Темата за изнасилванията попада в категорията на особено болезнените, деликатни и интимни... Нали не очакваш въз основа на един-два аспекта или астрологични показателя да поставим "диагноза" кои жени и кога са по-склонни да станат жертви на такива инциденти? Нещата са твърде комплексни и носят психологически характер. Не съм особено запозната с тази деликатна тема, но щом става въпрос за малтретиране - в каквато и да е форма - мисля, че в наталната карта трябва да има някакви психологически "белези", според които човекът се чувства или може да се окаже в ролята на жертва... да речем, жертва на обстоятелствата. Разбира се, има случаи, когато насилието се провокира, предизвиква, но вероятно и за това си има причини, дълбоко заровени в психиката, в несъзнателното...
Иначе, ако трябва да отговоря конкретно на въпроса ти, тук-там съм чела за Лилит и връзката й с изнасилванията или някакъв вид болка, отхвърляне, нараняване. Но самото малтретиране попада в сенчестата зона на Плутон. Например, Марс-Плутон може да бъде както невинна /със или без кавички/ жертва, така и провокатор, а понякога и двете едновременно... съвсем хипотетично казано.
Sinyhe споменава и за Хирон, вероятно имайки предвид популярното схващане за "ранения лечител".
Мисля, че нещата са взаимосвързани и доста комплексни. Не може по един или два транзита да се търси отговор на този въпрос.
В рождения хороскоп са възможни вариации на тема Марс-Плутон, Марс-Нептун, Марс-Уран и /по-рядко/ Марс-Сатурн, но всичко е твърде индивидуално, в никакъв случай не може да се правят обобщения и да се извеждат "формули"! Динамиката на транзитите, каквато и да е тя, само 'отключва' това, което е заложено в рождената карта като психологически фон/тенденция. Понякога имаме избор как да реагираме, понякога като че ли нямаме...
Сещам се за една карта на жена, изживяла насилие още в тийнейджърската си възраст, по време на нехармонични транзити едновременно към Марс и към Венера, а също и към Луната... но това е частен случай. И като че ли в повечето случаи се повтаря една и съща "схема" - жертва/провокатор, на дълбоко несъзнателно ниво. Има безброй примери с изживяли насилие млади жени, които не са класическият тип "жертва на обстоятелствата", а са провокирали - съзнателно или несъзнателно - насилника или човека, превърнал се в насилник. Но, разбира се, има и безброй невинни жертви, които просто са имали лошия късмет да се озоват "на неподходящото място в неподходящото време срещу неподходящ човек". За някои от тях актът на изживяно насилие оставя дълбок отпечатък за цял живот.
Има и случаи, когато психическото малтретиране може да бъде по-страшно от физическото. Понякога жертвите на физическо насилие сами го предизвикват /например, при битови семейни скандали/, за да "потушат" болката от упражнявания върху тях системен психологически тормоз. Примери има безброй, макар и не толкова астрологични, а от реалния живот...