Здравей Гост

Овен с асцендент Дева

• 16 Отговора
  • 5996 Прегледи
*

Ehida

• 10
    • http://
Овен с асцендент Дева
« -: Септември 28, 2007, 03:40:56 pm »
Здравейте!Астрологията ми е много интересна и много обичам да научавам нови неща, затова бих се радвала ако някой ме насочи към някакви хубави астрологични книги.(Аз лично много харесвам тези на Линда Гудман, но те са само за Слънчевия знак, а пък аз искам да се науча и на други неща-не разбирам от тези Хирон, Лилит и възлите, също така и десцедента не знам какво означава или пък ранена Венера.)

Също ще съм много благодарна за тълкуванието на моята рождена карта-родена съм на 9 Април 1991
Слънце - Овен - 8 дом
Луна - Водолей - 5 дом
асцендент Дева
Меркурий-Овен-8 дом
Венера-Телец-9 дом
Марс-Рак-10 дом
Юпитер-Лъв-11 дом
Сатурн-Водолей-5 дом
Уран-Козирог-5 дом
Нептун-Козирог-5 дом
Плутон-Скорпион-3 дом
Хирон-Рак-11 дом
Лилит-Стрелец-4 дом
Северен възел-Козирог-5 дом
« Последна редакция: Септември 28, 2007, 04:14:41 pm от Ehida »

*

AH

• 2201
Овен с асцендент Дева
« Отговор #1 -: Септември 29, 2007, 05:29:36 am »
дете, толкова обхватен въпрос задаваш, че чак човек се чуди от къде да започне да пише :D
Кажи ни по-добре какво те е привлякло в астрологията? :)
Учи се бавно, години, и ти имаш още много време пред себе си за да научиш всичко, което те интересува - и за астрологията, и изобщо за живота :)  

*

Ehida

• 10
Овен с асцендент Дева
« Отговор #2 -: Септември 29, 2007, 01:40:39 pm »
:D  Ами мама имаше Слънчеви знаци на зодиака на Линда Гудман и от както я намерих като малка ми ставаше все по-интересна астрологията.Помага ти да разбираш хората и вместо да те дразнят недостатъците им, в повечето случаи са ти дори забавни!Това с ученето бавно толкова много ми го повтарят, обаче ми е толкова трудно!Някак си много прибързвам и все правя по няколко неща едновремено. :rolleyes:  

*

AH

• 2201
Овен с асцендент Дева
« Отговор #3 -: Септември 29, 2007, 07:40:25 pm »
А, чудесно – Линда Гудман е добра за начало:)
Ще имаш време да изчетеш всякакви книги, сайтчета и т.н.:)
По – важно е, че задачата на астрологията е да ни учи на себепознаване:)
Кажи кое в теб ти харесва и кое не ти харесва? И дали това, което четеш в астрологията, е същото както е при теб:)

Овен с асцендент Дева
« Отговор #4 -: Октомври 01, 2007, 01:26:24 pm »
Малко информация на Меркурий в Овен.

Меркурий в Овен

Хората родени с Меркурий в Овен предпочитат да говорят за себе си и за своите планове, отколкото за някой друг или за нещо друго. Ако все пак успеете да ги заинтересувате, те ще ви служат внимателно, особено ако идеите ви са вълнуващи и напредничави. Тези хора са решителни и притежават честолюбив начин на мислене, бърза мисъл и съобразителност, но за съжаление могат да станет агресивни и при най-малката провокация, тъй като са въоръжени да водят битка със всеки. Притежават голяма наблюдателност, желание да критикуват и много оригинални идеи, но могат да бъдат твърде импулсивни, ако трябва да вземат решение. При това положение на Меркурий е налице бърза ответна реакция на външните въздействия. Чудесно би било, ако тези хора си изберат професия, в която бързата реакция и куража са от значение, като по този начин ще успеят да наложат идеите си опирайки се на вродената си бързина и гъвкавост.  Бързо научават чужди езици, но понякога стават нервни, ако не могат веднага да се схванат материала.

*

Ehida

• 10
Овен с асцендент Дева
« Отговор #5 -: Октомври 01, 2007, 08:23:50 pm »
Цитат
Кажи кое в теб ти харесва и кое не ти харесва? И дали това, което четеш в астрологията, е същото както е при теб:)
Ами наистина понякога съм доста заядлива. Това май ми е основен недостатък.
Попринцип да си призная обаче ми е трудно да коментирам своя характер - било недостатъците или положителните черти.    :rolleyes:
Иначе днес си взех една книга на Светла Балтова - Астрология и Астропсихология за всички - изглежда ми хубава.  :)
Опитах се и да правя едни филмчета за зодиите, не са много професионални, но ако имате време може да видите - качих за Овена и Скорпиона.
http://www.youtube.com/watch?v=V5_nGgd7zuc - за Скорпиона
http://www.youtube.com/watch?v=KmruPoizYoI - за Овена

*

Ehida

• 10
Овен с асцендент Дева
« Отговор #6 -: Октомври 01, 2007, 08:31:25 pm »
Това за Меркурий откъде е?

Овен с асцендент Дева
« Отговор #7 -: Октомври 01, 2007, 09:23:11 pm »
Това за Меркурия е мое творение. Преди време писах описания за значенията на планетите в знаците и домовете.

*

Lillie

• 30532
Овен с асцендент Дева
« Отговор #8 -: Октомври 02, 2007, 09:35:40 am »
Цитат
Хората родени с Меркурий в Овен предпочитат да говорят за себе си и за своите планове, отколкото за някой друг или за нещо друго.

Странно... но в тази си част изобщо не важи за мен  :o но имам приятелка  Близнаци с Меркурий в Рак и сякаш е писано точно за нея  :lol:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ehida

• 10
Овен с асцендент Дева
« Отговор #9 -: Октомври 03, 2007, 10:03:38 am »
Имам един въпрос - в хороскопа ми:
Юпитер в 11 дом в Лъв е в опозиция със Сатурн в 5 дом във Водолей
Това, че Юпитер е в 11 дом на Водолея и Сатурн е в знака на Водолей(и Сатурн е в 5 дом на Лъва, който е знака в който е Юпитер),омекотява ли или изобщо по какъв начин повлиява на опозицията?

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Овен с асцендент Дева
« Отговор #10 -: Октомври 03, 2007, 02:58:03 pm »
Едва ли омекотява нещата даже напротив опозицията и то между две планети носещи противоположни принципи би трябвало да я засилва.Това,че и домовете са тези отговарящи на тези знаци,но обърнати също-по-скоро ще има тясно преплитане на двете сфери при изява на тези две планети,но хич не ми се струва лесно това.Сатурн във Водолей става допълнително студен от към разумност,принципи и т.н.,докато Юпитер в Лъв обратно горещ,топъл при споделяне на своите разбирания,при утвърждаване и следване на посоки водещи до експанзия на личността.Склонноста при опозицията да проектира едната планета(т.е. нейните качества и влияния) върху другите,средата и света трябва да се има предвид,като това особено е по-слабата или тази която не е активирана силно у самата личност,ако огъня в картата ти е по-силен от въздуха/земята мисля,че ще има възможност(т.е. не е задължително по принцип да проектираш) това да е Сатурн.

*

Lillie

• 30532
Овен с асцендент Дева
« Отговор #11 -: Октомври 03, 2007, 10:24:51 pm »
Цитат
Склонноста при опозицията да проектира едната планета(т.е. нейните качества и влияния) върху другите,средата и света трябва да се има предвид...
Хм... дали принципът на "психологическата проекция" важи и при опозиция между две бавни планети? По-склонна съм да приема тези аспекти като характерен "отличителен белег" на поколението. В голяма степен аспектите между две бавни планети отразяват духа на епохата, което естествено няма как да не даде отражение и върху индивидуалния мироглед на родения.
Според класическата астрология Юпитер се "радва" в 11ти дом, а и позицията му в Лъв /и в собствения триплицитет/ никак не е за пренебрегване.
От друга страна, влиянието на Сатурн няма как да не остане незабелязано в тази карта предвид това, че диспозира няколко планети. В картата има две планети на трон - Венера и Сатурн, само че на Луната във Водолей не й "пука" особено за наложените отвън общоприети норми и модели на поведение.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ehida

• 10
Овен с асцендент Дева
« Отговор #12 -: Октомври 04, 2007, 09:11:56 am »
Представяте ли си колко добре щяхме да тълкуваме рожденните си карти, ако бяха запазени знанията от Атлантида?  :rolleyes:  Сигурно щяхме да знаем дори кога ще умрем...или кога ще се оженим, колко деца ще имаме и т.н.

Междудругото, какво означава "две планети на трон"?Оказват най-силно влияние ли?
« Последна редакция: Октомври 04, 2007, 09:13:35 am от Ehida »

*

Lillie

• 30532
Овен с асцендент Дева
« Отговор #13 -: Октомври 04, 2007, 10:33:42 am »
Цитат
Представяте ли си колко добре щяхме да тълкуваме рожденните си карти, ако бяха запазени знанията от Атлантида? 

Те СА запазени, но просто повечето от нас нямат достъп до тях. Много е важно как и за какви цели ще бъде употребено Знанието... затова не се дава с лека ръка на всеки и докосването на дори една нищожна негова част  изисква да се извърви доста трънлив път...
Във Вселената всичко е съзнание, енергия и информация, дори в материалното си проявление тя е едно огромно, пулсиращо интелигентно "същество", което между другото се отнася и за планетите, звездите... Енергия и информация не се губят, те завинаги се запечатват и остават в етера... ако си чувала за Акашиеви хроники /записи/.
Нима би искала да знаеш всичко? Човекът е създаден да живее в неведение и да е отворен за всякакъв тип изненади и знаци на Съдбата... независимо дали приятни или не... Всичко върви по предварително предначертан план, който се знае от душата, но не се помни от съзнанието или, по-точно казано, онази част от него, която активно ни служи и сме се научили да "контролираме"  :D
« Последна редакция: Октомври 04, 2007, 11:32:19 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Овен с асцендент Дева
« Отговор #14 -: Октомври 04, 2007, 10:39:52 am »
Цитат
Междудругото, какво означава "две планети на трон"?Оказват най-силно влияние ли?
Планети в собствен знак, т.е. в знака, чиито управители се явяват.
Планета на трон получава допълнителни "точки" сила в хороскопа, според класиците това е "есенциално достойнство".
Планета в собствен знак изразява характеристиките си по естествен и некомплициран начин, ако се абстрахираме от аспектите й и други специфики. Аспектите дават допълнително "оцветяване" в манифестацията на планетния принцип.
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ehida

• 10
Овен с асцендент Дева
« Отговор #15 -: Октомври 04, 2007, 12:35:59 pm »
Цитат
Цитат
Представяте ли си колко добре щяхме да тълкуваме рожденните си карти, ако бяха запазени знанията от Атлантида? 

Те СА запазени, но просто повечето от нас нямат достъп до тях. Много е важно как и за какви цели ще бъде употребено Знанието... затова не се дава с лека ръка на всеки и докосването на дори една нищожна негова част  изисква да се извърви доста трънлив път...
Във Вселената всичко е съзнание, енергия и информация, дори в материалното си проявление тя е едно огромно, пулсиращо интелигентно "същество", което между другото се отнася и за планетите, звездите... Енергия и информация не се губят, те завинаги се запечатват и остават в етера... ако си чувала за Акашиеви хроники /записи/.
Нима би искала да знаеш всичко? Човекът е създаден да живее в неведение и да е отворен за всякакъв тип изненади и знаци на Съдбата... независимо дали приятни или не... Всичко върви по предварително предначертан план, който се знае от душата, но не се помни от съзнанието или, по-точно казано, онази част от него, която активно ни служи и сме се научили да "контролираме"  :D
Да де, имах предвид да са запазени в съзнанието до което имаме нормален достъп.  :) Но за жалост ние сме все още недорасли.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Овен с асцендент Дева
« Отговор #16 -: Октомври 05, 2007, 08:17:50 am »
[/QUOTE]
Цитат

Това зависи доколко човек се е идентифицирал със някоя планета от опозицията-а това е напълно възможно,без значение дали ще става въпрос за Марс или Плутон,като личностна идентификация.Има хора които не могат да изразяват чрез индивидуалността си вътрешните планети,а изразяват " външните", обратния вариант е по-често срещан-това само по принцип доколко е възможно човек да се идентифицира с ролята,функциите и принципите на една от по-далечните си съществува като реалност. Лично аз вече изложих преди възгледа си по отношение на планетите -не ги приемам като вътрешни/външни,личностни и надличностни-както зодиака е едно цяло така е и с неговите планетни управители-няма второстепенни и първостепенни по отношение на човешката индивидуалност и това какво тя представлява по принцип,те са динамичната страна на нашета интегрирана от съставни части или страни цялост.Това че по-малко хора са способни съзнателно да установяват и изразяват различните,но свързани аспекти на съзнанието си е характерно за настоящата цивилизация и за това какви хора са удобни и какви не за нуждите на едно общество в разрез с индивудалната чисто духовно/човешка еволюция или развитие.Въпреки опитите за ограничение и рамкиране на определени прояви,тип съзнание и други като нещо извънредно и непривично от разни ,което в някаква степен е оставило следа и в някои "клонове" -не дървото на астрологията като научен материал е въпрос на лично разбиране за холистичния модел като цяло и съответствието между микро-макро космос или липсата на същото.Това е все едно да се твърди,за пример ще дам Дървото на Живота,че само защото долните 5 сефири имат отношение към типично "земния" живот,останалите нямат отношение към човека като индивидуална единица и не са страни от неговата индивидуалност и психо-енергийна цялост.Прекаленото психологизиране на явленията включително и на ролята на планетите в астрологията е честа причина или за ограниченото им разбиране или за грешната им интерпретация.
Преди всичко планетите са реално действащи сили/принципи,а не просто психологически модели в съзнанието ни- и ако такива съществуват те са в следствие на тяхната проява на едно съвсем ограничено ниво и в съвсем ограничен,не цялостен като функции аспект.
Астрологически примери за това дали проекцията на  опозиция между външни планети работи,мисля всеки имал необходимия опит и отвореност ще потвърди. Иначе изрично подчертах,че това е въпрос на избор-дали човек ще изтласка едната планета като функции и т.н. извън себе си и т.н. с всички процеси и следствия от подобен избор.Бих казал,че една от най-работещите такава  и то на съвсем лично (не надличностно ниво-ако въобще съществува такова като разбиране не като понятие,защото в действителност всичко ни засяга доста лично и си зависи именно от нашата индивидуалност,която никак не е описана само от вътрешните планети  ;)  ) ниво с огромно значение е тази между Сатурн-Нептун или по-скоро трудността с нейното справяне и външните ефекти са доста видимо значими във всяко едно отношение.