Здравей Гост

върха на 12-дом

• 129 Отговора
  • 34554 Прегледи
*

porto_kalka

върха на 12-дом
« Отговор #20 -: Септември 05, 2007, 11:02:04 am »
Смятам, че връзките по 8 дом не могат да бъдат така изпълващи и удовлетворяващи, както тези по 5 и 7 дом. Власт, амбиции, контрол и подчинение са темите, които биха довели до проблеми. Няма хора, които желаят да бъдат контролирани и манипулирани , поне не съзнателно и поне не за дълго време. Смятам, че трудно би се стигнало до брак при такива взаимоотношения, а ако все пак се стигне то той би бил катастрофа. Интересно ми е дали някой има пример с дълга връзка за синастрично Слънце в 8 дом например или за синастрични планети в 8дом, ще бъде любопитно? Аз лично съм имала връзки по 4 и по 12 дом /от водните/ и за тях мога да говоря от опит. Синастрични планети в 8 д. не са ми попадали досега. ;)  

*

unicorn

върха на 12-дом
« Отговор #21 -: Септември 05, 2007, 02:57:35 pm »
Цитат
Цитат
Хора с празен 12 дом като мене ,не понасят планетите на партньора да им газят из това пространство.То се превръща в нещо ,което съществува,без да му се въздейства ,и е желателно да си остане непокътнато.
:) Окс
Как би гледала на рождено Слънце в 12-ти дом?
Силно  интуитивна личност,от тези,които са по -толерантни към хора с планети,транзитиращи през 12 дом на въпросната личност.Малко по-горе посочих една теория ,която се базира на личните ми наблюдения, за хората с пълен и празен 12 дом.
« Последна редакция: Септември 05, 2007, 02:58:04 pm от unicorn »

*

Lillie

• 30532
върха на 12-дом
« Отговор #22 -: Септември 05, 2007, 02:59:34 pm »
Веднага мога да дам пример с човек, скаран с духовното, мистичното и интуитивното, с три интерсептирани лични планети /вкл. Слънце/ в 12ти дом  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

върха на 12-дом
« Отговор #23 -: Септември 05, 2007, 03:19:23 pm »
Цитат
Веднага мога да дам пример с човек, скаран с духовното, мистичното и интуитивното, с три интерсептирани лични планети /вкл. Слънце/ в 12ти дом  :D
В земен знак може би?

*

Lillie

• 30532
върха на 12-дом
« Отговор #24 -: Септември 05, 2007, 03:25:06 pm »
Цитат
В земен знак може би?
Позна  :P
В най-земния от трите земни - Телец, в широка опозиция към Сатурн...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

върха на 12-дом
« Отговор #25 -: Септември 05, 2007, 03:38:18 pm »
Известни личности със Слънце в 12 дом:

Jodie FOSTER, MADONNA, Keanu REEVES, George W. BUSH, Mahatma GANDHI, Tobey MAGUIRE, Michelle PFEIFFER, Orlando BLOOM, David BOWIE, Camilla PARKER BOWLES, Caroline de MONACO, Elizabeth HURLEY, Saddam HUSSEIN, Roger FEDERER, Brigitte NIELSEN, Jimi HENDRIX, Tony BLAIR, Liv TYLER, Joseph STALINE (STALIN), Anthony HOPKINS, Patrick SWAYZE, Meryl STREEP, David HASSELHOFF, Janis JOPLIN, George MICHAEL, Claudia CARDINALE, Dodi AL FAYED, MAO TSE TOUNG, LOVA MOOR, Hunter TYLO, David CHARVET, Kiefer SUTHERLAND, Johnny CASH, Gary COOPER, Mark WAHLBERG, Ariel SHARON, Liza MINNELLI, Prince de Monaco RAINIER III, Alexander Graham BELL, Caroline KENNEDY, Boris BECKER, Giorgio ARMANI, Orson WELLES, Barry GIBB (BEE GEES), Nicolas ANELKA, Judy GARLAND, Shaquille O'NEAL, Laura DERN, ANN-MARGRET, Miles DAVIS, QUEEN LATIFAH, Billy CRYSTAL, Noah WYLE, Peter Ilich TCHAIKOVSKY, Camille SAINT-SAENS, FERNANDEL, John Clark GABLE, Rajiv GANDHI, Ritchie SAMBORA, Sir Laurence OLIVIER, Mick HUCKNALL, Zelda FITZGERALD, Gene HACKMAN, Peter Paul RUBENS, Gene KELLY, Gordon BROWN, Sir Arthur CONAN DOYLE, Guy de ROTHSCHILD, René LACOSTE, Henry FORD, Gianluigi BUFFON, Jimmy CARTER, Chuck BERRY, Henry KISSINGER, Jennifer RUSH, Joseph P. KENNEDY, Richard STRAUSS, Happy ROCKEFELLER, Stefan EDBERG, Ted TURNER, Anatole FRANCE, Gianfranco FERRE, Empereur CALIGULA
J. Paul GETTY

*

porto_kalka

върха на 12-дом
« Отговор #26 -: Септември 05, 2007, 03:50:41 pm »
Ако за хората на изкуството е обяснимо това разположение и дори желателно, то как си обяснявате факта, че политици, оставили трайна следа в историята също го имат?

*

Lillie

• 30532
върха на 12-дом
« Отговор #27 -: Септември 05, 2007, 04:02:27 pm »
Цитат
как си обяснявате факта, че политици, оставили трайна следа в историята също го имат?
...може би защото 12ти дом се свързва с колективната психика/душа?  
« Последна редакция: Септември 05, 2007, 04:02:42 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

върха на 12-дом
« Отговор #28 -: Септември 05, 2007, 04:05:42 pm »
Цитат
Цитат
В земен знак може би?
Позна  :P
В най-земния от трите земни - Телец, в широка опозиция към Сатурн...
Аха като си помислиш, че и Саддам Хюсеин има три планети в телец в 12 дом /Меркурий и съвпада Слънце/Уран / а не изглеждаше преживе особено отдаден на окултното.... Но кой знае, ако вярваме на г-н А. Апостолов може и да се е интересувал поне от астрология.  ;)  :P

*

porto_kalka

върха на 12-дом
« Отговор #29 -: Септември 05, 2007, 04:08:05 pm »
Цитат
...може би защото 12ти дом се свързва с колективната психика/душа?
.... и задкулисните игри и интриги може би?

*

Lillie

• 30532
върха на 12-дом
« Отговор #30 -: Септември 05, 2007, 04:09:30 pm »
Всеки политик или публично известна личност ще се интересува от астрология и сродните й 'науки' дотолкова, доколкото това лично го засяга... без да се афишира много, нали се сещаш  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
върха на 12-дом
« Отговор #31 -: Септември 05, 2007, 05:27:39 pm »
Цитат
Смятам, че връзките по 8 дом не могат да бъдат така изпълващи и удовлетворяващи, както тези по 5 и 7 дом. Власт, амбиции, контрол и подчинение са темите, които биха довели до проблеми. Няма хора, които желаят да бъдат контролирани и манипулирани , поне не съзнателно и поне не за дълго време. Смятам, че трудно би се стигнало до брак при такива взаимоотношения, а ако все пак се стигне то той би бил катастрофа. Интересно ми е дали някой има пример с дълга връзка за синастрично Слънце в 8 дом например или за синастрични планети в 8дом, ще бъде любопитно? Аз лично съм имала връзки по 4 и по 12 дом /от водните/ и за тях мога да говоря от опит. Синастрични планети в 8 д. не са ми попадали досега. ;)
 Моите Слънце, Юпитер и Венера попадат синастрично в 8-ми дом на съпруга ми. Отстрани изглежда щастлив, но знае ли човек... :)  Няма как да го питаме. :)
 А аз, макар че съм представител на "най-земната от всички земни зодии - Телец", въобще не съм се и сещала съзнателно да го манипулирам.

Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Kali

• **
  • 1411
върха на 12-дом
« Отговор #32 -: Септември 05, 2007, 05:32:12 pm »
Цитат
Цитат
Хора с празен 12 дом като мене ,не понасят планетите на партньора да им газят из това пространство.То се превръща в нещо ,което съществува,без да му се въздейства ,и е желателно да си остане непокътнато.
:) Окс
Как би гледала на рождено Слънце в 12-ти дом?
 Малкото ми дете е лъвче със Слънце в 12-ти дом.
 Най-зле се чувства, когато е център на вниманието на много хора или получава аплодисменти от някаква група. Може и да мечтае да стане невидим.  

*

unicorn

върха на 12-дом
« Отговор #33 -: Септември 05, 2007, 07:19:08 pm »
Аз пък имам страхотен афинитет към двете най-явно изявени земни слънца,козирог и телец,за мен това са най-подходящите партньори,особено козирог.
« Последна редакция: Септември 05, 2007, 07:19:42 pm от unicorn »

*

porto_kalka

върха на 12-дом
« Отговор #34 -: Септември 05, 2007, 08:00:40 pm »
:D Ти със сигурност ще се чувстваш добре, въпроса е той как усеща нещата. Има мъже, които обичат жената до тях да е по-силната, по-властната от двамата. Кой се налага по-често във взаимоотношенията ви по принцип?  

*

unicorn

върха на 12-дом
« Отговор #35 -: Септември 05, 2007, 08:54:39 pm »
Ако и той е силен и властен ,ще се чувства добре,връзка между равни. :D
« Последна редакция: Септември 05, 2007, 08:54:53 pm от unicorn »

*

Kali

• **
  • 1411
върха на 12-дом
« Отговор #36 -: Септември 05, 2007, 09:00:29 pm »
Цитат
:D Ти със сигурност ще се чувстваш добре, въпроса е той как усеща нещата. Има мъже, които обичат жената до тях да е по-силната, по-властната от двамата. Кой се налага по-често във взаимоотношенията ви по принцип?
  Във взаимоотнощенията ни по принцип никой не се налага. Нито аз, нито той имаме необходимост да властваме над другия.
  Когато се случи да имаме различни позиции по някакъв въпрос, разговаряме и избираме най-подходящия вариант.

върха на 12-дом
« Отговор #37 -: Септември 05, 2007, 09:11:21 pm »
Цитат
Цитат
Веднага мога да дам пример с човек, скаран с духовното, мистичното и интуитивното, с три интерсептирани лични планети /вкл. Слънце/ в 12ти дом  :D
В земен знак може би?
Защо предположи земен?  :)

Което ме наведе пак на един от въпросите ми - по-различно ли е, когато водните домове в натала са отново водни?  

върха на 12-дом
« Отговор #38 -: Септември 05, 2007, 09:17:59 pm »
Цитат
Аз пък имам страхотен афинитет към двете най-явно изявени земни слънца,козирог и телец,за мен това са най-подходящите партньори,особено козирог.
Козирог - защото стъпва най-уверено по земята, по която всички ходим ли? Казват, че били пресметливи и не особено емоционални... поне така ги описват по-"страстните" Слънца...
Но пък били дълголетници и се подмладявали с годините  :)

« Последна редакция: Септември 05, 2007, 09:20:46 pm от бръмбърче »

*

unicorn

върха на 12-дом
« Отговор #39 -: Септември 05, 2007, 09:27:15 pm »
Цитат
Цитат
Козирог - защото стъпва най-уверено по земята, по която всички ходим ли? Казват, че били пресметливи и не особено емоционални... поне така ги описват по-"страстните" Слънца...
Но пък били дълголетници и се подмладявали с годините  :)
За неемоционални могат да ги определят някои по-примитивни слънце или венера,които не умеят да се владеят.Това,че човек не дава явен израз на най-съкровените си емоции пред тълпа от зяпачи,в никакъв случай не го прави безчувствен.Това говори само за една по- рафинирана душевност и възпитание.
« Последна редакция: Септември 05, 2007, 09:29:30 pm от unicorn »