Здравей Гост

върха на 12-дом

• 129 Отговора
  • 34544 Прегледи
*

porto_kalka

върха на 12-дом
« Отговор #40 -: Септември 05, 2007, 09:44:09 pm »
Поздравления тогава за хармоничните отношения.  :) Предполагам, че твоите планети попадащи в неговият 8 дом нямат напрегнати аспекти с неговите планети, особено с тежките, по конкретно квадратури? По принцип в синастрията от първостепенно значение  са аспектите между планетите на двамата и чак след това разположението им в съответните домове.

върха на 12-дом
« Отговор #41 -: Септември 05, 2007, 09:57:14 pm »
Цитат
За неемоционални могат да ги определят някои по-примитивни слънце или венера,които не умеят да се владеят.Това,че човек не дава явен израз на най-съкровените си емоции пред тълпа от зяпачи,в никакъв случай не го прави безчувствен.Това говори само за една по- рафинирана душевност и възпитание.
Едва ли има "примитивни" Слънца  :)
А и аз нямах предвид овладени / импулсивни реакции, а емоции, които са присъщи на едни, а на други - не. Или са различни.
И скорпионът е овладян. Ще можеш ли да увериш лъва, че скорпионът не е безчувствен.  ;)  Особено насред леденото мълчание и смразяващите погледи  :)
Направи ми впечатление, че изтъкваш точно земни Слънца за добри парньори. Сигурно имаш предвид надеждни  :)
Както и да е, отклонихме се от темата.  

*

unicorn

върха на 12-дом
« Отговор #42 -: Септември 05, 2007, 10:05:50 pm »
Цитат
Цитат
За неемоционални могат да ги определят някои по-примитивни слънце или венера,които не умеят да се владеят.Това,че човек не дава явен израз на най-съкровените си емоции пред тълпа от зяпачи,в никакъв случай не го прави безчувствен.Това говори само за една по- рафинирана душевност и възпитание.
А и аз нямах предвид овладени / импулсивни реакции, а емоции, които са присъщи на едни, а на други - не. Или са различни.
И скорпионът е овладян. Ще можеш ли да увериш лъва, че скорпионът не е безчувствен.  ;)  Особено насред леденото мълчание и смразяващите погледи  :)
Направи ми впечатление, че изтъкваш точно земни Слънца за добри парньори. Сигурно имаш предвид надеждни  :)
Както и да е, отклонихме се от темата.
Под" примитивни " разбирай не,че са такива заради знака,в който се намират,това би било абсурдно,не вярвам някой да заклейми всички представители на определен знак :D Имам предвид някоя по-ниска изява и равнище на проработка.А колкото до  скорпионовата емоционалност,съм запозната до болка с проблематиката ,като притежаател на скорпионски стелиум.
« Последна редакция: Септември 05, 2007, 10:06:33 pm от unicorn »

*

Lillie

• 30532
върха на 12-дом
« Отговор #43 -: Септември 06, 2007, 07:30:35 pm »
Цитат
Това,че човек не дава явен израз на най-съкровените си емоции пред тълпа от зяпачи,в никакъв случай не го прави безчувствен.
Съгласна съм с теб.
И на мен често ми се случва привидната ми непроницаемост да минава пред някой за "дебелокожие"/"безчувственост"  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
върха на 12-дом
« Отговор #44 -: Септември 06, 2007, 07:34:43 pm »
Цитат

Примитивни Слънца и зодиакални знаци няма, просто ние ги правим да изглеждат "примитивни". В същинския си вид зодиакалните знаци носят чисти архетипни характеристики, приети от нас за "положителни" и "отрицателни". Кому ли е било нужно това разделение...  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
върха на 12-дом
« Отговор #45 -: Септември 06, 2007, 07:46:44 pm »
Цитат
Имам предвид някоя по-ниска изява и равнище на проработка.
Авесалом Подводни

*

porto_kalka

върха на 12-дом
« Отговор #46 -: Септември 07, 2007, 09:04:11 am »
Предполагам, че едно Слънце в Лъв пък дори и в 12 дом не може да се „крие“ дълго време. Сигурно детенцето с времето ще израсте тази срамежливост. А може да има и талант за шоу, като се има предвид, че Мадона също е с лъвско Слънце в 12 д. Също така  и Роже Федерер, Патрик Суейзи, Марта Вачкова, Джанфранко Фере и др.

*

unicorn

върха на 12-дом
« Отговор #47 -: Септември 07, 2007, 10:11:38 am »
Цитат
Предполагам, че едно Слънце в Лъв пък дори и в 12 дом не може да се „крие“ дълго време. Сигурно детенцето с времето ще израсте тази срамежливост. А може да има и талант за шоу, като се има предвид, че Мадона също е с лъвско Слънце в 12 д. Също така  и Роже Федерер, Патрик Суейзи, Марта Вачкова, Джанфранко Фере и др.
За Мадона и останалите съм съгласна,но какво шоу прави една дама,която лежи на лаврите на покойния си баща, като актриса има 2,3  твърде спорни прояви, а в момента тормози ефира с някакво безумно предаване,което не е забавно дори и за жените в златната възраст :D
« Последна редакция: Септември 07, 2007, 10:47:13 am от unicorn »

*

Lillie

• 30532
върха на 12-дом
« Отговор #48 -: Септември 07, 2007, 05:20:43 pm »
Цитат
...една дама,която лежи на лаврите на покойния си баща :D
Едно от скритите значения на планета/планети в 12ти дом е да ни посочат индиректно върху чии и какви "лаври" почиваме и трупаме дивиденти в настоящия си живот  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

върха на 12-дом
« Отговор #49 -: Септември 07, 2007, 09:30:55 pm »
Lilie,а какво мислиш за селена в 12 дом,знам,че не си привърженик на черни ,бели,средни и всякакви там фиктивни точки,но все пак.Аз също не съм привърженик на руската школа,но сега ми хрумна това въпросче :)  

*

Lillie

• 30532
върха на 12-дом
« Отговор #50 -: Септември 07, 2007, 10:21:55 pm »
На средни, огледални и дори някои фиктивни точки съм привърженик, но...
в случая със Селена в 12ти дом не бих могла да ти кажа нищо по-различно от това, което пише в лекциите на Глоба  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

върха на 12-дом
« Отговор #51 -: Септември 07, 2007, 10:27:33 pm »
Можеш ли да ми пуснеш линк?

*

Lillie

• 30532
върха на 12-дом
« Отговор #52 -: Септември 07, 2007, 10:33:20 pm »
Цитат
Можеш ли да ми пуснеш линк?
За Селена има писано тук.
Има кратки коментари, заедно с горепосочения линк, и в темата за "Транзити на Лилит".

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
върха на 12-дом
« Отговор #53 -: Септември 07, 2007, 10:42:27 pm »
Ако се върнем към психологията на Юнг и символиката на водните домове, един от ключовите принципи тук е асимилация.
Колективната душа, масовата психика също се свързва с тайнството на 12ти дом, затова и мнозина изтъкнати и медийно известни личности имат акценти тук. Планети в 12 дом подсъзнателно знаят кои "струни" от колективната душа да дръпнат.

« Последна редакция: Септември 08, 2007, 09:37:31 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
върха на 12-дом
« Отговор #54 -: Септември 10, 2007, 08:36:40 am »
Цитат
По принцип в синастрията от първостепенно значение  са аспектите между планетите на двамата и чак след това разположението им в съответните домове.
 Съгласна съм с теб.  :)  
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

върха на 12-дом
« Отговор #55 -: Септември 10, 2007, 09:26:03 am »
Цитат
Едно от скритите значения на планета/планети в 12ти дом е да ни посочат индиректно върху чии и какви "лаври" почиваме и трупаме дивиденти в настоящия си живот  ;)
За синастрични планети в 12-ти дом ли говориш или рождени?
Странно тълкуване... Интересно ми е , можеш ли да посочиш пример?
« Последна редакция: Септември 10, 2007, 09:32:37 am от бръмбърче »

върха на 12-дом
« Отговор #56 -: Септември 10, 2007, 09:32:04 am »
Цитат
Ако се върнем към психологията на Юнг и символиката на водните домове, един от ключовите принципи тук е асимилация.
Колективната душа, масовата психика също се свързва с тайнството на 12ти дом, затова и мнозина изтъкнати и медийно известни личности имат акценти тук. Планети в 12 дом подсъзнателно знаят кои "струни" от колективната душа да дръпнат.
Т.е. ако обобщя... акцентиран 12-ти дом е натала може да даде хора, които умеят добре да използват колективното подсъзнание и са способни да въздейтстват върху даден колектив или обществото като цяло (според зависи)?

върха на 12-дом
« Отговор #57 -: Септември 10, 2007, 09:39:55 am »
Цитат
По принцип в синастрията от първостепенно значение  са аспектите между планетите на двамата и чак след това разположението им в съответните домове.
Значи ли това, че синастрични планети в 5-ти и 7-ми дом (като най-важни при връзка), няма да са от такова значение, ако аспектите не са хармонични или липсват?

*

Lillie

• 30532
върха на 12-дом
« Отговор #58 -: Септември 10, 2007, 09:40:34 am »
Натални имах предвид.
За конкретен пример не се сещам, но има цели кралски и царски семейства с лични планети в 12ти дом, които се предават от поколение на поколение.
В тази връзка ти препоръчвам статията на Карен Хамакер Зонтаг с обстойно разглеждане тематиката на този дом.
Присътствието на дадена планета в 12ти дом не е случайно - тя е символична "препратка" към нерешени/наследени теми в семейството.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

върха на 12-дом
« Отговор #59 -: Септември 10, 2007, 09:51:03 am »
Цитат
Натални имах предвид.
За конкретен пример не се сещам, но има цели кралски и царски семейства с лични планети в 12ти дом, които се предават от поколение на поколение.
В тази връзка ти препоръчвам статията на Карен Хамакер Зонтаг с обстойно разглеждане тематиката на този дом.
Присътствието на дадена планета в 12ти дом не е случайно - тя е символична "препратка" към нерешени/наследени теми в семейството.
Благодаря.
Интересно, не знаех... Къде мога да намеря тази статия?
« Последна редакция: Септември 10, 2007, 09:51:35 am от бръмбърче »