Здравей Гост

Арт галерия

• 1698 Отговора
  • 320762 Прегледи
*

Jeni

Арт галерия
« Отговор #100 -: Септември 27, 2007, 11:03:40 pm »
Цитат
Цитат

...единственото, което съм забелязала , тъй като се очаква , а и аз като Рак по пълнолуние да се чувствам добре и при нарастваща луна, но е тъкмо обратното при мене- при намаляваща луна се чувствам добре,незнам защо.
Това твое усещане си има съвсем логично обяснение от астрологична гледна точка. Всеки от нас има свой собствен индивидуален лунен цикъл, който се изразява в ежемесечното повтаряне на рождената лунна фаза.
С Луна в Близнаци и Слънце в Рак си родена преди новолуние, т.е. в периода на т.нар. балсамична Луна. Вероятно затова се чувстваш най-добре при намаляваща Луна.
Същата тенденция забелязвам и при много мои близки.
При мен тонусът значително се повдига във фазата след първа четвърт до пълнолуние... изпадам в особен екстаз, гледайки пълнеща се Луна в тъмното нощно небе  :D родена съм с квадратура между светилата, която отговаря на "първа четвърт" или растяща Луна  ;)
Е, значи нищо не е случайно. :rolleyes:
А сега какво красиво пълнолуние е на вън - тази нощ трудно ще се спи.
Винаги има нещо магично в луната и аз много харесвам да я гледам. :rolleyes:
Но наистина започне ли да намалява и повече ми спори , по енергична съм, по дейна.

*

Jeni

Арт галерия
« Отговор #101 -: Септември 27, 2007, 11:24:13 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 09:42:36 pm от Jeni »

*

sunrain

• 6710
Арт галерия
« Отговор #102 -: Септември 28, 2007, 09:46:23 am »
Мъчи ме, да  :rolleyes: Предполагам вече стана ясно. Доста по-усезаем е напоследък. Като че ли за толкова време и мен ако ме бяха питали нямаше да мога да кажа, че го изживявам или поне нямаше да знам дали се касае за този транзит или друг .. Ама идва момент, седиш и изведнъж ти проблесва  :lol: Колкото и замъглено да е съзнанието, чуваш в далечината гласа на Нептун, който ти напомня, че те е оплел в мрежите си и мърдане няма. Поне докато не отмине транзита, а това е чак пролетта догодина.  :(    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Jeni

Арт галерия
« Отговор #103 -: Септември 28, 2007, 10:09:13 pm »
.
« Последна редакция: Януари 06, 2009, 12:43:49 am от Jeni »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Арт галерия
« Отговор #104 -: Септември 28, 2007, 10:50:53 pm »
Транзитен Сатурн в 12 дом-и на мен не ми се отразява добре,но само по отношение на светската част  ;)  в смисъл така съм се оттеглил в себе си,че бомба да падне не мигам  ;) ,но така или иначе нещо в нас умира с тази позиция,всичко излишно и старо като неефиктивно.

*

unicorn

Арт галерия
« Отговор #105 -: Септември 29, 2007, 09:41:33 am »
Транзитният Сатурн през 12дом ми се отразява добре,но ако вече се е прехвърлил в територията на асцендента ми-дева,докато тъпче из лъвска територия, не се чувствам особено комфортно,не знам дали има значение ,че там прави съвпад със Селена,иначе Сатурн в дева ми се отразява много позитивно,ставам по-организирана,обръщам повече внимание на активното спортуване и т.н.

*

Синухе

• 4978
Арт галерия
« Отговор #106 -: Септември 29, 2007, 11:19:32 am »
Ха при мен има точно същото проявление-откакто е в Дева определено не ми тежи дори напротив веднага нещата почнаха лека по-лека да се подреждат,
да все пак изгряващия знак си оказва влиянието  :) .На мен 12 дом ми е празен и за това не се характеризира с кой знае какви събития,колкото като по-общи процеси в психиката,посоката на мислене и други.

*

unicorn

Арт галерия
« Отговор #107 -: Септември 29, 2007, 11:52:36 am »
Аз също съм с празен 12 дом,Сатурн все още е там,просто вече е  девешката част на дома.

*

unicorn

Арт галерия
« Отговор #108 -: Септември 29, 2007, 11:55:43 am »
Поправка,излъгах,ако броим и селена, не съм с празен 12 дом,както всъщност и ти,
 едно поколение сме,хирон в телец,селена в лъв.  

*

mamma_mia

Арт галерия
« Отговор #109 -: Септември 29, 2007, 12:46:41 pm »
Цитат
http://www.adambouska.com/Things/5.htm   това е линк към една снимка която все още се опитвам да разгадя какво точно е ... не може да се сложи тука за това е с линк  ;)
Здрасти,
много хубава фотография.
Знаеш ли на мен на какво ми  прилича?
Нещо средно между медузи и цветя:)))
Ако трябва да го оцветя в астрологични краски,прилича ми на любовта-страстта между рибите и скорпиона и рибите и телеца:)))
Много дълбоко.

*

Синухе

• 4978
Арт галерия
« Отговор #110 -: Септември 29, 2007, 01:06:46 pm »
Годината ми на раждане е 1981.Моята Селена е в Риби 7 дом.12 дом ми е празен ,макар че Северния ми възел е в 11 дом е на градус и половина от куспидата на 12 и усещам,че работя по две жизнени програми с акцент на 11 дом естествено и лична идентификация с Южния в 5. :)
Иначе това което сподели по отношение на 12 дом и Сатурн през Лъв/Дева е едно и също с моите виждания.

Сега за снимката.И аз си мисля,че са медузи  :lol:  Но като се замислих разумната още като я видях си рекох въобще може ли да има шарени медузи и стигнах до извода,че е малко възможно,за това мисля че или е нещо желирано това или някакъв вид тестени изделия оцветени химически и пуснати във вода,ама пак не съм сигурен  :blink:   :D  
Ха на мен най ми пасва Риби/Телец може би защото ми изглежда на нещо сладко или за ядене това на снимката  :D

*

unicorn

Арт галерия
« Отговор #111 -: Септември 29, 2007, 01:57:37 pm »
Цитат
Годината ми на раждане е 1981.Моята Селена е в Риби 7 дом.
Аз ти построих една приблизителна карта,като за дата взех 10 януари,притежава изброените белези,ако кажеш и на коя дата си,можем да проверим до околко съм нацелила данните ти.  

*

Jeni

Арт галерия
« Отговор #112 -: Септември 29, 2007, 03:19:14 pm »
« Последна редакция: Септември 29, 2007, 03:20:50 pm от Jeni »

*

sunrain

• 6710
Арт галерия
« Отговор #113 -: Септември 30, 2007, 08:49:11 pm »
Цитат
Цитат
Мъчи ме, да  :rolleyes: Предполагам вече стана ясно. Доста по-усезаем е напоследък. Като че ли за толкова време и мен ако ме бяха питали нямаше да мога да кажа, че го изживявам или поне нямаше да знам дали се касае за този транзит или друг .. Ама идва момент, седиш и изведнъж ти проблесва  :lol: Колкото и замъглено да е съзнанието, чуваш в далечината гласа на Нептун, който ти напомня, че те е оплел в мрежите си и мърдане няма. Поне докато не отмине транзита, а това е чак пролетта догодина.  :(
Е, като разцъфнат дръвчетата и ще ти се проясни. При мене няма такива изгледи . ;)  :D
Както и да ги гледам тези транзити винаги ще има някой обезпокоителен, носещ разни предизвикателства, така да се изразя. Четох, че транзитната оп. на Нептун със Слънцето имала и позитивни аспекти, които в малко по-слаба степен се проявяват, а и също, че сега докато трае аспекта, най-силно се проявява влиянието на Нептун, но ще се усеща при преминаването му през целия знак, общо взето носи объркване, и понякога неразбиране с околните, пише и ,че са възможни физически неразположения, за които човек може сам да допринесе и също пише, че е необходим строг самоанализ :unsure:придава магнетизъм :)  . Това от една книжка на Леви, го извадих и ми се видя като най-важно, незнам дали така се проявява при теб. А незнам, може да усетиш ,че си станала по-"мека", по всеопрощаваща. При мене Нептун прави и оп. с Венера и с Меркурий и тази прекалена мекота се прояви при мен, което понякога създава проблеми. Правеше ми впечатление , че tr. напрегнати аспекти на Сатyрн да речем със светилата, носи по-труднички периоди, но явно и другите тежки планети се преживяват трудно. Ами не е лесно да се чувстваме объркани. Сатyрн когато ми беше в 12-ти ми носеше усещането, че нямам почва под краката. А незнам пък какво ще става, когато Плутон премине в Козирог :rolleyes: - тъкмо съвпад с Марс и опозиция със Слънце ще имам и ще трае дълго. Но има време за него, сега има и др. предстоящи, които ме безпокоят, но от страхове полза никаква. Живи , здрави, каквото и да е - ще мине :)  :rolleyes:
Да, ще се надяваме на прояснение. Но защо ли ... права си. Понякога е хубаво, носи те мъглата и ставаш по-добър, мекушав. Не, че имам нужда. Но си духовно настроен, не е толкова зле ако така погледнем на нещата. За объркването се тормозя, за неясните ситуации, за измамните илюизии и хора..Но да, живи и здрави, пък каквото е писано. Колкото до физическите неразположения, които може сам да си докараш сигурно се има предвид някакво пристрастяване ..  

*

Синухе

• 4978
Арт галерия
« Отговор #114 -: Септември 30, 2007, 11:25:49 pm »
Съгласен съм със Sunrain като цяло по отношение на Нептуновото влияние- размиването на границите и духовната ориентираност изразена като потъване в състояния и ситуации носещи ни избавление от вкопчеността ни в рационалните изяви и място на личността ни в крайна сметка ни помагат да не забравяме,че сме духовни същества преживяващи човешки опитности,а не обратното! ;)  

Арт галерия
« Отговор #115 -: Октомври 02, 2007, 05:45:03 pm »

:D  

*

unicorn

Арт галерия
« Отговор #116 -: Октомври 02, 2007, 08:06:38 pm »
Ей,Док,пейзажът със стълбата,древния храм и повалената колона,осветени от мълнии, е най-ефектното нещо,което съм виждала напоследък.

*

sunrain

• 6710
Арт галерия
« Отговор #117 -: Октомври 02, 2007, 09:45:23 pm »
Цитат
Ей,Док,пейзажът със стълбата,древния храм и повалената колона,осветени от мълнии, е най-ефектното нещо,което съм виждала напоследък.
Може би Уран, Нептун и Плутон в стихията си ...   :rolleyes: Как да не ти хареса наистина.  

*

unicorn

Арт галерия
« Отговор #118 -: Октомври 02, 2007, 10:18:46 pm »
Цитат
Цитат
Може би Уран, Нептун и Плутон в стихията си ...   :rolleyes: Как да не ти хареса наистина.
И аз си помислих,че това са тримата големи,съчетани в едно. :D  

*

Jeni

Арт галерия
« Отговор #119 -: Октомври 02, 2007, 11:21:41 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 10:13:01 pm от Jeni »