Здравей Гост

Рожден хороскоп?

• 81 Отговора
  • 17068 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Рожден хороскоп?
« Отговор #40 -: Октомври 30, 2007, 09:28:31 pm »
Социалното явление,което си забелязал определено е точно такова и доста добре си осъзнал основните му причини.Когато човек не е изместил центъра си навън или встрани той като цяло не търси и не се оглежда-наблюдава и възприема това което е пред него,но без да излиза извън центъра си и така не отдава кой знае какво значение на ставащото около него,освен ако не го засяга пряко и лично.Това което правиш като навик определено говори за вътрешното ти състояние или положение-в някаква степен си дестабилизиран  и разцентриран някъде в същтността си и за това се стремиш да наваксваш от околния свят,нешо което е невъзможно.Неслучайно хората с истинско здравословно самочувствие и самоувереност(не показността и маската) са личности,които са се центрирали и за това не могат и да бъдат и зависими от друга личност/и и като цяло не се оглеждат наляво-надясно и не търсят нищо защото изпитват самодостатъчност и пълноценност,което не им пречи да имат взаимоотношния и контакти.Определено трябва да се насочиш към връзката със същинския ти Аз-успееш ли нещата ще се развиват по-естествено.

*

Noa

• 5
Рожден хороскоп?
« Отговор #41 -: Октомври 30, 2007, 09:45:05 pm »
Съгласна съм за ниското самочувствие, тогава наистина се държиш така с непознатите, но мисля че в такива моменти (или по-продължителни периоди) това е най-малкия ти проблем. По-скоро трябва да се съсредоточиш върху любовта към себе си и чак тогава да се терзаеш дали, колко и как да гледаш другите:)))

*

porto_kalka

Рожден хороскоп?
« Отговор #42 -: Октомври 31, 2007, 07:27:21 am »
Човече, ти си лъв - все пак. Вземи се стегни! Това е най-доброто разположение на Слънцето в мъжка карта според мен. Приятелят ми има подобен на твоя хороскоп - в смисъл Слънце в лъв в 11дом, асцедент дева и Луна в скорпион. Никога не му е липсвало самочувствие, виждала съм да общува с широк социален кръг - от циганетата и просяците на улицата, до ВИП персони от страниците на вестниците. Той е роден лидер, по професия адвокат-много успешен. Мисля, че си почнал да си внушаваш разни неща за себе си и хората около теб, нямащи нищо общо с действителността. Излизай повече, запиши се на курсове, фитнес или нещо подобно, запознанствата в интернет също могат да ти помогнат. Считам, че можеш да бъдеш един много успял човек, ако се вземеш в ръце и спреш с черногледството.
В момента имаш някои по-трудни транзити - като Сатурн съвпад с асцедент, който донякъде би могъл да е причина за тази подтиснатост. Прогресивната Луна ти е в 12 дом - период на изолация и откъснатост от света, насочване на мисли и чувства навътре към себе си. Но все пак всичко това е временно, така, че събирай сили и действай! Няма какво да губиш!

*

porto_kalka

Рожден хороскоп?
« Отговор #43 -: Октомври 31, 2007, 05:41:39 pm »
Виж тази статия за т.нар. "социална фобия", която май се наблюдава при теб. Ако се разпознаеш в описаните симптоми, възможно най-бързо потърси специализирана помощ, защото това се лекува с медикаменти-антидепресанти и психотерапия.

Социалната фобия

Рожден хороскоп?
« Отговор #44 -: Октомври 31, 2007, 11:02:06 pm »
Ами на мен Валериана+игнорация на някакви си случайни минувачи най-много ми помага. Именно защото:
Цитат
Социалното явление,което си забелязал определено е точно такова и доста добре си осъзнал основните му причини.Когато човек не е изместил центъра си навън или встрани той като цяло не търси и не се оглежда-наблюдава и възприема това което е пред него,но без да излиза извън центъра си и така не отдава кой знае какво значение на ставащото около него,освен ако не го засяга пряко и лично.Това което правиш като навик определено говори за вътрешното ти състояние или положение-в някаква степен си дестабилизиран и разцентриран някъде в същтността си и за това се стремиш да наваксваш от околния свят,нешо което е невъзможно.Неслучайно хората с истинско здравословно самочувствие и самоувереност(не показността и маската) са личности,които са се центрирали и за това не могат и да бъдат и зависими от друга личност/и и като цяло не се оглеждат наляво-надясно и не търсят нищо защото изпитват самодостатъчност и пълноценност,което не им пречи да имат взаимоотношния и контакти.Определено трябва да се насочиш към връзката със същинския ти Аз-успееш ли нещата ще се развиват по-естествено.
Днес не зяпах всеки и всичко, а когато покрай мен минаваха хора гледах право напреди и съм много щастлив! Просто явно на 13 годишна възраст съм излязъл от центъра си? Чувствам, че промяната стана, когато лях на 13-14 - началото на тинейджърска възраст.
Само нещо не мога да разберя ясно:
Цитат
Когато човек не е изместил центъра си навън или встрани той като цяло не търси и не се оглежда-наблюдава и възприема това което е пред него,но без да излиза извън центъра си
Наблюдава в какъв смисъл? Всеки, с който се размине ли? Защото ако е всеки, то е същото като да се оглежда. И все пак разбрах, че наистина е гадно да зяпаш всеки. Така както и като говориш с всеки можеш да си навредиш.

*

Синухе

• 4978
Рожден хороскоп?
« Отговор #45 -: Ноември 01, 2007, 12:02:11 pm »
Хубаво си направил,като си обърнал внимание на написаното и си изпробвал нещата. :)  Под наблюдение имах предвид,просто да си с отворени сетива за да знаеш какво става около теб като атмосфера и среда и т.н.,не като тръгваш като кон с капаците или мислейки някъде в облаците да не забелязваш какво става около теб или да изпуснеш нещо,което може и да е предназначено да му бъдеш свидетел или участник и то да осъществи някои благоприятни промени.Така че няма мищо общо с това да оглеждаш всеки с който се разминаваш,а просто да имаш усет за цялото без да губиш себе си.Абе знам,че ще излезеш от това състояние,само повече активен живот ти трябва и по-малко умуване и претегляне на нещата постоянно в съзнанието ти  ;) .

Рожден хороскоп?
« Отговор #46 -: Ноември 05, 2007, 09:51:30 pm »
Хубаво, че си осъзнавам проблемите, но осъзнаването не ги решава. Може би просто трябва изведнъж, ето така, без план да започна да правя това, което правех и преди (и вътрешно още ми харесва) - да си купувам тогавашните вестници и списания, а не сегашните и т.н. В смисъл - да си върна старите хобита? Но дори да си ги върна едва ли ще променя хората около мен (роднини и познати), които са станали с по-тежки характери като че ли. Какво им става? Защо се държат така сурово по между си и с мен? Преди това го нямаше, и не ме натоварваше. Сега уж не са гладни години като 90-те, но тогава имах нещо по-важно от парите - душевна стабилност, комфорт, равновесие, сила и щастие. Имам чувство, че не аз, а светът се е побъркал в края на 2001 г. (да няма нещо общо с кулите близнаци? :blink: )

А какво е разположеншието на планетите ми? Не казва ли нещо за депресии картата, особено в тинейджърския период?

Според мен може да се дължи на магия, въпреки наталната карта. Защото не е кармично, свързано с прераждане, защото щях да живея така и до 12 годишна възраст.

Не искам да прекарам живота си като последните пет години просто, но нямам сили, всичко като че ли е против мен. Опитвам се, но все не се получава. Загубих себе си.
« Последна редакция: Ноември 05, 2007, 10:09:48 pm от businessman »

*

Синухе

• 4978
Рожден хороскоп?
« Отговор #47 -: Ноември 06, 2007, 02:46:48 pm »
Хей бизнесменче  ;) !Все по-добре ми звучиш и наистина е най-важно да следваш идеите,импулсите си и да бъдеш себе си-не винаги обаче връщането към нещо старо като хоби или дейност е връщане към Аза тъй като вярваш или не този твой Аз през тези години се е развивал и променял независимо от това,че емоционално-душевната окраска за теб през този период не е била задоволяваща,трябва да осъзнаеш че в добрия случай ние реално узряваме или като диамант се шлифоваме за по-добър блясък с времето и е добре да посрещаш реалния си Аз или по-скоро настоящата му форма.Дори да се върнеш към нещо в миналото си не мисля,че ще има решаващ ефект колкото сега да се приемеш,да подобриш това което искаш и да създадеш това което желаеш по отношение на бъдещето като линия на развитие,а не абстрактно.
В много отношения си прав за света,който определено нещо не е в ред,но как ти се справяш с това е важното.Както и преди си мислех за твоя Асцендент в Дева и центъра на изместване сега това което споделяш за важността на хората около теб и тяхното влияние е отново негативната позиция свързана с този изгряващ знак,когато се свързва с несъвършенствата извън себе си и ги приема лично и особено силно спрямо самоидентификацията,за това според мен основния ти проблем е тука-в изразяването на Асцендента,а не в планети и периоди,които имат съвсем различни и циклични влияния,а не перманентни както е при теб.Трябва просто да застанеш вътре в своята чистота и невинност и да не позволяваш мръсотията,грешките и всичко което дразни чистия канал на Девата да пречи на чистата връзка с Аза и изразяването на индивидуалната ти енергия.За съжаление света се е преустроил така,че много индивидуалната енергия не се приема добре от масата просто защото тя е блокирала същото в себе си и досег с такива личности засяга това което е жертвано,подтиснато или изкривено в нея и всякакви защитни механизми се активират-въпреки всичко Духа на човека е по-силен от това и всякаква външна инерция,леност и безотговорност идваща от към средата може да се преодолее-най-важното е да разбереш,че ти определяш себе си и това което искаш и те прави щастлив по един необременен от очаквания и стереотипи начин.Така че вместо да правиш грешката на Асц Дева да вижда само грозното и несъвършеното се консцентрирай върху инстинските и прости неща в себе си и около себе си-все ще има някакво присъствие и на тях. :)  

Рожден хороскоп?
« Отговор #48 -: Ноември 07, 2007, 10:28:13 am »
Да, прав си. Но едно не ми е ясно - защо като дете знаех как да живея, а сега не? Нали уж големите имат опит и много ум? Може би си мисля, че ми трябва едно силно очистване от насъбралата се негативна енергия, но не знам как. Мисля да ида на хипноза, за да ме накарат да забравя всичките си спомени от това време и да помня само това, което съм учил в училище (ако е възможно). Ако имаш линкове към сайтове с тактики за душевно пречистване, моля те, публикувай ги тук. И ти викаш асцедентът е виновен - да, но как тогава не ми влияеше до 12 годишна възраст?

*

Синухе

• 4978
Рожден хороскоп?
« Отговор #49 -: Ноември 07, 2007, 01:11:22 pm »
В астрологията се знае,че Асцендента се проявява по-късно отколкото в детството,защото е нашата най-индивидуална характеристика,а като малки сме склонни повече да проявяваме някое от светилата(Слънцето и Луната в зависимост кое е по-силно поставено в хороскопа) на преден план,нормално е с развитието на съзнанието да започне и Асцендента да се проявява по-силно.
По принцип в естествения цикъл на влияние на планетите Меркуриевия е от 7 до 14 годишна възраст и вероятно заради Управлението му над твоя Асц именно тогава се е осъществиля някаква важна промяна в съзнанието ти и прехода от Лунно(семейно и инстинктивно,към съзнателно за собствените особености).От 14 г следва планетарния период на Венера през който се обособява в съзнанието половата идентичност и ролята на връзките за превръщането на индивидуалното съзнание в социално-може именно справянето с Венерините принципи и изяви да имаш трудности.Ако помня добре май Венерата ти беше в Близнаци според една система времево пак се очаква активност по нея в периода 14-21г.Все пак най-важното при теб е постигане на хармония между отделните аспекти на съзнанието,които са активни за теб през този цялостен период-и най-вече Асц и Венера,за това се поразрови из сайта или някой друг и се запознай с някои основни моменти.

Прехода от дете към подрастващ и след това към зрял човек-това което те вълнува относно разликата между детството и младежта е свързано основно с личното развитие и адаптацията към новите условия(било и ново отношение на средата към личността ти).Сигурно ще откриеш някои основни причини и положения в тези две направления  :rolleyes:

12 годишнината възраст и всеки 12 години в живота(12,24,36 и т.н.) съвпадат с цикъла на Юпитер-свързан е с разширение на Аза,нови ценности и идеали, избиране на пътища в живота за следващите 12 години.Просто трябва да приемеш,че живота изисква развитие,избори и следване на нови посоки-това води до развитие и реализация в зависимост от вътрешните промени.Ако си гледал филма за Александър Македонски тъй като съм изследвал личността му той е много "подчинен" на цикъла на Юпитер(дори умира на транзит на Юпитер над Слънцето),точно на 12 години от едно затворено дете с наклонности към музика и други,възсяда онзи кон,което е постижение и от там за 1 път бива признат от обществото и започва пътя му на воин и завоевател, като и на 24 години бележи нов растеж и т.н.Споменавам това просто защото случая с коня променя живота му или просто задава посоката на въплъщението му и това именно на Юпитеров възврат.

Хич не ти препоръчвам хипноза-първо заради рисковете,второ заради желанието ти-опита ти хубав и лош е просто материал за учене и трябва да си вземеш уроците от него,ако забравиш(не съм сигурен освен в някоя тайна лаборатория дали тов е възможно да се постигне  B) има възможност да се върнеш в подобно положение.Добре се насочваш към пречистване-за теб това е най-важното-както да се пречистваш от негативни енергии,така и от влиянията на миналото заради Асц Дева и Черна Луна в съвпад.

Ще видим какво можем да измиислим,но е по-добре да кажеш към какво имаш афинитет и какво реално би приложил.

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
Рожден хороскоп?
« Отговор #50 -: Ноември 07, 2007, 02:36:22 pm »
Здравейте ! :o Аз съм съвсем новорегистрирана и влизам много плахо веки път във форуми/ да гледам/ и много се чудя от къде идва точно , защото като ,че ли в живота не съм така и съм   контактна. А форумите ме плашат и в повечето случаи излиза, че искам да обидя някого, а никога нямам такава цел. Реших да търся отговора на този въпрос тук. .Отдавна ми е хоби астрологията, но виждам ,че Вие сте много напред със знанията .  Имам Луна в Риби в опозиция на Венера , която е в съвпад с Юпитер в 11 дом./ Меркурий ми е ранен в каре с Плутон и Уран? Плтон и Уран са в съвпад. Меркурий ми е в Скорпион.  Ако въпроса ми е много глупаво зададен, моля да ме извините , хващам се ,че след 14.10/ рожд.ден ми ден съм много лесно ранима и подтисната . Гледах си хороскопа и видях, че в соларният ми хороскоп Сатурн съвпада с Венера /доколкото разбирам/.  :o  :o  :o Асцендентът ми е Везни, Слънце в първи дом и би трябвало да не изглежда така .

Та въпроса ми е защо ме е страх да не стана смешна във форумите и пет  часа пиша това например.Мъча се да се анализирам  из основи  и ще съм благодарна, ако чуя повече мнения , дори и критични.  Дано не ви досаждам.  
 :)

Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

Синухе

• 4978
Рожден хороскоп?
« Отговор #51 -: Ноември 07, 2007, 02:48:30 pm »
Естествено е добре да се види самия хороскоп.Но двойна Везна прави Венера още по-силна,при което и нейното падение в Дева.Това се отработва и именно стремежа към съвършена изява и самокритика и нуждата от точно изразяване и възприемане те прави свръхчувствителна.Меркурий Управителя на Венера е в Скорпион,който не обича да оставя следи и не приема лесно мнения (освен на хора с които има дълбока връзка-в смисъл като контакт,не като интимност)
и с това си обяснявам писмената и общодостъпна изява във форумите,която му е трудно да възприеме.Лично аз имам Скорпион на 3 дом и в началото също бях подозрително настроен към форумите и като цяло не съм се изявявал особено там,това е може би първия форум в който участвам редовно  :)
Така,че по енергийните вериги ключа май ще ти е Меркурий,но това трябва да се провери,което иначе не отслабва влиянието му заради Венера в Дева.

Рожден хороскоп?
« Отговор #52 -: Ноември 07, 2007, 02:54:47 pm »
А как да върна това влияние на Слънцето или Луната съответно? Как да притъпя влиянието на недобронамерения асцедент, да го накарам да спре да се проявява и да ми мъти щастието? Как да го върна там където му е мястото? И кой асцедент съм, защото вече не знам. 24.07.1988 г., 09.15 ч. гр. София. Някъде пише Стрелец, другаде Скорпион, а пък най-често Дева. И ако асцедентът се проявява през пубертета не е ли по-добре да си остане там, в "нулевото" време, когато човек не е "ни рак, ни щука", а нещо по средата, нещо като какавидата при пеперудите?
« Последна редакция: Ноември 07, 2007, 03:13:31 pm от businessman »

*

Синухе

• 4978
Рожден хороскоп?
« Отговор #53 -: Ноември 07, 2007, 03:40:57 pm »
Нещата астрологично въобще не стоят така както си мислиш,да не кажа че ти самия не знаеш за какво става въпрос-нещо за което разбира се трябват знания и за което не е сигурно дали и кога ще дойде за теб това време.
Асцендента ти е Дева и не можеш да избягаш от това-и той не влияе само през младежкия период,а именно от тогава започва постепенно да набира сила ако въобще така просто мога само да ти обясня.Плюс това ти само си активирал една от неговите възможни изяви-проблемната,а другата по-градивната свързана с пречистването,запазването на разумност и чистота също е възмона.
Плюс това ти не си спрял Слънцето,Луната и т.н. просто може да имат ограничена или изкривена/неподходяща изява,за това всички те насочват да активираш това с което се характеризират.Но това е просто една условност, ти познавайки себе си най-добре в съответствие с живота си може да хармонизираш нещата стига да не забравяш,че всеки ден,година изискват някакви усилия и развитие-не можеш да се облягаш само на миналото си и само на това което те прави привидно спокоен само от липсата на движение и съпътстващото го леко напрежение-което не винаги е нешо особено негативно.

*

porto_kalka

Рожден хороскоп?
« Отговор #54 -: Ноември 07, 2007, 04:10:37 pm »
Цитат
Здравейте ! :o Аз съм съвсем новорегистрирана и влизам много плахо веки път във форуми/ да гледам/ и много се чудя от къде идва точно , защото като ,че ли в живота не съм така и съм   контактна. А форумите ме плашат и в повечето случаи излиза, че искам да обидя някого, а никога нямам такава цел.
Много по-добре е да изпитваш известна неувереност и да си критична към себе си, когато пишеш във форуми, отколкото да си като многото примери напоследък, които в търсенето си на изява на всяка цена започват да пишат откровени глупости навсякъде, във всички форуми и във всички теми. А най-смешното е, че имат самочувствие без никакво покритие да дават акъли и непоискани астрологични съвети, както и да претендират за голяма астрологична ерудираност и интелигентност. Същевременно, когато някой им зададе конкретен въпрос по изразеното от тях мнение или им каже едно към едно, че то е погрешно или повърхностно, вместо да се замислят върху това и да се опитат да го защитят, докажат, поспорят с опонента - започват да обиждат или просто "млъкват".

*

Lillie

• 30532
Рожден хороскоп?
« Отговор #55 -: Ноември 07, 2007, 05:01:43 pm »
Мила milla_m  :)
За комбинацията Риби-Везни - в случая имам предвид твоето Слънце /и Асцендент/ във Везни и Луната в Риби - казват, че са перфектното "огледало"  ;)
С Луна в Рак и Марс в Риби и аз съм много "огледална", нищо че имам много огън и много Овен  :unsure:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

milla_m

• *
  • 222
Рожден хороскоп?
« Отговор #56 -: Ноември 07, 2007, 05:48:29 pm »
Сега си  изтеглих zet 08, но нещо греша и не мога  да уточня. 14 .10 1967г. 6.20 сутринта. Трябва ли да извадя 2 часа , защото при старата програма прима, която  ползвах , ми бяха казали ,че се вадят 2 часа астрономически за да се приравни България към Гринуич .  Или си вкарвам  час 6.20, когато съм родена . Когато ползвах "ПРима" имаше тригон Юпитер Марс и раху, я сега при zet 8  Юпитер и Марс нямат точен аспект. /което не е  фатално де : :) Защо при zet8 r;d +2 часа?Аз съм чела ,но любителски, и нямам професионални знания , а искам да се уча. zet 8 много ми хареса.  Може би zet 08  е по -точна?

Иначе се занимавам със счетоводство. Но винаги ме е вълнувала тази литература и  с нея си отпочивам и се разтоварвам.  

Голямо противоречие срещам понякога : изживявам всички счетоводни проблеми като лични,  да  но и счетоводствогто си го обичам.  Помогнете моля ви да уточня нещата, за да знам кое да приемам за вярно и да чета, че тогава да питам, на  базата на нещо.
Иначе кой знае колко неща трябва да отработвам върху себе си . :D  :D Човек колкото почече знае, разбира колко нищо не знае :o  
Много благодаря за  всичките ви отговори които ми дадохте   :)  
Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

Рожден хороскоп?
« Отговор #57 -: Ноември 07, 2007, 06:09:13 pm »
Цитат
Сега си  изтеглих zet 08, но нещо греша и не мога  да уточня. 14 .10 1967г. 6.20 сутринта. Трябва ли да извадя 2 часа , защото при старата програма прима, която  ползвах , ми бяха казали ,че се вадят 2 часа астрономически за да се приравни България към Гринуич .  Или си вкарвам  час 6.20, когато съм родена . Когато ползвах "ПРима" имаше тригон Юпитер Марс и раху, я сега при zet 8  Юпитер и Марс нямат точен аспект. /което не е  фатално де : :) Защо при zet8 r;d +2 часа?Аз съм чела ,но любителски, и нямам професионални знания , а искам да се уча. zet 8 много ми хареса.  Може би zet 08  е по -точна?

Иначе се занимавам със счетоводство. Но винаги ме е вълнувала тази литература и  с нея си отпочивам и се разтоварвам.  

Голямо противоречие срещам понякога : изживявам всички счетоводни проблеми като лични,  да  но и счетоводствогто си го обичам.  Помогнете моля ви да уточня нещата, за да знам кое да приемам за вярно и да чета, че тогава да питам, на  базата на нещо.
Иначе кой знае колко неща трябва да отработвам върху себе си . :D  :D Човек колкото почече знае, разбира колко нищо не знае :o  
Много благодаря за  всичките ви отговори които ми дадохте   :)
Изтегли си zet 5.12 по-добра е от новите версии. Настрой си програмата на +2часа.

Препоръчвам ти старата версия на програмата ,защото прави повече изчисления ,които ще ти са от полза.  

*

milla_m

• *
  • 222
Рожден хороскоп?
« Отговор #58 -: Ноември 07, 2007, 06:14:34 pm »
Благодаря, ЗЪБОЛЕКАР.  :)  

*

Lillie

• 30532
Рожден хороскоп?
« Отговор #59 -: Ноември 07, 2007, 06:14:59 pm »
Приравняване по Гринуич и корекцията за лятно часово време не се вадят преди да се въведат данните в програмата, а само, ако хороскопът се изчислява на ръка, което вече никой не прави и малцина са онези, които знаят как се изчислява.
Астрологичната програма, с изключение на най-старите версии под DOS, автоматично отчита всички необходими корекции преди да изчисли Асцендента и домификацията в наталната карта.
Асцендентът Ви е в 15 гр. 49 мин. Везни, ако раждането е в София. Слънцето е в първи дом в същия знак. Много огън и енергия има в тази карта  :)
« Последна редакция: Ноември 07, 2007, 08:28:35 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.