зависимости.
Да, по 8 дом става дума за друг вид манипулация. Предполагам, че ще има голяма доза напрежение и драматизъм, както и силно сексуално привличане, интензитет на емоции и страсти стигащи до крайност. Както казват хората - изпепеляваща любов, но...след такива пожари обикновено остава само пепел... Не си пожелавам връзки нито по 8-ми, нито по 12-ти дом.

*

porto_kalka

върха на 12-дом
« Отговор #17 -: Септември 04, 2007, 02:45:21 pm »
За конкретния пример, който даваш мисля, че отношенията до голяма степен ще напомнят тези по 8-ми дом, щом са замесени Плутон, знака скорпион и другите планети в скорпион. Но ще има и недомлъвки и недоизказани, скрити неща и чувства характерни за 12 дом.

върха на 12-дом
« Отговор #18 -: Септември 05, 2007, 10:18:05 am »
Цитат
Цитат
Попадало ми е, че "манипулативни" зависимости се създават при синстрии по 8-ми дом. Там е различно обаче.
Ами по принцип попадането на планети на партньора във водни домове го свързвам с емоционални и психологични зависимости.
Да, по 8 дом става дума за друг вид манипулация. Предполагам, че ще има голяма доза напрежение и драматизъм, както и силно сексуално привличане, интензитет на емоции и страсти стигащи до крайност. Както казват хората - изпепеляваща любов, но...след такива пожари обикновено остава само пепел... Не си пожелавам връзки нито по 8-ми, нито по 12-ти дом.
Съгласна съм с много от нещата, които казваш -  голяма част от тях са факти - познавам такива връзки.  
12-ти дом - "пространството" (както го беше нарекла Unicorn), където не всеки харесва чужда намеса.
8-ми дом - страсти и "пепел"  :) - тук си мисля, че едно истинско изживяване на 8-ми не води до пепел. "Пепел" остава при сблъсък на его-та - което за мен не е много подходяща "атмосфера". Его-то отстъпва, когато е влюбено.
4-ти дом - тук се затруднявам. Мога да дам  пример със себе си - запечатан в съзнанието  спомен за детство и за дом, който бих искала да имам отново. При мен ИЦ попада в риби - не си представям Дом без Вода. Но това е само малка част от ИЦ все пак.

Та... за зависимостите във водните домове. Стана сложно, но темата ми е много интересна.

« Последна редакция: Септември 05, 2007, 10:27:05 am от бръмбърче »

върха на 12-дом
« Отговор #19 -: Септември 05, 2007, 10:32:34 am »
Цитат
Хора с празен 12 дом като мене ,не понасят планетите на партньора да им газят из това пространство.То се превръща в нещо ,което съществува,без да му се въздейства ,и е желателно да си остане непокътнато.
 :) Окс
Как би гледала на рождено Слънце в 12-ти дом?