Здравей Гост

Арт галерия

• 1698 Отговора
  • 320985 Прегледи
*

Инти

• 2068
Арт галерия
« Отговор #400 -: Декември 18, 2007, 01:41:39 pm »

*

Инти

• 2068
Арт галерия
« Отговор #401 -: Декември 18, 2007, 01:42:20 pm »
Храмът на Рамзес II

*

Инти

• 2068
Арт галерия
« Отговор #402 -: Декември 18, 2007, 01:51:49 pm »
Ако доживея и аз някога да празнувам Нова Година в Япония, може и да видя такива фоерверки.

*

Инти

• 2068
Арт галерия
« Отговор #403 -: Декември 18, 2007, 01:52:54 pm »

*

unicorn

Арт галерия
« Отговор #404 -: Декември 18, 2007, 02:13:09 pm »
Я аз пак да ви позанимавам с аватарските си проблеми,виждате ли обновената версия?Когато вляза през MOZILLA,е старата версия,а през Bitcomet  се вижда новата.

*

Lillie

• 30532
Арт галерия
« Отговор #405 -: Декември 18, 2007, 02:14:09 pm »
Цитат
Като нищо може слаба/наранена такава планета да крие възможността за подхлъзване към определения от нея грях 
И не само, ако е слаба или наранена  :D
В друг астрологичен сайт тъкмо се коментира тази тема - дали силните, т.е. с достойнства планети в картата винаги действат като бенефици.
Моят отговор е "определено НЕ".
Най-голяма надменност и тесногръдие съм виждала при силно поставен (на трон или в екзалтация) Юпитер.
Най-голям  материализъм, прагматизъм и липса на духовен живот - при силен Уран и акцентиран Водолей.
Повърхностен, разпилян, недисциплиниран интелект - при подчертан Меркурий.
С тези три планети примерите не се изчерпват, разбира се.
А като притежател на силна Луна мога да подтвърдя, че позицията й в собствен знак понякога я прави и слаба, уязвима планета, с двуяко проявление. В мнозина случаи 'реагира' като доминанта с негативен статус, като анарета.
« Последна редакция: Декември 18, 2007, 02:14:25 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Арт галерия
« Отговор #406 -: Декември 18, 2007, 02:16:36 pm »
Цитат
Я аз пак да ви позанимавам с аватарските си проблеми,виждате ли обновената версия?
Не. Сега ти виждам стария аватар, онзи в сиво.
А картинките на Asaia изобщо не се виждат  :huh:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Арт галерия
« Отговор #407 -: Декември 18, 2007, 02:28:48 pm »
Да и аз не виждам картинките на Asaia,a относно аватара ще трябва да се обърна към господин JINOM :huh:  

*

Lillie

• 30532
Арт галерия
« Отговор #408 -: Декември 18, 2007, 02:44:53 pm »
Да не е от настройките на твоя компютър?
Г-н jinom го търси в окултбг  :P  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Арт галерия
« Отговор #409 -: Декември 18, 2007, 03:16:14 pm »
Цитат
Да не е от настройките на твоя компютър?
Г-н jinom го търси в окултбг  :P  :rolleyes:
Хм,ако е от моите настройки,ще имам проблем с подмяната на аватара и в другите форуми,любопитното е,че сайтът реагира негативно само спрямо "грешните" аватари.С друг аватар подмяната се осъществява безпроблемно.С риск,да стана банална,сега вече вижда ли се поредният ми нов аватар :PАз  го виждам.
« Последна редакция: Декември 18, 2007, 03:17:19 pm от unicorn »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Арт галерия
« Отговор #410 -: Декември 18, 2007, 03:19:29 pm »
Аватара вече се вижда(за разлика от преди 5 мин)  ;)  

Да Lillie дори като написах това ме сърбяха ръцете да напиша и силно поставени,но бях сигурен че ще има реакция  ;)
Нормално е човек да се забатачва най-вече в това към което е склонен предимно да проявява,макар че донякъде това да е така-за плюса и минуса които винаги се съдържат и особено силно проявяват в силно положение, в по-голямата си част нещата зависят от аспектите към тези планети-виждал съм лениви и запуснати по течението тригони като минус и от там бездуховност в смисъл на действаща съзнателност и обратно плюс при квадрати които използват това което ги дразни и им носи напрежение като стимул винаги да се държат на ниво,често и по-високо от останалите с подобна хармонична конфигурация.Не казвам нещо което тук някой да не знае,но наклонението зависи според мен освен силното положение и от най-вече аспектите( за неаспектирана планета вече е друго)-някои работят по типичния модел,други по обратния,което зависи само от индивидуалното съзнание,което намекнах в предния си пост  B) .

Според Гита Мерджанова("Окултна астрология"-руската школа),всяка планета има Ин и Ян канал(в зависимост от знаци на специфично отношение/трон,заточение,екзалтация и падение/-единия чрез който приема влияния и друг чрез който излъчва.Така всяка една силна/слаба позиция е двустранна и като насоченост на потока и като възможен полюс,което прави 8 фундаментални проявления(независимо от природата на планетата/аспекта).
« Последна редакция: Декември 18, 2007, 03:20:26 pm от Sinyhe »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Арт галерия
« Отговор #411 -: Декември 18, 2007, 03:33:15 pm »
Всъщтност сега разработих следната основна схема(мое творчество)  :)

Основни фактори в нея са:

Посока-Навътре -Навън
Полюс-Положителен-Отрицателен
Проявление:  Ин-Ян

Посоката и полюса се подразбират от амо себе си.Проявлението е в смисъл като пасивно,приемащо или активно,въздействащо.

така смесената комбинация от 3 фактора са 8:

навън + Ин                                     навън + Ян
навън  - Ин                                     навън - Ян
навътре + Ин                                  навътре - Ян
навътре  - Ин                                  навътре + Ян

Съвсем прост пример:

Произволна планета действа в зависимост от други фактори или по инерция (Ин) негативно (-) на вътрешните състояния (навътре).

Така всяка една планета без значение на статуса си може да има 8 ефекта,посока и начин на влияние  ;)

Явно Луната в Овен ме подтиква към откриване на нови идеи  :D
« Последна редакция: Декември 18, 2007, 03:33:57 pm от Sinyhe »

*

Kali

• **
  • 1411
Арт галерия
« Отговор #412 -: Декември 18, 2007, 06:20:39 pm »
Тук е станало много интересно.  :D

И всичко е тръгнало от един аватар...

А на мен ретро Марс в 6-ти ми разказва играта  :( ,  шефовете са полудели, колегите също не изостават в напрегнатата обстановка. Ужас.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
Арт галерия
« Отговор #413 -: Декември 18, 2007, 06:34:40 pm »
Днес ретро Марс ми е в точен съвпад с Луната в 8 дом. Още се устискам да не избухна, а пък и като гледам се очертава поредната спокойна вечер след динамичния ден. За голямо мое учудване чувствам се спокойна като никога досега, а транзитите на Марс към Луната по принцип знам какво ми носят... хм, това дали означава, че съм на път да овладея енергията му?  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Арт галерия
« Отговор #414 -: Декември 18, 2007, 06:43:07 pm »
Много ясно.  :D  Айде честито.

А как ти действат транз. на Марс към нат. Луна?

Аз пък съм много спокойна засега. Дано да успея да се владея още 3 дни, че няма да са лесни.

*

Lillie

• 30532
Арт галерия
« Отговор #415 -: Декември 18, 2007, 06:54:36 pm »
Цитат
А как ти действат транз. на Марс към нат. Луна?

Това е аспект, който ми действа много силно и пробужда инстинктивни реакции, гняв. Присътства, при това чрез двойно подчертаване, в синастрията с много близък и важен за мен човек. Причината открих в перинаталната възраст, по вторични прогресии. Ако си чувала за т.нар. клетъчна памет... Но е много лично, за да го кажа тук.
« Последна редакция: Декември 18, 2007, 06:57:31 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Арт галерия
« Отговор #416 -: Декември 18, 2007, 07:21:24 pm »
Цитат
Ако си чувала за т.нар. клетъчна памет...
 Раждането е много особен момент от психологическа гледна точка, както и периодите преди и след него. Понякога човек дори не може да се познае...

Много жени правят неща, за които в нормално състояние не биха и помислили.

*

Kali

• **
  • 1411
Арт галерия
« Отговор #417 -: Декември 18, 2007, 08:07:09 pm »
Лили, исках също да ти кажа, че няма човек, който да успее 9 месеца да поддържа добро настроение и оптимизъм, а за бремена жена е направо невъзможно. А от друга страна нали живеем сред хора...

*

Lillie

• 30532
Арт галерия
« Отговор #418 -: Декември 18, 2007, 08:27:01 pm »
:D Хих, виждам, че не си ме разбрала правилно, майчинството е онази опитност, която още не съм изживяла. От чисто астрологична гледна точка става въпрос за повтарящи се аспекти, в чиято основа стои вграден дълбоко и сраснал се с психиката "шаблон", предизвикващ някакъв тип реакция, често съвсем несъзнателна, инстинктивна. В този смисъл първите аспекти на прогр. Луна в картата на новороденото развиващо се бебе имат особено значение, макар че "матрицата" се изгражда още в преднаталната му възраст. Ако се открие ключовият аспект, може да се проследи "нишката", която преминава през целия живот на индивида, т.е. връзката между периодично повтарящите се прогресивни и транзитни аспекти. Ще ми се в новия форум за Алтернативна медицина да пуснем тема и за "алтернативна" психология и връзката й с астрологията  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Арт галерия
« Отговор #419 -: Декември 18, 2007, 09:25:53 pm »
Хих, знам за тази ти опитност, но като се заговори за лични и интимни неща последното, за което се сещам са ВТОРИЧНИ ПРОГРЕСИИ.  :D  ;)

Все си мисля, че нещо реално се е случило.

И много се радвам, че не съм те разбрала правилно. :)