Здравей Гост

Конфигурации

• 31 Отговора
  • 6337 Прегледи
*

mamma_mia

Конфигурации
« -: Октомври 08, 2007, 02:31:45 pm »
Здравейте,
разглеждам картата на синът ми и откривам няколко важни конфигурации.:)
Само,че не мога да ги разтълкувам:(Ако може някой от вас да ми помогне:)
1.Тао-квадратура :Слънце Близнаци-11дом,квадрат с Уран Риби 8дом квадрат с Юпитер  в Стрелец 5 дом който е опозиция на Слънцето.
2.Голям огнен тригон :Сатурн Лъв 2дом тригон марс овен 10 дом-тригон Юпитер Стрелец 5 дом.
3.Мистичен правоъгълник-Слънце 11д.близнаци тригон Луна водолей 7ми.,Сатурн Лъв 2ри тригон ЮпитерСтрелец 5ти,Сатурн секстил
Слънце,Луна секстил Юпитер,Слънце опозиция Юпитер,Сатурн опозиция Луна.
4.Забелязвам ,че няма интерсептирани знаци.
5.Може ли да се говори за стелиум от нептун,луна и хирон?

Много ви благодаря за отговорите
 :rolleyes:  

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Конфигурации
« Отговор #1 -: Октомври 08, 2007, 06:36:37 pm »
Вместо да чакаш готови отговори се опитай да разтълкуваш нещата-може и да не е цялата картинка наведнъж,но все нещо ще излезе,иначе цял живот ще разчиташ на разни мнения на автори и форумци,които не че не могат да бъдат правдиви,но крачките в астрологията е добре да извървиш мислейки творчески,вместо само попивайки. ;)

Големия тригон като цяло говори за едно силно обединение на включените планетни принципи-тука са предимно мъжки планети като Марс,Юпитер и Сатурн в огнени знаци засилват личната сила човек да реализира сам своите идеи или да привлича помощ,която пак накрая да реалзира личния му потенциал-земните домове имат отношение към постиженията в сферата на работата или просто материализирането на нещата които са ценни за човека.
Започнеш ли да мислиш от основите на нещата ще стигнеш и до върховете, от простото към по-сложното и комплексното.

Дали е стелиум или не е ,не е чак толкова важно така или иначе троен съвпад е силен фактор и ако някоя от планетите е Управител на кардинален дом още повече.Интерпретацията на една карта изисква степенуване на нещата по сила, акцент и изява,за да се разбере по-добре механизма на целия хороскоп.

*

mamma_mia

Конфигурации
« Отговор #2 -: Октомври 08, 2007, 08:08:56 pm »
Цитат
Вместо да чакаш готови отговори се опитай да разтълкуваш нещата-може и да не е цялата картинка наведнъж,но все нещо ще излезе,иначе цял живот ще разчиташ на разни мнения на автори и форумци,които не че не могат да бъдат правдиви,но крачките в астрологията е добре да извървиш мислейки творчески,вместо само попивайки. ;)

Големия тригон като цяло говори за едно силно обединение на включените планетни принципи-тука са предимно мъжки планети като Марс,Юпитер и Сатурн в огнени знаци засилват личната сила човек да реализира сам своите идеи или да привлича помощ,която пак накрая да реалзира личния му потенциал-земните домове имат отношение към постиженията в сферата на работата или просто материализирането на нещата които са ценни за човека.
Започнеш ли да мислиш от основите на нещата ще стигнеш и до върховете, от простото към по-сложното и комплексното.

Дали е стелиум или не е ,не е чак толкова важно така или иначе троен съвпад е силен фактор и ако някоя от планетите е Управител на кардинален дом още повече.Интерпретацията на една карта изисква степенуване на нещата по сила, акцент и изява,за да се разбере по-добре механизма на целия хороскоп.
Мерси :rolleyes:  

*

Orfei

• *
  • 107
Re: Конфигурации
« Отговор #3 -: Януари 06, 2013, 03:39:40 pm »
Здравейте :blink: Според вас, ако в една карта се съдържат две отличителни конфигурации- голям кръст и трапец, като в големия кръст едната опозиция е много широка 8 градуса, а орбисите в трапеца са между 0 и 3 градуса, коя конфигурация е по-значима. Големият кръст е известен сред най-значимите комбинации,но  8 градуса на едната опозиция го прави доста широк, неточен. Другата опозиция се явява едновременно диагонал в кръста и основа на трапеца.
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

Uran

• 6041
« Отговор #4 -: Януари 06, 2013, 03:46:57 pm »
Сложи картата.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #5 -: Януари 06, 2013, 05:16:53 pm »
Ето я от astro, че може да ви дразнят някои програми  :blink:

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #6 -: Януари 06, 2013, 05:22:03 pm »
Та въпроса, който зададох ми се появи, след като обърнах внимание на трапеца, който обхваща планетите в женски знаци в моята карта и ги свързва, което ми се стори интересно. Другото ,което ми се струва важно е,че точната опозиция на Венера - Нептун взима участие и на двете места.

*

Uran

• 6041
« Отговор #7 -: Януари 06, 2013, 05:24:20 pm »
Toва е голям квадрат.

« Отговор #8 -: Януари 06, 2013, 05:27:28 pm »
Аз съм за квадрата. Той, според мен, е най-влиятелната конфигурация в картата. Аргументите ми са: квадрат е, участва едно от светилата, знаците са кардинални (е, домовете не са), има взаимна рецепция между участници в конфигурацията.

« Отговор #9 -: Януари 06, 2013, 05:43:06 pm »
Ето я от astro, че може да ви дразнят някои програми  :blink:

Голям квадрат,кръст не е хич отлична конфигурация, добре е ,че към всеки напрегнат асп.има и хармонични,но само Марс е без компенсиращи такива, а малефик на трон и в 8 дом трудно се овладява това напрежение, У9 учил си във ВУЗ и как се справяш :rolleyes:

цитирам:
"....Към конфигурациите на негативните аспекти (опозиция и квадрат) се отнася Големият кръст, иначе казано: кръстова ситуация или голям квадрат. Ситуацията се смята за кръстова, когато като минимум четири планети се намират в квадратура една към друга. При това противоположните планети се намират една към друга и в опозиция (180° ), т.е. Кръстът образува две Опозиции и четири Квадратури. Негативният кръст, или кръстовата ситуация, засилва Опозицията два пъти. Тя действа постоянно, в продължение на целия живот, въвличайки човека в определени критични ситуации, в които му е необходима мобилизация на всички вътрешни сили. Той се въвлича и в борби, независимо от добрата му воля. Около него възниква отрицателно поле, което напълно видоизменя живота му, може да трансформира и да унищожи много негови изначални позиции, да ликвидират стабилността му. Може да му бъде отнето цялото богатство, всички потенциални възможности. Човек трябва напълно да се преобрази в живота. Кризисни ситуации могат да възникват на различни нива, при това те могат да бъдат цял комплект, т.е. "бедата не идва сама". Като че ли човек е разпънат на кръст.
Ако в Кръста са задействани добри планети, той може да бъде много благодетелен. В най-лошият случай кръстовата ситуация е постоянно свързана с лишения и страдания, към които човек привиква. Кръстът е принудително, необходимо зло. Ако човек успее да си изработи защита, ще издържи, ако не успее – е загубен. Критичните ситуации са му необходими, за да изпълни програмата си. "
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #10 -: Януари 06, 2013, 05:51:14 pm »
Това, което цитира умножи по 40 и ще получиш количеството, което съм изчел за конфигурацията.... Друг е въпроса какво съм разбрал :) Но и когато не се занимавах с астрология често използвах метафората,че всеки си носи кръста. С университета се справям трудно, но доволно. Но аз уча много неща  и не само академично:)
Както и да е  въпросът ми беше заради трапеца, защото не му бях обърнал внимание, а може и той да заслужава.
Благодаря на всички :) Много сте мили :)

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #11 -: Януари 06, 2013, 06:00:00 pm »
А, колкото до липсата на хармонични аспекти към Марс- Той си е в Овен. Помощта е дадена  ;D Има и паралел с Плутон и куинкокс, което макар да не звучи мажорно, може и да се тълкува като свръзка. :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #12 -: Януари 06, 2013, 06:12:49 pm »
Майка ми има такава конфигурация- и пеи нея планетите са в кардинални знаци. Какво да ти кажа..Пенсионира се преди няколко месеца след повече от 40 години трудов стаж, за да сме точни- 41г и 8 месеца, като от тези 40 г на 18 от тях си е изработила и отпуските. В края разбра, че ликът й няма да бъде отпечатан на банкноти. ;D Не знам само дали осъзна, че не е била по никакъв начин полезна на децата си ако и да има рачешки стелиум със Слънце там, част от големия квадрат.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #13 -: Януари 06, 2013, 06:22:39 pm »
Не децата ще съдят родителите си ...  :blink:
Когато се запознах с хора, бездействащи от години и видящ ,че изобилстват от уж хармонични съчетания, че и големи тригони се усмихнах !

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #14 -: Януари 06, 2013, 06:30:15 pm »
а Трапецът как функционира в този случай- след като сключва  секстили и тригони с най- точната опозиция Венера- Нептун и съответно би трябвало тези съчетания от своя страна да разтоварват част от напрежението и да са ключ към решаването на някои от нещата. Вие как мислите :)

« Отговор #15 -: Януари 06, 2013, 06:31:23 pm »
А, колкото до липсата на хармонични аспекти към Марс- Той си е в Овен. Помощта е дадена  ;D Има и паралел с Плутон и куинкокс, което макар да не звучи мажорно, може и да се тълкува като свръзка. :)
спортуваш ли нещо,или го източваш марса само с учене на много неща :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #16 -: Януари 06, 2013, 06:32:58 pm »
Тя има само 2 хармонични аспекта- 1 секстил и 1 тригон.
Не я съдя, макар да имам и такова право. Споделям мнение. ;) :blink:

« Отговор #17 -: Януари 06, 2013, 06:35:47 pm »
а Трапецът как функционира в този случай- след като сключва  секстили и тригони с най- точната опозиция Венера- Нептун и съответно би трябвало тези съчетания от своя страна да разтоварват част от напрежението и да са ключ към решаването на някои от нещата. Вие как мислите :)
венера в опозе на нептун /уран у7 по оста 5-11, на любовта,приятелствата,  взаимоотношенията с противоположният пол са проблемни,или ги идеализираш и качкаш на пиадестал,или ги обичаш несподелено,като разочарованието е крайният резултат често пъти,имал ли си удоволетворителна и дълготрайна връзка до сега :rolleyes:

марс в опозе на луната, трупаш гняв ,който наранява, жените в живота ти,как са отношенията с майка ти

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #18 -: Януари 06, 2013, 06:41:50 pm »
Това, което каза  Uran  за правото е тема за дълги размишления... но друг път да е,  постоянно срещам хора, които ми я напомнят и съм беседвал с доста мъдри по нея :)
Спортувам и имам 15 хобита поне и се вбесявам като не ми остава време да е достатъчно например, както сега, че ме чакат на още три страни за среща :D  и все бързам :) Сега отивам да пея и танцувам и ще ви пожелая прекрасна вечер
и на вас госпожи и госпожици желая през новата година да получите вниманието , което заслужавате от важните хора, около вас :)
 На изпроводяк... ще завърша с провокативната моя мисъл, някои хора носят кръста до сърцето си и той ги пази :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #19 -: Януари 06, 2013, 06:51:35 pm »
Ето, това е характерно за тази конфигурация- разпиляване в много неща, някои от които са от пусто в празно, но притежателят доста късно разбира това. Много енергия и не добро кпд. :blink: