Здравей Гост

върха на 12-дом

• 129 Отговора
  • 34431 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:върха на 12-дом
« Отговор #100 -: Ноември 20, 2009, 04:22:43 pm »
  Съгласна съм с Кая за оста 6-12 дом. 12 дом - кармичен - а мястото където се отработва - 6 дом....

истина!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #101 -: Ноември 20, 2009, 05:01:32 pm »
    И стига сте писали едни и същи теми в 100 варианта - ето ви темата, който го интересува - има писано ехееей от не знам си коя година, четите и пишете...

съгласна съм!права си.
В тази тема става въпрос за върха на 12 дом ???извинявай че ти наруших спокойствието ???

*

Марая

• 28287
« Отговор #102 -: Ноември 20, 2009, 05:05:56 pm »
    И стига сте писали едни и същи теми в 100 варианта - ето ви темата, който го интересува - има писано ехееей от не знам си коя година, четите и пишете...

съгласна съм!права си.
В тази тема става въпрос за върха на 12 дом ???извинявай че ти наруших спокойствието ???

в-ха на всеки дом и края му са най-важните места за него самия.това е входа ,най-чувствителното място.може би всяка тема следва да я описваме по-подробно....в-ха,средата и края,аспектите,управителите,диспозиторите....,ама ще стане  доста сложно ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #103 -: Ноември 20, 2009, 08:02:27 pm »
А замисляли ли сте се, че единствено сигурни са върховете на кардиналните оси?
Останалите зависят от предпочитаната домова система. И понякога разминаването е по няколко градуса, особено ако тези върхове се директират.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #104 -: Септември 02, 2010, 09:59:18 pm »
Като отворих темата за воден дом... Как реагирате на хора, чиито планети попадат в 12-тия ви дом?
Зависи кои планети по рождение са в 12-ти дом на човека. Например, на един мъж Марсът му попада в 12-тия ми дом в точно съединение с моя Венера и можете да си предствавите как му реагирам - много добре. Интересното е, че моят Марс също попада в неговия 12-ти дом и това не съм забелязала да го дразни (моят Марс е в тригон с негово Слънце). Докато на друг мъж, при който моят Марс му се падаше в 12-тия му дом, се дразнеше много от мен. Чувстваше се притиснат, все едно мога да изкарам всичките му тайни на показ с едно щракване на пръстите и точно така и стана. Не му беше хич приятно.

*

abroad

« Отговор #105 -: Септември 03, 2010, 09:35:29 am »
Останалите зависят от предпочитаната домова система. И понякога разминаването е по няколко градуса, особено ако тези върхове се директират.

мдаа, все повече
може би трябва дълъг период на наблюдение
същото важи и за релокативната карта, ако има такава, особено след доста години, прекарани на новото място...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #106 -: Септември 03, 2010, 09:49:17 pm »
същото важи и за релокативната карта, ако има такава, особено след доста години, прекарани на новото място...

Относно релокираната карта и аз не съм сигурна дали е по-чувствителна от наталната, а пък и разликата не е много съществена при мен.
Забелязах, че някои транзити към оста МС-ІС започват да работят при мен и в последните градуси на Лъв/Водолей (релокираната карта), и в 6-7 градуса Дева/Риби (наталната карта). Но тъй като имам Юпитер в последните градуси на Телец в ъглов дом, не съм много сигурна дали съответният транзит действа спрямо релокирания меридиан, или спрямо Юпитер в "чувствителен" градус.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #107 -: Март 13, 2011, 07:28:20 am »
Да, все по-често си го мисля и в случая с 12 дом точно такава е ситуацията: По Плацидус върхът е в един знак, а по равнодомната с-ма - по друг. За сега не съм решила за себе си коя система да отчитам, но предпочитам знак=дом.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #108 -: Март 13, 2011, 07:33:00 am »
И при мен е така, дори ако си построя картата по Кох вместо по Плацидус.
По Кох върхът на 12 дом се измества в преходния знак и възлите преминават по към оста 6-12 дом, куспидните планети също влизат в следващия дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #109 -: Март 13, 2011, 02:43:23 pm »
Да, все по-често си го мисля и в случая с 12 дом точно такава е ситуацията: По Плацидус върхът е в един знак, а по равнодомната с-ма - по друг. За сега не съм решила за себе си коя система да отчитам, но предпочитам знак=дом.

Няма как да се доверя на равнодомната, защото домовете не са равни на знаците.Това поне е абсолютно доказано.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #110 -: Март 18, 2011, 06:03:29 am »
Няма как да се доверя на равнодомната, защото домовете не са равни на знаците.Това поне е абсолютно доказано.
Че то кой твърди обратното? Всяка домова система си има свои доводи и едва ли някога ще се стигне до консенсус. В индийската астрология също разгнаничават дом и знак, което не им пречи да използват знак=дом. Но не ми се спори, всеки с мнението си. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #111 -: Март 18, 2011, 06:34:43 pm »
Доколкото си спомням, в Индийската астрология Асцендентът (Лагна) бележи средата на дома, най-чувствителната точка, но не началото. Имаше и подобна западна домификация, но й забравих името. Според тази домификация върховете бележат средата на дома и от тях се отброяват по 15 градуса напред и назад (ако не ме лъже паметта) за началото и края на същия. Който работи с програмата AstroWorld може да я открие там.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #112 -: Март 18, 2011, 08:03:05 pm »
Смятам, че връзките по 8 дом не могат да бъдат така изпълващи и удовлетворяващи, както тези по 5 и 7 дом. Власт, амбиции, контрол и подчинение са темите, които биха довели до проблеми. Няма хора, които желаят да бъдат контролирани и манипулирани , поне не съзнателно и поне не за дълго време. Смятам, че трудно би се стигнало до брак при такива взаимоотношения, а ако все пак се стигне то той би бил катастрофа. Интересно ми е дали някой има пример с дълга връзка за синастрично Слънце в 8 дом например или за синастрични планети в 8дом, ще бъде любопитно? Аз лично съм имала връзки по 4 и по 12 дом /от водните/ и за тях мога да говоря от опит. Синастрични планети в 8 д. не са ми попадали досега. ;) 

Мога да споделя нещо.Моето слънце в 8 дом на партньора не доведе до нищо добро :blink:Определено се усеща липса на удовлетворение. :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #113 -: Март 18, 2011, 08:16:43 pm »
Доколкото си спомням, в Индийската астрология Асцендентът (Лагна) бележи средата на дома, най-чувствителната точка, но не началото. Имаше и подобна западна домификация, но й забравих името. Според тази домификация върховете бележат средата на дома и от тях се отброяват по 15 градуса напред и назад (ако не ме лъже паметта) за началото и края на същия. Който работи с програмата AstroWorld може да я открие там.  :blink:

Аз работя с тази програма... ;D
Но това не съм го гледала.... :rolleyes:
Единственото което знам е , че куспидата , средата и края на дома са най-чувствителните места.... ;D

*

Orfei

• *
  • 107
Re: върха на 12-дом
« Отговор #114 -: Октомври 13, 2011, 04:59:08 pm »
Добър ден.Усещам,че тук има хора,които разбират повече...та да попитам:Считате ли,че позицията на Слънцето в 12 дом е най-важният аспект в хороскопа?Какво е вашето мнение?
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

Uran

• 6041
« Отговор #115 -: Октомври 13, 2011, 05:05:35 pm »
 Не приемайте за чиста монета всички писания за 12 дом. :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #116 -: Октомври 13, 2011, 05:06:01 pm »
Добър ден.Усещам,че тук има хора,които разбират повече...та да попитам:Считате ли,че позицията на Слънцето в 12 дом е най-важният аспект в хороскопа?Какво е вашето мнение?

и как ти хрумна да питаш точно това?:)

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #117 -: Октомври 13, 2011, 05:21:56 pm »

Аз съм много любопитен начинаещ в Астрологията,който търси преди всичко себепознание:)
Попитах за Слънце в 12 дом,защото получих мнение уж от разбиращ :)че Слънце в 12 дом ми влияе както на Слънчев знак Риби и това е водещо за моя хороскоп,което от друга страна се чудя дали не значи и някаква дисхармоничност с моето лъвско начало.
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

Lillie

• 30532
« Отговор #118 -: Октомври 13, 2011, 05:25:54 pm »
Слънцето ти на колко градуса е от Асцендента?
Ако е на няколко градуса от него, дори в 12 дом, влиянието му може да е подчертано.
Пък ако е по-навътре в дома, може да не се натрапва чак толкова неговото "лъвско" присъствие, няма да е толкова лесно разпознаваемо при първо запознанство като едно Слънце в първи дом. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #119 -: Октомври 13, 2011, 05:28:38 pm »

Аз съм много любопитен начинаещ в Астрологията,който търси преди всичко себепознание:)
Попитах за Слънце в 12 дом,защото получих мнение уж от разбиращ :)че Слънце в 12 дом ми влияе както на Слънчев знак Риби и това е водещо за моя хороскоп,което от друга страна се чудя дали не значи и някаква дисхармоничност с моето лъвско начало.

Имаш домификацията на Мадона. Тя е с Лъвско Слънце в 12-ти дом.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥