Здравей Гост

Арт галерия

• 1698 Отговора
  • 319600 Прегледи
*

unicorn

Арт галерия
« Отговор #300 -: Ноември 30, 2007, 01:13:02 pm »

*

Lillie

• 30532
Арт галерия
« Отговор #301 -: Ноември 30, 2007, 07:41:35 pm »
Ау, страхотни картини сте постнали  :o
Днес нямах никакво време да погледна какво става в сайта...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Арт галерия
« Отговор #302 -: Ноември 30, 2007, 11:15:02 pm »
Радвам се,че ти въздействам весело Заболекар  :)  ти и твойте маймунки също са ми забавни,дали защото съм Маймуна? :rolleyes:  :D

:D  :D  :D  

*

Синухе

• 4978
Арт галерия
« Отговор #303 -: Ноември 30, 2007, 11:23:59 pm »
Малко антагонизъм за равновесие спрямо зимата,макар че тук до морето няма грам сняг,поне засега  :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
Арт галерия
« Отговор #304 -: Декември 01, 2007, 02:41:14 pm »
Зима идва...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Арт галерия
« Отговор #305 -: Декември 01, 2007, 03:47:05 pm »

*

Lillie

• 30532
Арт галерия
« Отговор #306 -: Декември 01, 2007, 03:54:42 pm »
Много е красива. Бялата полярна сова ми е любима от всички пернати. И е много рядък вид, на изчезване е вече.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Арт галерия
« Отговор #307 -: Декември 01, 2007, 03:59:46 pm »
Не знаех ,че е застрашен вече вид,но май голяма част от птиците,а и не само те, вече са на изчезване. :(
« Последна редакция: Декември 01, 2007, 04:00:17 pm от unicorn »

*

Lillie

• 30532
Арт галерия
« Отговор #308 -: Декември 01, 2007, 04:06:59 pm »
Совата в астрологията е един от плутоновите символи, наред със змията. Свързват я и с митологичната Лилит.
Крокодилът и прасето са сатурнови животни, доколкото си спомням.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Арт галерия
« Отговор #309 -: Декември 01, 2007, 04:16:33 pm »
От монитора от известно време ме гледа една сова,но не е бяла,въпреки че имам афинитет към снежните сови,други животни,които ми допадат са котките,те с коя планета се свързват?

*

unicorn

Арт галерия
« Отговор #310 -: Декември 01, 2007, 04:17:13 pm »

*

Lillie

• 30532
Арт галерия
« Отговор #311 -: Декември 01, 2007, 04:22:08 pm »
Цитат
други животни,които ми допадат са котките,те с коя планета се свързват?
Котката е любимото ми животно, обожавам ги!
Не съм сигурна, но мисля, че се свързва с Луната. Имаше някаква аналогия с котешкото око...
 :)

ПП. Сега проверих - и в египетската астрология котката се свързва с лунната символика.  
« Последна редакция: Декември 01, 2007, 04:30:35 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Арт галерия
« Отговор #312 -: Декември 01, 2007, 04:30:23 pm »

*

unicorn

Арт галерия
« Отговор #313 -: Декември 01, 2007, 04:32:09 pm »
Едно зимно коте :)

*

unicorn

Арт галерия
« Отговор #314 -: Декември 01, 2007, 04:35:02 pm »

*

Lillie

• 30532
Арт галерия
« Отговор #315 -: Декември 01, 2007, 04:48:00 pm »
Ето тук има тема за символизма на Луната, цитирам част от нея:
"Котката като лунен символ е била посветена на Изида, донякъде олицетворяваща Луната /точно като Озирис – Слънцето/, и често може да бъде видяна в ръката на Богинята.
Оттук и митичната алегория, представяща Диана, скриваща се в Луната в образа на котка, когато се е опитвала заедно с други Божества да избегне преследването на Тифон."

А тук, струва ми се, има препратка към символизма на полярната двойка Луна-Сатурн, а също се споменава за нейните възли:
"Впоследствие Луната е станала утвърден символ на всичките Богини Деви-Майки. Затова Луната е била тясно свързана във всички езически теогонии с Дракона, нейния вечен враг. Пресветата Дева или Мадона стои върху митичния Сатана, изобразяван лежащ, притиснат и безсилен под нейните крака. Това е, защото главата и опашката на Дракона, които и до днес в източната астрономия /и астрология/ представляват възходящите и низходящи възли на Луната, са били изобразявани в Древна Гърция също като два Змея."

Всъщност дали змията, митичният Змей от Еденската градина е олицетворение на Плутон?
Според редица източници змеят, изкушил библейската двойка да вкусят плод от Дървото на Познанието, е персонификация на Сатурн - суровият Учител, Господарят на кармата. По този начин "първите хора" излизат от състоянието на божествено неведение и слизат в самсара ("изгонване от Рая"), където животът е подчинен на неумолимия закон на кармата, причината и следствието. Змеят, захапал собствената си опашка, е символ на началото и края, на вечния кръговрат на живота и смъртта, т.е. цикъла на еволюцията. Змията е и символ на кундалини, на нишките ДНК и, следователно, на непрекъснатостта на живота.
« Последна редакция: Декември 01, 2007, 04:50:06 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Арт галерия
« Отговор #316 -: Декември 01, 2007, 06:55:29 pm »
Покрай символизма на змията и енергията кундалини,аналогиите с Плутон се застъпват допълнително.Доколкото е трансформираща жизнена сила  ;) Не знам доколко тези източници за змея и Сатурн(не че нямат някои причини) могат да дадат окончателен отговор-Сатурн и това което се представя от него се стреми към спазването на законите и положението такова каквото е(било то рай или ад),никога не ти предлага нещата под носа както е в случая,а само ако си узрял за този момент,а поне в библейския разказ нещата изглеждат инцидентни отколкото сформирани от естествени цикли.Аналогията Сатурн/Дявол не е вървежна за всичко и навсякъде  :D Плутон виж наистина по пасва,първо че е змия,второ има елемент на изкушение и т.н. по Скорпион и не случайно пак по този знак първото което откриват е отношение към половите си белези,което до преди това не им е правело "впечатление" . И също така жената/вода/ин/инстинкта е бил ключа.Друго докато Сатурн е просто разплата за грешките и действа универсално,при Плутон определно го имаме личностния момент Ян действие т.е. съзнателно някой прави нещо на друг,може да се каже смятам че змията е била напълно осъзната какво прави и какви могат да бъдат последствията и за това го прави(може би търсене на източник на истинска или най-дълбока сила) и ефекта е моментална метаморфоза на участващите,изпадане от крайност в крайност и т.н. Поне мен такива асоциации ми изникват. ;)  

Арт галерия
« Отговор #317 -: Декември 01, 2007, 09:29:29 pm »
Открих тези дни страхотни зимни фотоси и съжалявам ,че нямам възможност за момента да ги пусна да ги видите ,защото са прекалено големи .Ще поместя само няколко.

ще ги пусна по-късно с поносими размери  
« Последна редакция: Декември 01, 2007, 09:32:00 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

unicorn

Арт галерия
« Отговор #318 -: Декември 02, 2007, 09:04:24 am »
Невероятни са.Подходящи за актуален декстоп.

*

unicorn

Арт галерия
« Отговор #319 -: Декември 02, 2007, 09:13:39 am »