Здравей Гост

хорарен въпрос

• 5 Отговора
  • 1934 Прегледи
*

unicorn

хорарен въпрос
« -: Септември 03, 2007, 09:02:47 pm »
Въпросът е зададен на 03.09.07 в 21:41 в сф-ще успея ли да намеря А.?Става въпрос за мой приятел,когото не съм виждала отдавна,  :ph34r: ,пълна неизвестност,помогнете ми да внеса малко светлина по въпроса :(  

*

Lillie

• 30532
хорарен въпрос
« Отговор #1 -: Септември 03, 2007, 10:52:58 pm »
За съжаление нямам много време...
Само да отбележа, че Асц в хорара попада в последните 3 градуса на знака Овен. Това не означава задължително отрицателен отговор, а по-скоро се допитваш за мнение по въпрос, по който вече си взела взела решение.
Луната - сигнификатор на кверента и на въпроса - ще направи едновременно *апликиращ* съвпад с владетеля на Асц /Марс/ и апликиращ секстил с владетеля на Дсц /Венера/. А и кофтито й аспект със Сатурн /в първия градус на Дева/ вече е отминал  :D
Предстои да направи и тригон с Нептун, разположен в 11ти дом и владетел на 12ти - отдавна загубен/забравен/потънал в неизвестност приятел  ;)
Последният й аспект обаче е опозиция с Плутон-владетел на заключен в 7ми дом Скорпион и квадрат с Меркурий - и тук наистина се затруднявам да коментирам... надявам се утре да имам повече време  :rolleyes:
« Последна редакция: Септември 03, 2007, 10:53:47 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

хорарен въпрос
« Отговор #2 -: Септември 03, 2007, 11:14:58 pm »
Мерси,Lilie :)  

*

Lillie

• 30532
хорарен въпрос
« Отговор #3 -: Септември 04, 2007, 10:24:19 am »
Да допълня още нещо, което се набива на очи в картата.
Можем да използваме и транссатурновите планети...
В картата, доколкото се сещам, имаше рецепция между Уран и Нептун - и по знак, и по дом, което в съчетание с ретроградния управител на Дсц дава ясно описание на неясните обстоятелства около въпросния приятел. Може да се приеме, че е потънал в неизвестност или питащият не разполага с достатъчно информация за обстоятелставата в живота на този човек. Ретроградният управител на Дсц /Венера/ сигнифицира този приятел и пасивната роля, която изпълнява в случая - той не търси да осъществи връзка/контакт, той е търсеният.
Питащият, т.е. инициаторът е представен от Асц и владетеля му /Марс/. Асц в Овен говори за активност, ентусиазирано отношение, инициативност.
Двойката знаци Овен/Везни и Везни/Овен в хорарите често се среща в случаите, в които на дневен ред са отношенията с даден човек/група/организация. Споделям го не толкова от теоретична гледна точка, а въз основа на практически опит и наблюдения.
И ще приключа с нещо важно, което ми се ще да споделя.
Прието е да се счита, че "животът" на един хорар продължава от 3 до /максимум/ 6 месеца от датата на задаване на въпроса. На практика това "правило" не винаги работи.
Хорарът описва тенденциите в развитието на въпроса, ако същият е формулиран ясно и точно. Образно казано, хорарът разказва "историята на живот" на дадена тема - в посока от минало към бъдещо развитие.
 :)

« Последна редакция: Септември 04, 2007, 10:27:33 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

хорарен въпрос
« Отговор #4 -: Септември 04, 2007, 10:55:07 am »
Да,определено ме е подгонил страшен ентусиазъм,не само за този въпрос,направих си една карта на соларното завръщане,отново с асцендент овен.Аз съм голям ентусиас,а информация за човека -никаква,дори не знам дали е в БГ,защото преди години имаше намерение да се установява другаде.ДА видим до къде ще ме доведат детективските ми наклонности.

*

Lillie

• 30532
хорарен въпрос
« Отговор #5 -: Септември 04, 2007, 11:08:36 am »
Цитат
...а информация за човека -никаква,дори не знам дали е в БГ,защото преди години имаше намерение да се установява другаде.
Хм... сега погледнах хорара. Господарят на заключен в 7ми дом Скорпион /Плутон/ е в 9ти дом и ретрограден...
Владетелят на Дсц - ретро Венера в 5ти дом - според мен също може да дава информация за обстоятелствата около този твой приятел. След преминаване на Венера в директно движение, нали се сещаш, че й предстои отново съвпад със Сатурн  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.